njelajah Madagascar

Jelajahi Madagascar

Jelajahi Madagascar negara sing nduwe pulo sing akeh jeneng sing padha, sing ana ing Samodra Hindia ing pesisir wétan Afrika. Iki minangka pulo paling gedhe kaping papat ing donya.

Wong pertama teka ing Madagascar antarane 350 SM lan 550 AD saka Borneo ing canoes outrigger. Pendhudhukan Austronesia pisanan iki gabung ing sekitar 1000 AD dening wong-wong migran Bantu nyabrang Channel Mozambique.

Klompok liyane kayata Arab, India, lan Cina terus nginep ing Madagaskar kanthi suwe, saben wong menehi kontribusi sing luwih suwe marang budaya budaya. Cara pemikiran Malagasy kalebu campuran budaya, uga tampilan lan gaya busana. Iku panci leleh. Madagascar minangka bagéan saka Uni Afrika.

Ekologi

Sepisanan adoh saka Madagascar saka bawana tanggan wis ngasilake campuran tanduran lan kewan sing unik, sing ora ditemokake ing papan liya. Iki nyebabake sawetara ahli ekologi ngrujuk menyang Madagascar minangka "bawana kawolu". Saka tanduran 10,000 asli saka Madagascar, 90% ora ditemokake ing papan liya. Fauna lan flora lan macem-macem flore Madagascar ngalami bahaya manungsa, amarga katelu saka vegetasi asli wis sirna wiwit taun 1970 lan wiwit tekane manungsa 2,000 taun kepungkur, Madagascar wis ilang luwih saka 90% saka alas asline. Umume lemur didhaptar minangka spesies kaancam utawa kaancam.

Pinggir sisih wétan, utawa nduwur, ing sisih hutan tropis, dene sisih kulon lan kidul, sing ana ing bayangan udan ing dataran tengah, dadi omah ing alas garing tropis, hutan eri, lan gurun lan cukuran xerik. Hujan udan garing ing Indonesia wis dijaga umume luwih apik tinimbang hutan hujan wetan utawa dataran tengah sing dhuwur, bisa uga amarga papan penduduk penduduk sing kurang asor.

Climate

Iklim tropis ing sadawane pasisir, entek daratan, lan mandheg ing sisih kidul. Madagascar duwe rong musim: musim panas lan udan wiwit wulan Nopémber nganti April, lan musim sing adhem lan garing wiwit Mei nganti Oktober.

kutha

  • Kutha Ibukutha Antananarivo, mesthi dijaluk dadi "Tana" dening warga.
  • Wilayah Ibukutha ing wilayah Diana, salah sawijining kutipan paling kolonial ing Madagascar
  • Andoany (uga dikenal kanthi jeneng Hell-Ville)
  • Toamasina
  • Morondava
  • Toliara
  • Taolagnaro
  • Antsirabe
  • Ambositra
  • Fianarantsoa
  • Vatomandry
  • Maroantsetra
  • Tujuan liyane
  • Taman Nasional Masoala
  • Cadangan Tsingy de Bemaraha
  • Pulau Komba
  • Pulau Be
  • Taman Nasional Andringitra
  • Anakao
  • Ile aux Nattes
  • Taman Nasional Isalo
  • Hutan hujan ing Taman Nasional Montagne d'Ambre
  • Taman Nasional Ankarana lan Taman Nasional Ankarana
  • Lemurs 'Park sisih kidul-kulon Antananarivo

Bandara kasebut ing sisih tengen kutha Ivato kanthi transportasi umum sing murah menyang pusat Tana.

Temokake woh lan pasugatan Malagasy. Sampeyan bisa ngrasakake apa sing ana ing musim kanthi rega murah: krayon, pisang, apel kayu legi, sambos, sosis zebu, jeruk.

Kanthi mobil mung cara murah kanggo ngubengi, nanging dalane Madagaskar meh kabeh bahan sing murah banget (kajaba rute 2 metu saka Tana). Akeh dalan sing dipasang karo polong lan quagmires nalika musim udan. Sampeyan kudu dielingake yen lelungan liwat dalan meh mesthi mbutuhake wektu liyane saka sing biasane sampeyan ngarepake. Sewa kendaraan 4WD bisa nyuda masalah iki nanging biaya bakal luwih dhuwur nanging isih efektif banget. Amarga kahanan ing dalan sing kurang akeh perusahaan sing bakal nyewa mobil mung bakal nyewa mobil yen sampeyan nggunakake salah sawijining sopir. Umume kasus, driver uga bisa dadi pandhuan lan penerjemah sampeyan uga.

Dhiskusi

Prancis minangka basa resmi nomer loro ing Madagaskar. Pamrentah lan perusahaan gedhe nggunakake basa Prancis ing bisnis saben dinten, nanging 75-85% wong Inggris mung duwe keahlian sing winates ing basa iki. Nyoba para wong manca kanggo sinau lan nganggo basa Inggris disenengi lan disengkuyung dening para masarakat Melayu.

Karyawan turis lan sawetara pejabat pemerintah bakal duwe printah ing basa Inggris sing cukup.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Madagascar.

Tsingy de Bemaraha minangka Situs Warisan Donya UNESCO lan cadangan paling gedhe ing negara (hektar 152,000). Dataran watu gamping sing apik banget dihiasi karo koleksi pinnacles sing canggih, huru-hara, "Tsingy", uga disebut Labyrinth of Stone. Area alas deciduous uga menehi kasempatan kanggo ndeleng lemur coklat lan macem-macem urip manuk, kita uga bisa nemokake langka sifaka Decken putih. Flora sing beda-beda kalebu: ales, orkid, pirang-pirang pachypodium lan baobabs. Hutan deciduous iki kalebu spesies manuk 50; Spesies lemur 7 (kalebu sifaka Deckens-putih) lan chameleon stump-buntut (Brookesia perarmata). Situs Bemaraha dikelola miturut UNESCO khusus lan akses diwatesi lan wilayah sing diidini dibukak beda-beda. Dumunung sekitar 180 km sisih lor Morondava.

Tsingy de Ankarana minangka versi cilik saka Tsingy de Bemaraha. Taman iki ing sisih lor ana ing dalan nasional menyang Antisirana lan kanthi gampang diakses. Taman iki uga dadi papan kanggo telung jinis lemur, chameleon.

Avenue of Baobabs minangka papan paling biasa saka wit baobab ageng. Dumunung 45 menit sisih lor Morondava ing pesisir kulon Madagascar minangka salah sawijining situs sing paling akeh ditekani ing Wilayah Menabe. Calon minangka salah sawijining 7 Wonder of Africa; upaya ditindakake saiki kanggo nglindhungi wit-witan unik sing luwih saka wit tikel. Sawetara wit, Adansonia grandidieri, umure luwih saka 800 lan umure udakara 30 + meter. Pancen foto tukang swarga lan apik banget ing wayah srengenge

Sing kudu ditindakake ing Madagascar.

Kite lan Windsurfing, Laut Emeral (Fly to Diego). Antarane April lan Nopember ana angin simpul 30 sing terus nggawe salah sawijining papan surfing paling apik ing wilahan kidul.

Kayaking Dipandu, Ile Sainte Marie. Delengen negara kasebut saka sudut sing beda. Jelajahi pesisir pantai Sainte Marie sing apik kanthi pandhuan lokal. Sewengi ing macem-macem hotel lokal saben wengi lan sesambungan karo masarakat. Jelajahi desa lan santai ing coves sing didhelikake. Crystal banyu bening lan tenang - ora ana pengalaman sing dibutuhake lan sing ora cocog karo ultra-pas.

Perikanan Laut jero, Pulau Be. Embuh saka banyu sing akeh banget ing Pulau Be lan metu, kanthi mewah, menyang pulau Radamas utawa Minka. Sailfish, Kingfish, King Mackerel lan Wahoo kabeh padha nunggu sampeyan. Banyu ing pesisir sisih kidul sisih kidul uga apik kanggo mancing.

Wisata Kewan. Spesies tanduran lan hewan Madagascar pancen luar biasa (luwih saka 80% ora ana ing papan liya), mula pengunjung aja nganti lali ndeleng Lemurs, Tortoise, Geckos, Chameleon lan flora sing ora biasa. Nanging, dalan-dalan ora sedhih, lan infrastruktur minimal negara dadi tantangan kanggo para turis mandiri. Book demo karo perusahaan sing terkenal sing ngerti negara kasebut.

Apa sing kudu dituku

Ana bank-bank MCB utawa BFV utawa BNI ing umume kutha lan kutha. Kertu visa lan kertu Master ditampa.

Pembeli bakal nemokake akeh sing bisa dituku ing negara kasebut. Rempah-rempah, kayata vanila, minangka souvenir gedhe lan regane banget.

Pangecualian kanggo kabeh iki yaiku transportasi, sing bisa larang banget kanggo lelungan kasebut. Air Madagascar ngisi turis kaping pindho ing kabeh karcis. Transportasi umum sing winates tegese mung siji-sijine alternatif kanggo taksi-brousse (sing bisa disiyapake kanthi ora salah utawa ora kasedhiya ing akeh wilayah) yaiku mobil pribadi utawa mobil prau.

Apa sing arep dipangan

Voanjobory sy henakisoa, panganan tradisional ing Madagascar digawe saka wiji Bambara sing dimasak karo daging babi

Ravimbomanga sy patsamena kasusun saka godhong kentang sing dihiasi udang garing lan daging sapi sing dikawula.

Cara sing paling murah yaiku golek dhaharan yaiku ing papan sing "panas" utawa ing pasar. Panganan sing ringkes kalebu piring beras, laoka (malagasy kanggo sajian sisih ngagani pari) kaya pitik, kacang utawa daging babi, lan banyu beras. 'Komposisi' yaiku salad cilik sing asring kalebu salad kentang lan sawetara sayuran liyane. Kajaba iku uga kasedhiya ing baguette. Sup ing macem-macem jinis, asring kalebu pasta uga misuwur banget.

Pisang (atusan macem-macem) lan jajan beras (roti 'Malagasy) dadi' panganan jalanan 'lan kasedhiya ing endi wae. Kopi apik banget, biasane digawe tangan karo cangkir lan disuguhake susu sing manis. Wit-witan kasedhiya ing restoran ing kutha-kutha sing luwih gedhe.

Supermarket

Ana telung chain pasar gedhe ing Madagascar. Rega Shoprite, Skor lan Pamimpin. kabeh telung chain pasar gaya Kulon kanthi apik, nanging rega larang nggambarake kebutuhan kanggo ngimpor babagan kabeh. Ana akeh barang merek merek Shoprite lan Leader nanging uga ngasilake barang lokal (veg, rempah-rempah dll, luwih murah tinimbang pasar jalanan). Shoprite rada murah lan duwe toko ing Antananarivo, Mahajanga, Toamasina lan Antsirabe. (Shoprite minangka ranté Afrika Kidul kanthi toko ing negara-negara Afrika 15)

Apa sing kudu diombe

Nalika ing banyu paip umum dianggep ora aman, ing meh kabeh kutha arang nyebabake masalah. Banyu botol bisa ditemokake meh ing endi wae. Babagan sing padha kanggo Fanta, Coca Cola,… Bonbon Anglais, lan macem-macem bir kaya Three Horses Beer (THB), Castel, Queens, Skol,… Para warga asring ngombe rum amarga luwih murah tinimbang bir. Jus alami lan ora kaya ngono uga bisa ditemokake. Pilihan liyane yaiku ranon'apango (RAN-oo-na-PANG-oo) utawa banyu beras (banyu sing digunakake kanggo masak nasi, sing saiki bakal digodhog) sing asring didadekake nalika mangan ing papan lokal. Penting banget kanggo ngrancang luwih dhisik yen ngunjungi wilayah deso. Sampeyan kudu njupuk sawetara klorin, sing bisa digunakake kanggo ngombe banyu lokal.

Omah krasan ing omah, lan creme de coco, uga kasedhiya - ing pirang-pirang rasa!

bab

Urip saben dinten ing Madagascar diatur dening pirang-pirang fady (pantoos) sing beda karo siji wilayah menyang wilayah liyane. Dheweke bisa nglarang panganan (daging babi, lemur, kura-kura ...), nganggo sandhangan warna tartamtu, adus ing kali utawa sendhang. Pengamatan "kabir" umume diwatesi ing wilayah deso, amarga wisatawan bisa uga ora bakal nemoni masalah kasebut yen tetep manggon ing kutha-kutha utama. Nanging, ana fadies ing papan kayata Antananarivo nanging sing paling akeh Vazaha dikecualekake.

Fady kasebut diwiwiti kanggo para leluhur, sing wong Inggris milih sikap sing diajeni apa wae agamane. Luwih aman kanggo ngormati larangan kasebut lan ora nglanggar dheweke, sanajan sampeyan rumangsa ora ana artine. Informasi dhewe babagan fady lokal nalika sampeyan teka ing panggonan sing anyar.

Nalika ngatasi sapa wae sing luwih tuwa tinimbang sampeyan utawa ing posisi panguwasa (kayata polisi, militer, pejabat adat), gunakake tembung "tompoko (TOOMP-koo)" kanthi cara sing padha karo sampeyan nggunakake "Pak" utawa "Bu" ing basa Inggris . Ngormati para pinituwa lan tokoh panguwasa penting ing Madagascar.

Aja njupuk foto kuburan tanpa idin. Tansah takon ijin sadurunge njupuk foto. Kajaba iku, yen lunga menyang desa sing adoh utawa dusun, biasane, utawa tradhisi, mula sampeyan bakal ketemu karo kepala desa yen sampeyan duwe bisnis ing desa kasebut.

Dhaptar Warisan Donya Unesco

Situs web pariwisata resmi Madagascar

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Madagascar

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]