njelajah Machu Picchu, Peru

Jelajahi Machu Picchu, Peru

Jelajahi Machu Picchu sing minangka situs kutha Inca kuno, sing dhuwur ing Andes of Peru. Dumunung ing 2,430m, situs Warisan Donya UNESCO iki asring diarani "Kutha Ilang ing Incas". Iki minangka salah sawijining simbol sing paling akurat ing Kakaisaran Incan lan uga salah sawijining seting reruntuhan sing paling misuwur lan biasa. Kunjungan menyang Peru ora bakal lengkap tanpa ndeleng, nanging iki bisa larang banget lan rame.

Sajarah

Runtuhan sing luar biasa iki dikenal karo jagad ilmiah ing 1911, sawise arkeolog Amerika Hiram Bingham dituntun menyang situs dening warga lokal. Sikil kanthi nyata 1000 ing ndhuwur kali Urubamba, Machu Picchu minangka situs Warisan Donya UNESCO. Iki uga minangka titik pungkasan ing undhak-undhakan paling populer ing Amérika Kidul, Inca Trail.

Crita Machu Picchu cukup apik banget; isih durung dingerteni apa situs kasebut ing syarat-syarat papane ing urip Inca. Peneliti saiki cenderung percaya manawa Machu Picchu minangka resort negara kanggo elit Incas. Ing wektu tartamtu, ora ana luwih saka wong 750 ing Machu Picchu, luwih adoh tinimbang musim udan. The Incas wiwit nggawe sekitar 1430AD, nanging ditinggalake minangka situs resmi kanggo para pamrentah Inca satus taun mengko ing wektu penaklukan Kakaisaran Inca Spanyol.

Siji bab sing jelas yaiku papan sing apik banget, lan uga dilindhungi. Dumunung ing gunung Peru, pengunjung kudu ngumbara lembah dawa sing diisi karo mriksa mriksa Inca lan menara menara. Apike banget, para penakluk Spanyol ora kejawab situs kasebut. Nanging, akeh wong sing dikandhakake duwe kawruh babagan kutha kuno amarga kasebut ing sawetara teks sing ditemokake ing abad 20th; sanajan, ora nganti Bingham yen Machu Picchu ditemokake sacara ilmiah (dheweke ana ing perjalanan sing disponsori Universitas Yale, sing sejatine nggoleki Vilcabamba, sing ndhelik ing Inca pungkasan).

Machu Picchu diangkat minangka Sanctuary Sejarah Sejarah Peru ing 1981 lan Situs Warisan Donya UNESCO ing 1983. Wiwit ora dirampas dening Spanyol nalika nelukake Incas, luwih penting minangka situs budaya lan dianggep minangka papan suci.

Machu Picchu dibangun ing gaya Inca klasik, kanthi tembok watu garing sing polos. Bangunan utama yaiku Intihuatana, Temple of Sun, lan Ruangan Windows Telung. Iki dumunung ing apa sing dingerteni dening arkeolog minangka Distrik Suci Machu Picchu. Ing wulan September 2007, Universitas Peru lan Yale entuk persetujuan babagan bali artefak sing dicopot Hiram Bingham saka Machu Picchu ing wiwitane abad kaping rong puloh.

Flora lan fauna

Kalorone akeh lan macem-macem. Gesang tanduran khas ing cadangan Sejarah Machu Picchu kalebu pisonayes, q'eofias, alisos, wit sawit, ferns lan luwih saka spesies anggrek 90.

Fauna ing cadangan kalebu bear sing nggumunake, pitik jago utawa "tunqui", tankas, wildcats lan macem-macem macem-macem kupu lan serangga sing unik ing wilayah kasebut.

Lemah tanah, lingkungane alam lan lokasi strategis Machu Picchu ngutangi tugu kasebut minangka gabungan kaendahan, harmoni lan keseimbangan antara pakaryan Peru kuno lan kekarepan alam.

Njaluk ing

Machu Picchu dununge ana ing pucuk gunung, udakara rong atus meter ing ndhuwur lembah lan kali. Ora ana cara sing langsung menyang Machu Picchu saka Cusco, lan sampeyan kudu nggunakake kombinasi transportasi kanggo mlebu ing kono, kajaba sampeyan mlaku-mlaku kanthi kabeh. Ana dalan adoh karo Ollantaytambo saka Cusco, lan sepur saka Poroy (cedhak Cusco) liwat Ollantaytambo menyang Aguas Calientes. Machu Picchu banjur mapan ing pucuk gunung ing ndhuwur Aguas Calientes (saiki kanthi resmi disebut Machu Picchu Pueblo). A dalan munggah gunung saka Aguas Calientes. Ora ana akses dalan umum kanggo Aguas Calientes saka Cusco utawa Ollantaytambo.

Ana sawetara cara kanggo tekan Machu Picchu. Umume turis bisa mlaku ing Inca Trail, undhangan alternatif, Sepur utawa nganggo mobil.

Tiket Machu Picchu: Sampeyan kudu duwe tiket sing kasedhiya online luwih dhisik utawa saka macem-macem kantor tiket sing diterangake ing situs web kasebut. Tiket Machu Picchu Durung didol ing lawang lawang lan diwatesi mung kanggo 2500 saben dina, ana kaping pindho kanggo ngunjungi Machu Picchu, (klompok pisanan: 6: 00, klompok kapindho: 12: 00 utawa 12: 00 menyang 17: 00) kanthi mlebet ing Huayna Picchu lan Montana Machu Picchu, masing-masing diwatesi ing 400. Sajrone puncak taun, karcis bisa adol luwih dhisik.

Mlaku-mlaku liwat Inca Trail

Hiking ing Inca Trail minangka cara sing apik nalika sampeyan teka ing kutha liwat Gapura Sun (tinimbang teka saka ngisor kaya sing sampeyan tindakake saka Aguas Calientes). Kaloro undhak-undhakan papat lan rong dina dikendhaleni dening pamrentah. Wisatawan kudu pas kanggo mlaku-mlaku sawetara dina lan turu ing tenda. Saben wong lelungan kudu lelungan karo agensi wisata amarga aturan lan peraturan mlebu taman kasebut.

Pamrentah Peru ngetrapake watesan pass 500 wong saben dina ing lalu lintas Inca Trail. Lulus ora adol luwih dhisik, utamane kanggo musim dhuwur. Wisatawan kudu duwe paspor sing sah supaya bisa tuku pass ing wektu leladen. Akeh operator wisata lokal wiwit mbukak opsi trekking alternatif sing ngidini kesempatan trekking padha ing wilayah kasebut. Umume ngunjungi reruntuhan Inca liyane, uga ora digali, lan rampung karo perjalanan sepur munggah kanggo ndeleng Machu Picchu ing pungkasan. Salah sawijining pilihan yaiku Choquequirao Trek, sing diwiwiti ing Cachora lan pungkasan ing Salkantay utawa Cachiccata Trek (Inca Quarry Trail) sing diwiwiti ing Raccha lan pungkasan ing Cachiccata.

Cara ganti alternatif kanggo Machu Picchu

Ana uga pilihan liyane sing kasedhiya kanggo hiking menyang Machu Picchu. Iki penting kanggo dingerteni amarga undhak-undhakan Inca Trail diwatesi kanthi jumlah wong sing bisa mlebu saben dina, kalebu kuli. Kayane, ana rega sing luwih tajem kanggo trek kasebut lan perlu menehi buku luwih dhisik kanggo entuk papan ing tanggal sing bakal sampeyan tindakake.

Kanthi bis saka Aguas Calientes

Umume wong bakal milih njupuk bis saka Aguas Calientes menyang Machu Picchu, amarga dalane dawa lan angel, lan jarang banget.

Machu Picchu nganggo mobil, nanging rute "backdoor" sing dienggo uga dadi pilihan kanggo para turis bebas sing kepengin lunga-lunga. Minivan lan bis murah saka "Terminal Santiago" ing Cusco.

Mangsa udan ing Peru yaiku wiwit wulan Nopember (asring banget tanggal wulan Desember) nganti pungkasan wulan Maret, saengga luwih becik nambani sawetara dina tambahan kanggo ngatasi penundaan.

Saka Aguas Calientes, ana rong cara kanggo nggayuh reruntuhan: kanthi bis utawa mlaku-mlaku.

Gumantung nalika sampeyan teka, situs kasebut bisa uga cukup rame utawa meh sepi. Periode paling sibuk ing musim garing (Juni-Agustus), kanthi wektu paling alon ing wulan Februari, sing paling dhuwur nalika udan, nalika Inca Trail ditutup. Umume pengunjung teka ing paket wisata lan ing taman ing antarane 10: 00 lan 14: 00. Kabeh pengunjung kudu ninggalake Machu Picchu dening 17: 00

Mlaku saka Aguas Calientes

Saka Aguas Calientes tekan papan sing rusak, bisa uga mlaku kanthi rute 8km sing padha karo bus-bus, sing bakal njupuk udakara jam 1-2, lan udakara jam maneh. Rute iki utamane tangga, nyambungake switchback sing ditindakake bis. Iki undhak-undhakan angel lan dawa nanging maringi hadiah banget, dianjurake kanggo miwiti ing sekitar 05: 00 nalika gapura ing jembatan dibukak (udakara udakara 20 mlaku-mlaku saka Aguas Calientes menyang jembatan (ing papan sing dipriksa kasedhiya kanggo verifikasi manawa para pejalan kaki wis entuk tiket mlebu), saengga ora ana gunane kanggo miwiti saka Aguas Calientes luwih awal tinimbang 04.40), supaya bisa munggah ing ndhuwur sadurunge srengenge. Keturunan kasebut cukup gampang; ngati-ati wae nalika langkah-langkah udan. Tansah waspada kanggo para sopir bis sing arang-arang ngremokake wong mlaku.

Kanggo tuku karcis:

Jadwal rega saiki lan tiket online kudu kasedhiya ing situs web pemerintah resmi lan saka kantor tiket sing didaptar ing situs web kasebut. Iki minangka proses langkah 3: Reservasi, pembayaran banjur tiket. Sayange, kaca leladen mung bisa digunakake ing basa Spanyol (ora nganggo basa Inggris) dadi priksa manawa sampeyan ngeklik ing panji Espanol sadurunge klik Langkah 3. Pembayaran online mung bisa digunakake kanthi nggunakake VISA (dudu MasterCard) lan duwe biaya 4.2%.

Sampeyan uga bisa tuku lan mbayar tiket langsung ing kantor tiket ing Aguas Calientes (mbukak 05: 30 - 20: 30) utawa Cusco nanging ora ING ing lawang Machu Picchu.

Mung wong 2,500 sing diidini mlebu ing Machu Picchu saben dina. Situs web pamrentah (http://www.machupicchu.gob.pe/) nampilake pirang-pirang tiket sing kasedhiya kanggo saben dina. Ing musim kurang, sampeyan kudu dadi masalah lan sampeyan kudu bisa tuku tiket ing menit pungkasan. Ing musim dhuwur, cepet ngisi lan sampeyan kudu tuku tiket luwih dhisik. Loro-lorone, lawang taman lan tiket bis, nampilake jeneng lan ID sampeyan supaya ora bisa ditukar karo wong liya.

Cacah pengunjung sing minggah saben gunung diwatesi kanggo 400 sedina. Huayna Picchu ora dhuwur lan luwih gampang lan mulane luwih populer. Tiket kanggo bisa adol luwih saka seminggu luwih akeh ing musim dhuwur. Montaña luwih dhuwur lan luwih angel, nanging tampilan kasebut sejatine luwih apik. Tiket kanggo kadhangkala adol. Sampeyan bisa mriksa kasedhiyan kanggo sembarang, ing sembarang wektu ing situs web.

Nalika nyiyapake anggaran sampeyan, aja lali nyakup tiket karéta lan tiket bis.

Kanthi resmi, sampeyan ora diijini nggawa panganan ing njero, nanging ora ana sing mriksa barang-barang ransel. Yen sampeyan nggawa ing tas plastik sing transparan, dheweke bakal takon supaya sampeyan simpen ing lawang. Kanthi resmi, botol plastik sing dienggo ora diidini, nanging ora ana sing nggatekake. Maneh, luwih becik nggawa kabeh ing tas ransel. Nuli mlebu mlebu, dheweke ora duwe wektu kanggo mriksa kabeh. Ora ana tong sampah ing taman, mung ana ing gapura.

Siswa entuk diskon 50% kabeh tiket mlebu. Sampeyan kudu nuduhake kertu ISIC. Kertu non ISIC biasane ditolak. Sampeyan bisa nyoba mbantah nanging nasib apik, dheweke ora peduli! - staf, utamane ing kantor tiket ing Aguas Calientes, bisa uga cukup sombong lan dheweke kepengin banget golek dhuwit sampeyan.

Mesthi nggawa paspor, amarga dijaluk nalika mlebu. Ana papan stamp populer nalika sampeyan metu saka ngendi sampeyan bisa mbuktekake kanca-kanca sing wis ana, sanajan sacara teknis ora sah kanggo warga negara akeh menehi tandha paspor.

Mung paket cilik sing diidini ing taman kasebut (ora luwih saka 20L), nanging ana simpenan bagasi ing lawang sing biasane digunakake para Trailer Inca.

Nyawang

Ora ana kendharaan sing ana ing taman kasebut, nggawa sepatu mlaku-mlaku sing kepenak, luwih-luwih yen sampeyan ngrancang apa wae hikes kayata Wayna Picchu. Ora ditetepake tongkat sing mlaku, nanging aturan iki jarang dikuatake. Runtuhan utama cukup kompak lan gampang mlaku.

Machu Picchu

Entuk wektu sampeyan mlaku-mlaku ing situs kasebut, amarga ana akeh papan sing bisa dideleng lan disinau. Sanajan ora perlu, njupuk wisata sing dipandu menehi wawasan sing luwih jero menyang kutha kuna, panggunaan, lan informasi babagan geografi kasebut. Elinga, sing ora pati ngerti babagan sejarah lan panggunaan reruntuhan, lan sawetara crita sing dikandhani karo panuntun kasebut adhedhasar mung minangka imajiner imajinatif. Pandhuan mesthi ngenteni mlebu.

Gate Sun (Inti Punku) - yen sampeyan wis tekan lewat Inka Trail, iki bakal dadi pengalaman pertama ing reruntuhan. Liyane bisa mundur saka reruntuhan ing dalan lan munggah gunung. Saka kene sampeyan bisa ndeleng bali mudhun saben lembah sing menehi tampilan sing apik banget. Minangka undhak-undhakan sing cukup kenceng (bisa uga jam 1-1.5 saben cara), nanging pancen migunani. Yen sampeyan nyekel bis pisanan saka Aguas Calientes lan langsung mlebu, sampeyan bisa nyedhaki ing wayah awan yen srengenge bakal mili menyang gunung lan gapura.

Kuil Srengenge - Cedhak puncak kutha utama, stonwork ing kuil iku luar biasa. Delengen kanthi rapet lan sampeyan bakal weruh manawa ana macem-macem tembok watu ing saindenging kutha. Umume barang watu atos sing diluncurake karo lempung, tembok watu sing umum ditemokake ing saindenging jagad. Nanging akeh bangunan utawa bagean bangunan rampung kanthi stonework sing luwih khas lan apik banget. Kuil kasebut minangka puncak teknologi sing mutlak. Mirsani saka sisih kasebut, mudhun ing tangga watu ing plaza utama.

Intihuatana - Watu sing diukir saengga ing dina-dina tartamtu, awan, srengenge nggawe bayangan tartamtu, saengga dadi dhial srengenge. Saka Quechua: Inti = srengenge, huatana = njupuk, ngrebut: saengga nyandhang (srengenge).

Kuil Telung Windows lan Kuil Utama dianggep dadi situs upacara utama ing Benteng lawas. Dheweke cukup tengah lan cukup dilestarekake.

Kuil Condor - Pandhuan tur bakal nyoba ngandhani yen iki candhi, nanging katon kanthi tliti: ing antarane swiwine kondor ana ruangan kanthi alur sing dipotong ing watu kanggo ngamanake kincir, dalan sing ana ing mburi sing bisa diukum. mlaku kanggo mecut punggawa tawanan, lan jugangan sing medeni medeni supaya getih para tahanan dicelehake. Cetha kondor kasebut minangka simbol kaadilan sing kejem, nanging versi sanitized dikandhani kanggo entuk manfaat turis umur pertengahan lan bocah-bocah.

Apa sing kudu dilakoni ing Machu Picchu, Peru

Yen sampeyan duwe sawetara energi, sampeyan bisa uga sawetara undhak-undhakan sing gedhe. Priksa manawa sampeyan wis entuk wektu kanggo nyuda munggah ing Cuzco utawa Aguas Calientes sawetara dina sadurunge ngetrenake awake dhewe, utamane ing Wayna Picchu.

Wayna Picchu. Menara ndhuwur sisih kidul Machu Picchu iki gunung tajem, asring latar menyang foto akeh reruntuhan. Katon banget saka ngisor, nanging nalika tajem, dudu pendakian sing ora angel, lan wong sing paling pas kudu ora duwe masalah. Langkah-langkah watu dilebokake ing sadawane jalur, lan ing bagean sing luwih dhuwur yaiku kabel baja sing nyengkuyung. Mangkene, ngarepake ambegan, lan ngurus bagian sing luwih curam, utamane nalika udan, amarga bisa mbebayani kanthi cepet. Ana guwa cilik ing cedhak sing kudu diliwati, cukup sithik lan remet sing rada kenceng. Take care ing puncak, bisa uga rada precisous, lan sing wedi ing dhuwur bisa uga pengin nyumerepi ing ngisor iki. Lumaku kabeh ngliwati papan sing indah, lan tampilan saka ndhuwur nggumunake, kalebu pandangan mata manuk ing saindenging kabeh situs. Ana uga sawetara reruntuhan cedhak ndhuwur. Yen ngunjungi reruntuhan kasebut, sampeyan bakal bisa ndeleng cara liya kanggo miwiti keturunan mudhun ing gunung, bebarengan sawetara langkah sing tajem lan cethek…. langkah-langkah iki rada mbebayani yen udan, nanging kenaikan uga bisa digayuh. Lonjakan iki minangka salah sawijining taruhan paling apik kanggo lunga saka Machu Picchu lan Wayna Picchu. Sampeyan butuh tiket khusus sing luwih larang kanggo menek. Mung wong 400 sing diidini minggah ing gunung, dibagi dadi rong kelompok. Klompok siji mlebu ing 07: 00-08: 00 lan dikandhakake supaya bali dening 11: 00. Klompok 2 mlebu ing sekitar 9-10am

Yen sampeyan duwe sawetara wektu, utawa suwe kanggo cemlorot sing sepi, sampeyan uga bisa mlaku menyang Kuil Bulan (Templo de la Luna) lan Guwa Agung (Gran Caverne). Iki mlaku-mlaku dawa lan undhak-undhakan petualang nglibatake sawetara tangga. Sawetara bisa uga nemokake manawa situs-situs kasebut ora nate maringi hadiah, nanging satwa liar sing ora dikarepake bisa dideleng (beruang sing wis dilaporake). Lonjakan iki uga cukup menarik amarga sepira sampeyan ninggalake terrain gunung lan mlebu hutan sing luwih konvensional. Guwa kasebut bisa digayuh kanthi ndherek dalan saka puncak Waynapicchu (sing kalebu sawetara katurunan semi-harrowing nanging seneng-seneng) utawa kanthi pamisah saka dalan Waynapicchu utama (goleki tandha manawa ujar Gran Carern). Elinga, luwih gampang mudhun saka Waynapicchu tinimbang munggah saka kuil kasebut. Mesthekake, nggawa banyu lan jajanan kanggo kenaikan dawa iki. Ing undhak-undhakan saka puncak menyang guwa lan bali menyang checkpoint mbutuhake rong jam luwih.

Apa sing arep dipangan

Kanthi resmi, sampeyan ora diijini nggawa panganan utawa botol plastik menyang taman kasebut, lan kudu mriksa iki ing panyimpenan koper ing lawang. Nanging, praktik, tas jarang digoleki, lan umume wong ora duwe masalah kanggo njupuk botol banyu lan panganan cemilan, sing mesthi sampeyan pengin, utamane yen sampeyan ngrencanakake saka reruntuhan tengah. Tuku sadurunge, amarga luwih larang ing situs kasebut. Aja mikir yen ora nggawa tong sampah ing mburi sampeyan.

Konsesi ngadeg cedhak lawang situs kasebut kanthi larang regane amarga pamirsa sing ditawan. Sawise ing situs kasebut, ora ana panganan utawa ombenan sing bisa didol, sanajan bisa uga lunga lan bali.

Perawatan Alternatif kanggo Machu Picchu

Machu Picchu minangka situs warisan donya, misuwur banget, dipasarake lan pancen mapan ing papan sing endah banget. Iki panggonan warta apik pungkasane. Ing sisih liya, bisa larang banget kanggo dibukak (umume wektu sampeyan bakal dianggep minangka ATM sing mlaku), bisa banget rame, turis banget, akeh staf ing papan kasebut lan ing Aguas Calientes katon kaya suwi banget wiwit pungkasane mesem lan bisa sombong banget. Akeh wong milih ora ngunjungi. Ing ngisor iki sawetara alternatif. Yen sampeyan kepengin weruh reruntuhan Inca, coba wong-wong ing sekitar Cuzco, Ollantaytambo lan Choquequirao banget. Yen sampeyan isih menyang Aguas Calientes, nanging mutusake ora mbayar lawang menyang Machu Picchu, sampeyan bisa menek ing Cerro Putukusi Putucusi ing pinggir kali sing padha karo Machu Picchu Pueblo. Tindakake rute sepur sing jarak adoh banget saka kutha ing arah Santa Teresa lan Machu Picchu (mudhun saka kutha) sampeyan bakal cepet tekan dalan ing sisih tengen sisih tengen sampeyan. (Yen sampeyan mlebu terowong sepur, dalan adoh banget.) Jalan iki ndadékaké puncak, udakara 2620 ndhuwur ndhuwur segara. Iki minangka gunung sing cedhak karo Machu Picchu. Dalan kasebut kalebu akeh langkah lan jalur sing tajem, cedhak-vertikal ing ngendi sampeyan kudu menek. Mula, trek kasebut mung bisa ditindakake kanggo wong sing cocog karo fisik! Puncak kasebut nawakake pemandangan Machu Picchu sing apik banget. Tansah takon babagan kahanan ing kantor informasi turis ing Aguas Calientes sadurunge lunga, amarga udan lan longsor bisa ngrusak jalur kasebut. Ngidini 1,5h saben cara lan priksa manawa sampeyan bakal metu sadurunge dadi peteng. Nganggo celonone dawa supaya ora gigitan serangga lan njupuk banyu sing cukup. Mesthine tekane esuk, nalika srengenge wis ana ing mburi reruntuhan.

Kajaba iku, cabang trek Salkantay sing rampung ing Hidroelectrica, duwe pandangan MP sing luwih apik tinimbang sawetara papan lan reruntuhan, ing ngendi sampeyan bisa kemah lan nikmati pemandangan menyang MP.

Situs web pariwisata resmi Machu Picchu

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Machu Picchu

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]