njelajah Manchester, Inggris

Jelajahi Manchester, Inggris

Jelajahi Manchester sing nomer telu paling gedhe ing Inggris. Sejarah direkam Manchester wiwit karo pemukiman sipil sing ana gandhengane karo benteng Romawi Mamucium or Mancunium, sing diadegaké kira-kira AD 79 ing bledug pasir sing cedhak karo confluence kali Kali Medlock lan Irwell.

Liwat abad tengahan, Manchester tetep dadi kutha ing kutha, nanging wiwit nggedhekake "kanthi tingkat sing nggumunake" ing pungkasan abad 19. Urbanisasi sing ora direncanakake ing Manchester digawa kanthi cepet ing Pabrik Tekstil nalika Revolusi Industri, lan nyebabake kutha dadi industri industri pertama ing donya.

Ing 2014, Jaringan Penyelidikan Globalisasi lan World Cities rangking Manchester minangka kutha dunya beta, kutha paling dhuwur ing Inggris lan ora London. Apike kanggo arsitektur, budaya, ekspor musik, link media, output ilmiah lan rekayasa, dampak sosial, klub olahraga lan sambungan transportasi. Manchester Liverpool Stasiun sepur dalan minangka stasiun sepur penumpang internasional ing kutha pertama; ilmuwan pisanan pamisah atom, ngembangake komputer program sing disimpen lan ngasilake graphene ing kutha kasebut. Manchester dadi tuan rumah Game Komanwel 2002.

Bangunan Manchester nampilake macem-macem gaya arsitektur, wiwit saka Victoria nganti arsitektur kontemporer. Panggunaan bata bata abrit kasebut nuduhake kutha sing akeh banget sajrone arsitektur ing jaman saiki minangka pusat global kanggo perdagangan katun. Cukup ing njaba pusat kutha, ana pirang-pirang mantan pabrik kapas, sawetara sing isih ditinggalake wiwit ditutup nalika isih ditutup ing gedung apartemen lan ruang kantor. Hall Town Hall, ing Albert Square, dibangun kanthi gaya Kebangkitan Gothic lan dianggep minangka salah sawijining bangunan Victorian sing paling penting ing Inggris.

Manchester uga nduwe pirang-pirang bangunan pencakar langit sing dibangun sajrone 1960 lan 1970, sing paling dhuwur yaiku Menara CIS sing cedhak karo stasiun Manchester Victoria nganti Menara Beetham rampung ing 2006; iku conto saka mundhak anyar ing bangunan dhuwur lan kalebu hotel Hilton, restoran, lan apartemen. Gedhung Hijau, sebaliknya stasiun Oxford Road, yaiku proyek omah sing ramah lingkungan, dene One Angel Square sing bubar rampung, minangka salah sawijining bangunan gedhung sing paling lestari ing saindenging jagad. Heaton Park sing menehi penghargaan ing sisih lor ing borough kutha minangka salah sawijining taman kotamadya paling gedhe ing Eropa, sing kalebu hektar 610 (250 ha) taman. Kutha iki nduwe taman 135, kebon, lan papan terbuka.

Loro alun-alun gedhe ngemu akeh monumèn umum Manchester. Albert Square duwe monumen kanggo Pangeran Albert, Uskup James Fraser, Oliver Heywood, William Ewart Gladstone, lan John Bright. Piccadilly Gardens duweke monumen darmabakti kanggo Ratu Victoria, James Watt lan Adipati Wellington. Cenotaph ing St Peter's Square minangka pangeling-eling utama kanggo perang mati; dirancang dening Edwin Lutyens, nderek desain sing asli ing Whitehall ing London. Patung Abraham Lincoln sing luwih gedhe tinimbang urip dening George Grey Barnard ing eponim Lincoln Square dituduhake menyang kutha kasebut dening Pak lan Mrs Charles Phelps Taft saka Cincinnati, Ohio, kanggo nandhani bagean sing dimainake Lancashire ing keluwen katun lan Perang Sipil Amerika 1861 – 1865. Concorde ditampilake ing cedhak Bandara Manchester.

Manchester nduwe enem Cadangan Wisata Lokal sing ditunjuk yaiku Chorlton Water Park, Blackley Forest, Clayton Vale lan Chorlton Ees, Ivy Green, Boggart Hole Clough lan Highfield Country Park.

Nightlife

Ekonomi ing wayah wengi ing Manchester terus berkembang kanthi signifikan wiwit babagan 1993, kanthi investasi saka bir ing bar, omah umum lan klub, kanthi dhukungan aktif saka panguwasa lokal. Papan sing luwih saka 500 sing dilisensi ing pusat kutha duwe kapasitas kanggo ngatasi luwih saka pengunjung 250,000, kanthi wong 110-130,000 ngunjungi ing akhir minggu khas, ndadekake kutha kutha paling populer ing Manchester kanggo 79 saben sewu wong.

Situs web pariwisata resmi Manchester

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Manchester

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]