Jelajahi Los Angeles, usa

Jelajahi Los Angeles, Usa

Kutha Los Angeles (uga dikenal kanthi jeneng LA, lan dijuluki "City of Angels") minangka kutha sing paling padhet ing California. Dumunung ing cekungan sing amba ing Kidul California, kutha iki diubengi dening sakcedhake gunung, lembah, alas, pesisir apik ing Samodra Pasifik, lan ara-ara samun. Apa kutha sing gedhe banget karo wisata, restoran, hiburan malam lan akomodasi - ndelok saben wong

Wilayah metropolitan minangka penduduk nomer loro sing paling akeh ing Amerika Serikat lan ngarep luwih saka 17 yuta wong sing udan saka kabeh bagean ing jagad iki.

Jelajahi Los Angeles sing minangka pusat budaya, obat-obatan, pertanian, bisnis, keuangan, energi, aeroangkasa, ilmu pengetahuan, pamrosesan panganan, media, perdagangan internasional, lan pariwisata. Pariwisata internasional nganggep Los Angeles sing paling misuwur kanggo "Hollywood," nanging tren sing dawa kanggo milih outsourcing produksi film lan televisi wis ngrasakake sektor kasebut kanthi kritis nalika hiburan lan media mung digunakake kanggo wong-wong 120,000 ing kabeh wilayah metro (lan umume kerja ing Burbank utawa Culver City, dudu Hollywood). LA tetep dadi pusat utama kanggo produksi acara televisi lan pariwara televisi, uga rekaman musik.

Saiki, ekonomi California Selatan utamane didorong dening sektor liyane: refineries minyak sing gedhe, pabrik pabrik ewu lan fasilitas pangolahan panganan, lan kapal lan bandara sing sibuk, kanthi asil distrik AS Customs sing nutupi wilayah kasebut. sing paling sibuk ing Amerika Serikat.

Distrik

Downtown

  • Distrik bisnis pusat lan omah ing koridor budaya Grand Avenue. Muncul saka mobil lan dalan bebas sing mandheg mudhun, nanging wis katon kebangkitan maneh ing taun-taun kepungkur, sing dipimpin dening bangunan omah anyar, karo hotel, bar, toko lan restoran sing trendi.

Eastside

  • Tlatah funkier ing sisih lor kutha lan sisih wétan Hollywood sing cepet gentrifying.

Area Pelabuhan

  • Home port laut paling gedhe ing AS lan titik peluncuran kanggo perjalanan menyang Pulo Catalina.

Hollywood

  • Bagean sing akeh banget ing kutha, lan papan sing digawe film (utawa supaya akurat, digawe). Iki wis entuk cukup gedhe ing taun-taun pungkasan, sing digawe kanthi pambangunan Hollywood & Highland lan bali saka Anugrah Akademi.

San Fernando Valley

  • Bagian suburban lor Los Angeles, dumunung ing lembah sisih lor-kulon saka kutha, ngemot macem-macem kabupaten, lan umume pendhudhuk.

Kidul Tengah

  • Suwe-suwe nduwe reputasi kanggo kekerasan geng lan misuwur amarga kerusuhan Rodney King. Nanging nalika tetep akeh radar masarakat, ana sing bisa dideleng, kayata museum Eksposisi Taman, amarga wilayah kasebut alon-alon nyoba ndandani gambar bruised kasebut.

Sisih kulon

  • Umume koridor umume luwih gedhe ing wates kutha sing ana ing tengah-tengah kutha Los Angeles lan samodra. Wis akeh restoran sing nyenengake, mall, lan bioskop film.

Wilshire

  • Omah arsitektur sajarah Distrik Miracle Mile, Pasar Tani lan blanja The Grove, Museum Art of Los Angeles County, Koreatown, Bandar Televisi CBS, lan La Brea Tar Pits sing misuwur.

Wilayah metro Los Angeles wis dadi "boomtown" wiwit ngrampungake rute transcontinental ing 1876, mula narik kawigaten "wong-wong" saka Midwest lan East Coast kanthi anget anget, dadi gapura menyang bhinéka imigrasi luar biasa ing saindenging Pasifik Rim lan Amerika Latin.

Sanajan inkarnasi saiki ing Los Angeles cukup anyar, sejarah wilayah kasebut paling ora nganti 3,000 SM, amarga cathetan arkeologi nuduhake wilayah kasebut banjur dienggoni wong asli sing mburu mamalia laut lan ngempalaken wiji kanggo panganan, banjur wong nomad sing diarani Tongva.

wong

Los Angeles minangka salah sawijining kutha sing paling maneka warna ing saindenging negara lan kanthi mangkono jagad saka segi etnis etnis lan negara.

Luwih saka saprateloné populasi kutha kasebut lair saka luar negeri. Wong-wong ing Los Angeles asale saka kabeh ndonya lan kasebar ing saindenging kutha sing akeh tetanggan sing unik, sanajan ana sing akeh kumpul ing enclaf etnis kaya Little Armenia, Koreatown, Little Ethiopia, Chinatown, Little Tokyo, Sejarah Sejarah, Filipinotown utawa Tehrangeles.

Populasi warna kutha kasebut ndadekake Los Angeles minangka salah sawijining kutha internasional sing apik ing donya, kanthi kesempatan budaya sing kasedhiya saka saben pojok bumi sing dienggoni. Ngunjungi encap etnik umume cara paling gampang kanggo ngalami beda budaya sing beda ing saindenging kutha lan nyenengake masakan etnik asli. Los Angeles duwe sawetara restoran sing paling apik ing donya, lan matur nuwun karo jumlah transplan sing gedhe, akeh sing paling apik yaiku papan sing ana ing tembok sing murah nanging apik sing cocog karo anggaran. Sanajan Los Angeles bisa uga misuwur ing industri hiburan sing berkembang, multikulturisme bisa dadi bagean sing paling penting kanggo budaya Angeleno modern.

Iklim Los Angeles diklasifikasikaké minangka subtropis-Mediterranean, klasifikasi cuaca sing langka lan asring dikarepake. Kutha umume cerah taun.

Basa Inggris minangka basa sing dominan ing Los Angeles. Nanging, kaya akeh liyane ing California lan negara Amerika sing wates Mexico, Spanyol uga akeh digunakake. Malah jeneng Los Angeles yaiku frasa Spanyol sing artine "Malaikat."

Wilayah Los Angeles dileksanakake limang bandara komersial utama lan bandara bandara pribadi sing tikel. Lima bandara utama kasebut ana ing Los Angeles, Burbank, Santa Ana, Long Beach, lan Ontario.

highlights

Saklawasé kabeh pengunjung pertama kali LA kepengin pengin ngunjungi Hollywood, Universal City (khusus Universal Studios), lan Pantai Venice minangka prioritas utama ing Kota Los Angeles. Century City, Downtown Los Angeles, UCLA, USC, Griffith Park lan jembatan kali Los Angeles ing sisih wétan kutha uga kabeh apik. Kabeh wis digunakake kanggo nggawe film pirang-pirang film sing misuwur, acara televisi, lan komersial televisi, lan bakal ketoke rada ngerti.

Nanging, akeh landmark liyane sing ana gandhengane karo LA ora teknis sing ora ana ing Kutha Los Angeles, nanging ana ing kutha-kutha sing cedhak utawa wilayah sing ora ana gandhengane. Contone, Rodeo Drive ditemokake ing Beverly Hills; Pier Santa Monica, Promenade Street Katelu, lan Pantai Santa Monica ana ing Santa Monica; fasilitas studio kanggo NBC, Disney, lan Warner Bros. kabeh ditemokake ing Burbank; studio Sony Pictures Entertainment ing Culver City; lan Marina del Rey minangka salah sawijining wilayah sing ora ana ing wilayah ukum. Malibu udakara setengah jam perjalanan ing sisih kulon Santa Monica. Disneyland, Pantai Newport, lan South Coast Plaza kabeh dumunung liwat sajam sing bakal tekan sisih kidul-wetan ing Orange County.

Sajarah

Olvera Street minangka pusat bersejarah ing LA, lan kutha kasebut entuk asale saka pueblo Spanyol-Meksiko sing diadegake ing kene ing 1780 minangka Nuestra Señora la Reina de Los Ángeles, utawa Our Lady of the Malaikat. Bangunan paling tuwa ing kutha iki dumunung ing kene lan dibukak kanggo para pengunjung, uga minangka restoran lan toko Mexican sing ditawakake turis. Minangka wilayah paling tuwa ing kutha, dalan kasebut minangka bagean saka Monumen Sejarah El Pueblo de Los Angeles sing luwih gedhe sing akeh bangunan liyane sing dilindhungi saka abad 18th lan 19th.

Ana rong situs sejarah liyane sing penting ing Los Angeles County sing nglindhungi warisan Spanyol wilayah. Ana Misi San Gabriel Arcangel ing Alhambra saiki lan Misi San Fernando Rey de España saiki ing Lembah San Fernando, loro pengawetan misi Spanyol sing nguasai wilayah kasebut nalika wiwitan Eropa.

Wilayah sing kurang turis ing Northeast LA uga nganakake sawetara pameran babagan urip awal ing Los Angeles modern nalika taun 20th. Museum Museum Warisan Square minangka museum terbuka lan seni arsitektur bersejarah ing tetanggan Montecito Heights, sing nggambarake pangembangan lan sejarah Southern California kanthi nggunakake conto-conto arsitektur lokal. Pandhuan tur sukarelawan njupuk tamu liwat wilayah kasebut, ngrembug babagan sejarah, budaya, lan uga arsitektur. Lummis Home sing cedhak yaiku pendirian kerajinan Amerika 19 abad kaping sing dibangun Charles Fletcher Lummis, facades rock kali kasebut langsung dingerteni saka arsitektur Los Angeles sing ora jelas ing wilayah kasebut. 4,000 omah persegi yaiku Tugu Sejarah Bersejarah-Budaya Los Angeles mbukak kanggo masarakat.

Wilayah Miracle Mile ing sadawane Wilshire Boulevard ing sisih kulon kutha minangka wilayah bersejarah kutha iki. Umume arsitektur wilayah iki luwih anyar tinimbang inti Sejarah, lan dihiasi bangunan sing digawe ing masyarakat Art Deco lan Streamline Moderne pertengahan abad 20th. Wilayah iki asal-usul ing 1920 minangka salah sawijining distrik blanja pertama sing dilengkapi ing sprawl suburban wilayah.

Pungkasane, kanggo sawetara sejarah kuna sing adoh banget tinimbang pamukiman Native American ing Los Angeles, turis bisa ngunjungi La Brea Tar Pits sing misuwur ing sisih kulon Miracle Mile, wilayah sing dadi landhehe munggah lemah ing sadawane ewu taun, kepepet lan nglestarekake sisa-sisa kewan akeh. The Page Museum wis akeh fosil sing ditampilake ing kono.

Museum - galeri ing Los Angeles

Taman ing Los Angeles

Itineraries

Wisata Big Lebowski- Tur bakal nggawa sampeyan ing lokasi syuting film The Big Lebowski lan bakal nyakup kabeh wilayah Los Angeles lan wilayah sekitar.

Sanajan LA dadi omah ing pirang-pirang selebriti A-list, amarga ukuran kutha sing ora dikarepake kanthi acak. Yen sampeyan pengin ndeleng selebriti kanthi mripat dhewe sajrone kunjungan sampeyan, sampeyan kudu ngerti cara rawuh ing acara utama ing ngendi para selebriti asring ditawani kaya konser, dolanan, musikal, film ing acara televisi, perdana film, penghargaan upacara, konvènsi, lan sapiturute, sanajan sampeyan cukup bermanfaat ing kahanan ing ngendi selebriti kanthi rela menehi autograf utawa posing karo para penggemar kanggo foto, sampeyan kudu tetep ngormati jarak adoh utawa resiko mbukak anti California sing ketat banget anti -mrentah hukum.

Ing sawijining kutha kaya Los Angeles, ana papan konser. Apa sampeyan pengin ndeleng recital kamar sing akurat, orkestra gedhe utawa rock paling anyar konser ing Los Angeles, ana papan lan sistem swara kanggo kabeh wong.

Acara Khusus ing Los Angeles

Apa toko ing Los Angeles

Apa sing kudu dipangan lan ngombe ing Los Angeles

Kafe internet nyebar ing saindenging kutha lan paling gampang ditemokake ing papan pariwisata dhuwur kayata Hollywood Blvd lan Melrose Ave. Kanggo umume wong sing seneng lelungan, mandheg ing toko kopi lokal kayata Starbucks utawa The Coffee Bean cukup. Papan liya bakal duwe layanan gratis kanggo pelanggan utawa mbutuhake biaya nominal kanggo panggunaan. Akeh hotel lan motel sing kurang larang uga nawakake akses internet tambahan, asring digunakake ing lobi sadurunge mriksa.

Organisasi panganan cepet lokal lan sawetara restoran (contone McDonald's) bisa uga nyedhiyakake Wi-Fi tambahan, uga toko kaya Target, JC Penney, lan Von. Sistem Pustaka Umum Los Angeles nawakake akses Wi-Fi ing cabang akeh tanpa mbutuhake kertu perpustakaan.

Sampeyan uga kudu nggolek jaringan Wi-Fi umum (umpamane ing Observatorium Griffiths).

Tunjangan cedhak

  • Santa Monica Beach
  • Lembah San Fernando - "Lembah" minangka bagean sisih lor kutha, uga kutha mandhiri kayata Glendale lan Burbank. Lembah minangka papan kanggo Universal Studios, NBC Studios, Pusat Pusat CBS, Walt Disney & Warner Brothers Studios.
  • West Side - West Side of Los Angeles dadi akeh komunitas sing gedhe kayata Bel-Air, Brentwood, lan Palisades Pasifik, uga kutha mandiri ing Hollywood Hollywood, Beverly Hills, lan Santa Monica.
  • County County - akeh komunitas upscale, sawetara ing segara, sisih kidul-kulon Los Angeles. Omah ing Disneyland antara obyek wisata liyane.
  • Malibu - sisih lor Santa Monica, kurang saka siji jam nyetir saka LA ing Pasisir Pantai Pasifik (PCH). Misuwur kanggo pesisir, gunung lan anggur sing apik.
  • Palm Springs - kutha resort ing wilayah ara-ara samun ing California Kidul sing nawakake campuran kegiatan ruangan lan santai. Kira-kira 2h drive saka LA
  • San Diego - wilayah metropolitan utama liyane ing California Kidul, udakara udakara 2 nganti 3 jam kidul Los Angeles (gumantung lalu lintas).
  • Las Vegas - wilayah metropolitan utama ing Gurun Mojave, udakara drive 4 1 / 2 jam lor ing Los Angeles. Dikenal kanggo acara selebriti, kasino, blanja, lan restoran.
  • Baja California - manawa kanggo nemu energi sing dhuwur saka Tijuana, kutha pantai ing Rosarito, utawa anggur lokal sing apik banget ing kutha plabuhan Ensenada, kabungahan Meksiko mung 3 nganti 4 jam drive adoh.

Situs web pariwisata resmi ing Los Angeles

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Los Angeles

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]