njelajah Macau

Jelajahi Macau

Jelajahi Macau uga dieja Macao, Wilayah Administratif Khusus (SAR) Republik Rakyat China. Dumunung ing muara Kali Mutiara saka Hong Kong, nganti 1999 Macau minangka wilayah luar negeri Portugal. Salah sawijining papan ing saindenging jagad, Macau ngasilake luwih akeh saka gambling tinimbang ing papan liya, kalebu luwih saka pitung kaping penghasilan "Strip" ing Las Vegas.

Macau minangka salah sawijining koloni Eropa paling awal ing Asia lan pungkasan sing dilalekake (1999). Mlaku-mlaku liwat kutha lawas sampeyan bisa gawe uwong yakin yen sampeyan ana ing Eropa - yen lurung-lurung ora ana wong lan pratandha ing basa Cina, yaiku. Populasi Portugis lan Macanese terus tetep ana, nanging kaya samesthine, umume pendhudhuk saka wong asli Cina.

Kejabi kutha kasebut, Macau uga kalebu pulo Taipa lan Coloane, sing disambungake menyang Macau kanthi jembatan lan saben liyane kanthi dalan, saiki dibangun menyang Cotai Strip.

Macau subtropis kanthi musim panas lan musim panas entheng. Pengunjung kudu nyathet yen badai asring nyerang saka pertengahan musim panas nganti Autumn sing bisa mungkasi kegiatan ing kana.

Ing abad 16th, China menehi hak Portugal kanggo nginep ing Macau minangka ijol amarga ngresiki wilayah bajak ing administratif Cina sing ketat. Macau minangka pemukiman Eropa pisanan ing Jauh Timur.

China wis janji, ing formula "siji negara, loro sistem" - Macau resmi negara sing padha karo daratan China, nanging njaga sistem pamrentahane dhewe. Kaya Hong Kong sing tetanggan, Macau isih ora duwe demokrasi lengkap lan warga setempat asring mikir manawa kakehan kontrol utawa pengaruh saka Beijing (siji negara, kurang rong sistem).

Ing taun-taun pungkasan, perekonomian Macau cepet banget amarga ngetokake lisensi gambling. Ewonan turis ngunjungi Macau saben dina, utamane saka daratan China lan wilayah tetanggan. Standar urip ing Macau saiki wis tuwuh kanthi signifikan, lan saiki wis ora cocog karo sawetara negara Eropa. Industri pariwisata uga macem-macem - tinimbang casinos; Macau uga promosi situs bersejarah, budaya lan masakan.

Distrik

Macau dipérang sacara geografis dadi telung wilayah: semenanjung lan loro pulo. Nanging, reklamasi wilayah ing antarane Taipa lan Coloane nggawe wilayah Cotai kaping papat.

Distrik Macau

  • Semenanjung Macau. Wilayah paling lor disambungake menyang daratan Cina. Pusat kasebut minangka pusat kegiatan wisata lan akeh ramé.
  • Pulo kidul semenanjung semenanjung, diakses liwat telung jembatan. Pusat perumahan utama lan dadi papan bandara Internasional Macau.
  • Lapisan sing bisa ditampa maneh ing antarane Coloane lan Taipa, kanthi kasino anyar sing akeh munggah (kayata The Venetian, kasino paling gedhe ing donya).
  • Pulo paling kidul, umume ora dikembangake tinimbang tlatah liyane amarga padunungan. Nduwe loro pesisir, sawetara jalur hiking lan resort. Iki uga dadi lokasi golf golf Macau sing pisanan.

Nganti pirang-pirang taun, cara biasa menyang Macau yaiku mabur menyang Hong Kong lan njupuk kapal ing Macau. Dina iki, Macau dadi hub maskapai murah, lan sawetara saiki wis tekan Macau mengko bakal menyang Hong Kong.

Bandara Internasional Macau ing Pulo Taipa. Wis fasilitas dhasar lan sawetara aerobridges.

Rickshaws siklus (triciclo utawa riquexó) minangka jinis lara sing sithik, sanajan isih ana sing ngeling-eling sekitar angkasa wisata kaya ing terminal feri lan Hotel Lisboa. Rega bisa dirundingake.

Nyewa mobil dudu pilihan sing populer ing Macau amarga kapadhetan pedunung sing dhuwur lan ukuran cilik. Avis nyedhiyakake layanan sewa mobil ing Macau lan sampeyan duwe pilihan kanggo nyewa mobil nganggo utawa tanpa sopir. Dalan umume dijaga lan tandha-tandha arah ing Cina lan Portugis. Ora kaya ing daratan China, ijin nyetir internasional (IDP) ditampa ing Macau, lan lalu lintas obah ing sisih kiwa kiwa karo umume mobil dadi tangan tengen (umume amarga pengaruh saka tetanggan Hong Kong).

Basa resmi Macau yaiku Kanton lan Portugis.

Kanton minangka basa Macau sing paling bisa digunakake. Basa Mandarin ora diucapake kanthi akeh, sanajan umume warga bisa mangerténi. Karyawan sing makarya ing hotel-hotel utama lan wisata wisata biasane cukup kompeten ing basa Mandarin.

Basa Inggris diomongake dening para staf ing ngarep pariwisata. Saklawasé kabeh musium lan kasino duwe sawetara staf sing duwe basa Inggris sing apik, uga akeh hotel, toko lan restoran, utamane sing paling gedhe. Nanging, basa Inggris ora akeh digunakake ing njaba wilayah wisata utama, utamane ing perusahaan sing tetep dadi kelas kerja rata-rata, sampeyan bakal bisa nemokake manawa umume wong ora ngobrol ing basa Inggris.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Macau

Sanajan misuwur ing gambling, Macau sugih ing atraksi lan suasana kanthi suasana, nanging atus taun-taun ana antara budaya Eropa lan Cina.

Macau minangka papan sing apik kanggo mlaku-mlaku mung amarga papan kasebut dipasang karo gereja, kuil, benteng, lan bangunan lawas sing ana campuran karakteristik Portugis lan Cina. Kejabi bangunan, uga ana atusan alangan sing sempit sing dadi mbingungake ing bagean lawas ing Macau ing ngendi masarakat Macau nindakake bisnis lan kerja. Yen kapadhetan sing gedhe banget manungsa entuk, mandheg lan nikmati sawetara kebon utawa sirah sing apik.

  • Salah sawijining perkara sing bisa ditemokake ing Macau yaiku patung Bodhisatta Avalokitesvara sing ana ing pinggir segara sing cedhak karo Sands Casino lan MGM Grand. Sanajan dadi dewa China, patung kasebut kanthi jelas Eropa ing desain lan meh padha karo patung Virgin Mary sing bisa ditemokake ing Eropa.
  • Rua da Tercena minangka seni pasar antik, antik, lan flea sing paling populer ing Macau, ora adoh saka trek sing dikalahake karo wong turis sing kurang saka wong Cina lan akeh karakter. Dumunung ing cedhak St Paul, ing mburi Senado Square.
  • Lan yen budaya dudu perkara sampeyan, ana Menara Macau kanggo tampilan apik banget lan olahraga petualangan, utawa Fisherman's Wharf kanggo nikmati sawetara kegiatan taman lan blanja.
  • Dolan maring wilayah tanah Cotai kanggo ndeleng transformasi kasebut menyang "Las Vegas Strip Wétan". Venetian sing paling misuwur kanthi duweke Venicetoko blanja sing mandheg kanthi kali, lan saiki uga dadi kasino paling gedhe ing saindenging jagad.
  • City of Impian minangka kasino raksasa kanthi toko fashion tinggi, pertunjukan 'gelembung' video gratis, telung hotel lan pertunjukan teater paling larang ing donya. Ing tataran 'House of Dancing' nahan limang kolam renang Olimpiade sing cocog karo banyu. Ushers menehi andhuk sawetara andhuk pamirsa ing ngarep. Shuttle gratis saka terminal feri utama terus.

Warisan

Bagean gedhe Semenanjung Macau wis ditetepake situs Warisan Donya UNESCO lan bangunan lan situs 25 ing wilayah kasebut dianggep duwe kabudayan lan sejarah.

Salah sawijining cara paling apik kanggo nutupi pandelengan yaiku nindakake sirkuit Walk Walk Macau. Bangunan Warisan, Sao Paulo Katedral, Benteng lan Museum Macau kabeh padha karo liyane lan bisa katon kanthi gampang sanajan ora ana sing bisa nyekel wektu Walk Warisan.

Desa Taipa lan Desa Coloane, sing isih dienggoni dening sawetara nelayan, uga menarik karo toko jaman kolonial lan omah ing dalan sing sempit.

Museums

Macau duwe sawetara museum. Museum utama, kayata Museum Macau, ana ing Semenanjung Macau sanajan ana loro museum ing Taipa - Museum Taipa lan Sejarah Coloane lan Museum Taipa Houses.

Kebon

Macau alam saka taman kutha cilik kanthi sumber banyu, arca dadi gembur, alas kanthi godhong sing padhet lan dalan mlaku sing dawa.

Judi minangka industri paling gedhe ing Macau, lan buses teka saben dina saka daratan China kanggo nyoba nasib. Kajaba iku, akeh wong Hong Kong sing teka ing akhir minggu kanthi tujuan sing padha. Kanggo pirang-pirang taun, Casino Lisboa minangka papan sing paling misuwur lan landmark sing dikenal dening wong njaba Macau, nanging diluncurake dening Sands Casino sing dibukak ing 2004. Nanging, Kasino Lisboa asli isih kudu dikunjungi amarga papane ngemot akeh barang antik asli sing ditampilake saka koleksi pribadi hartawan judi Stanley Ho. Umume kasino ing sadawane pesisir ing sisih kidul Semenanjung Macau. Lor ing Lisboa minangka jalur sing akeh kasino sing luwih cilik, pirang-pirang hotel lan bar, lan cukup sawetara restoran. Iki bisa dadi salah sawijining wilayah sing paling menarik ing Macau; antara liya wis cukup restoran India sing apik lan pirang-pirang wong Portugis. Kasino anyar uga wis mbukak ing wilayah sing diarani NAPE sisih kidul Avenida de Amizade, kalebu Wynn Macau lan Sands Macau.

Kabeh iki bakal dirampungake karo pangembangan anyar ing Cotai Strip, sing digawe dadi "Las Vegas Strip Wétan". Kasino paling gedhe ing saindenging jagad, Venetian Macao, mbukak lawang ing Agustus 2007 lan Kutha Impen sing luwih cilik sing ngiring ing 2009, karo akeh liyane sing bakal teka. Ana uga sawetara kasino ing Taipa, kalebu Crown Macau.

Ana ATM sing kasedhiya ing salah siji kasino uga fasilitas Forex kanggo ngganti dhuwit sampeyan. Gambler diwajibake umure paling ora umur 21, diijini main.

Balap greyhound

Bentuk judi liyane populer ing Macau yaiku balap greyhound, ing ngendi wong-wong padha ngasuh asu kanthi cara sing padha karo akeh wong ing negara liya ing jaran

Kegiatan Petualangan

Ing dhuwure 233 meter, bungee mlompong saka menara Macau, sing dijaga lan dilakokno dening AJ Hackett minangka 2nd paling dhuwur ing saindenging jagad. Bebarengan karo bungee, bisa uga nyoba Langsung, iku kaya mlumpat nanging luwih dilindhungi lan ora kalebu kejatuhan gratis, lan swarga, sing dilindhungi ing platform sing mlaku ngubengi kurungan lantai. Kegiatan panjat gedung lan olahraga uga ditindakake ing pangkalan menara.

Swimming

Pantai Macau loro - Hac Sa (wedhi ireng) lan Cheoc Van (teluk pring) - dumunung ing sisih kidul pulo Coloane. Dheweke pancen populer lan asring ditawani warga lan pengunjung, utamane ing akhir minggu.

Kejabi pantai, ana uga kolam renang umum ing Macau. Kabeh hotel mburi uga duwe kolam renang.

Mendhuwur / muter

Ana kesempatan kanggo hiking lan muter ing pulo Taipa lan Coloane sing rada padesan. Dalan Coloane minangka nomer pertama lan paling dawa ing Macau. Dalan kasebut ngluwihi 8100 meter lan ngubengi wilayah tengah Pulo Coloane kanthi rata-rata 100 meter saka ndhuwur segara, cocok kanggo para pengembara sing berpengalaman ngembangake rute sing dipandu kanthi mandhiri. Mula, minangka jalur paling populer lan paling asring digunakake ing Macau.

bowling

Ana pusat bowling standar internasional sing dibangun ing 2005 kanggo Game Asia Timur ing Macau Dome ing wilayah Cotai. Ana uga gang ing bowling ing Macau caket Taman Camoes / kuburan Protestan.

Apa sing kudu dituku

Entuk dhuwit cukup gampang amarga ana bank lan ATM (mesin awis) meh kabeh dalan. Sing nduwe kertu debit ing salah sawijining jaringan internasional ora bakal duwe masalah mbuwang dhuwit.

Visa lan MasterCard kertu kredit ditampa sacara umum ing restoran, toko lan terminal feri utama nanging sawetara pedagang bisa uga mbutuhake jumlah sing paling murah.

Tipping umume ora praktek. Ing restoran layanan lengkap, layanan pangisian daya biasane dileksanakake lan dijupuk tip.

Blanja

Nalika kasino mega sing luwih anyar wis ngenalake Macau kanthi bungah mall sing diisi francais resik, lurung-lurung pusat kutha ing sekitar casinos lawas isih dadi monokultur aneh kanggo nonton, perhiasan lan obat-obatan obat-obatan Cina, kabeh ngarahake banget kanggo mbebasake para gambler sing canggih saka winnings sing. Nggoleki cenderung sing nyenengake bisa uga nggumunake, sanajan dalan ing antarane Largo do Senado lan reruntuhan St Paulus lan ing Rua da Tercena, mesthi nyebarake toko seni lan barang lokal.

Toko ing toko cilik bisa ditindakake, biasane nggarap model toko sing menehi rega, panuku nggawe swara "hmmm" lan wong sing ngeculake ngedhunake rega. Pertandhingan sing wutuh kanthi langka iku arang banget, amarga umume toko antik sing adol tenan karo rega sing padha.

Kanggo pengalaman blanja Kulon sing luwih, tekan New Yaohan ing Ave Doutor Mário Soares n˚90. Ana toko roti lan supermarket ing lantai 6th. Ing jubin liyane ana fashion, minyak wangi lan liya-liyane, sing dikarepake saka toko departemen, nanging ngarepake rega sing luwih dhuwur kanggo apa sing wis digunakake sadurunge.

Apa sing arep dipangan

Macau misuwur ing restoran, masakan sing unik lan bar sing mokal. Ndhuwur kabeh, kutha kasebut misuwur ing masakan Macanese lan Cina.

Pangan Portugis (cozinha portuguesa), sing digawa dening para penjajah Portugis, santai, asin, langsung. Nalika akeh restoran sing ngaku barang, panganan kanthi sah asli umume diwatesi ing sawetara restoran sing dhuwur, utamane kluster ing pucuk sisih kidul-kulon Semenanjung.

Hidangan Portugis sing khas yaiku:

  • pato de cabidela (bebek berdarah), daging bebek sing diusik ing getih bebek, cuka lan herbal, disuguhake pari; muni lan katon rada medeni, nanging banget yen wis rampung
  • bacalhau (kodhe asin), umume nganggo kentang lan sayuran
  • caldo verde, sup kentang, kale disigar lan sosis chourico
  • feijoada (godhog kacang-kacangan ginjel), pokok Brasil sing umum ing Macau uga
  • pastéis de nata (endhog endhog), garing lan flaky ing njaba lan alus lan manis ing njero

Pangan Macan digawe nalika pengaruh Portugis lan Cina dicampur karo rempah-rempah sing digawa saka Afrika lan Asia Kidul-Wetan dening pedagang, lan akeh restoran sing pariwara panganan "Portugis" ing sajian biasane dadi sajian Macanese.

  • Cookies kacang almond. Kue ala gaya Cina dihiasi karo badam. Cendhek paling apik ing Macau, dheweke kompak, awet lan mulane bisa adol ing endi wae.
  • Galinha à africana (pitik ala Afrika). Pitik barbequed ditutupi saos piri-piri pedhes.
  • Galinha à portuguesa (pitik ala Portugis). Pitik ing kari klapa; senadyan jeneng kasebut, iki dudu panganan Portugis, nanging penemuan Macan murni.
  • Panggang rendang babi. Versi hamburger Macanese, jenenge cukup ngucapake kabeh: iku irisan daging babi sing anyar digoreng (asring karo sawetara tungkak balung kiwa) kanthi lombok sing dilebokake ing jero roti sing isih anyar.
  • Daging Sapi. Luwih lembab lan seger tinimbang tipis, lan cukup enak. Gampang ditemokake ing dalan sing nyedhaki Runtuhan St Paul, ing ngendi para penjual bakal menehi conto gratis nalika sampeyan mlaku kanthi semangat banget. Coba coba kabeh sadurunge milih sing paling disenengi!
  • Daging masker karo persagi kentang goreng, disuguhake pari putih.

Kabeh sing ujar, panganan pilihan ing Macau isih Kanton murni. Lurung-lurung ing Macau tengah diisi karo panganan sing ringkes sing nawakake sajian beras lan mi (sanajan menu asring mung ana ing Cina), dene saben hotel casino sing duwe uyah duwe restoran segawon Kanton sing apik ing ngendi sampeyan bisa ngilangi kamenangan judi ing abalone lan hiu. sup sup.

Konsentrasi restoran paling akeh yaiku ing Semenanjung, sing kasebar ing saindenging kabupaten. Taipa saiki dadi tujuan utama kanggo wong sing golek panganan Portugis lan Macanese lan ana akeh restoran sing misuwur ing pulo kasebut.

Apa sing kudu diombe

Anggur anggur ing Portugis kanthi rega kasedhiya. Nanging ing negara liya ing China, luwih seneng seneng para kognac lan wiski. Macau Beer wis kasedhiya ing botol ml 330 ml ing supermarket. Ana uga musium anggur sing sampeyan bisa duwe kesempatan kanggo ngrasakake macem-macem jinis anggur 50.

Ana Nightlife sing apik banget. Ana macem-macem bar lan klub ing sadawane Avenida Sun Yat Sen sing cedhak karo Patung Kum Iam lan Pusat Budaya ing ngendi sampeyan bisa metu wengi sing apik. Warga lokal, utamane ing kalangan wong enom luwih seneng bisa ketemu karo kanca-kanca ing kafe gaya Kulon utawa papan sing dadi 'gelembung'. 'Teh gelembung' biasane teh rempah buah sing disuguhake nganggo bola tapioca lan bisa disuguhake nalika panas utawa adhem. Toko kasebut ing tengah kutha (cedhak Senado Senado) asring mbukak nganti sore lan asring rame. Kasino uga dadi acara hiburan sing gedhe, nawakake pagelaran standar internasional (pesenan advance menehi saran) lan pusat blanja komprehensif kanggo wong sing kurang kepengin nyoba nyoba nasib ing mesin kasebut. Kanggo sing pengin ngrampungake awake dhewe sawise spion blanja, ana spa ing meh kabeh hotel sing dihormati.

Cuaca abot

Ana risiko topan, utamane ing antarane Juli lan September. Sistem bebaya typhoon ditanggepi dening Macao Meteorological and Geophysical Bureau sing disiarake kanthi umum ing televisi lan radio:

Tetep sehat

Salah sawijining panyebab penyakit sing ora dikarepake ing Macau yaiku owah-owahan suhu sing nemen ing antarane musim panas lembab 35 ° C ing njaba ruangan lan bangunan hawa udara 18 ° C. Sawetara wong ngalami gejala kadhemen sawise obah ing antarane loro ekstrem; Ora biasa nganggo sweter utawa nutupi supaya tetep anget ing jero ruangan, lan mula biasane saran apik kanggo nggawa sandhangan lengan dawa nalika ngarep-arep ngunjungi papan sing nduwe hawa kanggo wektu sing suwe.

Nalika banyu sing ketok banyu aman kanggo ngombe (rasakna), umume warga nggodhok utawa nyaring banyu utawa tuku banyu sing murah, sing uga disaranake.

bab

Masyarakat ing Macau umume mesra karo wong manca (amarga kasunyatan manawa Macau duwe atusan taun penjajahan kolonial Portugis, warga setempat, malah masarakat sing luwih tuwa digunakake kanggo urip bebarengan karo Westerners). Nanging, aja nganggep warga setempat nganggo basa Inggris (utawa Portugis) lan sawetara frasa Kanton sing penting mesthi mbiyantu.

Nalika ngunjungi kuil-kuil China kudu ditampilake, nanging njupuk foto biasane diidini lan sampeyan ora perlu njaluk ijin sajrone ora ana tandha gambar tanpa fotografi.

Prilaku ngombe utawa ngombe Binge ora bisa ditolak ing Macau.

Macau nduweni jangkoan ponsel banget. Macau duwe jaringan GSM 900 / 1800 lan 3G 2100.

Wi-Fi

Macau duwe jangkoan Wi-Fi gratis ing saindenging kutha. Iki dikenal minangka sistem wifigo. Sampeyan uga bisa nggunakake wifigo-s layanan sing ndhelik. Jeneng pangguna yaiku "wifigo" lan tembung sandhi yaiku "wifigo".

Situs web pariwisata resmi ing Macau

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Macau

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]