njelajah Port Moresby, Papua New Guinea

Jelajahi Port Moresby, Papua New Guinea

Jelajahi Port Moresby ibukutha lan kutha paling gedhe ing Papua New Guinea. Kutha iki ana ing pinggir Teluk Papua. Pedunungé ana ing sekitar 300,000 lan tuwuh kanthi cepet. Masyarakat pribumi ing wilayah kasebut yaiku Motu-Koitabu. Moresby, sing umume dikenal, Kapten John Moresby sing tekan 1873 minangka pengunjung Eropa pertama.

Kutha iki cukup nyebar. Pemukiman kolonial asli yaiku segara lan iki isih dadi area pelabuhan, uga bisnis utama lan distrik perbankan. Ing bukit ing ndhuwur ana tinggalan sing dhuwur. Wilayah kasebut dilebokake dening hotel Crowne Plaza. Nyedhaki bandara, kapisah saka kutha asli kanthi bukit, yaiku Waigani, pangembangan 1970 sing dibangun kanggo nggegawe kantor Pamaréntah negara sing anyar Merdeka ing Papua New Guinea. Sacedhake dhaerah omah ing Boroko lan Gordon, sing uga ngemot umume toko gedhe.

Port Moresby minangka titik utama mlebu Papua New Guinea kanggo lalu lintas udhara lan umume kapal-kapal.

Penerbangan saka Australia cukup murah, luwih-luwih yen sampeyan Book online lan golek salah sawijining ongkos tambang khusus. Saka rego negara liya sing larang regane lan luwih murah mabur menyang Cairns lan njupuk penerbangan menyang Port Moresby saka ing kana.

Kanggo turis, wisata ing Moresby bisa disebar. Kasedhiya 'daya tarik' ing distrik bisnis pusat lan mlaku-mlaku ora bakal adoh banget. Becike mlaku-mlaku ing Pantai Ela lan ing sekitar pasar nanging yen sampeyan bakal ngandut transportasi bermotor.

Agen sewa mobil kasedhiya cedhak bandara Jacksons International nanging nyopir ing Port Moresby bisa uga dudu sing umume wong. Ing sawetara wilayah POM warga bisa mbuwang watu ing mobil, biasane mung kanggo hiburan nanging ing sawetara kasus, dheweke bisa nyegelake cermin swara. Ana kasus wong sing ana ing tengah-tengah dalan sing padha dialami lan nuntut ganti rugi saka wong sing nyopir, lan sanalika sampeyan tekan njaba kutha, dalan-dalan bakal mudhun menyang jalur mudik sing mung 4 × 4 sing duwe pengalaman driver kudu nyoba. Yen sampeyan pengin ndeleng pemandangan cedhak Moresby kayata Crystal Rapids cedhak Sogeri utawa wiwitan Kokoda, 4 × 4 Highly dianjurake.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Port Moresby, Papua New Guinea

Taman Alam Port Moresby (biyen Kebon Botanical Nasional) wajib kanggo pengunjung. Dumunung ing jejere Universitas Papua New Guinea, sawetara conto sing apik banget kanggo satwa PNG kayata manuk swarga, cassowaries, kangaroos wit, macem-macem spesies tembok tembok, lan akeh spesies manuk asli. Kebon, tropis lan kebon dijaga apik. Pawon gedhe saka garing, bledug ngubengi lan rame ing kutha ibukutha. Yen sampeyan bejo, bisa uga nyekel kawinan nalika ana amarga ana warga sawetara sing seneng nindakake upacara ing kebon.

Klub Golf Port Moresby: Golf golf sing apik dumunung ing sakwijining bangunan pemerintah. Rega cukup ditrima kanggo pengunjung. Ati-ati, buaya manggoni bolongan banyu ing lapangan golf. Bangunan utama nduwe restoran sing apik ing endi bisa mangan awan lan duwe sawetara bir SP (bir bir Pasifik) sawise babak golf.

Pasar Kerajinan Pantai Ela sing diluncurake dening Ela Murray International School lan dianakake ing dina Sabtu saben wulan, pasar iki nyawiji artefak lokal saka saindenging Papua New Guinea. Cara sing gampang kanggo njupuk sawetara ukiran, kranjang tangan, utawa barang-barang liyane kanggo nggawa omah.

Gunung Touaguba Mbok pancen ora akeh sing bisa dideleng, nanging iki panggonan sing dipasarke dening duta besar lan uga akeh papan ekspektasi sing apik lan warga lokal. Ana tampilan apik saka ndhuwur gunung sing ndeleng pusat kutha lan samodra.

Sanctuary Hidupan Liar Moitaka, Lebuhraya Sir Hubert Murray. Sanctuary Hidupan Liar Moitaka saiki ditutup kanggo pembangunan maneh.

Hiri Moale Festival. Iki kedadeyan ing akhir minggu dina Kamardikan PNG ing pertengahan September. Pusat kasebut minangka lomba nganti 100 kano tradisional Lakatoi, sing kelingan karo lelungan segara sing ditindakake dening wong-wong Motuan saka wilayah Port Moresby sing ijol-ijolan sagu lan lempung lempung karo masarakat ing wilayah Teluk Teluk. Lungahe prahu saka Pantai Ela Port Moresby pancen luar biasa. Festival kasebut minangka pertunjukan budaya utama kutha kanthi pagelaran tradisional, uga prahu.

Nyelam Scuba. Akeh karang lan wrecks cedhak karo Port Moresby lan nyilem bisa diatur liwat kapal dina utawa ing Pulo Loloata sing cedhak (sing duwe toko nyilem dhewe). Ana macem-macem situs lan jero kanggo kabeh tingkat pengalaman.

Port Moresby wis mbukak blanja pertama sing diarani Vision City ing Waigani. Ana pasar gedhe disebut RH sing adol apa wae saka prabot omah kanggo kacang panggang. Pasokane akeh lan kualitas apik lan rega saingan. Apa sing kudu dieling-eling sanajan kabeh sing diimpor bisa uga ora ana. Asring yen sampeyan ndeleng barang sing disenengi sampeyan kudu tuku akeh amarga ora ana sing ngomong nalika kiriman sabanjure bakal teka. Iki ora ditrapake kanggo panganan dhasar nanging luwih saka barang sing ora dikarepake dhuwur kayata herring. RH dhasar wis nutup jurang iki.

Apa sing kudu diombe

Ngombe pilihan ing Port Moresby kaya liyane ing Papua New Guinea yaiku South Pacific lager: "SP bir". Nanging, yen pengalaman budaya wis rampung, sampeyan bakal luwih seneng pindhah menyang lager 'Sp Export' sing luwih diresiki, utawa bir 'Niugini Ice'. Kanggo tuku alkohol, sampeyan kudu menyang salah sawijining toko warna kuning lan ijo sing biasane kalebu ing pasar pasar kasebut. Sampeyan ora pengin pindhah menyang sing ora. Dheweke duwe pilihan anggur sing winates, biasane Australia utawa New Zealand merek. Rega luwih dhuwur tinimbang sing dikarepake amarga pajak alkohol. Pendhudhuk kasebut seneng banget yen wis ngombe (kaya ing endi wae) saengga kanggo ngindhari sapa wae sing kaya pengaruh. Biasane paling akeh ngombe ing bar hotel utawa bar klub olahraga, sing duwe swasana santai.

Njaluk metu

Kanthi cukup sawetara obyek wisata, Moresby biasane mung mandheg turis kanggo turis menyang bagean liyane PNG. Bisa lelungan dina saka Port Moresby kalebu:

  • Plato Sogeri. Sèket km saka Port Moresby lan, ing 800m, uwal saka panas. Sogeri nandhani pungkasane Kokoda Trail, yaiku rute liwat alas sing dijupuk para prajurit Jepang ing 1942 ing upaya kanggo nyekel Port Moresby.
  • Pulo Yule. Pulo cilik sing adoh saka pesisir Provinsi Central, loro-jam drive kulon Port Moresby. Iki minangka salah sawijining wilayah pertama PNG sing duwe kontak Eropa. Misionaris Katolik dienggoni ing 1885. Dheweke gabung karo katekis Filipina lan, minangka asil, masarakat wilayah kasebut asring duwe fitur Filipino sing beda. Iki minangka papan sing populer kanggo plancongan santai lan panganan laut sing apik.

Situs web pariwisata resmi Port Moresby

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Port Moresby

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]