njelajah Malaysia

Jelajahi Malaysia

Jelajahi Malaysia minangka negara ing Asia Kidul-Wetan, sing sebagian ing semenanjung ing daratan Asia lan sebagian ing sisih lor lor Pulau Kalimantan. Malaysia minangka campuran jagad modern lan negara berkembang. Kanthi investasi ing industri teknologi sing dhuwur lan kasugihan minyak moderat, mula wis dadi salah sawijining negara sing paling terkenal ing Asia Tenggara. Umume para pengunjung, campuran paling seneng: ana infrastruktur teknologi tinggi lan prekara-prekara bisa digunakake kanthi lancar utawa luwih murah, nanging rega tetep luwih wajar tinimbang, ujar, Singapore.

Sajarah

Sadurunge munggah kekuwatan kolonial Eropa, jazirah Melayu lan Nusantara Melayu dadi omah kanggo kerajaan kaya Srivijaya, Majapahit (kalorone mrentah saka Indonesia, nanging uga ngontrol bagean ing Malaysia) lan Kasultanan Melaka. Kekaisaran Srivijaya lan Majapahit ndeleng panyebaran agama Hindhu menyang wilayah kasebut, lan nganti saiki, akeh legenda lan tradhisi Hindu sing urip ing budaya tradisional Melayu.

wong

Malaysia minangka masyarakat multikultur. Nalika wong-wong liya nyusun 52% mayoritas, uga ana 27% Cina, 9% India lan klompok 13.5% "liyane", kayata clan Portugis ing Melaka lan 12% wong pribumi (Orang Asli). Mula saka iku, ana uga keyakinan agama lan agama, kanthi agama Islam, Kristen, Buddha, Taoisme, Hindu, Sikhisme lan uga dhukun.

Salah sawijining ciri penting budaya Malaysia yaiku prayaan kanthi macem-macem festival lan acara. Taun iki kebak kegiatan sing warni, nyenengake lan nyenengake. Sawetara dadi religius lan liya nanging ana acara sing sregep, bungah. Salah sawijining fitur sing penting kanggo festival utama ing Malaysia yaiku adat 'open house'. Iki nalika wong liya sing ngrayakake festival kasebut ngajak kanca lan kulawarga teka ing omah-omahé amarga golek panganan lan memitran tradisional.

Preian utama liyane kalebu Taun Anyar Cina (sekitar Januari / Februari), Deepavali utawa Diwali, festival lampu Hindu (sekitar Oktober / November), liburan Buddha ing Wesak (sekitar Mei / Juni), lan Natal (25 Desember).

Climate

Iklim ing Malaysia tropis.

Malaysia wis cedhak karo khatulistiwa, mula cuaca panas bakal dijamin. Suhu umume antara 32 ° C ing wayah awan nganti kira-kira 26 ° C ing tengah wengi. Nanging kaya umure negara-negara Asia Tenggara, srengenge sing srengenge ing Malaysia dicegah musim Musso wiwit wulan Nopémber lan Februari saben taun, lan suhu wengi bisa nyuda udakara udakara 23 ° C ing wayah udan.

regions

Pantai Barat

  • Sisih liyane berkembang ing Semenanjung Malaysia, kanthi negara Kedah, Malacca, Negeri Sembilan, Pulau Pinang, Perak, Perlis lan Selangor, uga loro Wilayah Federal; Ibu kota Malaysia Kuala Lumpur lan pusat administratif Putrajaya anyar, kabeh ana ing wilayah kasebut. Mayoritas pedunung cina manggon ing sisih Kulon.

Pantai Timur

  • Muslim liyane tradisional, pulo ing kene kalebu permata tropis sing murup. Digawe saka negara-negara Kelantan, Pahang lan Terengganu.

South

  • Wutah mung siji negara, Johor, rong garis pantai, lan tanduran sawit telas tanem.

Wétan Malaysia

  • Sawetara km 800 ing sisih wétan yaiku Timur Timur (Malaysia Timur), sing ngrebut sisih lor sisih lor pulau Borneo, sing dituduhake karo Indonesia lan Brunei cilik. Sebagian ditutupi ing alas sing ora bisa dikepung, yen headhunters nyembur (ing jaringan GSM yen ora liya), Malaysia Timur kaya sumber daya alam nanging akeh dhaérah pedalaman Malaysia kanggo industri, lan luwih fokus ing massa saka pariwisata individu.

Sabah

  • Nyilem scuba paling apik ing Pulo Sipadan ditambah karo nyilem muck ing Mabul, cadangan alam, enclave federal Labuan, lan Gunung Kinabalu sing kuwasa.

Sarawak

  • Jembangan, taman nasional, lan griya tradisional tradisional.

kutha

  • Kuala Lumpur - ibukutha multi-budaya, papan Menara Petronas
  • George Town - ibukutha budaya lan masakan ing Pulau Pinang
  • Ipoh - ibukutha Perak kanthi kutha kuna kolonial bersejarah
  • Johor Bahru - ibukutha Johor, lan gapura menyang Singapura
  • Kuantan - ibukutha Pahang, lan pusat komersial pesisir wétan
  • Kota Kinabalu - cedhak karo pulo tropis, alas udan sing subur lan Gunung Kinabalu
  • Kuching - ibukutha Sarawak
  • Malaka (Melaka) - kutha sejarah Malaysia kanthi arsitektur gaya kolonial
  • Miri - kutha ing wilayah Sarawak lan gapura menyang Situs Warisan Donya UNESCO Taman Nasional Gunung Mulu

Tujuan liyane

  • Cameron Highlands - kondhang ing perkebunan tèh
  • Fraser Hill - perang wektu menyang jaman kolonial
  • Taman Nasional Kinabalu - omah saka Gunung Kinabalu, gunung paling dhuwur ing Asia Wétan
  • Langkawi - kepulauan pulo 99 sing misuwur ing pesisir, hutan hujan, gunung, muara mangrove lan sifat unik. Iki uga dadi pulo sing ora duwe tugas
  • Pulau Pinang (Pulau Pinang) - biyen dikenal minangka "Mutiara Orientine", saiki dadi pulau sing apik banget kanthi masakan sing apik sing duwe warisan kolonial luwih akeh tinimbang ing negara liya.
  • Pulo Perhentian (Pulau Perhentian) - perhiasan cemlorot ing Pantai Wétan isih durung ditemokake karo pariwisata massa
  • Redang (Pulau Redang) - tujuan pulo populer kanggo penyelam skuba
  • Taman Nasional Taman Negara - area hutan hujan sing akeh yaiku Kelantan, Pahang lan Terengganu
  • Tioman (Pulau Tioman) - nate milih salah sawijining pulo sing paling apik ing donya

Panguwasa Imigrasi Malaysia miwiti pengunjung driji sikil nalika teka lan tilar ing 2011 lan sidik driji iki bisa uga bisa golek panguwasa negara utawa lembaga non-negara liyane.

Dhiskusi

Basa resmi tunggal bangsa Malaysia yaiku basa Melayu (kanthi resmi Bahasa Malaysia, kadhangkala uga dikenal minangka Bahasa Melayu).

Inggris wajib ing kabeh sekolah lan akeh digunakake ing kutha-kutha sing luwih gedhe, uga sekitar obyek wisata utama, sanajan ing wilayah deso isih ana wong Melayu sing rada apik.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Malaysia.

Olahraga ing Malaysia

Mata uang manca ora ditampa sacara umum, sanajan sampeyan bisa uwal saka ijol-ijolan sawetara Euros utawa dolar AS sanajan ing wilayah sing luwih adoh, nanging ngarepake akeh lintang lan mbujuk.

Bank lan bandara dudu papan sing paling apik kanggo ijol dhuwit yen ora nuntut urgent. Pengubah dhuwit sing dilisensi ing mall blanja utama asring menehi tarif sing paling apik - mula, ujar manawa jumlah sing pengin sampeyan ijol lan takon 'kutipan paling apik' amarga tarif sing ditampilake ing papan asring bisa dirundingake, utamane kanggo jumlah sing luwih gedhe.

ATM kasedhiya ing umume kutha lan umume nampa Visa utawa Mastercard. Priksa manawa mriksa logo ing mesin ATM sing cocog karo kertu sampeyan (kayata Cirrus, Maestro, MEPS, lsp). Umume pendhapat utama ing kutha gedhe nampa kertu kredit. Ing deso, utamane awis ditampa. Mung takon sadurunge nuku. Sawetara, nanging ora kabeh toko lan obyek wisata nrima pembayaran kertu, sanajan kudu ngerti yen kertu sampeyan ora 'chip & pin', bisa uga ora ditampa.

Blanja

Kuala Lumpur minangka Mekah blanja kanggo sandhangan, elektronik, jam tangan, barang komputer lan liya-liyane, kanthi rega sing kompetitif kanthi standar apa wae. Merek Malaysia lokal kalebu Royal Selangor lan India India. Kain tradisional tradisional (bathik) yaiku souvenir sing populer. Tempat sing paling murah kanggo gampang tuku souvenir etnik (utamane adhedhasar kayu) yaiku ing Kuching, Timur Malaysia, lan papan sing paling larang ing pusat blanja posh Kuala Lumpur sing utama.

Ing toko umum mbukak saka 10.30AM-9.30PM (utawa 10PM) ing kutha-kutha gedhe. Toko mbukak lan cedhak kanggo bisnis ing kutha-kutha cilik lan wilayah cilik.

Apa sing kudu dipangan ing Malaysia

Apa sing kudu diombe

Masyarakat wong liya seneng ngombe kopi (kopi) lan teh (teh), utamane sing ngombe nasional tarik teh ("teh ditarik"), dijenengi gerakan 'tarik' teater sing digunakake kanggo pour. Kanthi gawan, kalorone bakal disuguhake panas, manis lan dosis susu sing dipadhet; njaluk teh o ngluncurake susu, es kanggo teh susu susu, utawa teh o ais kanggo teh tanpa susu. Ngombe tanpa gula apa wae dianggep aneh, nanging njaluk kurang manis (kurang gula) bakal nyuda rasa lara. Nanging, yen sampeyan pancene ora pengin gula apa wae, sampeyan bisa nyoba takon "teh kosong."

Favorit lokal sing paling aneh yaiku ginseng kopi tongkat ali, campuran kopi, akar aphrodisiacal lokal, lan ginseng disedhiyakake karo susu pekat sing dikantheni minangka alternatif kanggo gabungan lan bantheng abang lan biasane diiklanake karo gambar saka amben ing separo.

Pilihan non-alkohol liyane sing populer kalebu minuman coklat, Milo, jus jeruk (limau), lan sirap bandung (minuman susu sing rempah-rempah). Jus buah sing seger uga kasedhiya, uga macem-macem minuman kaleng (sawetara sing akrab, sawetara sing kurang).

Topically lan, mbok menawa ora salah politik, yaiku minuman lokal sing ngemot susu kacang soya putih lan jago ireng (cincau) sing diarani Michael Jackson lan bisa didhawuhi ing pusat penjaja lan kafe-pasar kopi lokal ("mamak")

alkohol

Tuak akeh dikonsumsi sajrone festival Gawai Dayak lan Dina Natal.

Sanajan Malaysia duwe mayoritas Muslim, alkohol kasedhiya gratis ing restoran, pub, klub wengi, toko sing gampang, supermarket lan malah warung penjaja kanggo konsumsi warga & pengunjung non-Muslim. Pulo sing bebas mbayar pajak kayata (Labuan, Langkawi, Tioman) lan toko gratis tugas (umpamane ing Johor Bahru), rega murah dibandhingake karo negara liyane.

Ing Malaysia Timur, utamane ing Sarawak, tuak minangka hubungan umum kanggo prayaan utawa festival kayata Gawai Dayak lan Dina Natal. Tuak digawe saka beras sing diwenehi ferment, sing biasane gula, madu utawa macem-macem perasa ditambah. Biasane dihideni kuldi tanpa es. Pengunjung bisa milih tiak sing 'kuat' (biasane biasane diisi nganti pirang-pirang taun), utawa rasane 'entheng' (sing kadhangkala disiapake seminggu utawa dina sadurunge). Ing Sabah, omben-omben sing murah banget kasedhiya ing umume pasar supermarket lan pasar mini ing negara kasebut. Omben-omben alkohol liyane kayata bir lan wiski uga kasedhiya. Saliyane, Tuak ing Kelantan uga bisa dianggep omben-omben amarga ngemot jumlah susu nipah utawa sapeju. Isi alkohol ing tuak Kelantan bisa nganti tekan 50% sawise dina 3 wiwit wektu diekstrak.

Tapai, kasusun saka kayu sing digoreng lan didhahar dadi panganan (sanajan cairan ing ngisor uga bisa diombe).

PARNNGET: Malaysia ngrawat pelanggaran narkoba. Paukuman pati iku wajib kanggo wong sing disalahké saka perdagangan, manufaktur, ngimpor utawa ngimpor luwih saka 15 g heroin, 30 g saka klorin, 30g saka kokain, 500g ganja, 200g saka resin ganja lan 1.2 kg opium, lan duwe jumlah sing perlu kanggo sampeyan supaya disalahké. Kanggo konsumsi sing ora sah, ana penjara 10 maksimal utawa denda abot, utawa loro-lorone. Sampeyan bisa dikenani biaya kanggo konsumsi sing ora sah, yen mung obat-obatan sing ora sah ditemokake ing sistem sampeyan, sanajan sampeyan bisa mbuktekake manawa wis dikonsumsi ing njaba negara, lan sampeyan bisa didakwa kanggo ngeksploitasi sajrone obatan ditemokake ing kantong sing. ing duweke utawa ing kamar sampeyan, sanajan ora duwe sampeyan lan ora preduli manawa sampeyan ngerti - mula kudu waspada karo barang-barang sampeyan.

Aja nate nggawa obat-obatan rekreasi ing Malaysia, sanajan minangka penumpang transit. Kemungkinan saka jumlah paling tithik bisa nyebabake ukuman pati wajib.

Nyopir mabuk minangka pelanggaran serius lan tes breathalyzer dening polisi umum. Sampeyan ora kudu nawakake rasuah - yen dikira salah, sampeyan bisa dihukum nganti 20 taun penjara! Sapa wae sing nyoba nyogok pejabat umum bisa ditahan ing papan kasebut lan dilebokake ing sewengi kunci kanggo didakwa amarga dilanggar esuk. Yen kedadeyan ing dina Jumuah utawa sadurunge preinan umum, sampeyan bakal nemokake sawetara wengi ing lokap amarga pengadilan mung mbukak Senin nganti Jumuah. Aja nglarang supaya sampeyan njaluk bantuan - umume polisi Malaysia bisa mbantu para turis. Sampeyan mung kudu nampa kiriman lalu lintas apa wae sing ditanggepi.

Tunyuk banyu sing bisa diombe sakcara langsung nalika diobati (gumantung saka lokasi), nanging malah para warga bisa nggodhok utawa nyaring dhisik supaya ana ing sisih aman. Nalika lelungan luwih becik nempelake banyu sing ora ana, kanthi rega murah.

Internet

Malaysia minangka salah sawijining negara pertama sing menehi konektivitas 4G. Wi-Fi gratis gampang kasedhiya ing meh kabeh restoran, toko cepet, toko blanja, sambungan nirkabel Kutha ing sawetara warung lan sawetara warung. Kertu internet pra bayar uga kasedhiya kanggo ngakses broadband nirkabel, ing sawetara kafe.

Situs web pariwisata resmi Malaysia

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Malaysia

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]