Jelajahi Guadalajara, Mexico

Jelajahi Guadalajara, Mexico

Jelajahi Guadalajara, ibukutha negara tengah Jalisco ing Mexico. Uga dadi kutha paling gedhe nomer loro ing negara kasebut lan dianggep minangka kutha kolonial, sanajan umure arsitektur wiwit jaman kamardikan. Sanajan wis ngrasa luwih tenang Mexico City pusat kasebut isih bisa katon jebol lan bledug, utamane sajrone jam santai nalika srengenge wis sithik. Nanging, iki isih dadi kutha sing apik banget lan ngemot akeh wilayah sing apik kanggo mlaku-mlaku, ora mung ing tengah kutha.

Distrik Guadalajara

Guadalajara nduwe iklim subtropis lembab, khas kanggo tengah Meksiko, lan kanthi variasi musiman ing musim hujan.

Sajarah Guadalajara

Jajanan Guadalajara yaiku Doña Beatriz de Hernandez lan Gubernur Cristobal de Oñate. Ing Plaza de los Fundadores ana tugu kanggo ngurmati kaloro.

Guadalajara lan Jalisco umume dadi pusat Perang Cristero (1926-1929), pambrontakan dening gereja katolik tumrap sekulari pembaruan presiden Plutarco Calles. Salah sawijining konflik bersenjata pertama pemberontakan kasebut dumadi ing Gudalajara ing Gereja Our Lady of Guadalupe (3 Agustus 1926), ing ngendi klompok sawetara atus cristeros melu tanding karo pasukan federal. Guadalajara dhewe diserang (gagal) dening tentara Cristero ing Maret 1929.

Guadalajara kontemporer

Guadalajara minangka salah sawijining wilayah metropolitan sing paling cepet ing negara kasebut. Perkembangan iki wis didorong kanthi bagéan saka industri elektronik sing pesat ing pinggiran industri kutha. Industri penting lan berkembang yaiku farmasi, pangolahan panganan, lan busana.

Universitas Guadalajara, asring diarani mung "U de G" ("OOO day HAY") minangka lembaga pamelaan paling dhuwur ing Meksiko, lan nomer loro penting Mexico sawise Mexico CityUNAM mamalia. Universitas iki uga dadi pusat kegiatan budaya sing disenengi karo para penduduk lan turis, kayata Ballet Folclórico lan Cineforo Universidad.

Preian Guadalajara

  • Pendhapat Guadalajara dirayakake ing Februari 14 amarga diadegake ing 14 Februari 1542.
  • Dina Mariachi dirayakake minggu pisanan wulan September. Klumpukan saka Mariachis saka saindenging Meksiko lan malah sawetara bagean ing saindenging jagad ngumpul ing Guadalajara biasane ing Teatro Degollado lan wilayah sekitar kanggo main. Iku unik banget lan sampeyan ora bakal nyekseni kaya iki ing endi wae.
  • Romería de la Virgen de Zapopan dirayakake ing Guadalajara ing 12 Oktober kanggo ngurmati tokoh Virgin Mary lokal wilayah Guadalajara, la Virgen de Zapopan. Ing dina iki luwih saka siji yuta wong ngrameke patung terkenal saka katedral kutha menyang omah ing Basilika Our Lady of Zapopan. Dina iki mung dirayakake ing wilayah Guadalajara, lan minangka salah sawijining conto sing paling gedhe ing njaba Romeria Bongso Spanyol.

Apa sing kudu dilakoni ing Guadalajara, Mexico

Deleng Bullfight, Plaza de Toros (Bull ring) ana ing sisih tengen dalan saka Estadio Jalisco ing Calzada Independencia. Bullfights ditindakake saben Minggu ing 4.30pm wiwit wulan September nganti Feb.

Feria Internacional del Libro (International Book Fair, dikenal kanthi inisial Spanyol minangka 'la FIL') ditindakake saben wulan November ing Guadalajara. Perusahaan lan delegasi teka saka kabeh ndonya kanggo nampilake buku lan ndeleng buku saka papan liya. Saben taun, negara utawa wilayah diundang kanggo nampilake buku.

Festival Internacional de Cine (Festival Bioskop Internasional, saben taun ing wulan Oktober. Iki nampilake film sing beda-beda lan bisa ditindakake saben taun miturut topik sing beda. Film biasane ditampilake ing Cineforo lan mlebu ora gratis.

Grito de Independencia (Independece Yell) dina Kamardikan tradisional 'grito' utawa 'yell'. Pendhaftaran lokal menyang alun-alun utama lan kanthi bengok bebarengan nalika jam kasebut ing tengah wengi. Umume wong bengok 'Viva' lan banjur 'México' utawa jeneng wong Meksiko sing penting, umpamane 'Viva Hidalgo', lsp.

Las Posadas (The Inns) Praktek Natal Meksiko tradisional, ngetrenake dalan liwat Yusuf lan Maryam liwat ing Betlehem, njaluk papan perlindungan lan ditolak. Umume saiki iki minangka prayaan kanggo kulawarga lan kanca-kanca, nanging yen sampeyan kenal karo Meksiko, iku cara sing apik kanggo nemu budaya Meksiko tangan pertama. Penampilan biasa kalebu Piñatas, pita Mariachi, bir Mexico, Tequila lan akeh rasa seneng.

Apa sing kudu dituku

Tianguis (Pasar Pasar), papan khas Khusus kanggo tuku barang lan luwih murah tinimbang lokasi liyane. Pancen ana ing Guadalajara.

Tianguis el Baratillo, Tianguis akeh sing manggih ing sisih lor-wetan ing tengah, ngemot kabeh saka elektronik menyang dhuwit recehan lawas kanggo dolanan asu menyang kewan menyang DVD lan liya-liyane.

Tianguis Chapultepec mlaku saben dina diwiwiti ing pertengahan awan lan sore ing boulevard ing tengah Avenida Chapultepec ing Colonia Americana. Bebarengan karo akeh perkara sing bakal dituku, sampeyan bakal ditawani musisi, penari, lan seniman. Jumuah lan Setu bengi pancen rame banget amarga akeh pilihan kanggo blanja lan hiburan.

Tianguis Budaya, Saben dina Sabtu wiwit saka 10: 30am nganti 4: 00pm ing Plaza Benito Juarez, langsung SW Parque Agua Azul ing pojok 16 de Septiembre lan Av Washington. Konser gratis, catur hawa terbuka, seniman ing papan kerja lan pasar udhara mbukak akeh wong enom kanggo prayaan mingguan budaya alternatif iki.

Mercado Libertad, dikenal kanthi universal minangka Mercado San Juan de Dios. Tianguis gedhe liyane, sing apik kanggo nglumpukake souvenir, uga duwe kain, panganan, sandhangan lan gaun tradisional.

Plaza Galerías, mall paling gedhe ing Guadalajara, dumunung ing nyebrang Vallarta lan Rafael Sanzio. Omah kasebut nduwe bioskop multiplex paling gedhe ing Guadalajara, kanthi kamar ramalan 20 THX lan kamar VIP 4. Nduwe papan parkir multi-crita uga luwih saka 1 kothak kilometer parkir terbuka sing dituduhake karo Wal-Mart lan Sam's Club.

Plaza Andares, mall paling anyar ing Guadalajara, dumunung ing nyebrang P Avenue Avenue lan Puerta de Hierro. Iki nduwe toko kaya DKNY, Cartier, Hugo Boss, Mont Blanc, Helmut Lang, Fendi, Alexander McQueen, Versace, Armani, Louis Vuitton, Hermes, Valentino, Diesel, Cavalli, Calvin Klein, Saluran lan Dior lan liya-liyane.

Plaza del Sol, sing ana ing cedhak dalan López Mateos lan Mariano Otero. Maladala paling gedhe ing Guadalajara, nduwe taman mobil macem-macem lan tata letak terbuka, kanthi ruang terbuka gedhe ing tengah, dikubengi lorong. Menara Torrena, sing ukurane 336.5 m, saiki lagi dibangun ing cedhak Plaza del Sol, uga ing jejere Plaza Torrena, mall cilik sing luwih cilik sing bisa diakoni kubah konkrit putih sing ana ing nyebrang dalan López Mateos lan Mariano Otero.

Plaza Patria, kalebet Patria, Ávila Camacho lan Américas. Iki minangka mall loro-lorone, ora gedhe kaya Plaza del Sol utawa mall liyane, nanging kanthi akeh toko, kalebu busana, elektronik, toko toko lan pasar.

Centro Magno, sing ana ing antarane Vallarta lan López Cotilla avenues. Nduwe papan sing gedhe, amba, tertutup ing tengah, diubengi biasane dening restoran, fashion, elektronik, lan toko bazar, kanthi bioskop ing lantai ndhuwur.

Distrik Bandar Lama Tlaquepaque nampilake macem-macem seni lan kerajinan Mexico lan uga perabot omah tradisional lan kontemporer. Kabeh kualitas produk wiwit saka keramik, kaca, pewter, lan liya-liyane, nganti tembikar tradisional digawe dening akeh Masters Agung Mexico sing ditampilake lan didol. Tlaquepaque dipilih dening akeh pamilik omah lan dekorasi kanggo menehi lan dekorasi omah, restoran utawa hotel.

Plaza Mexico dumunung pitung blok kulon sisih kulon Plaza Galería del Calzado. Av. México 3300, minangka pusat blanja lawas sing nawakake babagan toko 120. Nanging akeh pedagang sing lunga. Iki dibukak saben dina saka 10-8.

Galeria del Calzado sing ana ing Av. México Av. 3225 minangka mall kabeh sing ngemot liwat toko kasut 60. Iki minangka toko sing apik kanggo sapa wae sing kepengin banget lan darmabakti karo tuku sepatu. Harga lan gaya beda-beda. Toko kasebut dibukak wiwit Senin nganti Sabtu saka 11 am nganti 9 pm lan Minggu saka 11 am nganti 8: 30 pm

Apa sing arep dipangan

Keahlian lokal

Birria, tortur ahogadas, lan chilaquiles minangka sawetara panganan paling tradisional ing Guadalajara. Pengadilan panganan ing Mercado Libertad minangka papan sing apik kanggo conto macem-macem keahlian lokal.

Birria Birria minangka godhok gandum sing digawe saka cili panggang, rempah-rempah lan wedhus tradisional, sanajan sampeyan biasane bakal diwenehi pilihan daging liyane kaya daging utawa daging sapi gumantung ing restoran. Kanggo Birria, restoran ing wilayah Nueve Esquinas (sawetara blok South Templo San Francisco) cukup populer (lan cukup apik).

Tortas ahogadas iki ana ing roti bolillo sing tenggelam ing saos lan saus tomat sing enak. Akeh restoran ing Centro Historico sing khusus.

Pozole: Sup saka daging babi lan homine paling ndhuwur karo kol seger, radish, trikatuka lan cilantro. Ana sawetara pozole apik banget ing lapangan panganan ing Mercado Libertad.

Mollete minangka panganan sarapan lokal sing populer. Gulungan gaya Perancis pisah lan ditutupi kacang buncis banjur diisi ham utawa chorizo ​​lan keju lan roti panggang.

Tamales kasusun saka campuran masa digawe saka maseca yaiku adonan jagung lan ing jeroan ana mole sing ana salsa abang utawa ijo lan pilihan pitik utawa daging babi. Umume wong nggawe tamales kanggo preian kayata Natal, Dina Mati, Dina Kamardikan Meksiko, utawa Taun Anyar.

Enchiladas minangka tortilla jagung utawa glepung sing diubengi lan diisi daging, keju, sayuran lan / utawa kentang lan ditutupi saus lada. Ing sisih ndhuwur enchiladas bisa uga krim lan keju gumantung saka apa sing sampeyan seneng.

Yen sampeyan kantun panganan cepet Amerika, mula sampeyan pancen kabegjan. Guadalajara duwe toko 14 McDonald.

Apa sing kudu diombe

Macem-macem bar sing gampang ditemokake. Wis akeh papan sing berorientasi para pemuda, uga liyane, cedhak karo Teatro Degollado (Opera House). Wilayah apik. Area Amerika uga dilengkapi Bars. Wilayah liyane minangka pusat Zapopan, apa sampeyan meh duwe bar 12 ing saben liyane. Temokake bar kanthi koleksi Tequilas sing akeh lan rasakake blanca, blosada lan añejo. Yen sampeyan takon tequila saka Los Altos sing wis tradisional, sampeyan mesthi bakal entuk barang sing apik. Los Altos minangka wilayah NE GDL ing ngendi tequila paling apik lan nggawe gambar tradhisi, patriotisme lan individualisme.

Tetep Aman

Aja nggawa bahan ilegal kanggo sampeyan; Polisi Meksiko ketat banget babagan kasus kasebut.

Jelajahi Guadalajaha, Mexico lan kutha sekitar

Tequila - apik kanggo pengalaman ngicipi tequila. Pandu utawa numpak bis. Perjalanan kira-kira jam 1.5 saben cara. Iku desa deso. Kanggo lelungan dina akhir minggu sing bisa dieling-eling, jupuk Tequila Express - suasana nyenengake kanthi nembak tequila lan mariachis covinging sampeyan kabeh menyang Tequila. Sepur ing Sabtu lan Minggu esuk ing 10am saka stasiun sepur Guadalajara, bali ing wayah sore. Penyulingan Jose Cuervo duwe tur sing ngemas sing bakal nggawa sampeyan saka hotel sampeyan, nggawa sampeyan menyang sawah agave, banjur menyang distillery, nuduhake sampeyan ing distillery, menehi conto, nggawa sampeyan menyang plato lan nawakake margarita gratis lan 10% mati ing restoran. Kutha iki quaint lan pantes njelajah.

Danau Chapala, papan wisata utama daerah karo kutha-kutha sing apik banget kayata Chapala lan Ajijic (sing terakhir kalebu komunitas expat gringo sing akeh).

Guachimontones minangka situs arkeologi sing ana prasejarah (300 SM - 900 CE) cedhak kutha Teuchitlán udakara jam kulon Guadalajara sing dikenal kanthi piramida undhak-undhakan bunder unik. Komplek acre 100-plus acre iki mung ditemokake ing 1970.

Mazamitla, sawijining kutha sing apik ing sisih kidul kidul Al Al Chapala.

Tapalpa sawijining kutha gunung sing gedhe cedhak Cd Guzman, nawakake hotel lan cabana kaya kamar kanggo mundur akhir minggu sing apik

San Juan de los Lagos, situs ziarah paling akeh sing paling kerep dibukak ing Mexico sawise La Basilica de Guadalupe ing Mexico City.

Papan sing adoh yaiku Puerto Vallarta, Bolañas (komunitas huichol pribumi), Zacatecas, Aguascalientes lan Colima.

Situs web pariwisata resmi Guadalajara

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Guadalajara

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]