njelajah Monaco

Jelajahi Monaco

Jelajahi Monaco negara cilik ing Laut Tengah lan diubengi France, sanajan Riviera ing Italia ana sawetara kilometer ing sisih wétan. Iki minangka negara independen paling cilik nomer loro ing donya (sawise Vatikan) lan meh kabeh kutha.

Monte Carlo dudu ibukota Monaco nanging distrik pemerintah. Kanthi ora ana sumber daya alami kanggo nggunakake liyane saka lokasi lan iklim, prinsip utama wis dadi pusat turis lan plancongan kanggo bisnis. Monaco kaping enem ukuran Vatikan lan negara independen sing paling pedunung ing saindenging jagad.

Sanajan ora dadi anggota Uni Eropa utawa Ékonomi Éropah, Monaco njaga wates terbuka lan uni adat karo Prancis lan dianggep minangka bagéan saka Area Schengen. Loro panguwasa Prancis lan Monégasque nganakake cek ing kapal laut lan helikopter Monaco.

Prangko passport souvenir bisa dipikolehi ing kantor wisata nasional. Iki dumunung ing 2a Boulevard des Moulins, sing ana ing sisih lor kebon ing sisih kasino. Jam akhir minggu suwe ora suwe.

Bandara paling cedhak yaiku Nice Côte-d'Azur International, sing jaraké 40 kilometer saka pusat kutha ing Prancis.

Monaco diakses wates wates saka Prancis utawa Italia dening jaringan dalan gedhe, sing paling umum digunakake yaiku A8 sing mlaku ing sisih kulon saka Monte Carlo tekan Nice lan Marseilles, lan sisih wétan menyang tapel wates Italia. Priksa manawa sampeyan kudu nimbang-nangani kesesakan lalu lintas nalika nyedhaki lan ninggalake Monaco.

Antarane Nice lan Monaco, uga ana telung dalan liyane sing apik: Basse Corniche (Low Coast-Road - Highway 98), ing segara, Moyenne Corniche (Tengah Pantai Tengah - Lebuhraya 7), ngliwati Eze-Village, lan dalan Grande Corniche (Great Coast Road), ngliwati La Turbie lan Col d'Eze (Eze Pass). Kabeh drive sing cantik nawakake pemandangan sing apik ing garis Pantai. Kanggo perawatan khusus khusus, nyewa mobil olahraga sing bisa diowahi saka akeh layanan sewa bandara lan nganggo Riviera Prancis kanthi gaya.

Nyawang

Lumampah kanthi cara paling apik kanggo nyedhaki Monaco; Nanging, ana sawetara wilayah, kayata Taman Eksotik, sing mbutuhake owah-owahan gedhe ing pengangkatan lan mula kenaikan kenaikan. Ana uga pitung eskalator umum lan pendhudhuk (kabeh gratis) sing mbantu ngrundhungake lereng kutha sing curam. Yen sampeyan nemokake kanthi cepet lan kepengin tekan ing bank sisih sabalikna saka Port Hercule, goleki feri cilik-mung pejalan kaki sing mlaku saben menit 20 utawa ing wayah awan; regane mung siji Euro.

Perusahaan sewa mobil internasional duwe kantor ing bandara ing Nice lan uga ing kutha Monte Carlo. Iki kalebu Avis, Gare Monte Carlo, Europcar lan Hertz - pembalap kudu duwe lisensi nyopir nasional paling ora setaun lan biasane dijaluk biaya kanggo mbayar kertu kredit. Nyopir ing pusat kutha bisa uga nggumunake ing Monte Carlo kanthi lalu lintas abot - nanging, asring digatekake kanggo nyetir kajawi kendharaan sing luwih larang ing kutha! Priksa manawa njaluk mobil nganggo kotak gear otomatis yen ora digunakake kanggo nyopir manual.

Language

Ana macem-macem nasional 125 sing manggon ing Monaco, mula akeh basa sing digunakake. Prancis minangka basa resmi tunggal; Nanging Monégasque minangka basa nasional. Italia lan Inggris sacara umum dingerteni lan diomongake.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Monaco

Kepalahe Monaco nawakake imbangan sejarah lan modern sing apik. Ana macem-macem museum lan istana kanggo ngunjungi uga blanja lan casino. Monaco uga nawakake papan istirahat ing sadawane pelabuhan lan uga kalebu obyek wisata. Cukup gampang kanggo navigasi Monte Carlo lan Monaco yen sampeyan butuh wektu kanggo sinau ing ngendi macem-macem "potongan singkat". Peta kutha umume kasedhiya ing paling sadean vendor warta lan toko kanthi rega sing sithik.

Mlaku-mlaku liwat Monaco-Ville, uga dikenal minangka "le rocher" utawa "rock." Monaco-Ville isih dadi desa pertengahan ing tengah-tengah lan situs sing apik banget. Gawean meh kabeh dalan-dalan lan lorong-lorong pejalan kaki lan umume omah abad kepungkur isih tetep. Ana pirang-pirang hotel, restoran lan toko wisatawan tur bisa nginep, mangan lan adol ing. Sampeyan uga bisa ngunjungi Kraton Pangeran, Katedral, Museum Oceanographic, Hall City, lan Saint Martin Gardens.

Palais Princier (Istana Pangeran) ana ing Monaco-Ville lawas lan kudu dikunjungi. Ana wisata sing dipandu audio ing saben dinane lan biasane mlaku ngubengi jam. Istana uga menehi tampilan panorama sing narik kawigaten Pelabuhan lan Monte-Carlo. Saben dina ing 11: 55 AM, ing ngarep pengunjung mlebu Kraton bisa nonton owah-owahan upacara pengawal sing ditindakake dening "Carabinier." "Carabinier" ora mung kanggo njaga keamanan Pangeran, nanging dheweke nawakake Pengawal Kehormatan. lan ing acara khusus, yaiku para pengiring. "Compagnie des Carabiniers du Prince" duwe band militer (Fanfare); sing nganakake ing konser umum, acara resmi, acara olahraga lan festival musik militer internasional.

Katedral Monaco dibangun ing 1875 lan ngadeg ing situs gereja 13th abad sadurunge. Gereja Romanesque-Byzantine sing diolok-olok khusus kanggo Saint Nicolas lan manggonake tinggalane mantan Princes Monaco lan Putri Grace. Dataran gereja uga ngemot sawetara restoran sing paling apik ing Monaco-Ville.

Museum lan Akuarium Oceanographic minangka atraksi sing misuwur ing jagad. Dumunung 279 ing ndhuwur segara, museum iki ngemot koleksi fauna laut sing apik banget, akeh spesies makhluk laut (diisi utawa ing bentuk kerangka), model kapal laboratorium Pangeran Albert, lan barang-barang kraf sing digawe saka produk alami segara. Ing lantai lemah, pameran lan ramalan film ditampilake saben dina ing ruang Konferensi. Ing ruang paling ngisor, para pengunjung bisa nyenengake nonton tontonan flora lan fauna laut sing luar biasa. Kanthi spesies iwak 4,000 lan luwih saka kulawarga invertebrata 200, akuarium saiki dadi wewenang ing presentasi ekosistem laut lan tropis tropis. Pungkasan, pengunjung bisa mangan awan ing "La Terrasse" lan ngunjungi toko hadiah musium. Ragad mlebu yaiku 16 € kanggo wong diwasa. Siswa bisa entuk diskon kanthi nuduhake ID siswa sing bener. Sampeyan kudu njupuk 1 utawa 2 nomer bus saka stasiun sepur Monaco Monte Carlo kanggo tekan akuarium iki.

Jardin Exotique (Taman Eksotik) minangka salah sawijining kebon sing diwenehake Monaco. Sawetara ewu tanduran langka saka saindenging jagad ditampilake ing demo lumampah sing isih bisa dilalekake kanggo tampilan uga tanduran lan tanduran. Koleksi biasane ana cacti, dadi aja ngarep-arep ndeleng macem-macem jinis. Amarga kenaikan ing dhuwur, ora mung akeh tampilan tanduran ara-ara samun, nanging uga ana sawetara subplopical flora. Ana uga grotto (guwa) sing wis dijadwalake tur dipandu. Tur (mung ing basa Perancis mung) diwiwiti saben jam lan tetep nganti menit 25. Ing guwa, sampeyan kudu menek tangga padha karo bangunan gedhung stor 6. Biaya entri cukup tajem (€ 8) kajaba sampeyan ora ana ing 16 utawa siswa (€ 3.50). Sampeyan kudu njupuk nomer 2 bis kanggo tekan Taman iki. Sampeyan bisa njupuk bis iki saka stasiun sepur utawa saka Museum Oceanographic.

Gereja Injil Jantung (Eglise du Sacré-Coeur) utawa Gereja Moneghetti, ora adoh saka Jardin Exotique, minangka salah sawijining gereja déco seni sing paling wakil ing Monaco. Dibangun dening bapak-bapak Jesuit Itali saka 1926 dadi 1929 minangka papan suci kanggo ndedonga lan ndedonga, fresco sing luar biasa dening pelukis Italia, Franzoni ngungkapake warna-warna padhang asli ing karya sing wis direnovasi rampung ing 2015.

La Condamine minangka kabupaten paling tuwa nomer loro ing Monaco, sawise Monaco-Ville. Ing kene sampeyan bisa mandheg lan nggumunake kapal layar kapal pesiar lan kapal pesiar sing biasane adhandhem ing marina. La Condamine minangka distrik bisnis sing maju ing ngendi sampeyan bisa ngunjungi Pasar Condamine lan mall rue Princesse-Caroline. Kanthi wilayah lan bangunan modern sing nyenengake, La Condamine mesthi dikunjungi.

House Opera Monaco utawa Salle Garnier dibangun dening arsitek terkenal Charles Garnier. Auditorium omah opera dihiasi nganggo warna abang lan emas lan duwe fresco lan patung ing saubengé auditorium. Ndelok menyang langit-langit auditorium, pengunjung bakal diunekake lukisan sing paling apik. Omah opera flamboyant nanging ing wektu sing padha apik banget. Ana sawetara pagelaran internasional ballet, opera lan konser sing ditindakake ing omah opera luwih saka abad; nimbang babagan pertunjukan sajrone kunjungan sampeyan ... nanging ngarepake mbayar dolar ndhuwur!

Galeri Seni Halus Marlborough diadegake ing London dening Frank Lloyd lan Harry Fischer. Galeri kapindho dibukak ing Roma, liyane ing New York, lan siji liyane ing Monaco. Galeri ngemu koleksi seniman pasca Perang Dunia II lan gambar lukisan Pablo Picasso, Joan Miró, Jules Brassai, Louise Bourgeois, Dale Chihuly, David Hockney lan Henri Matisse. Diakoni gratis lan galeri uga nawakake pameran grup.

Forum Grimaldi minangka pusat konvénsi Monaco. Rampung ing Juli 2000, bangunan sing diisi srengenge ing segara duwe lawang kaca sing apik banget, loro restoran konvénsi, auditorium kanggo balet lan opera, lan auditorium liyane kanggo rapat-rapat lan urusan liyane. Forum kasebut uga nawakake rong dewan pameran sing bisa digunakake kanggo pameran perdagangan utawa pameran liyane. Iki uga minangka jarak cendhak saka hotel sekitar.

Koleksi mobil Pangeran kanggo sapa wae sing duwe mobil, iku sing arep dakparani, ana kabeh, saka mobil lan mobil lawas, kanggo rumus mobil balap 1.

Apa sing kudu ditindakake ing Monaco

Τ Nggarap swasana ing Grand Casino lan main judi ing saindenging donya lan paling terkenal lan asring misuwur. Sampeyan bakal kudu paspor mlebu. Sampeyan uga bisa ngunjungi casino tanpa gambling, nanging uga mbayar biaya nominal. Kode busana ing jero ketat banget

Penerbangan Scenic: seneng Monaco lan sekitar Riviera Prancis saka ndhuwur kanthi wisata helikopter sing apik.

Lurung-lurung Monaco dadi Host Formula 1 Grand Prix sing paling dikenal. Iki uga minangka salah sawijining sorotan sosial utama ing taun iki. Klub Automobile Monaco ngatur balapan Formula 1 sing luar biasa iki saben taun. Grand Prix yaiku 78 puteran ing dalan 3.34 kilometer ing lorong sing paling sempit lan bengkong Monte Carlo. Daya tarik utama saka Monaco Grand Prix yaiku jarak cedhak mobil Formula Siji kanggo penonton balapan. Apikan mesin njerit, ban ngrokok lan pembalap sing ditemtokake uga ndadekake Monaco Grand Prix minangka salah sawijining balapan sing paling nyenengake ing saindenging jagad. Ana luwih saka kursi 3,000 sing bisa didol ing sirkuit. Pendhudhuk Monaco asring nyewakake wilayah sing digawe kanggo acara kasebut. Sajrone musim mati, bisa mlaku-mlaku ngubengi sirkuit. Peta kantor turis duwe rute kanthi cetha ing peta kasebut, sanajan para pengunjung ora butuh! Kanggo sing mampu, sampeyan uga bisa numpak trek ing mobil kinerja.

Aquavision: Temokake Monaco saka segara sajrone wisata kapal sing apik iki! "Aquavision" yaiku prau jinis catamaran sing dilengkapi karo rong windows ing lengan kanggo visi ing jero banyu, saéngga para penumpang bisa njelajah dasar laut ing pesisir kanthi cara sing ora biasa. Kapal kasebut bisa ditindakake nganti wong 120 saben lelungan.

Azur Express: Sepur wisata sing nyenengake nggawe wisata saben dina ing Monaco. Sampeyan bakal ngunjungi Pelabuhan Monaco, Monte-Carlo lan Palaces, Casino lan kebon sing misuwur, Old Town for City Hall lan pungkasane Kratoning Pangeran. Komen-komen ing Inggris, Italia, Jerman lan Prancis. Wisata sing nyenengake iki ditindakake sajrone menit 30.

Ing mangsa panas, Monte-Carlo murup karo konser sing nggumunake ing Klub Sporting Monte-Carlo eksklusif. Klub kasebut nampilake seniman kayata Natalie Cole, Andrea Bocelli, Pantai Boys, Lionel Richie lan Julio Iglesias. Klub uga dadi tuan rumah casino cilik sing kalebu game casino dhasar. Ora ana sing umur 18.

Nalika tetep ing Monaco, sampeyan bisa mlaku-mlaku (utawa setengah dina, sing luwih disenengi) ing wilayah sekitar France lan Italia. Monaco disambungake menyang Prancis kanthi dalan gedhe supaya nyewa mobil bakal dadi cara paling apik. Sampeyan uga bisa nggunakake "kereta api" utawa bis menyang kutha Eropa sing cedhak karo Monaco Paris, Becik lan Ventimiglia.

Charter Yacht ing Monaco misuwur banget lan ana sawetara perusahaan sing bisa ngatur perjalanan ing kapal cilik, kapal layar kapal utawa ing kapal layar super mewah.

Monaco lan ing saubengé ayu lan wilayah kasebut lan utamane Kasino misuwur amarga dadi Mekkah kanggo mobil mewah, kayata Ferraris, Lamborghinis lan Bentleys. Salah sawijining kegiatan sing misuwur banget kanggo para pengunjung ing Monaco yaiku nyewa mobil mewah sajrone sawetara jam utawa sedina kanggo nikmati dalan ing pesisir.

Entuk cap Monaco ing paspor sampeyan ing pusat informasi turis. Iku gratis.

Apa sing kudu dituku

Monaco duwe euro (€) minangka mata uang tunggal.

Blanja ing Monte Carlo biasane cukup eksklusif lan mesthi ora ana papan kanggo liburan anggaran. Ana akeh papan kanggo nyuda kertu kredit ing sadawane rollers Eropa dhuwur. Toko sandhangan sing apik banget ana ing Golden Circle, sing dibangun dening Avenue Monte Carlo, Avenue des Beaux-Arts lan Allees Lumieres, ing ngendi Hermes, Christian Dior, Gucci lan Prada kabeh duwe ngarsane. Area ing lan sekitar Place du Casino minangka papan dhiwasa sing dhuwur kaya ta Bulgari, Cartier lan Chopard. Nanging, sampeyan bakal bisa nemokake sing turis mung seneng dolan ing wilayah lan blanja jendela, sanajan sampeyan ora tuku apa-apa. Waktu blanja normal yaiku saka 9AM nganti awan lan 3PM nganti 7PM.

Kanggo gaweyan sing luwih berbudaya ing blanja ing Monte Carlo, coba Pasar Condamine. Pasar, sing bisa ditemokake ing Place d'Armes, wis ana wiwit 1880 lan apik lan apik banget - pirang-pirang jam bisa digunakake mung ngubengi, nawarake cenderung saka toko-toko cilik, butik lan warga sing ramah. Yen mangkono, rasa belanja sampeyan luwih modern, mung mlaku-mlaku mlaku-mlaku ing dalan esuk menyang mall rute Putri Caroline.

Pusat Blanja Fontvieille uga pengalaman blanja "normal" liyane karo toko 36 sing adol barang elektronik, CD, prabotan, lan sandhangan uga pasar supermarket Carrefour lan McDonald. Kantor wisata uga ngetokake pandhuan blanja gratis kanggo kutha kasebut.

Apa sing arep dipangan

Kepiye carane salah? Panganan ing Monaco sacara universal. Ana akeh restoran sing apik, diwiwiti saka Cafe de Paris ing dalan saka kasino, menyang restoran waterfront sadawane Port de Fontvieille. Sajrone wulan mangsa, sampeyan bakal nemokake restoran sing rego - kanggo Monaco. Bouillabaisse apik banget ing kene.

Apa sing kudu diombe

Umur ngombe / tuku sah kanggo omben-omben yaiku 18 lan ditindakake kanthi kuat.

Sampanye nduweni status minuman nasional ing Monaco. Gelas siji bisa larang regane € 40 ing restoran sing modis!

Endi turu

Yen sampeyan lagi anggaran, Monaco ora dadi papan sing paling apik. Contone, hotel bintang loro tanpa sarapan lan kamar mandi bakal regane udakara € 60 saben wong. Pilihan sing luwih apik yaiku tetep ing salah sawijining kutha ing njaba Monaco.

Staff pusat Pariwisata Monaco uga bakal lenggah lan nelpon telpon kanggo nulung walk-in golek akomodasi. Malah yen sampeyan takon kanggo penginapan "murah".

Tetep aman

Monaco minangka papan sing aman banget, meh ora ana angkara, kanthi ana polisi sing kuwat. Nyatane, ana salah sawijine petugas polisi kanggo saben wong 68, tegese Monaco duwe pasukan polisi sing paling gedhe lan kehadiran polisi ing saindenging jagad loro-lorone. Saben ruang umum ditutupi nganggo kamera, lan jinis kelainan bisa ngasilake reaksi langsung lan kekancan pejabat.

Siji-sijine wektu sampeyan kudu ati-ati yaiku sajrone minggu ing Grand Prix Formula Siji, sing dianggep minangka Balapan F1 sing paling misuwur. Nggawe ewu turis, acara kasebut nggawe Monaco banget dibungkus dina. Akibaté, ana peningkatan piksel ing sawetara taun kepungkur ing acara kasebut.

Situs web pariwisata resmi Monaco

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Monaco

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]