njelajah Newcastle, Inggris

Jelajahi Newcastle, Inggris

Jelajahi Newcastle marang Tyne sing umum dikenal minangka Newcastle, a kutha ing Tyne lan Wear, North East Inggris, 103 miles (166 km) sisih kidul Edinburgh lan 277 miles (446 km) sisih lor London ing tebing sisih lor Kali Tyne, 8.5 mi (13.7 km) saka Segara Lor. Newcastle minangka kutha sing paling akeh pedunung ing Timur Laut, lan dadi inti saka Tyneside konkurbasi, wolung wilayah kutha paling misuwur ing Inggris.

Kutha iki dikembangaké ngubengi pamukiman Romawi Pons Aelius lan dijenengi sawise kastil sing dibangun ing 1080 dening Robert Curthose, anak sulung William Conqueror. Kutha iki tuwuh dadi pusat penting kanggo perdagangan bulu ing abad 14, lan mengko dadi wilayah pertambangan batu bara utama. Pelabuhan sing dikembangake ing abad 16th lan, bebarengan karo kapal-kapal sing mudhun ing Kali Tyne, minangka salah sawijining pusat panggedhean lan ndandani kapal paling gedhe ing donya.

Ekonomi Newcastle kalebu markas perusahaan, sinau, teknologi digital, ritel, pariwisata lan pusat budaya.

Newcastle nduwe peran utama sajrone Revolusi Perindustrian 19 abad kaping-8, lan dadi pusat pertambangan arang batu, bangunan kapal, rekayasa, pemutuhan, lan pabrik. Industri abot ing Newcastle nolak ing separo kapindho abad 20th; karo kantor, layanan lan toko toko saiki dadi tumpukan kutha. Kutha iki dikenal amarga prasetya kanggo masalah lingkungan, kanthi program sing direncanakake kanggo Newcastle dadi "kutha Carbon Neutral".

Ing 2010, Newcastle dipanggonangi nomer sanga ing liga pengeluaran pusat ritel Inggris. Ana sawetara area blanja utama ing Newcastle City Center. Pusat paling gedhe yaiku Pusat Blanja Eldon Square, salah sawijining komplek blanja pusat kutha paling gedhe ing Inggris. Iki kalebu toko Debenhams uga salah sawijining toko John Lewis paling gedhe ing Inggris. Cabang John Lewis iki sadurunge dikenal minangka Bainbridges. Toko Newcastle Bainbridge's, dibukak ing 1838, asring dikutip minangka toko departemen pertama ing donya. Emerson Bainbridge (1817-1892), dadi perintis lan pangadeg Bainbridges, adol barang liwat departemen, minangka barang anyar kanggo pedagang kanggo wektu kasebut. Eldon Square saiki lagi ngalami pembangunan ulang. Stasiun bis anyar, ngganti stasiun bas bawah tanah lawas, resmi dibuka ing Maret 2007. Sayap pusat, kalebu Pasar ijo sing ndhelik, cedhak Grainger Street dirobohake ing 2007 supaya wilayah kasebut bisa dibangun maneh.

Dalan blanja utama ing kutha yaiku Northumberland Street. Omah ing rong toko departemen utama kalebu toko departemen Fenwick sing paling gedhe lan paling gedhe, sing nduwe sawetara label desainer paling mewah, lan salah sawijining toko Marks lan Spencer paling gedhe ing njaba London. Kaloro toko kasebut mlebu ing Pusat Blanja Eldon Square.

Tujuan blanja liyane ing Newcastle kalebu Grainger Street lan area sekitar Grey's Monument.

Newcastle ana ing sepuluh papan ing wengi paling gedhe ing negara kasebut. Ing Tripadvisor Penghargaan Pilihan Pelancong kanggo tujuan Nightlife Eropa, papat wengi ing UK rampung ing 10 ndhuwur; Newcastle dianugerahi 3rd Panggonan ing mburi London, Lan Berlin. Newcastle uga teka kaping pitu kanggo kategori Dunia, lan dikonfirmasi duwe acara paling akeh kanggo populasi mahasiswa ing UK.

Ana konsentrasi pub, bar lan klub wengi ing Pasar Bigg lan wilayah Quayside ing tengah kutha. Ana pirang-pirang bar ing Pasar Bigg, lan wilayah liya kanggo hiburan wengi yaiku Collingwood Street, sing diarani diarani 'Diamond Strip' amarga konsentrasi bar dhuwur-mburi, Neville Street, area stasiun Newcastle lan Osborne Road ing Jesmond wilayah ing kutha. Ing taun-taun pungkasan "Gapura" wis dibukak ing tengah kutha, komplek njero ruangan anyar sing kalebu bar, klub, restoran lan bioskop sinema 12 layar layar. Pemandangan homo Newcastle - 'The Pink Triangle' - pusaté ing area Times Square cedhak Pusat Urip lan ana bar, kafe lan klub.

Kutha iki nduwe macem-macem restoran ing Italia, India, Persia, Jepang, Yunani, Thai, Meksiko, Spanyol, Amerika, Polandia, Malaysia, Prancis, mongolian, Maroko, Vietnam lan Lebanese. Newcastle minangka salah sawijining 7 kutha ing Inggris sing duwe desa Cina sing akeh restoran Cina ing Stowell Street. Ana uga wutah ing restoran premium ing taun-taun pungkasan kanthi koki ndhuwur.

Kutha iki duwe sejarah bangga ing teater. Teater Royal asli ing Newcastle dibukak ing 21 Januari 1788 lan mapan ing Mosley Street. Sampeyan wis kabongkar kanggo nggawe dalan kanggo Grey Street, ing ngendi panggantos kasebut dibangun.

Kutha iki isih isine akeh bioskop. Sing paling gedhe, Theatre Royal ing Grey Street, pisanan dibukak ing 1837.

The Mill Volvo Tyne Theatre tuan rumah produksi produk sing luwih cilik, dene liyane panggonan kanggo bakat lokal. Tahap Lor, kanthi resmi dikenal minangka Newcastle Playhouse lan Gulbenkian Studio, dadi tuan rumah macem-macem prodhuksi lokal, nasional lan internasional saliyane sing digawe saka Perusahaan Utara Stage.

Situs web pariwisata resmi Newcastle

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Newcastle

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]