Jelajahi Hague, Walanda

Jelajahi The Hague, Walanda

Jelajahi Hague, sawijining kutha ing propinsi Holland Kidul ing Walanda. Iki minangka jabatan parlemen Walanda lan pamrentah, lan papane King Willem-Alexander, nanging dudu ibukutha, yaiku Amsterdam. Munisipalitas kasebut nduwe sekitar 500,000, kanthi wilayah kutha sing luwih gedhe udakara siji yuta. The Hague mapan ing Laut Lor lan ing omahé Scheveningen, resort laut sing paling populer ing Walanda, uga resort Kijkduin sing luwih cilik.

Sacara internasional, The Hague asring dikenal minangka "ibukutha pengadilan ing jagad" amarga akeh pengadilan internasional sing ana ing kutha kasebut. Antarane yaiku Pengadilan Kehakiman Internasional, Tribunal Pidana Internasional kanggo tilas Yugoslavia lan, wiwit 2004, lan Pengadilan Pidana Internasional. Jejere institusi kasebut, The Hague dadi luwih saka organisasi internasional 150, uga akeh lembaga EU, perusahaan multinasional lan kedutaan. Iki menehi karakter internasional sing beda - siji sing beda karo Amsterdam. Tinimbang wisatawan turis lan golek bathi asing sing narik kawigaten reputasi Amsterdam amarga kegirangan lan liberalisme, umume The Hague umume duwe ekspatriat sing kerja lan manggon ing kutha amarga akeh institusi lan perusahaan internasional. Amarga iki, The Hague nduwe reputasi minangka kutha sing sugih, konservatif lan cukup ngganggu.

The Hague duwe sithik lan kasenengan ing Amsterdam; Nanging, kasedhiya kanggo para penduduk kanthi macem-macem cara, kayata papan ing papan ijo, 11 km pesisir, dalan-dalan belanja sing apik lan pemandangan budaya sing akeh. Tinimbang duwe kanal kaya kutha-kutha Walanda liyane, The Hague duwe dalan-dalan lan dalan-dalan sing mung luwih sithik tinimbang sing ana ing negara liya, menehi kutha dadi luwih kontinental. Tinimbang omah renaissance 17 abad kaping-8 sing khas, wis omah gedhong abad 18 ing gaya baroque lan klasik. Kutha iki dianggep akeh sing paling utama ing negara kasebut. Cukup ing njaba kutha, wilayah sekitar nggambarake abad 19th luwih kanthi arsitektur eclectic lan seni nouveau.

Yen wis luwih adoh saka ngarep segara lan pusat kutha, mula uga tetanggan luwih canggih. Salah sawijining baris misahake ing wilayah mewah lan sketchier ditarik dening sawetara ing Laan van Meerdervoort, sing meh padha karo segara. Area adoh saka segara cenderung luwih akeh cara ing papan ijo.

The Hague nawakake arsitektur sing apik, saka komplek pamrentahan sing apik saka Binnenhof, menyang omah gedhung sing hebat lan apik ing Lange Voorhout. Museum kaya pangkat Mauritshuis dadi paling apik ing negara kasebut. Kanggo aficionados panganan, The Hague nawakake sawetara masakan Indonesia sing paling apik ing negara, amarga imigrasi skala gedhe saka tilas jajahan Walanda iki. Kutha iki uga menehi kesempatan sing apik kanggo dolan, kayata papan ijo sing jembar kanggo mlaku-mlaku lan sepedha uga dununge lan papan rekreasi ing segara mung sawetara trak sing mandheg saka pusat kutha. The Hague uga nawakake sawetara atraksi utamane kanggo bocah-bocah, kayata kutha miniatur Madurodam lan bioskop 360 gelar Omniversum.

Sajrone taun-taun kepungkur 10, kutha kasebut ngalami pembangunan sing akeh banget ing babagan proyek arsitektur modern. Konstruksi saiki kalebu Hall City lan Central Library dening arsitek Amerika Richard Meier, De "Snoeptrommel" (dikenal dening warga lokal minangka Candy-Box) - pusat blanja ing jejere bale kutha lawas, lan koleksi pas-modern, bata -menara menara kantor ing antarané bale kutha lan stasiun sepur Centraal, sing nyedhiyakake omah anyar kanggo sawetara mentri. Pangembangan prasarana utama yaiku pambangunan trowongan trem bawah tanah ing ngisor Grote Marktstraat, sing digunakake dening tramika biasa, lan sistem rel anyar-ril, dikenal kanthi jeneng RandstadRail, nyambungake The Hague karo kutha-kutha ing saubengé Zoetermeer lan Rotterdam.

Proyek pembangunan utama ing wilayah sekitar stasiun sepur Centraal. Ing kene, pencakar langit kaya 142 m Hoftoren munggah ing kutha lan sawetara menara dhuwur liyane saiki lagi ditindakake.

The Hague nuduhake bandara kanthi Rotterdam.

Babagan Panca

Wiwit The Hague didegaké ing tilas manor mburu, ana macem-macem taman lan papan ijo sing cocog kanggo njelajah. Kaya mayoritas kutha-kutha ing Walanda, The Hague arang-arang banget mancal lan gampang entuk saka siji panggonan menyang papan liyane kanthi mancal yen sampeyan rumangsa metu ing tengah kutha. Scheveningen (lan sing luwih murah Kijkduin) yaiku resort segara sing sibuk sing kapenuhan kafe boardwalk lan cedhak karo dununge. Wulan utama kanggo metu lan ndeleng The Hague kanthi mlaku utawa pedal ana ing musim semi pungkasan, musim panas, lan wulan awal musim gugur; mung elinga yen pesisir ing pesisir bisa dadi akeh banget amarga para plancongan saka saindenging Eropa teka kanggo ngunjungi lan nglewati ing pesisir Laut Lor.

  • Taman Clingendael - Sawise biyen dadi taman, taman kasebut paling misuwur ing taman Jepang, salah sawijining sing paling tuwa (1910) ing Eropa. Nalika taman kasebut dibukak mung wiwit pungkasan wulan April nganti pertengahan wulan Juni, wilayah sekitar dibukak sedina wae lan gratis kanggo pengunjung.
  • Westbroekpark - Taman gaya Inggris saka 1920. Disedhiyakake kanthi kebon Rosarium utawa mawar, kanthi macem-macem variasi mawar sing mekar wiwit wulan Juni nganti Nopember. Taman iki kalebu restoran kanthi pemandangan sing apik banget.
  • Haagse Bos - Taman iki minangka wilayah hutan sing paling tuwa ing negara kasebut. Dawane saka pinggiran pinggir Wassenaar tekan sisih lor-wetan lan langsung tekan ing ngarep lawang Stasion Centraal, ing endi ana pekan cilik dipencet karo kidang. Haagse Bos uga duwe sarang burung gedhe sing dibangun ing ndhuwur kutub kanthi kotamadya lokal wis kasil narik kawigaten sepasang amarga stork ana ing lambang kutha. The Haagse Bos uga ngemot kraton Ratu Huis ten Bosch.
  • Scheveningse Bosjes - Taman ing Scheveningen sing ana ing sekitar tlaga cilik, Waterpartij. Omah ing Indiëmonument, sing mengeti korban Walanda nalika penjajahan Jepang ing Hindia-Walanda.
  • Wassenaar - pinggiran kutha The Hague iki minangka kotamadya paling terkenal ing negara kasebut. Wilayah kayu gedhe ngemot dalan-muter lan mlaku-mlaku lan diselehake karo perkebunan gedhe. Pusat desa duwe sawetara restoran lan toko lan cukup cedhak karo pantai.
  • Duinrell, (cedhak desa Wassenaar). Taman hiburan iki utamane kanggo bocah nanging duwe akomodasi uga luwih dawa amarga isih cedhak karo pantai. Tlatah dunes lan wilayah hutan akeh bisa mlaku, dolan lan sepedaan gunung.
  • Resor pesisir Lor. Fasilitas Resort ing Scheveningen lan ing Kijkduin duwe akses menyang pantai, dunes, uga restoran lan kafe segara. Priksa manawa kanggo mriksa Scheveningen Pier, pier paling gedhe ing Walanda, sing duwe menara 60 m (200 ft), bungee lompat, lan kasino lan restoran. Scheveningen dadi rame ing musim panas, dadi coba Kijkduin yen sampeyan nggoleki sesuatu sing luwih tentrem.

Acara

  • Petang tanggal 29 tanggal April. Nalika Amsterdam umume misuwur amarga nduwe pengetan Hari Ratu Walanda ing 30 tanggal April, ing taun-taun pungkasan, The Hague wis nyekel pesta antikipatori paling gedhe ing wengi sadurunge. KoninginneNach (Malam Queens 'The Hague dialect) duwe band lan pertunjukan DJ ing 5 macem-macem lokasi ing tengah kutha.
  • Festival Arca Pasir Scheveningen Internasional. Mei.
  • Festival Fireworks Internasional Scheveningen. Agustus.
  • Minggu kepungkur wulan Juni. Festival musik pop sing gedhe banget, gratis, sing dianakake ing Zuiderpark. Narik kawigaten pengunjung 400.000 saben taun, meh kabeh wong sing sejatine urip ing kutha kasebut, nggawe festival kasebut paling gedhe ing jagad iki.
  • Regatta Laut Lor. Pungkasan Mei / Wiwitan Juni. Kontes pelayaran internasional ngrebut pesisir Scheveningen.
  • Tong Tong Adil. Pungkasan Mei / awal wulan Juni. Iki nyatakake minangka festival Eurasia paling gedhe ing donya. Wiwit edisi kaping pisanan ing 1958 wis dadi acara quintessensial lan papan pertemuan kanggo komunitas Walanda-East-India sing gedhe banget. Festival kasebut uga narik kawigaten akeh wong njaba sanajan, sing golek conto masakan Indonesia ing bale panganan sing gedhe, ngrungokake musik, tuku panganan, sandhangan lan parafernalia Indonesia lan ngandhani awake dhewe babagan budaya Indonesia. Festival kasebut dianakake ing khemah gedhe ing Malieveld, ing sisih Centraal.
  • Den Haag Sculptuur. Juni, Juli lan Agustus. Ekspresi patung gratis babagan Lange Voorhout kanthi tema beda saben taun.
  • Festival Jazz Laut Lor Pungkasan akhir minggu kaping pindho ing Juli. Sawise dianakake ing The Hague sajrone taun 30, festival jazz sing misuwur ing jagad iki saiki (2006) pindhah menyang Rotterdam amarga ana masalah akomodasi ing The Hague.
  • Urip Jazz. Ana akeh musisi jazz ing The Hague, lan sampeyan bisa ngrungokake wong-wong musisi nasional liyane (inter) ing sekitar kutha!
  • Selasa kaping tiga ing wulan September. Prinsjesdag utawa 'Hari Pralambang' menehi wiwitan taun parlemen anyar. Ing dina iki, akeh wong sing ditarik karo perjalanan tradisional sing ditindakake dening King Willem saka istana ing Noordeinde menyang Balai Knight, ing Binnenhof. Dheweke nggawe perjalanan ing Gouden Koets (Emas Carriage), hadiah saka wong Amsterdam menyang mbah buyut Wilhelmina saka 1903. Gerbong digunakake mung kanggo kesempatan khusus iki. Ing Hall Knight, King banjur nindakake kewajiban minangka kepala negara resmi kanthi maca Troonrede (Dhampar Dhiskusi) menyang kamar-bangunan sing diklumpukake ing parlemen kasebut. Adicara tahta ngemot ringkesan kabijakan sing direncanakake kabinèt sajrone taun mbesuk.
  • Cross Border Festival. November.
  • Festival Seni Dina iki. Pungkasan akhir minggu September. Festival Internasional ngluwihi Art.

Apa sing kudu dituku

Pusat sing nengsemake lan sejarah The Hague sampurna kanggo dina blanja. Wilayah blanja ing sekitar Spuistraat lan Grote Marktstraat sibuk banget pitung dina seminggu. Umume toko departemen utama ing area blanja iki.

  • Maison de Bonneterie, Gravenstraat 2. Toko fashion opulent ing bangunan gedong kaca sing dibangun ing 1913. Toko kayata Burberry, Hugo Boss, Ralph Lauren, lan liya-liyane uga ngrampungake wong akeh. Dheweke uga duwe purveyor kanggo Ratu Beatrix!
  • De Bijenkorf, Wagenstraat 32 (pojok Grote Marktstraat). Toko tengah ing rega larang ing omah sing dipasang ing gedhong gedhe saka 1924, sing dibangun kanthi gaya ekspresionis unik nganggo bata lan tembaga. Ndelok jendhela sing duwe kaca ing tangga. Restoran 'La Ruche' ing lantai nomer telu duwe tampilan apik ing wilayah sekitar.
  • Sampeyan bisa nemokake blanja paling apik ing The Hague ing lurung-lurung sisih sing bunder metu saka pusat kutha. Nalika akeh wong-wong mau ringkih, sampeyan bisa nemokake sawetara toko sing murah ing kene.
  • De Passage - Galeri belanja ditutupi unik sing dibangun ing 1882, kanthi bangunan adhine ing Brussels. Ing kene sampeyan bisa nemokake belanja busana khusus lan pasaraya. Priksa kafe ruangan ing njaba njaba ing Buitenhof.
  • De (Kotak Gula), (ing jejere Oad Stadhuis). Bangunan iki cedhak area blanja Hoogstraat pasar. Warga lokal diarani "Kothak Gula" amarga eksternal sing unik. Rampung ing 2000, minangka salah sawijining bangunan sing luwih anyar ing kutha iki.
  • Prinsestraat - Toko khusus, delicatessens lan restoran ing area sing ana ing dalan iki, sing ana ing antarane Grote Kerk lan kraton Noordeinde.
  • Dalan mlaku, dalan-dalan blanja karo toko rantai cilik cilik. Lurung-lurung liyane sing ana ing wates karo toko sing padha yaiku Vlamingstraat, Venestraat lan Wagenstraat.
  • Pusat Buku Amerika, Lange Poten 23. Toko unik iki adol anyar lan digunakake Inggris lan caters kanggo expats lan warga lokal. Yen sampeyan nyeret salinan buku liyane ing saindenging Eropa, nanging ora pengin mbuwang, coba didol ing kene.
  • Denneweg lan Noordeinde. Lurung-lurung blanja iki padha karo salah siji sisih liya ing Binnenhof. Mantan kasebut duwe barang antik, bric-a-brac, lan sawetara restoran sing apik lan toko panganan khusus, dene sing terakhir dikenal kanggo butik lan haute couture.
  • Lange Voorhout. Lurung iki ora duwe pirang-pirang toko, nanging ana ing dalan lawas sing apik sing bali menyang pasar minggu.
  • Pasar Antik & Buku. 10.00-18.00. Saiki yen sampeyan nggoleki cenderah asli asli sing bakal digawa menyang kanca-kanca, mula iki minangka papan sing apik banget: Saben dina Kamis lan / utawa dina Minggu ana Pasar Antik lan Buku, sampeyan bisa nemokake hadiah Walanda asli. Umume wektu, ana uga wong ing kono (Cornelis) sing adol tangan cet lukisan cilik saka tlatah Landa mung € 5 minangka potongan sing nggawe hadiah gedhe. Pasar kasebut ora gedhe, mula priksa dheweke lan sampeyan bakal gampang nemoni dheweke.

Apa sing arep dipangan

Kaya ing restoran India sing ana ing Inggris, Walanda duwe tradhisi sing apik ing masakan Indonesia lan kolonial. Sawise Indonesia dadi mandhiri saka Walanda ing 1945, negara kasebut nampa pirang-pirang tilas kolonial saka keturunan Walanda lan keturunan campuran sing dipeksa ninggalake koloni sing anyar. The Hague nampa sawetara wong sing saiki akeh lan isih dadi pusat komunitas Walanda-Indonesia.

Bar lan Pub

Grote Markt minangka papan kanggo golek omben-omben lan panganan nalika ngunjungi The Hague. Akeh bar, restoran lan pub sing beda-beda ing lokasi unik iki, ing tengah kutha The Hague.

Nightclubs

Ing "Plein" sampeyan bakal nemokake macem-macem klub wengi. Umume klub ing kene sejatine restoran sing dadi klub ing dina Jumuah lan Setu (sawetara klub uga mbukak ing Kemis). Entri biasane gratis, kajaba ana pesta khusus. Harga omben-omben meh padha ing saben klub. "Plein" minangka gaya sing sethitik tinimbang wilayah "Grote Markt" saéngga bocah-bocah wadon nganggo gaun sing apik lan bocah lanang nganggo klambi pesta sing santai. Biasane klub mbukak sekitar 23: 00.

Jelajahi Den Haag, Walanda nanging uga metu

  • Kutha Quaint kaya Delft, sing dikenal kanggo pottery biru sing misuwur, lan kutha universitas Leiden mung 15 menit kanthi sepur.
  • Ngilangi - Bisa uga paling apik ing kutha terusan-terusan ing negara kasebut. Omah pottery Delft Blue sing misuwur (utawa Delftware), lan omah pelukis Baroque, Johannes Vermeer.
  • Leiden - Kutha iki nyatakake universitas paling tuwa ing Walanda, Universitas Leiden, sing diadegake ing 1575. Pusat iki minangka pusat kutha paling anyar ing abad kaping-17 Amsterdam. Omah sing akeh museum sing menarik.

Situs web pariwisata resmi ing Hague

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Hague

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]