njelajah Nazca, Peru

Jelajahi Garis Nazca, Peru

Jelajahi kutha Nazca ing Peruwilayah Pantai Selatan. Kondhang paling misuwur kanggo Lines Nazca, campuran garis dawa, tokoh geometris, lan gambar raksasa ing pasir ara-ara samun. Ing 1994, dheweke ditunjuk minangka Situs Warisan Donya UNESCO.

Kutha Nazca saiki ana ing papan ing endi peradaban kuno kuno Nazca sawise tiba saka ibukutha pertama, Cahuachi, ing sekitar AD 400. Nduwe papan sing eksotik, bledug, ana ing ara-ara samun nanging ora duwe daya sacedhake. Iki bisa nyedhiyakake hiburan sawetara jam lan hiburan sawetara dina gumantung marang minat kanggo wong-wong Nazca kuno.

Wong jaman kuna Nazca

Kanggo sejarah sing akeh, wong-wong Nazca didhasarake ing Ceremonial City of Cahuachi, pusat ziarah kuno 28 km sisih kidul-kulon jaman Nazca modern. Masyarakat muncul ing sekitar 100 SM lan aktif nganti sekitar AD 750. Pengaruhe digawe saka Cañete ing sisih lor nganti Acari ing sisih kidul. Bagean ngisor Lembah Nazca kamungkinan milih mapan ing Cahuachi amarga banyu ing jero banyu sing akeh banget, sing ngidini irigasi akeh kanggo tetanèn.

Peradaban iki tanggung jawab kanggo garis-garis Nazca sing misuwur, perwakilan kewan lan desain liyane sing uga katon ing tembikar lan tekstil Nazca sing ditemokake ing Cahuachi. Potongan tembikar sing ditemokake uga nuduhake manawa wong-wong Nazca kumpul ing ara-ara samun kanggo nganakake upacara keagamaan, kanthi obyek-obong dibanting minangka dewa-dewa ing swarga. Potongan-potongan kasebut sing ditemokake ing ara-ara samun ing garis Galur Nazca utamane potongan-potongan panpipe lan bisik, nuduhake pentinge musik ing upacara agama.

Serangan bencana alam, iklim lan tektonik, wiwit ngrusak peradaban ing sekitar AD 350. A ana lindhu rampung ibukutha, Cahuachi, ing sekitar AD 400, nggawe masyarakat dadi kepencut sajrone sawetara abad sabanjure saka pangkalan anyar babagan apa sing bakal dadi Nazca modern.

Penemuan budaya Nazca

Budaya Nazca luwih dhisik nimbulaké minat akademik liwat pottery kasebut. Ing 1890, arkeolog Max Uhle lagi nyinaoni conto keramik ing Museum Anthropologisch-Ethnografische ing Dresden. Konsolidasi kasebut ngemot akeh karya saka Amerika Selatan, kalebu sawetara karya sing apik banget lan warni saka wong Nazca. Ing 1901, dheweke lunga menyang Peru kanggo mriksa asal-usul. Sawise pirang-pirang wulan nggoleki dheweke tekan Lembah Ica ing papan sing diarani Ocucaje, ing kana dheweke ketemu karo petani sing nyritakake babagan kuburan kuno ing ngendi keramik warna-warni iki asring ditemokake. Uhle ngumbara situs kasebut lan nemokake keramik Nazca ing pirang-pirang. Pakaryan ngenalake budaya Nazca menyang jagad iki.

Panemuan garis-garis Nazca

Garis Nazca sepisanan kesawang nalika Faucette, lan maskapai penerbangan awal Peru, wiwit mabur saka Lima menyang Arequipa ing 1920. Pilot ngeweruhi garis sing nyebrang gurun antarane lembah Palpa lan Nazca.

Panemuan pilot kasebut nuntun Toribio Mejia Xesspe, arkeolog, sing teka ing Nazca ing 1926. Panaliten kasebut tiba ing kesimpulan yen garis kasebut minangka bagean saka dalan suci kuno. Xesspe ora nate miber ing wilayah kasebut lan mung ndeleng garis lurus; dheweke ora kejawab tokoh kasebut.

Panemuan garis sing luwih cocog digawe ing 1939 dening Paul Kosok saka Universitas Long Island. Kosok teka menyang Nazca kanggo sinau sistem irigasi kuna, puquios (deleng ing ngisor iki). Dheweke nliti saluran kasebut lan nyathet yen luwih saka 50 saluran banyu ngisor isih digunakake. Dheweke dicritakake babagan saluran liya, sing luwih lawas, lan banjur lunga menyang ara-ara samun Nazca, nanging mung ana burung cethek dawa. Dheweke mikir yen bisa uga saluran-saluran kuna kasebut ing papan sing adoh banget lan dadi nyewa pesawat cilik-lembab bledug kanggo golek. Ing penerbangan kasebut dheweke ndeleng atusan garis lan bentuk geometris ing ara-ara samun. Dheweke banjur kelingan njaluk pilot kasebut kanggo ngetutake siji baris tartamtu lan rada kaget banget nganti tekan manuk! Kosok banjur nemoni Maria Reiche, sing banjur nyawiji urip kanggo sinau lan nglindhungi barisan kasebut.

Saluran utawa puisi Nazca

Sawise tiba Cahuachi, wong-wong Nazca isih ngrampungake, sanajan uga ora bisa ndeleng. Seri saluran lemah sing akeh banget, puquios (tembung Quechua kanggo njlentrehake musim semi alami), minangka salah sawijining warisan budaya paling gedhe ing budaya Nazca. Sistem bawah tanah iki unik ing Amérika Kidul, lan bisa uga jagad iki, amarga pambangunan sing rumit banget. Swara saluran bawah tanah 50 dibangun luwih saka satus taun dibintangi AD 400; akeh sing isih digunakake! Sawetara saluran sing paling dilindhungi yaiku ing Cantalloc, uga dikenal minangka Cantayo, ing ngendi pengunjung bisa ndeleng pirang-pirang bolongan jotosan spiral, sing umume digunakake kanggo ngresiki interior saluran lan uga mulihake sawise gempa.

Keramik Nazca

Perkuburan ing Kali Nazca ngemot keramik warna-warni sing pisanan narik kawigaten marang wong-wong Nazca. Pakaryan kanthi kualitas dhuwur ing kapal nuduhake gambaran realistis lan kompleks ing jaman kuna Nazca: urip saben dinten, kewan, tanduran, woh, manuk, serangga lan dewa kabeh diwakili. Velsel sing nuduhake makhluk sing duwe pola, kalebu desain zoomorphic lan anthropomorphic, kadhangkala ngemot sepuluh warna. Botol kendali jambatan nganggo rong pelupusan landfills yaiku sing paling umum, nanging pot balang uga diprodhuksi, uga cangkir lan gelas. Conto paling apik ing keramik Nazca yaiku ing musium, kayata Museo Arqueologico Antonini ing Nazca, Museum Antropologi lan Arkeologi ing Lima, Museum Daerah Ica, lan liya-liyane liyane ing Peru lan ing saindenging jagad.

Tekstil Nazca

Kapercayan wong-wong Nazca ing urip sawise mati nyebabake mummati mayit. Tutup sing dibungkus wong sing mati iku tekstil sing apik, sing isih bisa nahan kualitas lan warna. Masyarakat Nazca, kaya pirang-pirang bangsa pra-Inca liyane, percaya yen tekstil penting, bisa mimpin tekstil supaya bisa diprodhuksi lan nggambar pemandangan seni canggih ing kain katun lan serat unta unta Andean. Contoh saka ibukutha Cahcuachi kuna bisa dideleng ing Museo Arqueologico Antonini ing Nazca.

Yen sampeyan lagi lelungan ing klompok cilik (wong 2-4), cukup gampang ngatur sedina menyang dalan Nazi saka Lima kanthi Lima. Lelungan siji dina umume dipasangake karo mandeg ing Ballestas lan kalebu numpak kapal terbang kanggo ndeleng garis. Perjalanan pribadi ora mung murah, nanging bisa uga kepenak yen sampeyan pengin ndeleng garis lan ora akeh wektu ing Peru. Lelungan siji dina saka Lima lunga luwih awal (sekitar 4: 00 AM) lan bali telat (sekitar 10: 00 PM).

Nyambung ing Nazca gampang. Sampeyan bisa mlaku meh ing endi wae.

Kesulitan gedhe ing Nazca yaiku tunjangan sing ana ing stasiun bis lan ing lurung-lurung. Dheweke nggambarake hotel lan agen travel sing rame utawa ora ana sing negari kerja kanggo hotel sampeyan utawa nawakake penerbangan murah kanggo ndeleng garis Nasca. Aja nglirwakake dheweke lan hotel sampeyan milih sampeyan saka stasiun bis.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Nazca, Peru.

Museo Arqueologico Antonini, Av de la Cultura 606 (turuti Jr Bolognese babagan 1km sisih wétan). Museum informatif babagan situs-situs arkeologi sekitar. Uga duwe koleksi pottery lan tekstil. Ing taman kasebut ana aqueduct sing kerja lan model skala garis.

Saluran utawa puquios Nazca ing Cantalloc Wong pra-Nazi ngasilake sistem akueduk ing njero lemah kanggo irrigate tanah garing sing kurang banyu permukaan. Mula, sanajan iklim gurun sing atos, wilayah Nazca dadi wadhah katun, jagung, kacang, kentang lan woh sing isih disiram karo 30 saluran bawah tanah kasebut. Ing cedhak ana macem-macem garis geometris sing disimpang ing ara-ara samun. Ana uga reruntuhan Inca saka Paredones.

Kuburan Chauchilla Wis pirang-pirang taun Kuburan Chauchilla dijarah dening para pemburu bandha, sing ngrusak kabeh papan kasebut, njupuk kabeh bandha mumet sing disimpen ing makam dheweke nganti pirang-pirang abad. Perampok graji mung tinggalake mayit, sing saiki bisa dideleng ing saindenging kabeh. Saliyane tengkorak lan balung, para pengunjung uga bisa ndeleng sawetara makam lawas-lawas, uga rambut dawa manungsa, serpihan keramik lan liya-liyane isih kasebar ing permukaan gurun. Iki minangka salah sawijining situs arkeologi ing Peru, ing endi ibu-ibu kuno katon ing kuburan asline, bebarengan karo artefak kuno, wiwit bali menyang 1000 Masehi. Wisata arkeologi iki digabungake karo kunjungan menyang bengkel Keramik Nasca, ing ngendi pengunjung bakal sinau babagan teknik kuno nggawe pot Nasca lan uga riko menyang pusat ekstraksi emas kanggo ndeleng cara lawas kanggo njupuk emas nggunakake mortir.

Garis Nazca minangka bintang (lan mung) atraksi. Plancongan liwat 500 km² saka plato gersang ing antarane Kali Nazca lan Kali Ingenio, dheweke dadi perwakilan pola geometris, kewan, tokoh manungsa lan ewonan garis lurus sing sampurna nganti sawetara kilometer. Dheweke digawe kanthi ngilangi watu permukaan, mbukak lemah kanthi warna sing luwih entheng ing ngisor iki. Dheweke ora diragukan kuno (wiwit taun 1400-2200 taun), lan pancen tepat (nganggo garis lurus lan kurva sing resik). Gambar kasebut dadi gedhe banget, mula mung dihargai saka udhara, kasunyatan sing nyebabake spekulasi manawa wong-wong Nazca kuno duwe akses menyang balon udara panas utawa para penolong asing. Umume para akademisi menehi akurasi garis kanggo teknik survey teknologi rendah, nanging ora ana sing ngerti sapa sing nggawe utawa kenapa.

Saka 2013 rega penerbangan lan jumlah operator wis nggabungake amarga kacilakan wiwit sawetara taun. Mung sawetara operator sing menehi penerbangan, kalebu transportasi loro saka pusat kutha. Sampeyan bisa Book penerbangan langsung ing bandara, utawa ing agensi resmi. Ana uga wisata udara anyar kanthi pilihan lawang-lawang khusus sing kasedhiya liwat AndesTransit

Saka lemah

Ana menara pengamatan ing pinggir dalan Pan-American kanthi tampilan telu saka tokoh lan pandelengan ing sawijining gunung. Yen sampeyan duwe udara, cara iki kanggo pindhah. Sampeyan bisa lunga kanthi wisata, transportasi umum, hitchhiking, utawa taksi. Bis saka Nazca menyang Flores, Cueva utawa Soyuz liwat menara. Gendhang bus mudhun kanggo perjalanan bali menyang kutha.

Ora sah mlaku-mlaku utawa cedhak karo tokoh line. Nglakoni ngganggu watu berwarna gelap sing dadi latar mburi gambar lan ngrusak apa sing saiki dianggep wong-wong ing warisan budaya Peru.

Apa sing arep dipangan

Kanggo jajanan jalanan sing cepet lan murah coba salah sawijining jurusan ing sisih kidul kidul wétan Plaza de Armas.

Restoran sing sampeyan temokake ing saindenging kutha sing digunakake dening pribumi nawakake menu lengkap (sup, pilihan sajian utama 3-5, lan minuman).

Tetep aman

Ana macem-macem agen perjalanan ing kutha sanajan duwe kantor ing Nazca ora njamin kapercayan. Ati-ati banget lan aja tuku saka wong sing alamat sampeyan ing dalan utawa ngenteni bis mandeg.

Yen sampeyan mikir manawa pamrentah Peru pantes entuk dhuwit, mung kerja karo mbayar mbayar pajak sing bakal menehi invoice pajak sah (diarani "boleto" utawa "factura"). Dokumen iki bakal duwe jeneng bisnis lan nomer VAT sing dicithak, uga ana nomer unik.

Situs web pariwisata resmi Nazca

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Nazca

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]