njelajah Lima, Peru

Jelajahi Lima, Peru

Lima minangka ibukutha ing Peru lan kutha paling gedhe. Diadegake ing 1535 dening penjajah Spanyol Francisco Pizarro, kutha modern minangka campuran saka kutha mega modern kanthi sawetara 'modern of modern', wilayah slum gedhe lan teratur lan arsitektur kolonial ing pusat kutha. Jelajahi Lima sing dadi jabatan pamrentahan Spanyol sajrone taun 300, lan kaya ngono, ana gereja, juru tulis lan biara sing apik sing dikunjungi.

Lima uga minangka papan sing paling apik kanggo nyoba masakan Peru sing apik, sing duwe macem-macem bahan saka wilayah pesisir, gunung lan Amazon. Saiki segara sing adhem ing ngarep pesisir Peru sing gedhe ndadekake segara iwak lan segara, sing enak banget amarga plankton khusus sing dipangan. Restoran iwak lan panganan laut, semono uga ora larang regane.

Lima dibangun ing lembah sing dikubengi gurun sing akeh banget. Ing musim panas, cuaca biasane apik banget, anget lan srengenge, kadhang udan udakara wulan Januari. Ing mangsa adhem, kutha kasebut udan lan udan nganti pirang-pirang dina saksampune. Udan ing mangsa adhem ora udan banget, nanging kabeh teles. Suhu uga ing sekitar 7-12 C⁰, sing katon luwih apik nalika dikombinasikake karo lembab sing umum.

Metropolitan Lima minangka metropolis meh wong 8.5 yuta. Akeh wong iki wis pindah saka gunung Andes sing nglewati konflik internal sing diwiwiti ing 1980 kanggo golek kerja lan papan perlindungan ing Lima, sawetara, tanpa sukses. Kanggo alasan iki, ana kemiskinan sing nyebar ing tengah kutha lan wilayah peripheral. Yen sampeyan mabur menyang Lima, sing sepisanan sampeyan bisa ninggalake bandara umume yaiku kelas kerja, kelas tengah, lingkungan antara bandara lan pusat bersejarah Lima.

Arsitektur pra-Hispanik lan kolonial ing Lima apik lan kutha kasebut duwe sawetara museum (kayata Museo Larco) sing nyritakake babagan sawijining negara kanthi sejarah sing dawa sing ngasilake akeh peradaban pesisir lan Andean (kayata Moche, Chavin, lan Incas) lan akeh budaya lokal. Ana sawetara situs arkeologi ing njero lan ing sacedhake kutha (dikenal kanthi jeneng huaca).

Sewa mobil

Sewa mobil kasedhiya ing bandara liwat Avis, Budget, Dollar, Hertz, lan National, nanging kajaba sampeyan duwe pengalaman nyopir ing lingkungan sing angel banget, sampeyan kudu nyetir dhewe ing Lima.

Apa sing kudu dituku

Exchange

Kaya ing ngendi wae, taruhan paling sampeyan biasane golek dhuwit saka ATM. Ana bank-bank ing saindenging Lima lan ana sing njaga ATM. Kemungkinan bank sampeyan bakal ngisi dhuwit sampeyan saben-saben mbuwang dhuwit supaya luwih apik yen entuk mundur total.

Ngendi arep blanja

Pasar Av. La Marina ing San Miguel ing dalan menyang bandara. Idea bisa uga mandheg ana ing blanja pungkasan menit sadurunge lunga saka negara kasebut. Barang iki padha karo barang kaya Av. Petit Thyars, nanging amarga tetanggan kasebut cukup sithik lan turis sing luwih murah teka ing kene, rega kurang sithik.

Gamarra Jr. Gamarra ing La Victoria yaiku pasar tekstil sing nggumunake, bisa uga paling gedhe ing Amerika Kidul. Njupuk blok 24, Gamarra duwe toko tekstil 20.000 lan entuk luwih saka pengunjung 100.000 sedina. Sampeyan bisa nemokake klambi apa wae sing bisa dipikirake lan sampeyan bisa nggawe desain dhewe dicithak ing salah sawijining manufaktur. Regane luwih murah tinimbang ing distrik Miraflores nanging biasane kualitas rendah. Minangka turis, dheweke bisa uga ngisi sampeyan supaya luwih becik. Nalika lagi blanja ing Gamarra, jaga-jaga piket. Luwih becik lunga karo Peru utawa sawetara turis liyane amarga tetanggan kasebut bisa dadi bodho lan ana uga copet. Cara paling gampang kanggo pindhah saka Miraflores yaiku njupuk Benavides Street nganti Ovalo Higuereta. Ing kono, sampeyan bisa njupuk Metro (dudu Metropolitano) lan mudhun ing stasiun Gamarra.

Larcomar Malecon de la Reserva N ° 610. Miraflores. Sampeyan bisa nemokake Larcomar ing mburi dalan Larco ing distrik Miraflores, ing tebing. Pusat blanja iki minangka salah sawijining fanciest ing Lima lan duwe macem-macem jinis busana nasional lan internasional, kaya Adidas, Caterpillar, Desigual, Converse, Esprit, lsp. Uga duwe akeh restoran lan pirang-pirang bar lan klub.

Yen sampeyan kepengin tuku alat musik rakyat Peru, ana sawetara toko sing adol charangos, quenas, antaras, lan sapiturute ing Calle Cantuarias sing cedhak karo Astrid y Gastón. Yen sampeyan duwe wektu, sawetara toko kasebut bisa mbantu sampeyan golek guru supaya sinau babagan tuku.

Apa sing arep dipangan

Gastronomi wis wiwit biyen, wiwit dina jamane ratu kaadilan Spanyol, aspek penting ing urip ing Lima. Sajrone sawetara taun kepungkur, reputasi panedhaan kutha ngalami kabisat gedhe ing jagad iki amarga kasunyatane para ahli sing ngumpul ing Sidang Gastronomi Internasional Keempat. Madrid Fusión 2006 lan kanthi resmi nyatakake Lima dadi "Modhal Gastronomi ing Amerika". Sesaji ing Lima saiki macem-macem jinis lan nyakup macem-macem jinis masakan lan masakan, regional lan internasional.

Sanajan ana pilihan ing restoran ing Lima, umpamane nomer siji ing dhaptar piring sing kudu dimangerteni, ora mung amarga kedadeyan "panganan nasional Peru", nanging amarga rasa sing ora enak. Kanthi nambah minat ing panganan Peru, ceviche cepet banget menyang meja ing saindenging jagad. Nanging yen sampeyan pengin nikmati perkara sing nyata, aja nganti lali nalika sampeyan tetep ing kene ing Mekah ceviche. Paling ora ana siji cevicheria ing saben tetanggan, saengga ora angel ditemokake. Kajaba iku, umume restoran criollo kalebu ceviche ing menu sing; tenan, akeh restoran sing ditindakake, sanajan panganan sing luwih anyar.

Pènget nalika mangan ceviche

Pendhudhuk kasebut nggawe aturan supaya ora mangan ceviche ing wayah awan wiwit kabeh ceviche digawe saka tangkapan seger Corvina (Chile Bass esuk), mula sampeyan ora gampang nemokake cevikheria sing mbukak sawise 5PM.

Kaping pindho kudu mlebu ing masakan Asia, yaiku wong Tionghoa lan Jepang, sing bisa diprakirani duwe pengaruh Peru sing kuwat. Chifas-yaiku, restoran Cina, sing bisa dietung atusan yen ora ewu, umume panganan sing ana ing bumi, menehi beya sing sugih ing panganan laut lan pitik. Restoran Jepang, sebaliknya, kurang nyebar, lan luwih nyenengake lan larang regane. Kekuwatane, mesthine minangka panganan laut sing paling lengkap ing taun.

Panganan Peru cenderung dadi pedhes lan abot. Coba kanthi metode lan takon apa sajian picante (pedhes), lan yen sampeyan ora seneng, aja nganti dadi picante. Panganan lengkap bisa uga nate abot lan nimbulake masalah sanajan wis becik lan disiapake kanthi apik.

Ana kehadiran rantai panganan cepet Kulon kayata KFC, Burger King, Pizza Hut, Domino's Pizza, McDonald's, Subway lan Starbucks Coffee ing saindenging kutha yen luwih seneng ora nyoba apa-apa sing anyar. Panggonane kayata Chili lan Friday ana langka, nanging gampang ditemokake ing Miraflores. Uga, sampeyan ora kudu ngejar hamburger gaya Peru ing Bembos utawa roti lapis tradisional Peru ing Pasquale yen sampeyan pengin menehi panganan kanthi cepet dadi corak lokal.

Lima minangka papan ing sacedhake restoran, kafe, bar jus lan nganggo program (Restaurante Saludable) kanggo ngenali restoran sing resik lan sehat. Mung ing sekitar 220,000 utawa 800% panggonane sing entuk penghargaan iki, dadi tetep mripat kanggo logo Restaurante Saludable.

Apa sing kudu diombe

Pisco Sour yaiku omben-omben nasional Peru, digawe karo Pisco, yaiku brandy digawe saka anggur. Apike banget kanggo kabeh pengunjung diwasa ing Peru nyoba ngombe iki paling ora sapisan sadurunge metu negara. Pengunjung uga kepenak kanggo ngerti manawa ana kontroversi ana ing antarane Peru lan tanggane, sing negarane pancen nggawe Coklat Pisco, sanajan resep Chilean lan Peru beda-beda. Macem-macem kalebu Maracuya Sour, Coca Sour lan Chicha Sour lan ditawakake ing sawetara bar ing sekitar kutha. Mung ati-ati; roso seger lan manis gampang diombe, lan sampeyan bisa mabuk kanthi gampang.

Inca Kola minangka omben-omben alus sing paling populer ing Peru, salah siji saka sawetara sodium sing Coca Cola ora bisa ngalahake (nganti tuku perusahaan kasebut). Iku minuman rempah-rempah kuning sing ana rasa kaya soda.

Jugos Sampeyan bisa nemokake omben-omben seger sing seger ing Lima. Surtidos, ngemot pirang-pirang woh-wohan cukup sedhep.

Chicha Morada: Wutah ungu non-alkohol kanthi minuman keras antioksidan. Iki digawe kanthi nggodhok jagung ungu nganggo nanas, kayu legi, cengkeh, lan gula.

Kopi. Sawetara toko kopi lan roasters artisanal wis mbukak ing saindenging kutha, kanthi konsentrasi paling gedhe ing distrik Miraflores, Barranco, lan San Isidro.

Endi turu

Miraflores, Barranco lan San Isidro minangka tlatah sing paling apik lan paling aman ing kutha kasebut. Sanajan dheweke asring luwih murah tinimbang pusat kutha lawas lan bagean liyane, sawetara pilihan akomodasi anggaran ora ana.

Wisata dina saka Lima

Kutha kediaman ing wilayah Lima ing sisih gunung kasebut nyedhiyakake pemandangan sing luar biasa lan perjalanan dina sing apik saka Lima tengah.

Arequipa - Kutha sing apik ing sisih kidul.

Cajamarca - Nggawe Karnival sing apik saben taun.

Cuzco - pusat peradaban Inca. Bis turis turahan kaping pindho saben dina karo Cruz del Sur.

Huancayo bisa digayuh kanthi njupuk perjalanan sepur sing apik liwat Andes.

Huaraz - Pusat gunung gunung.

Iquitos - Kanthi pesawat utawa liwat Pucallpa.

Ica - Kanthi museum lan oasis sing menarik.

La Merced - 7 ing bus lan sampeyan lagi ing alas.

Mancora - Pante sing santai ing sisih lor sing seneng wengi.

Matucana—

Nazca - Omah sing kuna lan misterius Garis Nazca. Bis turis turahan kaping pindho saben dina karo Cruz del Sur.

Pucallpa - Bisa tekan bis utawa pesawat lan siji-sijine port pelabuhan utama sing ana hubungane karo dalan menyang Lima. Sampeyan bisa lelungan kanthi prau menyang Iquitos saka Pucallpa lan menyang kali amazon sing kuwat.

San Mateo - 4.5 ing njaba Lima.

Tarma - Mutiara Andes.

Trujillo - Kutha ing sisih lor dadi reruntuhan adobe paling gedhe ing Peru.

Situs web pariwisata resmi Lima

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Lima

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]