njelajah Naples, Italia

Jelajahi Naples, Italia

Jelajahi Naples ing Italia, ibukutha wilayah Campania. Kutha iki minangka kotamadya paling gedhe ing nomer telu ing Italia, nanging area metropolitan kapindho, sawise kite. Sampeyan diadegaké ing antawis taun 7th lan 6th SM SM dening wong Yunani lan dijenengi Neapolis, tegese kutha anyar. Pusat sajarah Naples wis entuk denominasi Situs Warisan Donya UNESCO. Nduwe salah sawijining pusat kutha paling gedhe ing saindenging jagad, lan kebanggaan kasebut yaiku gereja sejarah 448 lan gereja monumental, nomer paling ing saindenging jagad kanggo kutha siji.

Kutha sing sregep lan akeh sing bisa dideleng, kutha sing pengaruh gedhe turis kaya Roma, Venice, Florence dll ... Wis ora kedadeyan lan saéngga kutha bisa njaga budaya asli, ngidini sampeyan ngunjungi permata sing didhelikake mung jam 2 ing sisih kidul Roma. Sawijining wilayah, utamane tampilan apik saka Teluk Naples (nanging uga Gunung Vesuvius, musik, lan liya-liyane) biso kasebut minangka salah sawijining gambar simbolis sing paling kuat ing Italia.

Distrik

Naples biyen dipérang dadi 30 quartieri (tetanggan), nanging jaman saiki, tetanggan kasebut ora nggunakake akeh administratif nanging isih digunakake dening warga lokal kanggo ngrujuk bagean ing kutha iki. Saiki kutha iki dipérang dadi kotamadya 10.

Naples tengah

Centro Storico (Pusat Sejarah)

  • A labyrinth sejarah sing dibangun ing sawetara lapisan sajrone wektu liyane lan obyek wisata utama Naples. Kanthi pizza sing apik, gereja barouque, reruntuhan greco-roman ing njero ruangan, dalan-dalan terkenal kaya Spaccanapoli karo toko sing adol tokoh-tokoh budaya Neapolitan tradisional, mozzarella, kostum lan cenderung lan urip wengi lan swasana santai ndadekake museum urip gratis gratis sing kudu dideleng antarane sing kudu ndeleng Naples.

Agnano

  • Kawah gunung sing disenengi lan disenengi dening Romawi lan Yunani kanggo sumber panas, saiki minangka salah sawijining pusat nyenengake Neapolitan kanthi salah sawijining diskon paling gedhe ing kutha lan salah sawijining pusat olahraga paling gedhe ing Naples. Uga bisa ditemokake ing area kasebut yaiku siram termal, reruntuhan siram Romawi, la Grotta del Cane minangka mofetta lan omah ing pirang-pirang fenomena gunung berapi lan kawah Astroni a oWWF.

Posillipo lan Chiaia

  • Kanthi reruntuhan Romawi ing daratan lan ing jero banyu, tampilan Naples sing misuwur, mlaku-mlaku ing segara kanthi banyu biru gelap kontras karo seagulls sing dideleng ing skerri putih, istana Norman Castel dell'Ovo, gréja barouque, kraton lan kebon nggawe salah sawijining Naples 'tujuan sing paling apik.

Arenella lan Vomero

  • Tata lingkungan sing becik ditanduri wit, luwih akeh gréja, kraton lan villa.

San Carlo kabeh'Arena

  • Tata lingkungan sing apik karo piazze kuburan lan istana monumen paling gedhe ing Naples, Ospedale L'Albergo Reale dei Poveri (Hospice Bourbon for the Miskin).

Zona Industriale (Kawasan Perindustrian)

Centro direzionale

  • Bagean bisnis ing kutha kasebut, biasane diisi dening skyskraper sing dirancang dening arsitek Jepang Kenzo Tange. Klompok skyskraper paling akeh ing sisih kidul Eropa.

Pianura

Soccavo

Napoli Lor

Wétan Naples

Basa sing paling akeh ditrapake ing Naples yaiku basa Italia utawa campuran basa Italia lan Napulitano (Neapolitan). Tembung Spanyol lan Prancis mangertos warga. Basa Inggris minangka basa manca sing paling umum digunakake, sanajan pengetahuan babagan basa Inggris adoh banget.

Sajarah

Kutha Naples dianggep dadi salah sawijining kutha sing paling tuwa sing dienggoni ing planet, nanging sejarah sing direkam diwiwiti nalika para pemukim Yunani nggawe koloni ing wilayah kasebut nalika milenium kapindho SM Banjur, koloni liyane, sing diarani Parthenope, didegake luwih akeh Yunani penjajah saka pulo Aegean ing Rhodes sajrone abad sanga, Parthenope pungkasane nolak, nanging, mula nyata Napoli (kaya ngono) ditemokake ing pemukiman Yunani Anyar sing diarani Neapolis sajrone abad kaping enem SM

Neapolis dadi penting banget ing kerajaan Yunani Tengah sing diarani Magna Graecia (Greater Yunani) lan pusat perdagangan penting.

Climate

Iklim Naples, Italia tiba ing kategori "Mediterania," tegese musim salju dadi entheng lan udan nalika musim panas isih panas lan garing. Naples uga kualifikasi minangka iklim "subtropis" amarga dina-dina musim panas rata-rata ndhaptar artine 23º C.

Naples disuguhake Bandara Naples, uga dikenal kanthi Bandara Capodichino.

Naples langsung digandhengake karo Roma kanthi dalan A1, lan perjalanan kasebut biasane kurang saka jam 2.

Sampeyan bakal uga kaget kanthi gampang sampeyan bisa mlaku. Titik sing narik kawigaten meh ing saben pojok lan paling jarak - utamane ing tengah (bersejarah) tengah - cilik lan bisa mlaku ing sawetara menit.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Naples, Italia.

Ing Naples, bisa uga nemoni kahanan nyata gedhung lan lurung-lurung, lan graffiti sing akeh banget, ora bisa dibuwang. Liyane ngaku yen "karakter gedhe lan budaya Napoli ... malah kotoran lan grimis duwe rasa dhewe ... resep Neapolitan kanggo kasunyatan, lan nyenengake". Keanehan Naples yaiku pusat kutha ora dadi bagean sing elegan. Cukup ora nyana ing pusat kutha kahanan utama ing pirang-pirang kutha Eropa liyane, amarga pusat sejarah, ora kaya kutha-kutha Eropa, dudu "pusat kutha". Yen sampeyan pengin ngunjungi bagean ing kutha sing elegan, sampeyan bisa mlaku-mlaku ngubengi lungomare sing apik (Riviera di Chiaia utawa Via Francesco Caracciolo), lan ngunjungi bukit Via dei Mille lan Vomero (wilayah blanja utama). Apa sing bisa dideleng ing Naples.

Apa sing kudu dilakoni ing Naples, Italia

Naples duwe akeh obyek wisata lan kegiatan sing ngenteni turis tahunan. Ora ana cara kanggo dhaptar kabeh ing kene, nanging ing ngisor iki ana sawetara perkara sing paling populer ing Naples:

  • Mungkasi karo Piazza del Plebiscito, sing lenggah ing Teluk Napoli lan ing antarane Kraton ing sisih wétan lan Gereja San Francesco di Paola ing sisih kulon. Colonnades madegake ing pinggir, lan akeh bangunan sing misuwur ing jarak mlaku sing cendhak. Kadhangkala, konser umum terbuka bakal ditindakake ing piazza.
  • Dolan maring Lake Agnano, sing dudu tlaga nanging biyen. Tlaga, sing nguasani kawah gunung geni Agnano sing saiki wis pupus, dikubur ing 1870. Ing sisih kidul "tlaga," sampeyan bakal nemokake siram beluk-beluk alami lan guwa sing diarani Grotta del Cane.
  • Ngaso ing Villa Comunale, taman ing teluk sing dibangun ing tanah sing direkrut saka segara. Taman iki diwiwiti ing 1780 lan wiwitan dadi kebon kraton King Ferdinand I saka Kaloro Sisilia. Taman iki akeh greja, papan dolanan, rhin mini mini, lan akuarium Anton Dohrn, sing dibangun ing 1870's.
  • Taman liyane kanggo santai ing Villa Floridiana ing Vomero Quarter. Sampeyan bakal nemokake akeh wit lan taman kembang bebarengan karo omah neoklasik sing wiwit saka 1819. Taman iki dijenengi karo bojone Ferdinand I sing Duchess of Floridia. Kanthi alasan, sampeyan uga bisa ngunjungi Adipati Nasional Keramik Martina.
  • Centro Sub Campi Flegrei minangka pusat nyilem / snorkeling ing pesisir Teluk Naples. Ora adoh saka Pulo Phlegraean pesisir lan ana ing wates saka Taman Arkeologi Baiae, yaiku situs arkeologi jero banyu sing dikenal minangka tenggelam Pompeii. Pusat nyilem dibukak kabeh taun.
  • Rawuh ing Festival Bioskop Terbuka nalika musim panas ing Viale del Poggio di Capodimonte. Yaiku "bioskop ing ngisor lintang-lintang" sing ditindakake ing amfiteater sing dikubengi tlaga buatan.
  • Turuti wisata sing dipandu ing kutha utawa ing lokasi, kanthi mlaku, kanthi limo, nganggo skuter motor, kanthi mobil pribadi utawa mancal. Ana rute kutha menyang pusat bersejarah, panorama Vomero Quarter lan ing saindenging kutha. Ana wisata dina sing ana ing Naples sing cedhak karo Vesuvius, Pompeii, reruntuhan Herculaneum lan ing pesisir Amalfi sing apik. Sampeyan uga bisa njupuk demo bawah tanah Catacombs San Gennaro, kanggo ndeleng sisa sisa makam Kristen kuno.
  • Dolan maring Naples lan wilayah sekitar.

Apa sing kudu dituku

Naples misuwur amarga pasar ruangan lan toko cilik (kutha kasebut duwe jumlah sing apik banget) lan ing kono para turis seneng nggunakake wektu blanja. Nanging, uga duwe cathetan toko liyane, kayata mall lan vendor anggur. Sampeyan bisa nemokake barang sing larang regane, barang antik, barang antik langka, sandhangan lan cenderung, lan apa wae sing digoleki ing Naples - lan rega kasebut luwih murah tinimbang ing negara-negara Eropa Kulon.

Apa sing arep dipangan

Pizza asale saka Naples. Goleki pizza margherita, sing asli, ora luwih saka tomat seger, kemangi, mozzarella seger lan lenga zaitun sithik. Mangan pizza ing Florence utawa ing Roma ora padha karo mangan ing Naples! Ing kene adonan luwih kenthel lan diwenehi chewy sethitik.

Ing Naples saben pizzeria nggawe pizza sing sopan. Sawetara papan nampilake label "Vera Pizza Napoletana" ["True Neapolitan Pizza"] kanthi topeng Pulcinella baking pizza ing Vesuvio sing stylized, sing nuduhake manawa pizzerria nderek standar Associazione Verace Pizza Napoletana [Asosiasi Pizza Neapolitan Sejati].

Umumé gampang golek pizzeria sing apik, goleki siji tanpa turis!

Masakan Umum

Masakan Neapolitan umume nampilake panganan segara, sing cocog karo status minangka port kuno lan isih dianggo. Sampeyan bakal nemokake akeh saus adhedhasar bawang putih ing lenga zaitun, tomat, lan anggur abang lokal. Sawetara sos sing paling populer yaiku arrabbiata ("nesu") utawa fra diavolo ("Abang Sétan"), tegese bakal ngemot lada panas. Masakan banget. Sekeca!

Mozzarella uga khas ing wilayah kasebut, sampeyan ora kudu nglaleni kesempatan kanggo ngrasakake sing nyata!

Sweets

Kutha lan wilayah kasebut uga misuwur amarga pasticceria (pastri), kalebu:

  • Babà - ditemokake ing meh kabeh kafe, bar lan pasticceria ing kutha
  • jaka pastiera - manis khas Paskah (nanging ditemokake suwene setaun), digawe saka keju ricotta dileleh karo jagung lan gula, lan banjur dibakar.
  • sfogliatella - asring diisi keju ricotta (riccia) utawa krim kanthi rasa sitrus.
  • roccocò lan struffoli - permen Natal khas
  • zeppole

Cukup akeh ing endi wae sing duwe kopi bakal duwe pastri, croissants sing diisi nutella utawa gula-gula liyane.

Apa sing kudu diombe

Naples dadi tambah populer karo generasi enom wong Italia lan wong manca. Sanajan ana laporan sing salah lan stereotaip saka kahanan ala, dheweke terus banjir menyang kutha lan menehi semangat sing luwih anyar kanggo urip wengi. Adegan sing paling apik yaiku sekitar bar lan kafe ing Piazza Bellini, Piazza Santa Maria la Nova lan Piazza San Domenico Maggiore, dadi sibuk sawise sekitar 11PM. Sampeyan uga kudu nyoba wilayah ing sekitar Piazza dei Martiri, utamane Vico Belledonne a Chiaia, ing ngendi sampeyan bisa nemokake akeh bar sing rame, bar anggur lan akeh wong enom, utamane ing akhir minggu. Nanging, yen sampeyan nggolek panggonan ngombe Amerika / Inggris / Eropa Lor, sampeyan bakal kepencut banget kanggo nggoleki apa sing sampeyan goleki amarga budaya kasebut bakal diluncurake ing Naples. Ana macem-macem papan ngombe cilik nanging yen sampeyan nggoleki bale bir sing rame, pub Irlandia, utawa bar gaya gaya kuliah Amérika, sampeyan bakal nemoni masalah.

Yen sampeyan lagi ing Naples lan kepingin weruh apa omben-omben lokal sing bakal dicoba, wangsulan pisanan yaiku Naples misuwur amarga kopi semi-manis sing adhem-adhem kanggo pizza kasebut.

Kanggo sing pengin nyoba bir lan anggur lokal, ana akeh pilihan. Bar bir biyen arang banget jarang, bir umume didol lan digunakake ing parlors pizza, nanging saiki luwih umum. Wain anggur klasik ing Naples, sing ora nggumunake amarga ibukutha Campania, wilayah sing ngasilake anggur. Ana macem-macem jinis anggur sing pengin menehi conto, nanging Aglianico pancen cocog. Anggur ireng Aglianico ditanam ing saindenging kidul Italia, nanging Campania nyedhiyakake lemah lan iklim sing apik.

Sawetara wilayah Naples ing ngendi bar lan kafe sing ngladeni bir lan anggur wis dikonsentrasi kalebu:

  • Ing Piazza Bellini, Piazza San Domenico, lan Piazza Santa Maria La Nova
  • Ing dalan sing diarani Vico Belledonne dadi Chiaia, utamane ing akhir minggu
  • Ing pinggir kutha, cedhak karo plabuhan lan papan plancongan sing diarani Pozzuoli

Nightlife

Kejabi bar ing Piazza Bellini, Santa Maria la Nova, Piazza San Domenico Maggiore, Via Carlo Poerio, Vico Belledonne a Chiaia uga ana klub wengi lan klub pantai sing apik ing njaba nanging ora adoh saka pusat bersejarah Naples.

Yen sampeyan pengin nyoba ing njaba Naples, nalika akhir minggu Pozzuoli dibungkus karo bar ing sekitar port lawas (utamane, nanging ora mung ing Largo San Paolo lan lurung-lurung paralel) lan alun-alun utama (Piazza della Repubblica), ing ngendi sampeyan bakal nemokake atusan. wong nom-noman sing padha nggantung ing ngarepe bar akeh banget ngobrol karo kanca-kancane bebarengan karo ombenan.

Bacoli lan Miseno uga duwe sawetara papan sing nyenengake ing ngendi para mudha. Ing Miseno ana sawetara ruangan ruangan ing pantai, sing populer nalika akhir musim panas.

Panggonan sing bakal dibukak

  • Istana Kraton Caserta (Reggia di Caserta) Istana kraton paling apik ing Eropa, Istana Kraton Caserta minangka istana 18 abad kaping-8 lan papan pamburu sing dirancang kanggo Bourbon Kings of Naples dening arsitek pungkasan-Baroque, Luigi Vanvitelli. Kraton iki diubengi dening taman sing apik banget lan tlaga, kali, patung, sumber banyu lan pemandangan sing nggumunake. Cukup lor stasiun sepur Caserta, menit 40 sisih lor Naples. Mbukak kabeh taun kajaba preinan. Entri pungkasan ing 15: 30 ing wulan mangsa.
  • Runtuhan saka Pompeii. Turuh eksklik Herculaneum lan Pompeii ing sisih kidul Naples. Pompeii yaiku 40 menit
  • Teluk Naples
  • Langkawi
  • Capri
  • Procida
  • Sorrento
  • Positano
  • Amalfi
  • Pozzuoli
  • Lapangan Phlegraean

Situs web pariwisata resmi Naples

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Naples

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]