njelajah Martinique

Jelajahi Martinique

Jelajahi Martinique a Caribbean pulo sing minangka departemen jaban rangkah ing France ing Segara Karibia, sisih lor St Lucia lan sisih kidul Dominika. Pulo kasebut didominasi Gunung Pelee, sing ing 8 Mei 1902 njeblug lan ngrusak kutha Saint Pierre, sing mateni penghuni 30,000. Ing sisih kidul pulo kasebut, ana akeh pesisir sing apik sing akeh tur turis. Ing Lor, alas udan lan pesisir wedhi sing ireng kudu dideleng. Ing njero pulo iku kalebu gunung.

kutha

  • Anse a l'Ane
  • Fort-de-France: Ibukutha.
  • Le Carbet:
  • Le Diamant: Kutha pantai ngadhepi Rock Rock sing apik.
  • Le Marin: Pelabuhan utama kanggo kapal layar, sing ana ing teluk.
  • Morne Rouge: Akses menyang Pelée Montagne.
  • Sainte-Anne: Mungkin kutha wisata sing paling wisata amarga minangka akses menyang kabeh pantai wedhi putih ing sisih kidul, kalebu saline Les sing paling misuwur nanging rame.
  • Saint-Pierre: Bekas ibukutha sing dirusak dening jeblugan 1902, akeh sisa sejarah. Kutha iki wis dibangun maneh nanging luwih cilik tinimbang saiki.
  • Trois-Ilets: Liwat teluk saka Benteng Prancis lan tekan kapal feri. Kutha wisata kanthi resort gedhe, restoran lan kasino.

Tujuan liyane

  • Macouba, mantan kutha rokok, saiki dadi papan sing apik banget karo pemandangan segara lan gunung. Ing sawijining dina sing jelas, pulo tetanggan Dominika bisa dideleng.
  • Balata, sawijining kutha cilik sing tentrem karo gereja (sing cilik Sacre Coeur) dibangun kanggo ngeling-eling wong-wong sing tiwas ing Perang Dunia I lan Jardin de Balata, taman karo ewonan tanduran tropis sing canggih. Jembatan sempit pilihan bisa mlaku ing tingkat ndhuwur wit.
  • Presqu'île de la Caravelle, 30 min gampang mlaku menyang mercusuar ing ngendi sampeyan bisa ndeleng tampilan kabeh pulo kasebut.
  • Tartane, desa nelayan ing ngendi sampeyan bakal nemokake surfing sing paling konsisten.

Martinique minangka departemen luar negeri ing Prancis lan njaga budaya Prancis lan Karibia. Masakan pulo minangka campuran masakan Perancis lan Creole sing paling apik. Pulo sisih lor nggayuh para pendhudhuk sing kepengin mendaki gunung lan njelajah alas udan nalika sisih kidul nawakake blanja lan pesisir kanggo sing milih mung ngendhokke.

Iklim tropis lan lembab kanthi suhu rata-rata 24 ° C nganti 30 ° C. Iklim didandani angin dagang. Mangsa udan wiwit wulan Juni nganti Oktober lan pulau kasebut ngrugekke amarga badai mbebayani (badai) saben wolung taun rata-rata.

Ing 15 tanggal Januari 1502, Christopher Columbus ndharat ing Martinique sing saiki wis dienggoni. Dheweke nemokake Martinique dadi musuhan lan akeh banget remuk karo ula lan mulane mung telung dina. Dheweke mbaptis pulau kasebut kanthi jeneng sing diwenehake marang masarakat pribumi, Matino (pulau wanita) utawa Madinina (pulo kembang).

Kaya dene pulo-pulo India Kulon liyane, Martinique ngalami ledakan ekonomi sing gedhe amarga rokok, indigo, produksi katun lan tebu.

Nyawang

Transportasi umum ing Martinique diwatesi banget, sing bisa nerangake alasan kenapa ana mobil liyane sing didaftar ing Martinique saben wong tinimbang ing negara liya ing Prancis.

Sanajan lalu lintas kasebut, yen sampeyan pengin entuk paling apik ing Martinique, disaranake sampeyan nyewa mobil. Tanpa mobil, sampeyan bakal kantun sawetara papan lan pemandangan sing paling apik ing Martinique.

Memandu ing Martinique nyopir ing Martinique bakal dadi kepenak dibandhingake karo pulo Karibia liyane. Mayoritas dalan duwe standar sing apik. Nanging, dalan-dalan ing tengah pulau ngliwati terrain sing bisa dadi tajem banget lan ati-ati diwenehake nalika mbunderake kurva sing asring.

Dhiskusi

Patois Prancis lan Creole dipocapake ing pulo kasebut; Basa Inggris dikenal dening sawetara pedunung. Dheweke cenderung ngomong kanthi cepet, yen perlu ngomong yen sampeyan ora nganggo basa Prancis kanthi becik.

Ana akeh pesisir ing Martinique.

Apa sing kudu ditindakake ing Martinique.

Gorges de la Falaise, cedhak Ajoupa-Bouillon. 8: 00h-17: 00h. Ing dawane udakara 200 meter kali Falaise mili liwat canyon (sawetara sepuluh meter jero lan 1-3 meter). Sampeyan bisa nemokake canyon kanthi kombinasi mlaku-mlaku lan nglangi. Green Canyon kasebut ing properti pribadi, mula biaya kasebut (uga mbayar pandhuan).

Coba dingerteni manawa sawetara bagean ing rute mung bisa nyabrang kanthi nglangi, dadi sampeyan kudu nganggo peralatan renang (ora ana jins, klambi, utawa topi). Nanging, sampeyan kudu nganggo sepatu hiking (ora flip-flops etc.) amarga kenaikan ing watu sing licin. Sampeyan bisa nyewa sepatu sing pas ing lawang.

Elinga, pandhuan kasebut bisa nggawa kamera cilik, nanging aja nggawa ponsel, kamera gedhe utawa barang liyane. Sampeyan bisa ninggalake sandhangan sampeyan, pindah nglangi, elektronik liyane ing gubug sing ditunggu tuntunan.

Apa sing kudu dituku

Martinique minangka wilayah sing gumantung ing Prancis lan nggunakake euro minangka mata uang. Dolar AS lan dolar Caribbean Timur ora ditampa ing toko, nanging sawetara toko lan akeh restoran lan hotel njupuk kertu kredit. Tuke ijol paling apik bisa ditrapake ing bank. Ora kabeh bank bakal nindakake ijol-ijolan manca lan bakal ngarahake sampeyan menyang Fort De France kanggo nindakake transaksi kasebut.

Dilaporake, penawaran paling apik kalebu impor mewah Prancis (kayata minyak wangi, fashion, anggur) lan barang sing digawe ing pulo kasebut, kayata, rempah-rempah lan rum. Lan sawetara pedagang nawakake pambayaran pajeg persen 20 kanggo tuku sing digawe saka kertu kredit utawa mriksa lelungan, sanajan akeh sing ora nampa sing terakhir.

Kesempatan blanja kalebu:

Galleria, ing Lamentin (cedhak bandara), minangka pusat mall paling gedhe ing pulo, kanthi sawetara toko merek Eropa lan liya-liyane.

Pasar Spice Fort-de-France nawakake warung sing kebak kembang lokal / unik, woh lan sayuran seger, uga jamu lan rempah-rempah.

Rue Victor Hugo ... Dalan blanja utama ing Fort-de-France ... jajan, kaya butik-butik kaya Paris, toko pulo lan adol buah lan kembang seger

Minangka pulo Katulik sing wis mutusake, sithik toko sing dibukak nalika dina Minggu utawa preian sing dirayakake ing Prancis.

Jam bisnis: Minggu bisa uga nemokake toko sing ditutup. Priksa luwih dhisik sadurunge nyewa transportasi menyang toko utawa area blanja tartamtu.

Apa sing arep dipangan

Martinique unik beda karo mayoritas pulo Karibia liyane amarga ana macem-macem pilihan panedhaan. Ana kafe 456 lan / utawa restoran ing pulo kasebut - ora kalebu macem-macem bar sing ana panganan lan uga alkohol; lan nganti perusahaan 500 sing gegandhengan karo layanan. Restoran ing Martinique kalebu restoran restoran gourmet sing dhuwur banget kanggo crêpes, accras, boudin, jus buah, lan susu klapa, bisa tuku saka pedagang panganan ing pesisir utawa ing restoran / restoran cemilan ing kutha.

Keluwen loro restoran Créole lan Prancis nggambarake kepemimpinan ora mung turis Prancis ing Martinique, nanging uga status pulau kasebut minangka DOM Prancis. Ana akeh minat ing pasugatan tradisional ing pulo kasebut, lan mula, ana akeh restoran Créole sing luwih anyar. Akeh restoran sing cocog karo menu sing bisa ditrapake kanggo Créole lan Perancis

Owah-owahan komposisi turis (prilaku, kapentingan) bisa uga ngalami evolusi ing panganan kuliner ing akeh restoran saiki. Restoran ing Martinique nawakake ora mung masakan Perancis lan Internasional liyane, nanging uga kemungkinan nggunakake panganan lokal. Pengunjung bisa ndelok kasunyatan sing ana gegayutan karo praktik kuliner Martiniquan liwat masakan Créole sing 'asli'.

Pariwara, buku masakan Créole, pameran umum lan festival, lan kamar makan sing larang saka hotel mewah sing diduweni saka manca, ing endi panganan disuguhake, kabeh dadi latar pementasan sing penting ing endi ide babagan masakan Martinique, lan mulane, identitas, keaslian lan papan terus dites. .

Apa sing kudu diombe

Ing France, banyu aman kanggo ngombe saka tutul, lan restoran bakal seneng-seneng karo layanan kasebut kanthi biaya sing ora.

Jus buah segar uga misuwur ing pulo iki lan jus de canne yaiku minuman tebu sing enak lan asring didol ing van ing dalan-dalan utama. Jus iki ora tetep seger, dadi coba digawe seger nalika ngenteni lan ngombe kanthi cepet, bisa ngombe es jeruk lan jeruk jeruk.

Martinique misuwur amarga rum kelas dunia lan pulau saiki isih dadi pirang-pirang distil sing ngundang turis kanggo njelajah sejarah. Cara produksi negesake panggunaan jus seger saka tebu kanggo ngasilake "agricole rhum", tinimbang molase sing digunakake ing papan liya.

Sanajan rum luwih misuwur, bir lokal ing Martinique yaiku Bière Lorraine.

Tetep aman

Nggawa pirang-pirang layar sunscreen!

Kajaba iku, terus dihidrat, utamane nalika mlaku-mlaku ing wilayah pegunungan. A topi asring apik amarga srengenge bisa dadi panas banget.

bab

Tata sopan sing sopan bakal adoh banget karo permata Permaisuri iki Caribbean. Nalika mlebu ing bisnis, mesthi ujar, 'Bonjour' lan 'Merci, au revoir' nalika budhal. Uga priksa manawa prekara-prekara asring luwih alon ing kene, mula kudu sabar. Kajaba iku, aja ngarepake kowtowing, mesem 'pribumi'. Martiniqua iku wong sing bangga, mulya lan asring waspada para turis sing ora sabar tanpa tata krama.

Wanita sing ora ana gandhengane ing wilayah turis lan pantai cenderung ngalami asring nelpon-kucing lan perhatian sing padha karo pria. Alasan populer amarga iki ana luwih akeh wanita tinimbang pria ing pulo kasebut. Cara paling apik kanggo ngatasi perhatian sing ora dikarepake yaiku ora nggatekake perhatian utawa negesake kurang minat.

Situs web pariwisata resmi Martinique

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Martinique

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]