njelajah Maroko

Jelajahi Maroko

Jelajahi Maroko negara sing ana ing Afrika Lor sing nduwe pinggir pesisir ing Samodra Atlantik Lor lan Segara Tengah. Maroko wis entuk kamardikan Sahara Barat Maroko ing 1973. Sisih wates karo Algeria ing sisih wétan lan wilayah Spanyol Afrika Lor ing Ceuta lan Melilla ing pesisir Mediterania ing sisih lor. Iku mung tengen Selat Gibraltar saka Gibraltar.

Secara Ethnically, Maroko dumadi utamane saka Arab lan Berber utawa campuran kanggo loro. Cacahe pirang-pirang Berber urip utamane ing dhaerah pegunungan ing negara kasebut, dhaerah sing dawa kanggo papan perlindungan sing digunakake basa lan budaya. Sawetara segmen pedunung kasebut minangka keturunan pengungsi saka Spanyol lan Portugal sing mlayu saka Reconquista, reconquest Kristen Semenanjung Iberian sing suwene nganti abad 15.

Sumber utama ekonomi Maroko yaiku tetanèn, fosfat, pariwisata lan tekstil.

Preian

Tanggal Ramadhan

24 Apr – 23 Mei. Tanggal sing tepat gumantung saka pengamatan astronomi lokal lan beda-beda gumantung saka siji negara menyang negara liyane. Ramadhan rampung karo festival Idul Fitri sajrone pirang-pirang dina.

Acara paling gedhe ing tanggalan Maroko yaiku wulan Ramadhan, nalika umat Islam cepet-cepet sajrone awan lan istighfar ing wayah awan. Umume restoran ditutup kanggo nedha awan (kajaba sing khusus kanggo turis) lan barang umume saya mudhun. Lelungan sajrone wektu iki bisa ditindakake, lan larangan kasebut ora ditrapake kanggo wong non-Muslim, nanging luwih sopan mangan ora mangan, ngombe utawa ngrokok ing umum sajrone pasa. Nanging, ing njaba wilayah "trap" dadi angel golek panganan saben dina. Kaget iki ditrapake sanajan ing kutha kaya Casablanca. Ing pungkasan wulan iki yaiku preinan Eid al-Fitr, nalika praktike kabeh nutup sajrone seminggu lan transportasi dikempalken amarga kabeh wong mulih. Sanajan konsumsi alkohol ora dilarang turis nalika Ramadhan, mung sawetara restoran lan bar sing ngladeni alkohol. Kajaba iku, alkohol bisa dituku ing supermarket yen turis nuduhake paspor menyang staf kasebut (wong Maghribi ora diidini tuku utawa ngombe alkohol sajrone wulan suci).

regions

  • Maroko Mediterania dadi kabeh jinis kutha lan kutha, pirang-pirang kurungan Spanyol lan sawetara port penting
  • Pante Atlantik Lor ing sisih lor pesisir Maghribi minangka ibukutha lan Casablanca, diselehake karo kutha pantai sing luwih akeh maneh
  • Pante Atlantik Kidul pesisir kidul luwih adoh, ing desa kutha pesisir kaya Essaouira lan Agadir
  • Dhuwur Atlas sing kalebu dhuwur ing Pagunungan Atlas lan daerah sekitar kalebu Langkawi
  • Atlas Tengah sing nutupi gunung Atlas Tengah lan wilayah sekitar kalebu Fez lan Meknes
  • Saharan Maroko ing wilayah wedhi sing gedhe banget saka Maroko mlaku ing tapel wates karo Algeria; camaris safaris and dunes minangka jeneng game ing kene

kutha

  • Rabat - Ibukutha Maroko; santai banget lan ora repot, sorot kalebu menara lan Xaret ing abad kaping 12.
  • Casablanca - Kutha modern ing segara iki minangka titik wiwitan kanggo pengunjung sing mabur menyang negara kasebut. Yen sampeyan duwe wektu, medinah sejarah lan masjid kontemporer (nomer telu paling gedhe ing donya) uga sore
  • Fez - Fez minangka ibukutha Maroko lan salah sawijining kutha abad pertengahan sing paling tuwa lan paling gedhe ing donya.
  • Langkawi (Marrakesh) - Marrakech minangka kombinasi sampurna saka Maroko lawas lan anyar. Rencanakake nyawisake paling ora sawetara dina ngliwati mbuwang daging lan pluntuhan sing akeh banget ing medinah. Plaza gedhe Djeema El Fna nalika senja ora kena dilatekake sanajan jumlah turis lan konsentrasi turis bisa uga ilang.
  • Meknes - Kutha sing dipasang maneh sing nawakake istirahat sambutan saka turis Fez sing tetanggan. Tau dadi ibukota imperial lan nahan tembok ekstensif lan "kutha lawas" luwih cilik nanging padha karo Fez. Ana kebon anggur ing wilayah sekitar Meknes.
  • Ouarzazate - Dianggep Modhal Kidul, Ouarzazate minangka conto pengawetan lan pariwisata sing durung ngrusak rasa sing hebat lan kuno.
  • Tanger –Tangier minangka titik wiwitan sing paling akeh pengunjung teka kanthi ferry saka Spanyol. Pesona enigmatic sing wis akeh narik kawigaten seniman (Matisse), musisi (Hendrix), politisi (Churchill), panulis (Burroughs, Twain) lan liya-liyane (Malcolm Forbes).
  • Taroudannt - Kutha pasar kidul.
  • Tetouan - Pantai sing apik lan dadi gapura menyang Pagunungan Rif.
  • Al Hoceima - kutha pantai ing pesisir Mediterania
  • nLaayoun ing Morrocco Western Sahara, sing dikenal babagan panganan segara, lan dianggep minangka ibukutha Sardines ing jagad iki.
  • Dakhla minangka kutha ing Maroko Western Sahara sing dikenal babagan panganan segara lan segara lan pesisir, uga ngerti babagan surfing.
  • Agadir - Agadir misuwur kanthi pesisir. Kutha iki minangka conto sing apik kanggo Maroko modern, sing kurang nyuda sejarah lan budaya. Kutha lor Auorir lan Tamri dadi pesisir sing apik
  • Amizmiz - Kanthi salah sawijining plancongan Berber paling gedhe ing Pagunungan Atlas Tinggi ing saben dina Selasa, Amizmiz minangka tujuan populer kanggo para pengunjung sing nggoleki preinan sing gampang diakses (udakara jam) saka Marrakech
  • Chefchaouen - Kutha gunung sing mung daratan Tanger kebak griya ijo sing dibasuh putih, lawang biru, lan wit zaitun, Chefchaouen resik minangka kertu pos lan uwal saka Tangier, mbuwang perasaan ing pulo Yunani
  • Essaouira - Kutha segara laut sing anyar ditemokake maneh dening turis. Wiwit ing wulan Juni nganti Agustus pantai pesem dibungkus nanging wektu liya lan sampeyan bakal dadi wong sing ana ing kana. Musik apik lan wong sing apik. Paling cedhak saka Pantai Langkawi
  • Dhuwur Atlas
  • Imouzzer kutha Berber tradisional ing gunung Atlas, pemandangan sing apik lan curug sing apik. Kerajinan apik banget, minyak argan lan perhiasan berberi.
  • Merzouga lan M'Hamid - Saka salah sawijine rong pamukiman ing pinggir Sahara, numpak unta utawa 4 × 4 menyang ara-ara samun sajrone wengi (utawa seminggu) ing antarane dununge lan ing ngisor lintang
  • Tinerhir - Kutha iki minangka titik akses sing sampurna kanggo Atlas Tinggi sing nggumunke.
  • Volubilis - 30km Lor Meknes, reruntuhan Romawi paling gedhe ing Maroko, ing sebelah kutha suci Moulay Idriss

Royal Air Maroc - sing luwih dikenal kanthi jeneng RAM, yaiku operator nasional Maroko, uga maskapai penerbangan paling gedhe ing negara kasebut. RAM wis diduweni dening pamrentah Maroko, lan markas kanthi dhasar CasablancaBandara -Anfa.

Jaringan dalan utama isih ana. Lumahing dalan sing apik nanging dalane sempit, umume kasus mung siji lorong sing sempit ing saben arah. Elinga yen akeh dalan ing sisih kidul sing ditandhani minangka disegel, sejatine mung siji jalur sing ditutup kanthi pundhak sudhut sing digunakake saben sampeyan bakal nemoni lalu lintas.

Nyopir kanthi aman ing Maroko mbutuhake praktik lan sabar nanging bisa nggawa sampeyan menyang sawetara panggonan sing apik banget.

Perusahaan sewa akeh ing kutha-kutha gedhe. Umume jaringan sewaan ing saindenging jagad duwe kantor ing Maroko. Ana uga sawetara perusahaan sewa lokal (5-7 duwe kantor rep ing bandara Casablanca). Dheweke nawakake rega sing luwih murah.

Sawetara operator wisata bakal ngatur sampeyan nyewa 4 × 4 utawa SUV kanthi sopir / pandhuan, lan nawakake jadwal khusus, kalebu pesenan lanjut ing hotel, riads, lan liya-liyane. Sebagian besar pembalap fasih nganggo basa asing (Prancis, Inggris, Spanyol…).

Gabungan Prancis lan Arab ing administrasi lan perdagangan Maroko.

Bakal nambah kunjungan sampeyan, nambah pangerten babagan pratandha lan kabar, lan ngindhari kahanan sing angel yen sampeyan bakal nganggo basa Prancis SMA utawa miwiti kursus basa Arab. Sawetara pamilik toko lan manajer hotel ing pusat kutha uga nganggo basa Inggris

Objek wisata paling apik ing Maroko.

Apa sing bisa dideleng lan ditindakake ing Maroko.

Aja ngarep-arep ndeleng akeh bank ing souq utawa medinas, sanajan ing kutha-kutha sing luwih gedhe asring ana ATM sing cedhak karo gapura utama, lan ana siji utawa loro ing jero ruangan gedhe. Sampeyan bisa uga nemoni wong sing "mbiyantu" sing bakal ijolan dolar utawa euro kanggo dirham. Bursa ora resmi ing lurung-lurung ing njaba ruangan utawa medinas kayane ora ana.

Kejabi bank lan kantor pertukaran darmabakti, kantor pos utama nyedhiyakake ijol-ijolan, lan bisa nganti jam telat. Ana sawetara kantor ijol-ijolan ing bandara Casablanca.

ATM bisa ditemokake cedhak hotel turis lan ing distrik belanja modern ville nouvelle. Priksa manawa ATM nampa kertu manca (goleki logo Maestro, Cirrus utawa Plus) sadurunge masang kertu.

Umume bisnis ing Maroko nampa kertu kredit (Ing kutha-kutha gedhe) mesthi wae. Wong sing paling mungkin bakal nampa Visa utawa MasterCard, nanging asring nggunakake surcaj kanggo nutupi biaya proses transaksi.

Apa sing kudu dituku

Kajaba saka cenderung turis klasik kaya kertu pos lan trinkets, iki sawetara perkara saka wilayah kasebut sing angel ditemokake ing panggon liya, utawa malah unik:

  • tanggal
  • Kulit Kulit: Maroko nduwe produksi barang kulit sing luar biasa. Ati-ati sawetara Pasar bakal model biasa-biasa wae. Toko desainer ditemokake ing mall gedhe.
  • Minyak Argan lan produk sing digawe kaya ta sabun lan kosmetik.
  • Tagine: piring masak Maghribi klasik sing digawe saka lempung bakal nambah dhaharan minyak / banyu sing digawe yen sampeyan rencana nggawa Maroko menyang pawon mulih.
  • Birad: Potong teh Klasik Klasik.
  • Djellabah: Jubah desainer klasik Klasik nganggo tudung. Asring teka ing desain sing rumit lan ana sing cocog kanggo cuaca anget, nanging gaya liyane sing luwih abot kanggo kadhemen. Chefchaouen minangka papan sing apik kanggo tuku djellaba bulu abot.
  • Karpet: Karpet berberkas asli saka kayu asli bisa dituku langsung saka para pengrajin sing nenun. Yen sampeyan menyang desa cilik, kayata Anzal, ing provinsi Ouarzazate, sampeyan bisa ngunjungi tukang tenun, nonton wong-wong mau, lan dheweke bakal seneng ngladeni sampeyan lan nuduhake produk.
  • Rempah-rempah: Ing njaba medinas (murah) ing kutha-kutha garing sing panas (berkualitas tinggi) bakal paling apik.
  • Yen sampeyan nggoleki kaos, nimbang barang desainer dening Kawibi - iki katon luwih inspirasi tinimbang tema tema sing mboseni. Kasedhiya ing toko-toko gratis, Atlas Airport Hotel cedhak Casablanca lan papan liyane.

Apa sing ora tuku

  • Kode: Kuarsa jambon warna pink lan ungu akeh didol bareng karo kode galena palsu sing asring diterangake minangka "geografi kobalt".
  • Fosil Trilobite: Yen sampeyan ora ahli, kemungkinan bakal tuku palsu.

rembugan

Elinga yen tawar ing souks wis samesthine. Ora mungkin menehi tandha indikasi sing akurat kanggo miwiti persiyapan babagan rega takon awal, nanging ide umum bakal ngarahake kira-kira 50%.

Apa sing kudu dipangan ing Maroko

Apa sing kudu diombe

Sanajan negara umume umat Islam, Maroko ora garing. Sampeyan sah bisa tuku alkohol nalika sampeyan 18. Nanging, ora ana umur ngombe sing minimal.

Alkohol kasedhiya ing restoran, toko minuman keras, bar, supermarket, klub, hotel lan diskon. Sawetara wong Maghriban seneng ngombe sanajan ora disenengi ing papan umum. Opsi pilihan lokal nggawa jeneng asli Casablanca Bir. Minangka lageren lengkap lan nyenengake masakan lokal utawa minangka panganan. Loro bir Maghribi sing liya yaiku Bendera Khusus lan Stork. Sampeyan uga bisa nemokake vodka judeo-berber lokal, rempah-rempah anese sing ringan lan disedhot saka ara.

Minangka aturan, aja nganti ngombe banyu tunyuk ing Maghribi, sanajan ing hotel, amarga akeh mineral sing luwih dhuwur tinimbang banyu ing Eropa.

Banyu botol kasedhiya. Merek banyu sing misuwur kalebu Oulmes (cemlorot) lan Sidi Ali, Sidi Harazem lan Ain Saiss DANONE (isih). Sing terakhir duwe mineral lan metallic sing rada mineral. Apa-apa kanthi mineralisasi sing dhuwur diasilake (nganti saiki?).

Sembarang lelungan bakal ditawani (kadhangkala manis) teh mint paling ora sedina. Lokal dikenal minangka "wiski Maroko" amarga mirip karo warna, kaca tingal cilik biasane diombe, lan kasunyatan manawa sebilangan Maroko ora ngombe alkohol, sanajan sing paling finansial sing Maghribi andhap kanthi dilengkapi pot pot, sawetara kaca tingal , lan sikap sing meh ngormati kanggo nuduhake minuman iki karo tamu. Kadhangkala, tawaran kasebut luwih gampang nggo toko tinimbang sikep sing gampang diopeni - gunakake witing kanggo nemtokake kapan bakal ditampa. Sadurunge ngombe, goleki host sampeyan ing mripat lan ucapake "ba sapa ou raha". Tegese "seneng lan ngendhokke," lan ana sing lokal bakal kesengsem katrampilan basa sampeyan.

Elinga yen wanita solo bisa luwih kepenak yen ngombe utawa panganan cemilan ing toko jajanan utawa restoran amarga kafe tradisional kanggo pria. Iki ora bisa ditrapake kanggo pasangan.

Email & internet

Maroko bener-bener wis njupuk internet. Kafe Internet dibukak pungkasan lan akeh ing kutha-kutha lan kutha-kutha cilik sing katon lalu lintas turunan sing signifikan. Kacepetan bisa ditampa kanthi apik ing sisih lor, nanging bisa uga ana ing sisih alon ing wilayah deso. Umume kafe internet bakal ngidini sampeyan nyetak lan ngobong CD kanthi biaya cilik.

Maroko uga bener-bener njupuk ing jangkoan 4G. Ana akses banget kanggo email lan internet liwat Telpon Ponsel lan murah banget. Akibaté, ana sawetara kopi Internet ing wilayah turis. Ana akses 4G ing saindenging gunung lan ing pasamunan, uga ing kabeh kutha.

Situs web pariwisata resmi Maroko

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Maroko

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]