njelajah Miri, Malaysia

Jelajahi Miri, Malaysia

Jelajahi Miri sawijining kutha cilik ing sisih lor Sarawak ing pulo Kalimantan Malaysia. Pedunung udakara 300,000.

MalaysiaLenga pisanan minyak, Grand Old Lady ing ndhuwur Kanada Hills, dilatih ing 1910, lan petroleum terus nyopir ekonomi lan pangembangan kutha wiwit saiki. Akibaté, Miri nduwe whiffm kosmopolitan amarga dadi host expatriates saka kabeh jagad iki. Ekspor iki bisa digunakake ing pirang-pirang raksasa minyak lan gas multinasional sing dadi kantor pusat ing Miri.

Miri gumunggung macem-macem pedunung, yaiku Cina, Melayu, Kedayan, Iban, Bidayuh, Melanau, Kelabit, Lun Bawang, Punjabis lan akeh suku bangsa liyane. Siswa internasional saka kampus universitas luar negeri sing ana ing kene lan ekspatriat saka perusahaan internasional nambah rempah-rempah uga kanggo Miri.

Meh kabeh warga lokal nyritakake basa Inggris sing cilik, uga nganggo basa Mandarin. Basa utama yaiku Basa Sarawak sing dadi basa daerah daerah Sarawak; iku akrab karo basa Melayu nanging ana slang lokal. Umume warga bisa uga ngerti basa Iban lan suku.

Masyarakat cukup mbiyantu nalika entuk arah utawa pitulung sing dibutuhake. Pusat informasi pengunjung sing dumunung ing sacedhake bus umum kasedhiya kanggo pitakon lanjut.

Bandara Internasional Miri, sing pindhah menyang fasilitas anyar sing ana ing 2005, minangka pusat hub penting kanggo Borneo tengah.

Layanan bus kasedhiya saka awal nganti sekitar 6.30pm.

Apa sing bakal dideleng

  • Grand Old Lady lan Museum Petroleum. Ing ndhuwur Kanada Hill. 1 Minyak Luwih saka Miri, iki minangka sumur minyak pertama Shell (perusahaan kasebut, ora mung ing Malaysia) lan saiki wis diumumake minangka tugu nasional. Museum kasebut ditutup nalika awan.
  • Taman Selera. Salah sawijining pesisir sing paling ditekani ing Miri. Papan sing apik kanggo lunga ing dina Minggu awan kanggo piknik, uga papan sing nyenengake kulawarga lan kanca-kanca.
  • Tamu Muhibah. Pasar sing ana woh-wohan sing seger lan endah, panganan lan panganan lokal.

Apa sing kudu ditindakake ing Miri, Malaysia

  • Pantai Esplanade. Pinggir pantai favorit lokal ing Luak Bay. Pantai Miri ora ana sing ora bengok-bengok, nanging yen sampeyan pengin menyang pantai, iki bakal dadi taruhan paling sampeyan.
  • Kuil San Ching Tian Kuil Taoist paling gedhe ing Asia Wétan.
  • Taman Nasional Lambir, Seneng nggumunake alam lan njupuk undhak-undhakan ing taman kasebut. Seneng pemandangan curug.
  • Hill Hill, Lunga ing hutan ekstra ing Kanada Hill. Saben sore klompok trekkers utawa wong liya bakal lunga ing kono kanggo undhak-undhakan. Iki tes ketahanan, nanging isih aktif, amarga sampeyan bakal ngobong kalori sing akeh. Nanging, lereng bisa entuk lunyu nalika musim udan, dadi mesthi ati-ati lan disiapake.

Apa sing kudu dituku

Ana telung pusat blanja utama sing arep dibukak ing Kota Miri, Sajrone akhir minggu Bruneian lan wong-wong Sarawak saka Bintulu, Bekenu, Niah bakal mudhun ing Blanja.

  • Boulevard Shopping Complex, Lot 2528, Jalan Boulevard Utama, Pusat Komersial Boulevard, 98000 Miri Sarawak, Malaysia.
  • The Imperial Mall, Jalan Pos, 98000 Miri Sarawak, Malaysia Khusus gedhung departemen Parkson sing gedhe ing mall iki minangka papan blanja gedhe lan aksesoris sing larang regane.
  • Bintang Megamall, Jalan Miri-Pujut MCLD, 98000, Miri, Sarawak, Malaysia. Salah sawijining pusat blanja ing Miri sing wis suwe saya akeh, entuk akses gampang kanggo bantalan taksi, uga ing sandhinge hotel bisnis mewah sing dikenal minangka Meritz Hotel.
  • Pusat Warisan Miri, papan sing sampeyan gandheng cenderung saka kerajinan digawe lokal.

Apa sing arep dipangan

Eateries ing Miri ketemu macem-macem anggaran. KFC, McDonald's lan Pizza Hut kasedhiya ing kene kanthi cocog karo rasa modern warga lan pedunung ekspat. Alternatif lokal kanggo KFC, Gula Bun uga kasedhiya, ngladeni sajian Malaysia sing khas lan uga ayam 'Broasted' klasik karo beras gurih.

Apa sing kudu diombe

Wisatawan disengkuyung nyoba anggur beras asli Sarawak sing dikenal minangka 'tuak'. 'Tuak' biasane disuguhake nalika musim perayaan, utamane sajrone Gawai (Festival Harvest sing dirayakake dening Ibans). Loro saka iku, yen ana sing golek papan kanggo omben-omben lan sawetara hiburan, mula ora ana papan sing bisa diparani. Panggonan lokal ora ngawula alkohol, pub wisata lan bar sing ditindakake.

Bir lan alkohol liyane ing toko iku angel ditemokake nanging mesthine ana sawetara toko botol ing saindenging kutha.

Situs web pariwisata resmi Miri

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Miri

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]