Jelajahi Amsterdam, Walanda

Jelajahi Amsterdam, Walanda

Jelajahi ibukutha Amsterdam Walanda. Kanthi luwih saka siji yuta penduduk ing wilayah kutha (lan meh rong setengah yuta pedunung ing wilayah metropolitan), minangka kutha paling gedhe lan pusat finansial, budaya, lan kreatif sing njaluk sampeyan njelajah ing Amsterdam.

Amsterdam minangka salah sawijining tujuan sing paling populer ing Eropa, sing narik luwih akeh 7 yuta lelungan internasional saben taun.

Amsterdam dikenal kanthi koleksual Venice sisih Lor amarga terusan apik sing nyembah kutha, arsitektur sing apik banget lan luwih saka jembatan 1,500. Ana prekara kanggo saben rasa lelungan; Apa sampeyan seneng budaya lan sejarah, partying serius, utawa mung Pesona ing kutha Eropa lawas.

Distrik Amsterdam

  • Pusat Lawas. Pusat abad tengah lan wilayah sing paling kerep dibukak ing Amsterdam. Iki dikenal kanggo arsitektur tradisional, kanal, blanja, lan akeh kopi. Dam Square dianggep dadi pusat utama, nanging mung narik kawigaten ing wilayah sekitar Nieuwmarkt lan Spui. Distrik Cahya Abang uga minangka bagean saka Centrum.
  • Terusan Terusan. Situs Warisan Donya UNESCO, Ring Terusan digali ing abad 17th kanggo narik kawigaten sing duwe omah. Kahanan iki isih dadi tetanggan posh lan akeh properti selebriti Walanda sing duwe properti. Leidseplein lan Rembrandtplein minangka papan hiburan malam utama ing kutha.
  • Tlatah kelas tradisional digunakake ing pasar sing akeh galeri seni, butik hip lan restoran sing kedadeyan. Uga kalebu Haarlemmerbuurt lan Kapuloan Kulon.
  • Distrik abad 19 abad kaping-100 kanthi akeh museum. Cukup ing njaba Waterlooplein, sampeyan bakal nemokake Museum Sejarah Yahudi, Hermitage Amsterdam lan kebon botani. Kabeh sing mlaku saka Zoo Artis, Tropenmuseum (Museum Tropika) lan Scheepvaartmuseum sing apik banget.
  • Salah sawijining wilayah utama ing Amsterdam, lelungan menyang kutha ora lengkap tanpa kunjungan menyang Museum Quarter. Sampeyan bisa hawa anyep ing Vondelpark nganggo botol anggur, utawa goleki nyang-nyangan barang ing Pasar Albert Cuyp. Minangka wilayah sing paling populer kanggo akomodasi amarga tarif luwih murah tinimbang ing pusat kutha.
  • Wilayah suburban sing bisa dipérang ing Old lan New West. Old West minangka wilayah sing apik sing dibangun ing pungkasan abad 19th. New West dibangun sawise Perang Donya II lan asring nyekel berita koran kanggo tumindak angkara; nganyari maneh kutha ditindakake kanggo nambah kahanan urip ing wilayah kasebut.
  • Lor Lor kalebu pinggiran pinggiran pinggiran wilayah sisih kidul IJ, kanthi pusat kegiatan budaya sing ana ing pinggir kali. Akeh pengunjung sing kepincut ing wilayah ing sisih wetan dalan motor A10, wilayah polder sing dilindhungi sing kalebu budaya ing wilayah Waterland lan Zaan. Deso tradisional Walanda iki paling disinaoni nganggo sepeda motor.
  • Wétan minangka papan dununge gedhe lan maneka warna. Wétan Docklands lan IJburg dadi tetanggan sing cukup umum dikenal kanthi arsitektur modern.
  • Kutha ing Amsterdam, Tenggara wis bisa dideleng minangka tetanggan jaman saiki kanthi blok apartemen gedhe sing dipisah karo trak ijo. Dadi omah dadi kabupaten pendhudhuk kelas ngisor kanggo wong sing duwe warga negara liya 150, asring magepokan karo angkara lan rampok. Cathetan safety kasebut saya apik ing taun-taun pungkasan, nanging isih dibukak para pengunjung petualang (lan penggemar bal-balan)
  • Suburb ijo gedhe Amsterdam (lan sacara teknis dudu Amsterdam), minangka papan kanggo klub olahraga paling gedhe 'Amsterdam', pusat blanja gedhe lan Amsterdamse Bos (taman sisih kidul Amsterdam, sisih wétan Amstelveen). Tramline 5 lan metroline 51 menyang Amstelveen. (Ora disorot ing peta.)

Sajarah

Ditetepake minangka desa mancing cilik ing pungkasan abad kaping 12, Amsterdam dadi salah sawijining pusat perdagangan sing paling penting ing saindenging jaman Walanda nalika Zaman Emas Walanda ing abad 17th, kanthi ijol-ijolan saham pisanan lan usaha bareng sing nglairake modern Modisme Kapitalisme . Pusat abad tengah cilik kutha kanthi cepet ditambahi nalika wilayah Jordaan lan Canal Belt. signifikansi budaya terakhir diakoni nalika dadi Situs Warisan Donya UNESCO ing 2010. Ing abad 19th lan 20th, kutha iki nggedhekake kabeh arah, kanthi akeh tetanggan lan desa anyar sing dirancang kanthi gaya modernis.

Sikap

Akeh wong milih ngunjungi Amsterdam amarga reputasi kanggo toleransi, sanajan bagean saka reputasi iki amarga salah faham budaya. Prostitusi sah lan dilisensi ing Walanda, lan ing Amsterdam katon banget (pelacuran jendela), lan ana pirang-pirang pelacur. Penjualan, duweke, lan konsumsi jumlah cilik ganja, dene kanthi teknis ora ilegal, disuda dening panguwasa (kebijakan gedogen). Iki ora ateges sampeyan bisa lunga karo apa wae ing Amsterdam. Apa wae, sikap umum lan kabijakan resmi wis saya suwe.

Gumantung ing sudut pandang sampeyan, sawetara wong bakal nimbang kutha Amsterdam sing ora becik, nanging wong liya bakal nemokake sikap santai. Yen sampeyan ngindhari distrik lampu abang, Amsterdam dadi tujuan kulawarga.

Amsterdam minangka kutha gedhe lan tujuan wisata utama, dadi sampeyan bisa ngunjungi sepanjang taun. Nanging, nalika musim dingin, dina-dina ora suwe (8 jam awan ing wayah Natal), lan cuaca bakal adhem amarga bisa mlaku-mlaku ing saindenging kutha kanthi tenang.

Bandara Amsterdam Schiphol 15km sisih kidul-kulon kutha. Iki rangking ing bandara 15 ndhuwur jagad kanggo lalu lintas penumpang, nglayani luwih saka 60 yuta penumpang saben taun.

Cara sing apik kanggo nutupi akeh lemah yaiku nyewa sepeda. Kutha banget, grapyak banget mancal, lan ana dalan mancal sing kapisah ing dalan-dalan utama. Nanging ing pusat kutha, asring ora cukup ruang kanggo dalan sepeda, saéngga mobil lan siklik nuduhake lurung-lurung sing sempit.

Apa sing kudu dituku

Apa gratis kanggo Amsterdam, Walanda.

Sawijining dina ing Amsterdam tanpa mbuwang senen: mlaku-mlaku ing sadawane terusan, deleng Begijnhof, mambu kembang ing Bloemenmarket, ngunjungi pasar Albert Cuypstraat, ndeleng Brug Magere lan santai ing Vondelpark.

Amsterdam minangka papan kebudayaan sing dibayangke saben taun festival ing Amsterdam kanggo saben kanthong.

Amsterdam nduwe macem-macem latar budaya unik sing narik kawigaten para fotografer lelungan, saka arsitektur unik kanggo pemandangan dalan kutha lan kanal sing apik.

Amsterdam duwe bioskop sing apik banget kanggo narik kawigaten lan nyenengake tamu saka saindenging jagad.

Lurung-lurung blanja pusat utama mlaku ing garis saka cedhak Stasion Tengah nganti Leidseplein: Nieuwendijk, Kalverstraat, Heiligeweg, Leidsestraat. Penekanan ing busana / busana, nanging ana toko liyane. Dheweke ora dadi dalan blanja sing paling dhuwur, lan pungkasan sisih lor Nieuwendijk apik banget. Mung ing pasar blanja ing Amsterdam yaiku PC Hooftstraat (caket Rijksmuseum).

Konsentrasi toko liyane ing tengah yaiku Haarlemmerstraat / Haarlemmerdijk, Utrechtsestraat, Spiegelstraat (seni / barang antik), lan sekitar Nieuwmarkt. Ana konsentrasi toko Cina ing Zeedijk / Nieuwmarkt, nanging dudu Chinatown nyata.

Toko-toko cilik sing menarik kasebut ana ing lurung-lurung sisih pinggir terusan utama (Prinsengracht / Keizersgracht / Herengracht), lan utamane ing Jordaan - sing diwatesi Prinsengracht, Elandsgracht, Marnixstraat lan Brouwersgracht. Kapiturute bagean sing dipencet ing De Pijp - ing sekitar Ferdinand Bolstraat lan Sarphatipark - asring ditemokake minangka 'Jordaan kapindho'.

Kecamatan Fesyen & Museum. Dumunung ing Amsterdam Zuid, iki dianggep minangka wilayah sing apik kanggo blanja ing Amsterdam, cedhak karo distrik Museum, PC Hooftstraat lan Cornelis Schuytstraat duwe sawetara toko desainer sing paling apik ing kutha, kalebu sepatu desainer, kesehatan lan spesialis. , pijet, butik fashion, interior desainer, florists desainer lan toko spesialis.

Ing wilayah sing luwih tuwa ing tengah, dalan-dalan blanja utama yaiku Kinkerstraat, Ferdinand Bolstraat, Van Woustraat, lan Javastraat. Dalan blanja paling etnis ing Amsterdam yaiku Javastraat. Ana toko dolanan lan toko sandhangan kanggo bocah-bocah ing tengah, nanging umume ana ing dalan blanja, amarga ana ing omah sing ana kulawarga.

Sampeyan bisa nemokake sandhangan ukuran ing tengah Amsterdam.

Buku nganggo basa Inggris umume bisa ditemokake ing Pusat Lawas. Toko buku Walanda gedhe uga nggawa pilihan buku basa manca.

Akeh toko sing dituju kanggo turis adol jinis topi wol tartamtu kanthi "AMSTERDAM" sing dicithak. Pendhudhuk lokal nyebutake artikel iki "topi wisata" lan nganggo siji bakal langsung menehi tandha sampeyan minangka turis, amarga ora ana wong Walanda sing bakal nganggo salah sawijining. Tuku siji yen sampeyan seneng, nanging kudu dingerteni yen sampeyan pengin campuran kanthi gampang.

Pasar pasar

Pasar dalan umume adol panganan, lan umume isih adol panganan lan sandhangan, nanging wis luwih khusus.

Albert Cuyp. Paling gedhe ing Amsterdam, pasar werna sing paling misuwur ing negara kasebut. Bisa banget rame, mulane jaga-jaga piket. Senin nganti Setu saka 9AM nganti sekitar 5PM.

Sepuluh Katemarkt. 3rd paling gedhe ing Amsterdam. Senin nganti Setu saka 8AM nganti sekitar 5PM. Panganan, rumah tangga, kembang lan sandhangan.

Dappermarkt. Ing sisih wétan, ing mburi zoo, lan dipilih dadi pasar sing paling apik ing Walanda. Senin nganti Setu saka 8AM nganti sekitar 5PM.

Lindengracht. Ing Jordaan, adol macem-macem barang, buah lan sayuran, iwak lan macem-macem barang rumah tangga. Ana mung. 9AM nganti 4PM. Tram 3 utawa 10 menyang Marnixplein, lan mlaku-mlaku cendhak ing Lijnbaansgracht.

Lapjesmarkt. Westerstraat, ing Jordaan. Pasar khusus sing konsentrasi kanggo adol kain lan bahan kanggo nggawe sandhangan, langsir lsp. Senin mung. 9AM nganti 1PM. Tram 3 utawa 10 menyang Marnixplein.

Noordermarkt. Ing wilayah sajarah kutha Jordaan. Dina Senin esuk (9AM menyang 1PM) Noordermarkt yaiku pasar loak sing adol kain, cathetan, sandhangan tangan liya, lan minangka bagean Lapjesmarkt ing ndhuwur. Dina Setu (9AM nganti 4PM), Noordermarkt minangka pasar panganan biologis, adol macem-macem produk ekologis kaya woh-wohan lan sayuran, rempah-rempah, keju, jamur lsp, uga ana pasar flea cilik.

Udud dilarang ing kabeh bar lan restoran Belanda, sanajan akeh bar lan kafe wis nutup ruangan udud sing dilarang ngrokok.

Mangan lan ngombé

Apa sing kudu dipangan lan ngombe ing Amsterdam

Warung kopi

Amsterdam kondhang amarga kabijakan obat liberal. Coffeeshops, supaya ora bingung karo kopi utawa kafe, diidol adol ganja lan ngrembug kanggo nggunakake pribadi (ora luwih saka gram 5). Nalika teknis isih ilegal, biasane kanggo netepi perjanjian internasional, nggunakake pribadi (lemes) obatan diatur dening Kementerian Kehakiman miturut kabijakan resmi gedogen; secara harfiah tegese kanggo nrima utawa nolak, kanthi sah dadi piwulang sing ora dituntut amarga tumindak sing ditindakake bakal ora resmi amarga dadi pendakwa sing selektif. Coffeeshops mung sade obat-obatan alus (kayata ganja), sade obat-obatan liyane ora diidini. Uga adol jamur hallucinogenik garing ora diidini.

Sing jarene, panggunaan narkoba saya tambah dikendhaleni dening pamrentah Walanda. Iklan bawang putih ora diidini (goleki warna rasta abang-kuning-ijo lan tembung Inggris "coffeeshop"); ora ana produk alkohol utawa panganan ganja sing bisa didol ing jero kopi; pelanggan sing pengin ngrokok suket sing dicampur karo rokok, diwatesi khusus kanggo 'wilayah ngrokok'; jumlah koffeeshops wis mudhun kanthi signifikan wiwit 1995; coffeeshops ing 'zona sekolah meter 250' wis ditutup; lan panggunaan jamur sihir wis dilarang wiwit Desember 2008 (sawise rong kedadeyan fatal karo turis manca).

Isih ana sekitar coffeeshop 250 ing Amsterdam, umume wong ing Pusat Lawas. Umume coffeeshops seneng menehi saran jinis lan nyiyapake sendi kanggo sampeyan. Sawetara nawakake uap / inhalator kanggo wong sing ora gelem ngrokok.

Nggunakake (lemes) obat ora diidini ing papan umum, sanajan kasunyatane, ora bakal ana masalah. Cukup adoh saka dolanan lan sekolah bocah-bocah. Akeh coffeeshops sing nawakake 'ruang rokok' ing ngendi obat-obatan alus bisa digunakake. Uga elinga yen ana kebingungan ing subyek, WalandaLarangan ngrokok kabeh ditrapake mung kanggo rokok.

Panggonan sing bakal ditekani ing cedhak Amsterdam

  • Sepur langsung nyambung Amsterdam menyang Paris, menyang kutha-kutha utama Belgia kaya Brussel lan Antwerp, lan kutha-kutha ing Jerman kaya Cologne, Frankfurt lan Berlin. Mesin tiket langsung adol tiket menyang tujuan sing cedhak ing Belgium lan Jerman, kanggo lelungan sing luwih dawa, sampeyan kudu takon kantor tiket internasional ing sisih kulon Stasion Tengah. CityNightLine sepur mbukak langsung saka Amsterdam Central Station menyang kite, Wina, Copenhagen, Prague, Warsaw, Moscow, Munich, Innsbruck, lan Zurich (wajib leladen).
  • Alkmaar - kutha bersejarah kanthi pasar keju
  • Enkhuizen - kutha cilik sing menarik karo Museum Zuiderzee, sing nuduhake kepiye masarakat urip karo bebaya laut sing terus-terusan
  • Hoorn - kutha bersejarah kanthi pusat kutha abad pertengahan lan sawetara museum bersejarah
  • Haarlem - sing paling cedhak karo kutha-kutha bersejarah, mung menit 15 saka pusat Amsterdam kanthi kereta api
  • Muiden - biyen plabuhan cilik ing tutuk kali Vecht, iku ngegungake Muiderslot, kastil negara sing paling misuwur, wiwit april liwat oktober sing disambung dening kapal wisata saka Amsterdam
  • Naarden - diubengi cincin lengkap benteng 17 abad kaping
  • Hilversum - kutha sing misuwur dikenal kanggo balai kutha sing apik banget, uga nawakake dolan muter liwat hutan lan sarunge
  • Waterland lan Zaan Region - desa indah saka plancongan
  • Zaanse Schans - kincir angin bersejarah, lokakarya dagang lan museum terbuka
  • Zandvoort - pusat pantai sing paling cedhak karo Amsterdam
  • Ngilangi - kondhang kanggo keramik biru lan putih khas
  • Gouda - kutha bersejarah sing misuwur amarga keju Gouda lan pasar keju
  • 's-Hertogenbosch - kutha khas kanggo Walanda Kidul, dadi gila nalika karnaval
  • Keukenhof - atraksi musiman ing musim semi, kolom kembang iki gedhe banget kanggo para wisatawan
  • Kinderdijk - kincir angin asli iki nuduhake deso Walanda sing paling apik
  • Leiden - kutha siswa sing sregep karo universitas paling tuwa ing negara lan sawetara museum
  • Rotterdam - nduwe sejarah saingan karo Amsterdam, lan swasana sing beda banget karo arsitektur modern
  • The Hague (Den Haag) - jantung politik negara, Madurodam, lan Scheveningen, pantai sing paling populer ing negara kasebut.
  • Utrecht - kutha bersejarah sing nduwe sistem kanal sing kurang ambisius
Bebas bae kanggo njelajah Amsterdam…

Situs web pariwisata resmi Amsterdam, Walanda

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Amsterdam, Walanda

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]