njelajah Marrakech Maroko

Jelajahi Marrakech, Maroko

Jelajahi Marrakech uga dikenal minangka Marrakesh, salah sawijining kutha kekaisaran ing Maroko. Jeneng Marrakech asale saka tembung Amazigh (Berber) saka amur (n) kus, tegese "Tanah Allah." Iki kutha paling gedhe nomer telu ing Maroko, sawise Casablanca lan Fez, lan mapan ing sapinggiring gunung Pagunungan Atlas. Iku sawetara jam saka sikil saka Gurun Sahara. Lokasi lan kontras sing beda wis dadi tujuan sing bisa ditemtokake ing Maroko.

Kutha iki kaperang dadi rong bagéan sing béda: Madinah, kutha sejarah, lan kabupaten modern Eropa anyar sing diarani Gueliz utawa Ville Nouvelle. Madinah kebak dalan-dalan sempit lan toko lokal sing kebak karakter. Beda, Gueliz main host menyang restoran modern, rantai dhaharan cepet lan toko merek gedhe.

Climate

Rembug dawa lan panas kanthi banyu udan sing meh nul lan suhu ing wulan Juli biasane luwih dhuwur tinimbang 35 ° C ing wayah awan nanging kelangan sekitar 20 ° C ing wayah wengi. Mangkono kutha kasebut tenan urip sawise srengenge srengenge. Gelombang panas tekan Marrakech saben taun lan sawetara bisa dadi panas banget, supaya merkuri bisa munggah ing ndhuwur 45 ° C.

Njaluk ing

Marrakech nduwe bandara internasional kanthi penerbangan dijadwal langsung saka London, Dublin, Oslo, Copenhagen, Stockholm, Paris, Madrid, lan akeh penerbangan charter sing teka saka kabeh Eropa. Yen sampeyan mabur saka AS, Canada, Asia utawa ing papan liya, sampeyan kudu ngganti pesawat ing Casablanca.

Akeh perusahaan murah regane mabur menyang Marrakech. Sawetara perusahaan mabur menyang Casablanca, sing bisa ganti pesawat kanggo pesawat 45 min menyang Marrakech.

Apa sing kudu ditindakake ing Marrakech, Maroko.

Trekking ing Sahara iku pengalaman apik banget. Mlaku, unta, treks jaran lan ATV akeh banget lan alam ing lokal iki.

Nyawang

Sawise ing medinah, kabeh bisa dideleng kanthi mlaku, sanajan sampeyan bakal mlaku-mlaku. GPS ora ternilai yen sampeyan ora pengin terus-menerus ngewangi bantuan saka warga lokal kanggo golek dalan. Kanggo njelajah luwih akeh kutha, bus lan petit taksi akeh banget.

Ana pituduh perjalanan lan aplikasi peta gratis kanggo Marrakech, sing diarani Marrakech Riad Travel Guide (sampeyan bisa ndeleng ing App Store), sing bisa mbantu sampeyan TANPA ilang kanthi cepet ing medinah. Nggunakake sinyal GPS saengga uga ora ana biaya kanggo nggunakake lan uga kalebu papan sing penting lan sawetara restoran sing bakal dikunjungi.

Dening caleche

Cara kanggo lelungan alternatif lan romantis yaiku kanthi caleche - kutchee sing diucapake - gerbong sing ditarik nganggo kuda cilik. Dheweke bisa disewa ing Square de Foucauld (taman cilik ing sisih ngisor Djemaa El-Fna). Luwih becik setuju karo rega sadurunge mati. Minangka rega pandhuan, sampeyan kudu mbayar sekitar DH 150 saben jam, saben gerbong.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Marrakech, Maroko.

Ana akeh sing bisa ditemokake lan ditindakake ing Marrakech. Sawijining dina bisa dikhususake kanggo ngumbara ing souks lan golek nyang-nyangan sing paling apik. Kutha nawakake sawetara situs sejarah lan arsitektur uga sawetara museum sing menarik.

Dolan maring Palmeraie Palmeraie yaiku paru-paru ijo ing Marrakech. Minangka oasis nyata ing pinggir kutha. La Palmeraie isine 13,000ha lan duwe sekitar wit kurma 150,000 lan sawetara hotel. Iki minangka papan sing pas kanggo njupuk papan nomor sawetara jam sajrone nitih unta. Sajrone perjalanan 20km sampeyan bisa ngujo wit sawit, villa sing apik lan kanthi swarga sing apik, resort bintang internasional ing Marrakech! Lesamateurs kanggo nyenengake, Quad luwih seneng karo unta.

Alun-alun ing Djemaa El-Fna minangka sorotan ing wengi wengi Marrakech. Para musisi, penari, lan crita para petugas crita nemplek alun-alun iki ing tengah-tengah medinah, ngisi cacat saka kendhakan kendang lan seru bungah. Akeh warung sing adol akeh tarif Maroko (sawetara sing akeh banget; ndeleng bagean Mangan) lan sampeyan bakal meh diakoni dening wanita sing pengin menehi tato inai. Seneng pertunjukan, nanging wis siyap menehi sawetara drama kanggo ditonton. Ing wayah awan umume diisi pesona ula lan wong sing kethek, uga sawetara warung sing luwih umum. Nglirwakake sapa wae sing menehi sampeyan ora pengin utawa pindhah: Dheweke bakal njaluk dhuwit kanthi cepet. Yen sampeyan ora pengin mbayar banget kanggo inai utawa foto sampeyan nganggo monyet ing pundhak, kanthi sopan nolak nalika sing nyedhaki.

Souks (suuqs), utawa pasar Marrakech, caket karo Panggonan ing Djemaa El-Fna, sampeyan bisa tuku apa-apa. Saka rempah-rempah nganti sepatu, jellabas nganti kaftans, pot teh nganti tagine lan liya-liyane. Mesthi, dadi wong manca tegese sampeyan bakal mbayar rega sing luwih dhuwur tinimbang sing ditrapake saka wong asli, nanging sejatine nyang-nyangan. Yen sampeyan ora bakal diluncurake, sampeyan bakal nemokake akeh wong ing souks sing pengin ngganti dolar utawa euro sampeyan (sanajan ana tarif sing padha luwih murah tinimbang ijol-ijolan resmi). Kabeh sing ujar, sing adol ora luwih agresif tinimbang, ujar, Mesir utawa Turkey, mulane seneng!

Tanneries Ngunjungi Tanneries bisa dadi pengalaman sing menarik. Sanajan sawetara wong ngandhani babagan wilayah kasebut mung kanggo warga setempat, sampeyan bisa ngunjungi Tanneries tanpa mbayar wong enom. Sawise golek Tannery, takon salah sawijining buruh yen bisa ngunjungi lan njupuk gambar. Tanneries ing sisih wétan Avenue Bab El Dabbagh. Tannery 'utama' kasebut, Dar Dbagh, ing ngendi dheweke katon kabeh wisatawan cedhak karo gapura Bab Debbagh. Sampeyan bakal cepet nyedhaki pandhuan sing bakal menehi mumbul pitik lan ujar manawa demo kasebut ora mbayar.

Mesjid Koutoubia, sacedhake ing Djemaa El-Fna, dijenengake pasar buku sing saiki ana ing kene. Disebutake manawa minaret mesjid Koutoubia tekan Marrakech amarga Menara Eiffel menyang Paris. Menara katon saka Gueliz sing ana gandhengane karo Madinah kanthi Avenue Mohammed V. Ing wayah wengi, mesjid iki apik banget. Kaya umume mesjid ing Maroko, non-muslim ora diidini mlebu.

Makam Saadian ora ditemokake nganti wiwitan abad 20. Dheweke wis dilestarekake kaya saiki ing jaman kamulyan para pamrentah Saadian. Ora kaya Kraton El Badi, dheweke ora dirusak, bisa uga sebab-sebab tahyul. Lawang mlebu diblokir nganti dheweke ora nganti pirang-pirang atus taun. Ing njero sampeyan bakal nemokake kakehan Zelij (jubin Morrocan) lan hiasan sing apik. Sawise mlebu, sampeyan bisa ngarep-arep ngenteni kira-kira menit 45 kanggo ndeleng kuburan sing paling apik banget. Dene ing kene, goleki makam wong Yahudi lan Nasrani; lagi dicathet kanthi tandha lan arah makam sing beda.

Majorelle Gardens, ing Gueliz duwe biaya mlebu lan luwih larang tinimbang wisata liyane. Luwih overpriced kanggo atraksi ukuran sing sithik sampeyan bisa ndeleng ing setengah jam. Nanging, nyedhiyakake respirasi sing apik banget saka dalan-dalan kutha. Taman kasebut duwe koleksi tanduran ing saindenging jagad, kalebu jinis spesies kaktus ing planet kasebut. Tekan mrene awal supaya ora ana wong-wong akeh. Ing njero kebon kasebut uga Museum Berber cilik banget, sing tambahan biaya mlebu. Museum taman iki biasane dadi koleksi koleksi sing luwih gedhe, nanging artefak sing luwih menarik saiki nunggu ditampilake ing museum anyar ing lawang sawise rampung bangunan ing sawetara taun sabanjure. Majorelle Café ing kebon kasebut minangka papan sing apik lan tenang kanggo ngombe lan ngombe lan panganan, sanajan rega sing regane. Yen sampeyan minangka penonton sing ditawan, aja ngarep-arep dadi panganan sing dipangan. Ana toko hadiah sing diisi foto sing apik kanggo didol (80-100 taun), sanajan barang kasebut murah banget. Ing njaba Taman Majorelle, ngarep-arep bakal diganggu banget dening para driver mendhoan lan penjual trinket. Coba dingerteni manawa giliran bisa suwe lan alon-alon alon, dadi sampeyan bakal bisa ngenteni yen ngenteni menit 30 utawa luwih sadurunge mlebu.

Museum Dar Si Saïd, ing Rue Riad Zitoun Jdid duwe biaya mlebu, yaiku museum 5 mins sing ora adoh saka Djemaa El-Fna. Disedhiyakake ing kraton lawas, omah akeh artefak saka Maroko sajrone jaman biyen, kayata ukiran kayu, alat musik, lan gaman. Darmabakti kanggo industri kayu kerajinan Maroko, ngumpulake koleksi seni sing apik banget: karpet, sandhangan, tembikar lan keramik. Kabeh obyek kasebut kalebu daerah, sing asale saka Marrakech lan kabeh sisih kidul, utamane saka Tensift, High Atlas, Soussthe, Anti Atlas, Bani, lan Tafilal. Dekorasi interior uga meh padha karo Istana El Bahia (sanajan rada kurang nggumunake), dadi yen sampeyan ngunjungi siji, sampeyan bisa uga mikir bisa ngliwati liyane.

Ben Youssef Madrassa minangka salah sawijining Madrassas paling gedhe ing Afrika Lor. Minangka sekolah sing dipasang ing Taman Ben Youssef lan minangka papan seni lan arsitektur sing apik.

Istana El Bahia minangka kraton hiasan lan ayu, populer karo tur dipandu lan kucing kesasar. Kraton cukup ditrapake kanggo menehi kunjungan lan menehi kesan sing nyenengake kaya sing kudu dadi bangsawan abad 19 abad kaping lima ing Maroko. Ana taman sing apik karo kembang gedhang, pelataran sing tentrem, lan tanduran sing apik banget. Dekorasi interior kasebut meh padha karo Museum Dar Si Saïd, sing cukup kurang rame, dadi sampeyan pengin milih siji utawa liyane

Istana El Badi saiki dadi rusak lan dienggoni kucing ala lan kucing. Ana sawetara dalan sing ana ing jero ruangan kanggo njelajah. Tampilan saka teras ana megah.

Kebon Menara, sing ana ing sisih kulon kutha, lan kalebu campuran kebon anggur lan wit zaitun sing ana ing sekitar papan tengah sing dadi tontonan populer ing pos wisata. Paviliun dibangun nalika dinasti Saadi abad 16 lan direnovasi ing 1869. Wis cafe cilik.

Taman Cyber, sisih lor-kulon masjid Koutoubia, nyusul Avenue Avenue Mohammed V. Taman hias kanggo umum. Umume biasane dening warga. Cantik banget lan dijaga. Ing ngleboke sampeyan bakal nemokake pameran cilik ing telephony lan komunikasi ing Maroko, sing diselenggarakake dening Moroc-Telecom, uga mbukak kanggo umum. Iki minangka papan sing apik banget kanggo anget.

Apa sing kudu ditindakake ing Marrakech, Maroko.

Alun-alun utama ing Madinah yaiku Djemaa El-Fna. Diubengi karo labirin sing ora ana pungkasan (bazar) lan alleyway sing nutupi kabeh wilayah Madinah. Djemma El-Fna iku pancen kudu ana sing bisa ditemoni ing siang lan wengi apa ana sing dadi pesona ula, akrobat, tukang ngomong, utawa para musisi lan warung panganan (sebabe akeh banget). Ing wayah wengi alun-alun kasebut nyata bisa urip nalika wong-wong menyang arum endah lan pemandangan sing nyenengake. Nalika sore dadi peteng, hustle lan bengak-bengok banget. Musik eksotis katon luwih banter lan luwih hipnotis.

Langsung sisih kidul Djemaa El-Fna yaiku Rue Bab Agnaou. Mlaku limang menit nggawa sampeyan langsung menyang lawang Bab Agnaou sing kondhang menyang kabupaten Kasbah ing Madinah. Pintu Bab Agnaou, ngliwati dalan rampar, pancen paling kagum saka kabeh pintu masuk rampart Madinah. Kasbah, dibandhingake karo Derbs (lurung-lurung) sing ngubengi Djemaa El-Fna, nggambarake swasana sing luwih tenang lan kurang kasar. Omah kasebut ing Kraton Dalem, tilas Istana El-Badi lan Makam Saadian. Iki kanthi alami nggawe keamanan, dalan-dalan sing luwih resik lan diwenehi tandha minangka papan khusus ing Madinah. Kasbah nduwe bazaar (souikas) dhewe, kios panganan, restoran, hotel, lan riasan para wisatawan.

Riads

Riad minangka omah Maroko kanthi halaman internal. Umume jendhela mlebu menyang arah atrium tengah. Desain properti iki cocog karo tradhisi Islam amarga ora ana statement kasugihan sing jelas digawe saka njaba, ora ana windows kanggo ndeleng. Mlebet Riad kaya nemokake Guwa Aladdin dibandhingake karo eksterior non-deskrip. Dheweke dadi papan sing apik kanggo nginep lan nawakake mundur sing intim lan sayah.

Amarga saka sejarah sing kaya ngono, ana akeh Riads sing luar biasa ing Madinah Marrakesh. Akèh wong sing wis rusak amarga wis pirang-pirang taun. Ing 1980th lan 1990th, sawetara sing tuku lan direnovasi, biasane dening wong manca. Raja sing saiki, Mohammed VI, sing nampa tahta ing 23 Juli 1999 mbukak negara kasebut marang para investor asing. Iki ngeculake kegirangan lan saiki akeh kekacauan ana ing tangan manca lan, bok manawa, umume umume dibalekake maneh. Akeh rame-rame tes diubah nganggo metode konstruksi Maghribi tradisional. Dekorasi saka riads iki (lampu, perabot, cermin, sprei, langsir, lan sapiturute) asring digawe dening para pengrajin Maroko, sawetara sing isih urip ing Madinah Marrakesh.

Duwe Hammam

Apa sing kudu dituku

Dirham Maroko (MAD) resmi ditunjuk minangka mata uang tertutup, tegese mung bisa didol ing Maroko. Nanging, lagi adol lan dituku ing agensi perjalanan lan ing bandara utama ing sawetara negara (apamane Inggris). Impor lan ekspor mata uang kasebut bisa dibuwang nganti MAD1000. Mata uang sing dituku sajrone riko ing Maroko kudu diowahi maneh sadurunge mangkat saka negara kasebut, kajaba tingkat MAD1000. Sampeyan menehi saran supaya resit ijol-ijolan mata uang, amarga iki bakal dibutuhake supaya konversi bali menyang mata uang manca sadurunge budhal, nalika sampeyan bisa ngganti kaya sing wis diowahi.

SIM

Umume kertu kredit ditampa (utamane Visa, MasterCard), sanajan surca bakal bisa ditrapake amarga biaya proses kertu kredit ing Maroko cukup larang kanggo bisnis. Aja ngerti manawa mung sawetara bisnis sing cilik ing Maroko duwe kemampuan kanggo nampa kertu kredit, sanajan jumlah kasebut saya mundhak alon.

Maringi pitunjuk marang perusahaan bank utawa kertu sing sampeyan pengin lelungan ing luar negeri supaya ora ana blokir sing nggunakake kertu kredit utawa kertu ATM. Menehi pengiriman notifikasi lan menehi nomer telpon ing ngendi sampeyan bisa ngubungi ing luar negeri. Sadurunge lelungan, cathet kabeh nomer kertu kredit lan nomer kontak sing digandhengake kanggo penerbit kertu yen ana kangelan. Coba email babagan informasi iki kanggo sampeyan. Nomer biasane ditelpon amarga sampeyan bisa mbalikake biaya kasebut. Priksa manawa operator kasebut ing hotel, acara, lan sapiturute, sampeyan pengin supaya telpon bakal dibalik. Luwih becik entuk kertu sing wis mbayar, kanthi kurs sing apik lan biaya mundur total kayata fairFX.

Nalika mbayar nganggo kertu kredit, umpamane ing hotel kanggo layanan, penting kanggo ngeling-eling PIN minangka tetandan ing pirang-pirang kedadeyan ora ditampa maneh; panyiapan tartamtu, kayata restoran, bisa nggunakake cara lawas kanggo mlebu.

Akeh wong saiki nggunakake kertu prabayar FairFX utawa Caxton prabayar. Iki nawakake kurs sing apik lan aman lan dhuwit dilindhungi yen kertu kasebut ilang utawa dicolong. Dheweke ditampa ing ATM Maroko ing ngendi wae sampeyan ndeleng logo MasterCard lan uga ana ing sawetara toko.

ATM

ATM bisa ditemokake akeh ing pirang-pirang kutha lan nampa Visa, Maestro, Cirrus, lan sapiturute, nanging biasane bakal ngasilake biaya sekitar 5%. Sampeyan kudu mriksa karo bank minangka biaya kanggo nggunakake ATM ing luar negeri bisa uga nggawe ijolan awis minangka pilihan sing luwih apik. Tujuan populer kayata Tanger, Marrakech, Agadir lsp, duwe ATM ing hotel internasional turis gedhe uga ing kabeh dalan utama. Madinah Marrakech duwe luwih saka ATM 20.

Nggunakake kertu kredit (VISA, lan sapiturute) kanggo entuk dhuwit saka ATM, nanging bungahe dikenani dhuwit kanthi dhuwit. Praktek normal periode tanpa kapentingan sing ditrapake kanggo tuku, biasane sajrone dina 50, digawe ing kertu kasebut ora nate ucul saka pengeluaran dhuwit. Bank bakal ngidini mriksa dipriksa nanging kudu didhukung kertu njamin.

Marrakech minangka omah kanggo industri penyamak sing akeh, lan barang-barang kulit kanthi kualitas tinggi bisa dituku kanthi murah. Priksa barang kulit unta utamane jaket, kantong bunder, lan tas.

Kanggo sepatu, priksa manawa dheweke ora duwe kertas ing piring ('tunggal' ing basa Prancis) amarga banget umum. Aja diapusi kanthi demonstrasi kepiye cara mbengkongake sepatu kasebut lan bali menyang posisi kasebut. Coba dhewe kanthi ngrasakake lan ngrungokake carane kertas mbengkongake. Kanggo wong sing berkualitas miskin, sampeyan ora kudu mbayar luwih akeh tinimbang Dh 40 lan sing apik ora luwih saka Dh 90. Tuku lan sinau babagan bedane.

Kajaba iku, barang sing digawe saka sutra kaktus lokal, sing bener-bener rayon, serat alami sing digawe saka selulosa tanduran lan diprodhuksi ing Maroko. Rayon nyekel pewarna kimia sing kalebu warna kanthi warna-warni (pewarna alami ora bisa ngasilake warna "sejatine"). Ing nawarake yaiku selendang, tas, kantong, sprei, lan nganggo warna sing nggumunake. Sawetara pedagang nyoba ngisi rega premium kanggo "sutra kaktus" iki. Priksa kanthi apik amarga ana akeh palsu lan adol biasane bakal ngapusi supaya njaluk mbayar rega sing luwih dhuwur.

Nyekel bunder-bunder, lan goleki platter lan bokor sing padhang, uga tagine kabeh ukuran.

Selendang sing ditresnani bisa dicelupake sethithik tinimbang karo pandhawa kanthi nyang-nyangan sethithik.

Yen sampeyan ora bisa nahan nyang-nyangan kasebut, ana rong toko sing diatur saka pemerintah sing bisa tuku kerajinan kanthi rega tetep. Goleki butik d'artisans. Salah siji cedhak karo Djemaa El-Fna, sing liyane ana ing Ville Nouvelle.

Pilihan kanggo njelajah souks kanthi cara sing luwih tentrem yaiku yaiku nalika sholat Jumuah. Sanajan sawetara toko bakal ditutup, umume tetep mbukak lan umume kurang rame tinimbang ing wektu liya.

Apa sing arep dipangan

Saben wengi ana ing gerbang gerbang Djemaa El-Fna ana ing sangisore tenda putih buta. Pondok-pondok iki uga nyayogakake tambang sing padha lan duwe menu dicithak nganggo basa Perancis, Arab lan biasane nganggo basa Inggris. Kabeh wong duwe tajine, sepupu, brokhet lan sup. Sawetara duwe panganan khusus kayata offal, roti lapis endhog utawa tajines khusus. Dadi ngerti yen umume restoran nggunakake "salam," sing banget agresif kanggo njaluk pelanggan kanggo warung. Garis 'kita wis mangan' katon apik kanggo nghentikan. Dadi ngerti yen ana restoran restoran gedhe banget; sampeyan bisa kanthi gampang mungkasi tagihan limang kali luwih dhuwur tinimbang sing biasane dibayar.

"'Cafe DuLivre'". Rue Tariq Ben Ziad, mung ing Rue Zoraya cedhak Av. Mohammed V. Sawijining pamicara Inggris. Kafe hip iki duwe wifi gratis, bar lengkap, lan rasa desainer saka teh lan kopi. Wis perpustakaan buku Inggris sing arep didol lan diwaca ing omah. Menu nawakake luwih saka tajine lan ayam rotessorie. Ora umum kanggo ngrungokake luhur lan Bob marley ing stereo utawa ngrungokake hipster enom utawa morrocan hipster sing nggawe gitar akustik. Akeh rokok kumelun lingers. Dheweke duwe wengi musik live lan akeh poster sing ngumumake bengkel yoga lan kelas masak. Sejatine sing kafe backpacker cafe.

Djemaa El-Fna kanthi lengkap

Yen sampeyan pengin mangan kanthi apik ing Marrakech, gunakake apa sing diarani warga lan mangan ing warung panganan ing alun-alun. Salah tanggapan umum sing ana warung kene kanggo para turis. Sejatine, dheweke pancen wis suwe sadurunge Marrakech dadi tujuan wisata. Kabeh warung bisa dianggep minangka panganan sing wis dipangan kanthi aman. Dheweke dilisensi kanthi ketat lan dikontrol dening pemerintah, utamane saiki minangka tujuan sing populer kanggo turis.

Sawetara tips:

Ati-ati banget yen mutusake apa sing kudu mangan ing kene. "Kesalahan" matematika asring digawe dening staf nalika nggawe tagihan kasebut. Dadi disebut "freebies", kaya zaitun lan roti (sing kudune gratis), sing kena tanggung jawab. Porsi sing luwih cilik asring diladeni karo turis. Iku dhaptar dawa sing bakal ditindakake para staf kanggo nyoba lan ngrusak sampeyan. Staff bisa uga katon ramah lan apik, nanging kabeh prayoga. Dheweke pengin dhuwit sampeyan lan bakal nindakake apa sing bisa, malah ngapusi lan ngapusi sampeyan, supaya entuk. Sampeyan wis dielingake. Umume warung duwe katrangan sing banget agresif lan semangat kanggo njaluk sampeyan mangan ing dheweke. Dheweke bakal ngalangi alur sampeyan sing bisa nggawe pengalaman sing ora kepenak.

Prices cenderung beda-beda sithik. Gumantung saka sampeyan keluwen, sampeyan bisa mbayar apa-apa saka Dh 10 kanggo roti sing diisi karo sosis panggang sing anyar utawa bisa uga mangkuk sup harira menyang Dh 100 sajrone telung dina lengkap karo salad, roti, wiwitan, utama, lan teh . Nanging ana sawetara penipuan nyata, kayata dikandhani Dh 470 kanggo sawetara panganan dalan sing biasa telung.

Coba harira (sup sup, wedhus / daging sapi, lentil lan sayuran abang) lan austrine goreng. Aja wedi - coba sirah lambe: sedhih banget. "Bantheng sapi" (daging sapi) uga kudu diparingi warung.

Aja kantun teh! Ana sak baris adol ing sisih ngarep warung panganan sing saben-saben padha adol teh kanggo Dh 5 saben dina (tanggal April 2013). Umume teh ing warung kasebut yaiku teh ginseng karo kayu legi lan jahe ... paling enak lan akeh sambutan. Dheweke uga duwe jajan, digawe kanthi rempah-rempah sing padha, sing bisa uga luwih sithik.

Kabeh warung panganan ing Djemaa El Fna nampilake regane ing menu, dadi luwih cenderung sampeyan bakal dikebuwang, nanging akeh sing bakal nggawa wiwitan tanpa njaluk, banjur mbayar biaya pungkasane.

Toko jus oranye adol jus oranye sing hebat, sanajan ana wektu jeruk bisa ditambah.

Ngombe jarang ing menu supaya luwih becik takon rega sadurunge menehi pesenan, amarga bisa asring dhuwur. Ing sisih liya, sawetara warung nawakake teh pudina gratis kanggo nyengkuyung sampeyan milih.

Esuk esuk, goleki wong goreng ing riifa ing bagian sing ana ing sisih ngarepe Koutoubia. Riifa ditambahi adonan lan diresep lan diluncur, banjur dimasak kanthi wajan, lan paling apik digambarake minangka versi Pancake utawa crepe.

Apa sing kudu diombe

Penjual dalan nawakake jus oranye seger (jus d'orange) kanthi gelas kanggo Dh 4. Coba coba sithik kaya uyah kaya warga setempat, nanging waspada karo para penjual sing nyoba nyiram jus karo banyu bening. Uga priksa nalika sampeyan tuku nalika menehi jinis 2 oranye ... jus jeruk getih biaya Dh 10 saben kaca lan salah paham babagan sing sampeyan pengin ngombe bisa kedadeyan.

Konfirmasi regane jus jeruk lan mbayar sadurunge ngombe.

Dheweke ora ngresiki kaca tingal kanthi becik. Sampeyan bisa njaluk weteng sing ngganggu saka jus. Nanging, akeh vendor sing bakal menehi jus ing cangkir plastik tinimbang kaca kanggo 1 Dh ekstra.

Ana akeh wong ngemis ing alun-alun, lan bakal ditonton kanggo ndeleng manawa sampeyan tuku jus, banjur kepepet lan nuntut pangowahan, utawa segelas jus kanggo awake dhewe.

Ing wilayah Madinah: Ana pilihan papan sing sithik banget, adol alkohol ing medinah.

Ing njaba Madinah:

Guéliz, bagean sing luwih anyar ing kutha, ana sawetara papan kanggo lenggah kanggo omben-omben. Selaras karo budaya lokal, alkohol ora bisa dideleng saka papan umum lan papan sing dikarepake alkohol ora ngiklanake kanthi terbuka. Yen sampeyan nggoleki panggonan sing dadi alkohol, goleki pratandha sing dicritakake: yen tembung "bar" kasebut ing jejere jeneng panggonan (tinimbang mung kafe / bistro), kemungkinan bakal ngombe alkohol ing menu. Tirai nglindhungi lawang ing njaba minangka tandha liyane. Tetep wonten ing papan-papan kasebut biasane mung mbukak ing wayah sore.

Carrefour, Pasar utama ing ruang paling ngisor ing Carre mall sisih kulon Taman Majorelle adol alkohol saka ruangan tartamtu. Produk lokal luwih murah tinimbang diimpor karo anggur sing luwih murah tinimbang dibanding bir.

Tetep aman

Marrakech minangka kutha sing umum aman, kanthi ngarsane polisi sing padhet. Nanging, tetep waspada babagan sakcedhake sampeyan lan njupuk pancegahan safety umum mesthi apike kaya ing endi wae. Mangkene sawetara tips:

Kejahatan sing ganas biasane ora dadi masalah utama, nanging nyolong kedadeyan. Terusake dhuwit sampeyan caket lan didhelikake, lan aja nganggo dalan utawa luang ing wayah wengi.

Ngombe banyu

Banyu paip ing Marrakech ora becik kanggo adus. Nalika warga ngombe tanpa masalah, para pengunjung kerep golek pencernaan. Kanggo aman, pilih banyu mineral sing kasedhiya, ana ing kiosk pasar lan kios panganan. Priksa manawa segel tutup kasebut durung tugel, amarga vendor Maghrib wis dingerteni kanggo ngirit dhuwit kanthi ngisi botol plastik saka tap kasebut. Ing restoran, njaluk omben-omben tanpa es persagi, sing biasane digawe banyu tungku.

Kamar

Masalah penting babagan peralatan mandian ing Marrakesh, lan kutha-kutha ing sekitar uga yaiku, umume, perusahaan komersial, kafe lan restoran uga ora duwe kertas jamban ing kamar mandi, sanajan ing kamar wanita. Dadi praktik sing apik, mesthi nggawa kertas jamban karo sampeyan.

Wisata dina saka Marrakech

Marrakech bisa nggawe dhasar sing apik kanggo njelajah Atlas Tinggi bisa menehi kegiatan kegiatan lan dolan. Akeh lelungan bisa ditindakake kanthi gampang lan murah kanthi transportasi umum. Uga mobil sewa ora murah, lan nyopir mlebu Maroko gampang (kanthi ati-ati sing dibutuhake amarga kepencut dalan.

Dolan maring ara-ara samun: Salah sawijining pengalaman sing paling apik yen sampeyan ora ketinggalan ing Marrakech. Sampeyan bisa menyang Erg Chebbi utawa Erg Chegaga nginep lan ngenteni sewengi utawa luwih ing kana. Iku pengalaman endah lan asli. Ngunjungi Erg Chebbi kalebu perjalanan mobil sing dawa, lan paling apik ditindakake kanthi bis umum utawa mobil sewa, kanthi mandheg sewengi ing panggonan kaya Ouarzazate, Tinerhir, lan Boumalne du Dades (siji ing saben arah), lan paling ora rong wengi ing Merzouga .

Agadir - Ing pesisir Atlantik iki minangka kutha pelabuhan utama Maroko lan udakara 2 lan setengah jam drive saka Marrakech. Kutha iki ambruk ing lindhu 1960 lan dibangun maneh kanthi gaya rendah modern 60. Wisata pantai sing apik lan luwih adhem tinimbang Marrakech, sing cocog kanggo para pesiar sing pengin ngendhokke ing pesisir, macem-macem restoran, bar lan klub, kursus golf kelas donya lan duwe kabeh fasilitas sing dituntut pariwisata modern.

Essaouira - Kutha sing kuat ing pesisir Atlantik ing Afrika, udakara jam 3 nganggo mobil / pelatih saka Marrakech. Ana pirang-pirang perusahaan tur sing mlaku-mlaku saka Marrakech lan, kajaba sampeyan ngrancang liburan golf ing salah sawijining resor Essaouira, sedina luwih saka cukup. Daya tarik sing paling gedhe yaiku Medina cilik, sing dadi pengalaman sing luwih nyenengake tinimbang karo Marrakech Madinah - kanthi ora ana gangguan saka pedagang, seniman penipuan utawa panangan pan. Ana pantai sing apik kanggo nyenengake lan sampeyan bisa njelajah port 18 abad kaping.

Imouzzer Kutha Berber cilik tradisional dhuwur ing Mid Atlas. Kaendahan alam iku luar biasa. Ewadene mung 60km saka Agadir munggah dalan gunung sing tajem lan lelungan ora kanggo ati sing ringkih. Sajrone musim semi, air terjun paling apik. Terkenal karo madu, ukiran lan minyak argan.

Situs Geologi Jbilets

Kutha-kutha ing Atlas High iki bisa dideleng minangka salah sawijining perjalanan sadina:

Amizmiz - Kanthi salah sawijining plancongan Berber sing paling gedhe ing Pagunungan Atlas Tinggi ing saben dina Selasa, Amizmiz cukup migunani ing perjalanan. Iki nyata banget kanggo para wisatawan sing pengin ngalami kutha-kutha gunung sing kurang kutha sing kurang turis, ing Atlas High.

Asni - Desa deso sing apik banget ing gunung Atlas.

Oukaimeden - Ski angkat ing 3268m. Salju salju ing gunung mung kidul Marrakech saben mangsa. Lan tetep. Wong sugih saka kabeh wilayah Maroko kidul wiwit saiki sinau seneng golek ski ing negarane dhewe. Iki wis menehi resort ski, Oukaïmeden, sentuhan Maroko sing béda banget. Sampeyan ora perlu nggawa peralatan ski saka omah, kabeh sing sampeyan butuhake. Oukaïmeden lan dhaérah ing sawetara wilayah paling gedhe Maroko, kanthi patang musim, lan tetep saya ganti. Ing musim panas, sawetara wong sing mlebu ing wilayah kasebut - bisa uga misuwur ing olahraga musim salju. Nanging tetep ing kene sedina utawa rong dina minangka perawatan nyata.

Lembah Ourika, ing Pagunungan Atlas. Wisata uga mandheg kaping pirang-pirang menyang rondhongan lembah kanggo nggoleki toko pariwisata, omah Berber, lan kolektif kanggo wanita sing nggawe produk saka minyak Argan - kabeh apik banget! Wisata bakal kalebu dalan kanggo ngunjungi curug. Perjalanan bisa dadi angel, saengga ngagem sepatu sing apik lan / utawa menek - sepatune sikil sing cocog. Pikirake clambering munggah bathi ing pinggir kali lan pungkasane nyabrang ing bathi udan kanggo lelungan munggah gunung.

Setti Fatma. Desa ing mburi dalan motor sing tepat munggah ing Lembah Ourika. Omah omah ing ndhuwur dalan lan ora dibukak kakehan. Objek-obyek wisata kasebut minangka pemandangan lembah sing apik banget lan mlaku-mlaku menyang pitung banyu terjun - utawa kanggo pengunjung paling dina siji grojogan saka wong liya.

Jebel Toubkal, puncak paling dhuwur ing sisih lor Afrika kanthi dhuwur 4167m minangka tujuan kanggo turis. Musim utama yaiku ing musim semi, nanging bisa minggat ing kabeh taun. Ing undhak-undhakan dianjurake kanggo dibagi paling ora rong dina, wengi bisa ngenteni ing salah sawijining loro pengungsi. Sampeyan bisa uga nindakake wisata sing biasane kalebu mules kanggo nggawa koper utawa sampeyan dhewe bisa nindakake. Elinga yen bubar aturan diganti lan (Mar 2019) pandhuan sing dibutuhake kanggo mundhak Toubkal.

Sawetara operator wisata nawakake jadwal lan lelungan sing disesuaikan, kalebu pesenan lanjut ing hotel, riads, lan liya-liyane.

Situs web pariwisata resmi Marrakech

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Marrakech

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]