njelajah London, Inggris

Jelajahi London, Inggris

Jelajahi London ibukutha lan kutha paling gedhe kaloro Inggris lan Inggris, uga kutha paling gedhe ing Uni Eropa. Ngadeg ing Kali Thames ing sisih kidul-wétan ing Inggris, ing pucuk muara 80 km sing teka ing Laut Lor, London dadi pemukiman utama kanggo rong milenium.

Londinium didegake dening bangsa Romawi. Kutha London, inti kuno London - area sing mung 2.9 km2 lan kanthi koleksional dikenal minangka Dataran Mile - nahan wates sing ngetutake watesan abad pertengahan. Kutha Westminster uga minangka Inner London Borough sing nyekel status kutha.

Greater London dipimpin dening Walikota London lan Majelis London.

Jelajahi London, kutha sing dianggep minangka salah sawijining kutha global sing paling penting lan wis diarani ing dunia sing paling kuat, paling disenengi, paling pengaruh, sing paling kerep dibukak, paling larang, inovatif, sustainable, paling ramah investasi, paling populer kanggo kerja, lan kutha sing paling apik vegetarian ing donya. London nggayuh pengaruh sing signifikan marang seni, commerce, pendhidhikan, hiburan, fashion, keuangan, kesehatan, media, layanan profesional, riset lan pangembangan, pariwisata lan transportasi. London rangking 26 saka kutha-kutha utama 300 kanggo kinerja ekonomi. Iki minangka salah sawijining pusat finansial paling gedhe lan nduwe GDP metropolitan kalima utawa kaping enem. Kutha paling ditekani minangka diukur tekane internasional lan duwe sistem bandara kutha paling sibuk kaya sing diukur lalu lintas penumpang. Iki minangka tujuan investasi utama,

pengunjung luwih akeh para pengecer internasional lan individu sing regane ultra tinggi tinimbang kutha liyane. Universitas London dadi konsentrasi institusi pendidikan tinggi paling gedhe ing Eropa. Ing 2012, London dadi kutha pertama sing dadi telu ing Olimpiade Musim Panas modern.

London nduwe macem-macem wong lan budaya, lan luwih saka basa 300 sing diomongake ing wilayah kasebut. Sing kira-kira jumlah penduduk kotamadya 2016 (sing cocog karo Greater London) yaiku 8,787,892, sing paling pedunung ing kutha endi wae ing Uni Eropa lan akun 13.4% saka UK. Wilayah kutha London minangka nomer loro sing paling populer ing EU, sawise Paris.

London ngemot papat Situs Warisan Donya: Menara London; Kew Gard; situs sing kalebu Istana Westminster, Abbey Westminster, lan Gréja St Margaret; lan pamukiman bersejarah ing Greenwich ing ngendi Royal Observatory, Greenwich nemtokake Perdana Meridian, garis lintang 0 °, lan Greenwich Mean Time. Landmark liyane kalebu Buckingham Palace, London Eye, Piccadilly Circus, St Paul Cathedral, Tower Bridge, Trafalgar Square lan Shard. London duwe pirang-pirang museum, galeri, perpustakaan lan acara olahraga. London Underground minangka jaringan sepur bawah tanah paling tuwa ing saindenging jagad.

London History History Society nuduhake yen London minangka salah sawijining kutha ijo paling gedhe ing donya kanthi papan ijo utawa 40 saben sen. London nduwe Situs 38 Kepentingan Ilmiah Khusus (SSSIs), rong Cadangan Alam Nasional lan Rezeki Lokal Alam 76.

Industri keuangan London adhedhasar ing Kutha London lan Canary Wharf, loro distrik bisnis utama ing London. London minangka salah sawijining pusat finansial ing saindenging jagad minangka papan sing paling penting kanggo finansial internasional. London dadi pusat finansial utama sawise 1795 nalika Républik Walanda ambruk sadurunge tentara Napoleon. Akeh bankir sing ngadeg ing Amsterdam ing wektu iki pindhah menyang London. Elit finansial London dikuatake dening komunitas Yahudi sing kuwat saka saindenging Eropa sing bisa nguwasani alat finansial finansial sing paling canggih. Konsentrasi bakat unik iki nyepetake transisi saka Revolusi Komersial menyang Revolusi Industri. Ing pungkasan abad 19, Britain dadi paling sugih saka kabeh negara, lan London dadi pusat finansial unggul.

London minangka salah sawijining tujuan turis ing jagad iki lan ing 2015 dirampungake minangka kutha sing paling kerep ditekani ing saindenging jagad kanthi liwat 65 yuta kunjungan. Kutha iki uga dadi kutha paling dhuwur ing saindenging jagad kanthi mbuwang pengunjung lintas wates. 2016 London minangka tujuan kutha paling dhuwur ing saindenging jagad minangka rangking dening pangguna TripAdvisor.

London minangka omah kanggo akeh museum, galeri, lan institusi liyane, sing akeh biaya diakoni lan minangka wisata wisata utama uga main peran riset. Sing pisanan ditetepake yaiku Museum Inggris ing Bloomsbury, ing 1753. Asli ngemot jaman kuno, spesimen sejarah alami, lan perpustakaan nasional, museum saiki duwe 7 yuta artefak saka saindenging jagad. Ing 1824, Galeri Nasional didegake kanggo nggambar koleksi nasional lukisan Kulon Inggris; iki saiki ngenggoni posisi penting ing Trafalgar Square.

Ing 2015, wisata paling akeh sing ditekani ing Inggris kabeh ana ing London.

Objek wisata paling akeh sing dikunjungi 10 yaiku: (kanthi kunjungan saben ajang)

  1. Museum Inggris: 6,820,686
  2. Galeri Nasional: 5,908,254
  3. Museum Sejarah Alam (Kensington Kidul): 5,284,023
  4. Pusat Southbank: 5,102,883
  5. Tate Modern: 4,712,581
  6. Museum Victoria lan Albert (Kensington Kidul): 3,432,325
  7. Museum Ilmu: 3,356,212
  8. Somerset House: 3,235,104
  9. Menara London: 2,785,249
  10. Galeri Potret Nasional: 2,145,486

Jumlah kamar hotel ing London ing 2015 ngadeg ing 138,769, lan dikira tuwuh ing pirang-pirang taun.

London minangka pusat pamulangan lan riset pendhidhikan global sing paling gedhe lan konsentrasi institusi pendidikan tinggi paling gedhe ing Eropa.

Sawetara institusi pendidikan sing ana ing dunya adhedhasar ing London.

Wektu luang minangka bagean utama ekonomi London, kanthi laporan 2003 sing nuduhake seprapat ekonomi luang UK menyang London ing acara 25.6 saben wong 1000. Sacara global, kutha kasebut kalebu papat kepala busana sing gedhe ing jagad iki, lan miturut statistik resmi, London minangka pusat produksi film paling gedhe ing saindenging jagad, nyedhiyakake komedi urip luwih gedhe tinimbang kutha liyane, lan duwe pamiarsa teater paling gedhe ing kutha apa wae. jagad.

Ing Kota Westminster ing London, distrik hiburan ing West End nduwe fokus ing Leicester Square, ing papan utama dianakake London lan dunya, lan Piccadilly Circus, kanthi pariwara elektronik buta. Distrik téater London ing kene, uga ana pirang-pirang bioskop, bar, klub, lan restoran, kalebu distrik Chinatown (ing Soho), lan ing sisih wétan yaiku Covent Garden, toko khusus omah omah. Kutha iki minangka omah saka Andrew Lloyd Webber, sing musik wis nduwe teater West End wiwit pungkasan abad 20th. Ballet Inggris Raya, Ballet Nasional Inggris, Royal Opera, lan Opera Nasional Inggris adhedhasar ing London lan nindakake ing Royal Opera House, London Coliseum, Teater Sadler's Wells, lan Royal Albert Hall, uga njelajah negara.

Jelajah 1 (1.6 km) jarak tengah saka Islington, ngliwati sisih lor saka Angel, nduwe luwih akeh bar lan restoran tinimbang dalan liya ing Inggris. Wilayah blanja paling sibuk ing Eropa yaiku Oxford Street, dalan blanja meh 1 mil (1.6 km) dawa, dadi dalan blanja paling dawa ing Inggris. Oxford Street minangka papan eceran lan toko departemen, kalebu toko kapal penggedhe Selfridges sing misuwur ing jagad.

Knightsbridge, ing dhaerah toko departemen Harrods sing misuwur, dumunung ing sisih kidul-kulon.

London dadi omah kanggo desainer Vivienne Westwood, Galliano, Stella McCartney lan Jimmy Choo, antara liya; sekolah seni lan busana misuwur sing misuwur dadi pusat fashion internasional lan Paris, kite, Lan New York City. London nawakake macem-macem masakan sing apik amarga asil saka macem-macem etnik. Pusat Gastronomic kalebu restoran Bangladeshi Brick Lane lan restoran Cina saka Chinatown.

Ana macem-macem acara taunan, diwiwiti karo New Year's Day Parade, tampilan kembang api ing London Eye; pesta jalanan paling gedhe nomer loro ing donya, Karnival Notting Hill, dianakake ing Holiday Bank Agustus pungkasan saben taun. Parade tradisional kalebu Tunjukan Walikota Gusti, acara sing wis ana abad kepungkur sing ngrameke janjian taunan kanggo Walikota Gusti sing anyar ing Kota London kanthi prosesi ing sadawane lurung-lurung ing Kutha iki, lan Trooping the color, Juni, kaca militèr resmi sing ditindakake dening regimen tentara Persemakmuran lan Inggris kanggo ngrameke ulang tahun resmi Ratu.

Laporan 2013 dening City London Corporation ujar yen London minangka "kutha ijo" ing Eropa kanthi hektar taman umum, alas lan kebon kebon 35,000. Taman paling gedhe ing wilayah tengah London yaiku telu saka wolung Taman Royal, yaiku Taman Hyde lan tanggane Kensington Gardens ing sisih kulon, lan Taman Regent ing sisih lor. Taman Hyde khusus kanggo olahraga lan kadhangkala dadi konser terbuka ing udara. Taman Regent ngemot London Zoo, zoo ilmiah paling tuwa ing donya, lan cedhak Museum Madame Tussauds Wax. Bukit Primrose, langsung menyang sisih lor Taman Regent, ing 78 m minangka papan sing populer kanggo ndeleng garis langit.

Situs web pariwisata resmi London

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan London

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]