Jelajahi Lille, Prancis

Jelajahi Lille, Prancis

Lille minangka kutha ukuran medium ing wilayah Nord-Pas de Calais, lor Prancis kanthi akeh siswa siswa. Kutha iki nduwe latar industri sing kuwat, nanging, sawise sawetara taun sing angel, saiki dikenal ing saindenging Prancis amarga pusat kutha sing apik lan gaya budaya sing aktif banget.

Jelajahi Lille, wilayah metropolitan kalima paling gedhe ing Prancis lan wilayah kutha kaping papat. Dununge ana ing sisih lor negara, ing Kali Deûle, cedhak wates karo Belgia. Wilayah Lille metropolitan, loro ing wilayah Prancis lan Belgia (Courtray, Tournai) diramal ing 2007 sekitar pendhudhuk 1,885,000, minangka salah sawijining wilayah metropolitan utama Eropa.

Umume pengunjung bisa teka kanthi numpak sepur amarga hub sepur internasional utama sing ana ing kana. Sampeyan bisa ndharat ing bandara Charles de Gaulle Paris lan banjur terus nganggo sepur kanthi udakara setaun. Saka bandara Ryanair Paris (Beauvais), ora ana hubungane sepur lan mung bis sing bali Paris dhewe. Flibco Company uga nglatih pelatih langsung sing nyambung Lille lan Brussels South Charleroi Airport ing menit 90.

Bandara Internasional Lille Lesquin sithik nanging trep kanggo mlebu ing Lille utawa mlaku-mlaku menyang wilayah sing cedhak ing wates ing Belgium. Loro-lorone maskapai utama lan anggaran nyedhiyakake layanan sing dijadwal. Ora kaya bandara sing luwih gedhe ora ana sing mlaku amarga check-in langsung mlebu ing lawang lan gerbang keamanan langsung ana ing mburi check-in. Nanging, bisa uga mlaku-mlaku saka wilayah gapura menyang pesawat yen diparkir ing taxiway tinimbang nganggo pesawat jet. Pelatih langsung nyambung menyang Lille tengah (mandheg ing njaba stasiun sepur utama) ing menit 20, lan mlaku sakjam jam 7 Euros (tiket bali yaiku 9 Euros). Mendhisi taksi babagan 20-30 Euro.

Lille duwe rong garis sepur otomatis sing nyambung tengah kutha kanthi sawetara pinggiran desa. Uga duwe akeh rute bis sing lunga ing saindenging kutha lan loro rute trem sing menyang Roubaix lan Tourcoing, yaiku kutha-kutha penting liyane ing wilayah kasebut.

Lille nduwe pusat kutha sing apik banget, sing cocog kanggo lelungan kutha. Umume pandelengan bisa dikombinasikake ing demo lumampah.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Lille, Prancis.

  • La Vieille Bourse (1653). Antarane loro alun-alun sing apik, Place du Général-de-Gaulle lan Place du Théâtre, mantan ijol-ijolan komersial iki isih dadi bagean utama ing urip kutha. Sampeyan bisa uga nemokake pasar buku lan pasar kembang ing plataran njero.
  • Alun-alun utama, Place du Général-de-Gaulle, sing luwih dikenal kanthi jeneng "Panggonan gedhe", duwe akeh omah bersejarah sing apik, kaya markas neo-Flemish koran lokal La Voix du Nord, lan banyu mancur karo patung dewi , "La Grande Déesse" (1843).
  • Selehake Rihour, sing dikelilingi restoran, nemplekake pusat informasi turis ing wilayah utama, Palais Rihour (1453).
  • Balai kutha cukup dipikir lan bisa digabung kanthi apik ing riko ing Porte de Paris (1692).
  • Opera (1923) lan Kamar Perdagangan (1921) dumunung kanthi cedhak lan menehi pemandangan sing apik banget, utamane nalika umume surem ing wayah wengi.
  • Mlaku-mlaku menyang triwulan lawas kutha, sing dikenal minangka Vieux Lille, lan rasakake ing dalan-dalan watu cobble, macem-macem toko desainer sing apik, restoran gourmet, lan Cathédrale Notre Dame de la Treille. Lurung-lurung sing kondhang kaya Rue de la Monnaieand Rue Esquermoise, temtu larang regane.
  • Luwih adoh saka pusat kutha yaiku la Citadelle, conto sing menarik kanggo arsitektur militer pertahanan, dibangun dening Vauban, arsitektur militer Prancis sing misuwur, ing sangisoré pamaréntahan Louis kaping patbelas. Ing wilayah kasebut yaiku kebon binatang (gratis) lan taman sing apik.
  • Musée des Beaux-Arts, museum sing misuwur sing kalebu seni Eropa wiwit 15th - abad 20th.
  • Museum Sejarah Alam, koleksi mamalia, serangga, fosil, lsp.
  • Musée de l'Hospice Comtesse, mantan rumah sakit saiki nampilake seni.
  • Musée d'Art et d 'Industrie de Roubaix: La Piscine, museum seni abad kaping 20 sing dadi tuan rumah ing "Art déco" sing apik (wiwitan abad 20) kaping kolam renang.
  • LAM - Museum Modern Art Lille, seni modern, seni njaba, seni kontemporer.
  • Pasar Natal taunan (ing Place Rihour, ngelawan kantor tur wisata) minangka syarat kanggo para pengunjung. Saka pertengahan November nganti sawetara dina sawise Natal, priksa kanggo mbukak lan kaping mbukak.
  • Pasar mbukak, Marché de Wazemmes, dibukak saben dina Selasa, Kamis lan Minggu esuk, nanging dina sing paling sibuk iku mesthi dina Minggu. Vendor adol kabeh saka woh-wohan lan sayur-sayuran seger, buku lan alat tulis, koper lan sepatu, malah wangi lan jeroan! Pesthekake kanggo milih kantong clementines seger, buket kembang sing seger, sawetara ayam rotisserie lan kentang panggang kanggo nedha awan, lan segelas bir ing salah sawijining akeh pub cilik sing ana ing pasar.
  • La Braderieis dadi pameran jalanan taunan sing ditindakake saben wulan September, sing jutaan wong teka ing Lille. Sampeyan bakal nemokake kabeh: lukisan, barang antik, ornamen, perabotan. Para pedunung padha mangan, mangan kerang karo kentang goreng lan ngombe, ing swasana sing nyenengake.
  • Setunggal wulan malih, ana acara reggae sing gedhe ing Sistem Swara Chalice Wazemmes
  • Coba ngombe kanthi gaya Hermitage Bar, ing hotel mewah Hermitage Gantois. Panggonan kasebut mbukak kanggo masarakat umum sing nyedhiyakake sampeyan busana lan tumindak kanthi bener, lan minangka salah sawijining papan sing paling disempurnakan supaya bisa ngombe ing Lille (kanthi rego). Hotel iki uga dadi pameran seni sing sampeyan bisa kanthi gratis.

Sampeyan bisa tuku ing

  • Lurung-lurung pejalan kaki sing pungkasan ing Grand Place (rue de Béthune, rue Neuve, Rue du Sec Arembault, rue des Tanneurs, dll.) Nawakake toko rantai sandhangan sing populer kayata Etam, Pimkie, Zara, H&M, Sinéquanone, uga pub cilik, restoran, lan bioskop film loro (ageng). Sawetara bangunan sing nduwe toko kasebut duwe arsitektur 30-40 sing apik.
  • Pusat blanja paling gedhe Euralilleis Lille lan nawakake rantai sandhangan sing populer, uga pasar pasar Carrefour. Dumunung ing antarane loro stasiun sepur, Gare Lille Flandres lan Gare Lille Eropah, lan ing tengah-tengah kutha cedhak puluhan hotel, Euralille gampang diakses para wisatawan sing mlebu ing kutha.
  • Le Furet du Nord (Place du Général de Gaulle) minangka toko buku paling gedhe ing Eropa, katon minangka salah sawijining "monumen" sing paling wisata ing kutha kasebut. Nduwe lantai 8 lan nawakake luwih saka judhul 420,000.
  • Ana tikel butik regane (kayata Louis Vuitton, Hermès, Hugo Boss, Kenzo) lan trendi, toko independen sing ana ing Vieux Lille.

Penyayang panganan mesthi dianjurake kanggo ngunjungi Lille. Ana atusan patisseries sing adol macem-macem macem-macem kue. Kutha iki uga nduwe pirang-pirang toko coklat, kayata Guillaume Vincent (12 Rue du Cure Saint Etienne), sing adol coklat sing dihias apik banget, sing menehi kritik saka rasa, kudu duwe cairan coklat 90%.

Waffles sing dienggo sing enak kudu dinikmati ing Meert (patisserie sing apik banget) ing Rue Esquermoise ing sisih tengen Grand-Place (panggonan du Général de Gaulle) (Stasiun: Rihour on Line 1), uga ing lokasi anyar ing Piscine (Museum Seni lan Industri) Roubaix (Stasion: Gare Jean Lebas ing Line 2)

Lille duwe tingkat sergap ing tingkat rata-rata kanggo kutha Eropa.

Sawise ing Lille, sampeyan kudu ngunjungi Courtray. Kutha Belgia minangka cedhak wilayah Prancis, bagean ing metropolitan Lille, kanthi gampang tekan mobil.

Situs web pariwisata resmi Lille

Watch video babagan Lille

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]