njelajah Nantes, Prancis

Jelajahi Nantes, Prancis

Jelajahi ibukutha ing wilayah lor-kulon Prancis Pays de la Loire. Sing ujar, Nantes duwe hubungan sejarah sing kuwat karo wilayah Brittany, lan dadi ibukutha sejarah wilayah kasebut (sanajan dudu ibukutha wiwit jaman Napoleon).

Ana bandara internasional ing sisih kidul Nantes (Nantes-Atlantique). Akeh penerbangan murah menyang Nantes, France teka saben dina.

Ana layanan transportasi umum sing apik sing diwenehake dening TAN (Transports de l'Agglomération Nantaise). Bagean saka garis trem 3, sawijining BusWay (kaya garis trem lan nomer kayata nanging nganggo bus tinimbang trem), akeh garis bus, lan sawetara garis Navibus (kapal umum). Trem diwiwiti kanthi awal lan mlaku nganti sawise tengah wengi, mengko ing dina Sabtu, nanging uga ana sawetara garis bis wengi.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Nantes Prancis

  • Château des ducs de Bretagne, (Bèntèng Dukes Brittany) - Museum Sejarah Nantes - Eksposisi.
  • Cathédrale Saint Pierreand loro krenjang kasebut ing endi khazanah lan sejarah katedral ditampilake. Ing jejere Château des ducs de Bretagne.
  • Musée des Beaux-Arts (Museum Seni Halus), Rue Clémenceau. Bangunan sing apik banget karo koleksi seni lan pameran sementara.
  • La Chapelle de l'Oratoire. Rue Henri IV. Cedhak loro lan Katedral.
  • Selehake Maréchal-Foch. Ngemot salah siji saka sawetara istri Louis XVI, raja beheaded, kiwa ing Prancis
  • Le Passage Pommeraye. Pusat blanja ing antarane la rue Crébillon lan la rue de la Fosse sing dibangun ing abad 19th.
  • l'Ile de Versailles, pulo sing tentrem ing Erdre kanthi taman Jepang.
  • Le Cours Cambronne. Sawetara langkah saka La Graslin sing ngemot bangunan imperial.
  • La Place Mellinet. Ngemot sawetara arsitektur sing dibalekake ing Nantes lan dumadi saka wolung omah simetri sing sampurna dibangun ing dalan gotong. 200 meter saka Port lan saka Maillé-Brézé.
  • Selehake du Bouffay. Tlatah pejalan kaki ing antarane Bèntèng Dukes Brittany, Katedral Saint Pierre lan la Place du Commerce; Suku abad pertengahan kuno Nantesvieux dikenal budaya Breton lan kanggo pub lan restoran.
  • Ile Feydeau, arsitektur sing apik ing abad 18th. Omah kapal sing ana ing mascaron sing wis dipotong lan balconies wesi tempa nggambarake kekayaan sing diklumpukake nalika dagang segitiga.
  • Le Maillé-Brézé, perang kapal perang (sing ora tau weruh perang) sing wis diambah ing Nantes pirang-pirang taun sing dibukak kanggo pengunjung
  • Museum Jules Verne, ing Butte Sainte Anne, sing lagi wae dibalekake maneh. Nduwe koleksi memorabilia lan obyek sing apik banget sing ana gandhengane karo Jules Verne. Ana uga tampilan apik banget plabuhan Nantes.
  • Palais de Justiceon anyar Île de Nantes, dirancang dening Jean Nouvel lan dibangun ing 2000.
  • La Tour LU (Menara LU) - menara sing apik sing njaga lawang mlebu saka bekas pabrik biskuit Lefevre-Utile.
  • Loro unik, pusat papan perlindungan seni ati, restoran, bar, toko, teater, lsp.
  • Musée Thomas Dobrée.
  • Le Jardin des Plantes (Taman Tanduran), sing ana ing njaba ruangan sepur utama (jalan keluar Lor).
  • Le Marché Talensac, pasar kutha utama, ngasilake produk lokal sing bermutu tinggi.
  • Machines de l'Ile (Machines of Isle of Nantes), pameran kewan mékanis sing hebat banget kalebu Gajah Agung sing bisa ditunggangi. Nggawa garis tramway 1 menyang Chantiers Naval, banjur mlaku ing jembatan. Regane sekitar € 6.

Pante, utamane kutha resort La Baule, mung drive cendhak utawa bisa gampang tekan kréta. Sampeyan uga bisa lelungan menyang pantai ing Pornic, kutha sing apik banget lan luwih sithik saka Resor pantai tinimbang La Baule. Rawa uyah ing Guerande, ing ngendi uyah segara Breton wis dipanen, uga dikunjungi, uga menehi pameran babagan proses panen uyah.

Nantes nduwe budaya gastronomi sing sugih, mesthi kanggo anggur lan panganan laut sing misuwur. Kajaba iku, daérah Prancis iki misuwur minangka papan lair krêpes. Kanggo varian sing luwih gondho, coba galettes de sarrasin (kritik soba).

Kehidupan wengi Nantes wis klempakan ing wilayah Bouffay, sanajan uga ana pirang-pirang bar lan klub wengi sing cedhak ing Place du Commerce lan Théâtre Graslin.

Sampeyan uga kudu ndeleng

  • Guérande, kutha sing dikubengi sing dikepung ing tembok Medieval. Guérande uga misuwur produksi uyah.
  • Clisson, sawijining kutha cilik sing kenthekan rusak lan festival logam abot ing udara taunan, Hellfest, ing wulan Juni.
  • Le Croisic, kutha mancing cilik, uga mlaku cekak saka Côte Sauvage sing apik.

Situs web pariwisata resmi Nantes

Nonton video babagan Nantes

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]