Jelajahi Buraimi, Oman

Jelajahi Oman

Jelajahi Oman utawa resmi Kesultanan Oman sing ana ing Timur Tengah, ing sisih wetan kidul Semenanjung Arab. Watesan ing Uni Emirat Arab ing sisih lor-kulon, Arab Saudi ing sisih kulon, lan Yaman ing sisih kidul-kulon. Oman nduwe loro exclaves sing dipisahake saka Uni Emirat Arab, Semenanjung Musandam lan Madha.

Omanis minangka wong sing ramah lan migunani banget kanggo turis. Kosok baline, turis kudu ngurmati cara lan tradhisi masarakat Omani.

Omanis bangga karo kemajuan negara lan warisane minangka salah sawijining negara sing apik banget. Sekolah lan rumah sakit sing apik, tata cara pamaréntahan sing apik, lan terus-terusan ningkatake prekara kabeh penting kanggo negara sing introvert lan tertutup iki.

Tablet Sumerian nyebutake negara sing diarani Magan, jeneng sing dipikirake kanggo tambang tembaga kuno Oman. Jeneng negara saiki iki dipercaya asale saka suku Arab sing pindah menyang wilayah kasebut saka wilayah Uman Yaman. Akeh suku sing manggon ing Oman golek urip kanthi mancing, golek daging utawa ternak lan saiki dina kulawarga Omani bisa ngambah akar leluhur menyang wilayah liyane ing Arab.

Oman nduwe salah sawijining iklim paling panas lan paling garing ing saindenging jagad. Nanging, ana prabédan sing signifikan antara zona pesisir, wilayah gunung, gurun daratan lan wilayah Dhofar sisih kidul-kulon.

Suhu dina musim panas ing pesisir bisa gampang ngluwihi 40 ° C (104 ° F). Gabung nganti suhu wengi ing 30 ° C (88 ° F) utawa asor luwih lan luwih dhuwur, iki ndadekake njaba ora nyenengake. Musim musim salju luwih nyenengake kanthi suhu awan ing wayah awan antarane 25 lan 30 ° C, lan mulane wektu lelungan sing luwih disenengi.

Wilayah Oman

  • Oman Utara (Muscat, Bahla, Buraimi, Pagunungan Hajar, Madha, Matrah, Semenanjung Musandam, Sohar), kutha ibukutha, pesisir Al-Batinah sing subur, Pagunungan Hajar sing megah lan Semenanjung Musandam
  • Oman Pantai Tengah (Ibra, Pulo Masirah, Sur, Suku Wahiba), gurun sing nggumunake, kubu lawas lan pemandangan pesisir pesisir Samudra Hindia.
  • Zufar (Dhofar) (Salalah) lemah alas pesisir lan gunung ing Yaman
  • Gurun Quarter gedhe ara-ara samun sing akeh kalebu wilayah tapel wates sing durung ditemtokake karo Arab Saudi.

kutha

  • Muscat - kutha bersejarah lan kutha paling gedhe
  • Kota Bahla - oasis sing dadi papan kanggo Situs Warisan Donya UNESCO
  • Buraimi - tapel wates nyebrang kutha sing cedhak karo Al Ain ing Uni Emirat Arab
  • Ibra - gapura menyang Sands Wahiba
  • Matrah - gandhengane karo ibukutha lan kaya sejarah
  • Nizwa - isine salah sawijining kampus sing paling terkenal ing Oman
  • Salalah - sisih kidul, sing meh tropis ing wektu Kareef (tenggara tenggara)
  • Sohar - salah sawijining omah legendaris Sindbad
  • Sur - ing ngendi dhows isih digawe tangan

Tujuan liyane

  • Pagunungan Hajar - jembar sing paling apik, paling dhuwur ing Semenanjung Arab, sing ana ing Uni Emirat Arab.
  • Madha - alit cilik Oman diubengi dening Uni Emirat Arab
  • Pulo Masirah - pengalaman ing pulo gurun sing nyata kanggo ngenteni penyu lan satwa liyane
  • Semenanjung Musandam - gumpalan watu karang ing Selat Hormuz kanthi sawetara wadis sing apik banget
  • Wahiba Sands - dunes gulung sing gedhe banget kaya sing bisa dideleng

Njaluk ing

Visa dibutuhake kanggo sawetara negara monggo situs web resmi. Siji kudu nglamar visa kanthi online. Padha bener kanggo dina 30, sing bisa dienggo sapisan karo biaya.

Ragad kasebut yaiku OMR20 lan paspor sampeyan kudu bener ora nganti wulan 6 wiwit tanggal. Sembarang biaya visa bisa dibayar nganggo dirham UAE kanthi tarif AED10 menyang OMR1. Ing bandara, biaya visa bisa dibayar ing mata uang Council Co-Operational Gulf States (GCC), euro, lan dolar AS.

Dilarang nggawa senjata api, narkotika utawa publikasi porno menyang Oman. Non-Muslim dileksanakake nggawa alkohol rong liter menyang negara kasebut ing Bandara Internasional Seeb. Sampeyan ora diijini nggawa alkohol menyang negara kasebut ing mobil pribadi kanthi nyebrang wates tanah.

Sakbenere kabeh penerbangan internasional tekan Muscat International Airport (MCT) ing Muscat. Ana uga sawetara penerbangan internasional regional menyang Salalah (SLL). Tuku visa nalika teka ing Salalah bisa angel, amarga bandara cilik banget lan pejabat imigrasi cenderung ora duwe owah-owahan kanggo cathetan sing luwih gedhe.

Kabeh pembalap taksi ing Oman minangka warga negari Omani amarga iki minangka profesi sing dilindhungi. Ing Muscat ana layanan telpon / Teksi telpon. Nalika aman lan umume kasedhiya yen sampeyan pengin biaya sing luwih dhuwur. Goleki "Halo Taxi" lan "Muscat Taxi" antara liya.

Taksi sing ditandhani oranye biasane dikendalikan karo pamilik, iki ora larang regane sing direncanakake sadurunge budhal. Yen sampeyan entuk rega sing murah banget, aja kaget yen Teksi mandheg nambah penumpang ekstra kajaba sampeyan njaluk supaya pribadi. Sampeyan bisa uga njaluk melu, mung ujar 'taksi taxi' kanggo driver, lan sampeyan bakal mbayar kabeh kursi (4) lan saiki duwe taksi. Wanita kudu tansah lungguh ana ing mburi.

Ana uga bus mini (bas Baisa), prinsip sampeyan nuduhake bis utawa mobil karo wong liya lan mbayar rega luwih murah. Mangkene wanita sing manggon ing Oman dolan yen kudu nggunakake transportasi umum. Para wanita kudu lungguh ing jejere wanita liyane yen ana bis. Wong lanang kudu pindhah menyang kursi liyane. Yen dheweke ora langsung ngalih, kanthi mandhiri ing ngarep lawang, dideleng kanthi diarep-arep. Dheweke bakal njupuk petunjuk lan pindhah. Sanajan iki bisa rumangsa aneh karo wong manca, mula samesthine tumindak kanggo Omanis. Ora lungguh ing jejere wong lanang bakal ngindhari kahanan sing beda karo sinyal campuran.

Percaya utawa ora, nanging sejatine ora ilegal nyopir ing mobil reged ing Oman. Sampeyan bisa uga mandheg dening polisi sing bisa nggawa sampeyan OMR10, sanajan luwih cenderung mung ngandhani yen sampeyan wisuh.

Nyopir mobil Oman kanthi mobil (disewa) dhewe gampang banget. Dalan papat jalur nyambung Muscat lan Nizwa lan dalan gedhe papat rute sing dibangun wiwit saka Muscat menyang Sur.

Ana isih bagean gedhe Sur - Muscat rute sing ora duwe sinyal ponsel. Yen sampeyan ngilangi siyap disiapake. Utawa ndherek numpak menyang kutha sabanjure lan golek mekanik kanggo nggawa bali menyang kendharaan sampeyan.

Arab minangka basa nasional, nanging umume Omanis bakal ngomong babagan Inggris sing apik banget, utamane ing wilayah lan kutha utama. Wisatawan sing nganggo basa Inggris kudu ora duwe masalah basa kajaba kejaba bener-bener ora kalah.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Oman.

Oman misuwur kanthi benteng bersejarah sing dadi landmark budaya sing paling apik ing negara kasebut. Ana luwih saka 500 kubu lan menara sing dadi pertahanan tradisional lan titik jaga kanggo ngrusak potensial penyerang. Sawetara conto sing paling apik sing dumunung ing ibukutha, Muscat. Kutha Jalali lan Mirani ngadeg ing lawang ing Teluk Muscat lan tanggal wiwit wiwitan abad 16th.

Benteng Bahla ing dasar gunung tinggi Djebel Akhdar minangka Situs Warisan Donya UNESCO lan tembok 7 mil. Iki dibangun ing abad 13th lan 14th nalika Bahla minangka kutha oasis sing maju.

Gunung gunung Oman nawakake sawetara pemandangan sing nggumunke lan mungkin kesempatan sing paling apik kanggo nyopir ing wadis garing ing endi wae ing saindenging jagad. Akeh wadis wis nggawe dalan (asring ora cekap nanging cukup santun), nanging liyane mbutuhake dalan-dalan serius. Sampeyan bisa kanthi gampang nyedhaki jalur sing diantemi menyang wilayah terpencil.

Gurun dunes sing akeh banget nganti bisa katon ing Wahiba Sands.

Pantai Oman minangka lokasi pembiakan utama kanggo macem-macem spesies penyu laut. Pulo Masirah minangka taruhan paling apik ing endi papat jinis spesies, kalebu nomer kulit paling akeh ing saindenging jagad.

Negara kasebut bisa gumunggung ora mung expanses saka ara-ara samun, lan atusan mil pesisir sing ora dienggoni, nanging uga gunung sing ana ing sikil 9000.

Mata uang ing Muscat yaiku rial Omani (OMR). Siji rial digawe saka baisa 1000 lan resmi diikat ing dolar 2.58 US dolar per 1 Omani rial nggawe omani rial minangka mata uang sing paling penting ing planet iki. Tingkat ijol-ijolan ing lurung ana 1-2% murah.

Ana ATM ing bandara lan akeh liyane ing Muscat lan saben kutha utama, nanging ora kabeh njupuk kertu manca. Sampeyan bisa ngganti mata uang manca ing counter ing bandara lan ing ijol-ijolan dhuwit ing saindenging Oman.

Apa sing kudu dituku ing Oman.

Simbol nasional Omani minangka keris sing diukur salaka sing diarani khanjar. Iki beda-beda kanthi kualitas lan biaya, nanging meh kabeh toko bakal nyedhiyakake sawetara model sing beda. Umume wong modern digawe dening pengrajin India utawa Pakistan ing arah Omani, dene akeh sing digawe ing India utawa Pakistan. Ana macem-macem kualitas, saka gagang nganti sarung. Ngalahake paling apik digawe saka sandlewood sing dihiasi perak, dene gagang sing luwih murah digawe saka resin. Priksa kanthi tliti jero kanggo nemtokake kualitas karya salaka. Khanjar kualitas apik bisa ditrapake OMR700. Biasane, sing bakal teka ing kothak presentasi, lan nyakup sabuk.

Pangeling-eling liyane babagan suku bangsa ing negara kasebut yaiku kayu sing dikenal minangka arsaa. Iki tebu nganggo pedhang sing ndhelik ing njero omah, sing bisa mbuktekake babagan omongan ing omah. Sayange, ing pirang-pirang negara, bakal mbuktekake titik omongan karo pejabat adat tinimbang kanca lan kulawarga. Ing Musandam, khanjar asring diganti dening Jerz minangka resmi, kayu sing mlaku nganggo sirah kapak cilik minangka gagang.

Perak Omani uga dadi souvenir populer, asring digawe dadi tukang ros ros lan nyilikake kothak cilik "Nizwa" (dijenengi kutha sing pertama kali). "Pemegang pesen salaka" (dikenal minangka hurz, utawa herz), asring diarani ing souks minangka "mesin fax lawas" uga asring didol. Akeh produk perak bakal dicap karo "Oman", sing dadi jaminan keaslian. Mung perak anyar sing bisa dicap. Ana akeh perak 'lawas' sing kasedhiya sing ora bakal dicap. Sanajan bisa asli, stamping bakal ngrusak regane antik. Caveat Emptor yaiku tembung jam tangan. Kelet menyang toko sing biso dipercoyo yen sampeyan mikir babagan tuku perak Omani antik.

Ana pilihan apik perak Omani sing kasedhiya uga perhiasan. Barang sing arep didol ing sendhi Muttrah bisa uga dudu barang Omani sing asli. Nanging, ngunjungi Shatti Al Qurm mung njaba Muscat utawa Benteng Nizwa.

Topi khas saka wong Omani, sing diarani "kuma", uga umume didol, utamane ing Muttrah Souk ing Muscat. Biaya kumas asli saka 80 OMR.

Frankincense minangka tumbas sing populer ing wilayah Dhofar amarga wilayah kasebut wis dadi pusat produksi barang iki. Myrrh uga bisa dituku kanthi murah ing Oman.

Kaya sing dikarepake, Oman uga adol akeh minyak wangi sing digawe saka bahan tradisional sing akeh. Pancen, minyak wangi sing paling larang ing donya (Amouage) digawe ing Oman saka minyak wangi lan bahan liyane, lan biaya sekitar OMR50. Sampeyan uga bisa nemokake kayu cendana, mur, lan minyak wangi.

Jam pambuka sajrone wulan suci Ramadhan dibatesi banget. Toko pasar kurang ketat, nanging aja gumantung saka tuku. Dina awan, umume toko isih ditutup nanging iki ora khusus kanggo Ramadhan.

Nggunakake kertu kredit ing toko minangka hit utawa miss. Luwih becik yen golek dhuwit ing ATM. Cathetan denominasi sing sithik angel ditrapake nanging perlu kanggo nyang-nyangan. Yen sampeyan ora ana ing pasar, restoran utawa tawaran tawanan mall, lan iki kudu ditindakake kanthi sopan.

Apa sing arep dipangan

Panganan kasebut kalebu basa Arab, Afrika Timur, Lebanese, Turki, lan India. Akeh wong Omanis sing mbedakake antarane panganan "Arab" lan panganan "Omani", kanthi mantan minangka gambaran saka sajian standar sing ditemokake ing Semenanjung Arab.

Panganan Omani cenderung kurang pedhes lan disuguhake ing bagean sing cukup gedhe - iwak sakabehe ora umum nalika nedha awan ing sawetara restoran lokal (nempelake panganan lokal, cukup gampang mangan panganan sing cukup kurang saka OMR2). Minangka befits negara sing nduwe pinggir pesisir dawa, panganan segara dadi sajian umum, utamane hiu, sing enak banget. Panganan tradisional Omani sing sejatine angel ditemokake ing restoran.

Gula-gula Omani misuwur ing saindenging wilayah, kanthi paling populer yaiku "halwa". Iki minangka bahan semi-padhet sing panas lan madu kaya dipangan. Rasa padha karo Delight Turki. Tanggal Omani minangka sing paling apik ing donya lan bisa ditemokake ing saben papan sosial lan kantor.

Rantai panganan cepet Amerika, utamane KFC, McDonalds, lan Burger King, ora angel ditemokake ing kutha-kutha sing luwih gedhe, utamane Muscat lan Salalah.

Ing Khaboora, sampeyan bisa njaluk Pakistani Porotta. Dheweke tikel ukuran Indian Porottas lan katon kaya pappadams. Nanging dheweke ngrasakake kaya porottas lan luwih tipis lan enak. Telung potelot kasedhiya kanggo Rs11 sing padha. Omani Khubz (roti) tradisional ora bisa ditemokake ing njaba omah Omani, nanging kanggo pengalaman kudu nyoba banget. Roti tradisional iki digawe saka glepung, uyah lan banyu sing dimasak ing geni (utawa kompor gas) ing piring logam gedhe. Roti kasebut ora wujude kertas lan garing. Sampeyan dipangan karo meh kabeh panganan Omani, kalebu susu panas utawa chai (teh) kanggo sarapan - "Omani cornflakes".

Ing Sohar, sampeyan bisa entuk nedha awan sing apik banget karo kari Ayla, goreng Ayla lan Payarupperi. Nyana mbayar mung 400 baisa (OMR0.40) sing dianggep regane nedha awan sing murah banget.

Poto sing apik kanggo lelungan anggaran yaiku akeh 'kopi kopi' sing biasane dikelola dening wong saka sub-bawana India lan adol panganan Pakistan / India lan Arab, sajian biasane regane siji rial utawa kurang, utamane 'roti lapis' bisa ngubengi 200 utawa 300 baisa. Biasane adol falafel, yaiku pilihan vegetarian sing apik lan murah. Kopi sing asale asring asring ora diwedeni Nescafe, nanging teh nggambarake manajemen sub-bawana sing dadi masala chai.

Food & Hospitality Oman minangka pameran internasional taunan sing fokus ing industri panganan lan rawat Oman. Iki nampilake panganan lan minuman, peralatan hotel lan pasokan, peralatan pawon lan katering, produk kemasan panganan, lan teknologi pangolahan panganan, lan produk lan layanan liyane sing gegandhengan.

Apa sing kudu diombe

Umur ngombe lan tuku sah kanggo omben-omben yaiku 21.

Banyu ngombe (mineral) banyu gampang kasedhiya ing paling toko. Tutul banyu umume aman; Nanging, umume Omanis ngombe banyu botol lan supaya aman, sampeyan uga kudu.

Alkohol mung kasedhiya ing restoran sing dipilih lan hotel gedhe lan biasane larang regane (wiwit OMR1.5 kanggo 500mL Carlsberg kanggo 4 rial). Ngombe alkohol ing umum dilarang, nanging sampeyan bisa ngombe minuman lan nikmati ing wilayah umum nanging ing privasi kayata kemah ing pesisir, pesisir, gunung, utawa uga ing wilayah sing adoh. Mung warga asing sing bisa tuku alkohol saka toko alkohol lan ana watesan tartamtu. Pendhudhukan butuh lisensi omben-omben pribadi kanggo ngombe alkohol ing omah pribadi. Nanging pasar ireng alkohol nyebar ing saindenging kutha lan alkohol bisa ditemokake kanthi gampang.

Wisatawan luar negeri diidini roh roh 2 minangka tunjangan bagasi gratis. Pelancong bisa milih roh ing toko gratis ing ruang tamu.

Sajrone Ramadhan, ngombe apa wae ing umum dilarang ing wayah awan (yaiku, srengenge nganti srengenge), malah kanggo wong manca. Embuh ngombe ing ruangan privasi.

Endi turu

Oman nduwe spektrum akomodasi lengkap - saka hotel sing mewah banget nganti gondho gedhe banget ing ara-ara samun sing dibangun wiwit godhong kurma.

Ing taun-taun pungkasan, Oman nyoba ngowahi dadi salah sawijining tujuan sing dituju limang bintang kanggo para pengembara sing apik. Iki ora nyebabake masalah ing pamikiran budget ing Muscat, lan ing njaba ibukutha isih ana pilihan anggaran. Nanging, ing sawetara negara, akomodasi bisa diwatesi kanggo hotel lan resort sing luwih dhuwur.

Kemah diijini cukup ing endi wae, lan umume gampang golek papan kanggo nggawe tenda ing njaba kutha gedhe. Reged rereget cilik terus metu saka dalan utama, lan ngetutake sawetara menit biasane tumuju ing papan sing apik. Kemah ing wadis uga bisa, nanging bisa mbebayani yen udan (nalika wadi dadi kali).

Oman minangka negara sing aman lan kejahatan sing langka. Polisi Royal Oman pancen efisien lan jujur.

Kadhangkala nyopir ing Muscat bisa uga dadi masalah, sanajan iki amarga luwih akeh kamacetan tinimbang nyopir sing ala ing wilayah lokal. Ing njaba kutha-kutha utama, ana résiko nyopir sing umum turu ing roda amarga suwene suwene ora ana gunane. Memandu ing Oman njaluk perhatian marang sing ora dikarepke. Nduwe tingkat kematian paling dhuwur nomer loro saka kacilakan lalu lintas ing saindenging jagad (ora mung diatasi Saudi, diikuti karo UAE). Pembalap Omani ing sanjabane kutha cenderung nyopir kanthi cepet lan diliwati. Nyenengake wengi bengi banget mbebayani amarga akeh pembalap gagal mbaleni lampu. Unta bakal mlaku ing dalan sanajan ndeleng mobil sing nyedhak, lan tabrakan asring cilaka unta lan supir.

Kaya dene negara-negara Islam liyane, prostitusi ora ilegal.

Oman ora abot kaya Arab Saudi karo komunitas LGBT, nanging pamrentah Omani ora nate milih tumindak LGBT. Paukuman kalebu denda, lan nganti 3 taun penjara.

Oman panas ing taun lan musim panas bisa dadi panas banget. Tansah ngombe banyu karo sampeyan lan waspada saka dehidrasi ing suhu sing dhuwur. Yen sampeyan ora pati panas bisa nyusoni sampeyan lan nyebabake masalah kesehatan sing serius.

Akeh wong sing nyoba nyabrang gurun Omani kanthi sendhang ing 4WD sing disewa. Sawetara wong kasebut wis mati utawa wis ngluwari mung waktune.

Wisatan liwat ara-ara samun butuh persiapan sing tepat. Kayane gampang banget saka 4WD, kanthi kahanan hawa modern, nanging yen gagal, sampeyan bakal bali maneh.

Aja lunga-lunga wae. Paling sithik kanggo loro nganti telung mobil (saka sing padha) yaiku aturan. Ninggalake jadwal karo kanca kanthi instruksi sing jelas yen sampeyan ora ngasilake kanthi tepat. Ayo paling ora: - alat pemulihan: spades, tali (lan lampiran), tikel pasir utawa tangga - rong ban cadhangan lan kabeh peralatan sing dibutuhake - pompa udara sing apik (kapasitas dhuwur) - banyu cekap (paling ora liter 25 luwih saka sing sampeyan pikirake sampeyan mbutuhake ngombe) - cekap bensin: ora ana stasiun bensin ing tengah ora ana.

Yen sampeyan duwe - utawa entuk - telpon satelit, jupuk. (Mobil mung bisa digunakake ing wilayah sing winates.) Priksa mobil sampeyan sadurunge lelungan kasebut.

Apa sing kudu diajeni

Omanis umume wong asor lan asor. Kaedah hormat biasa nalika lelungan ing negara Muslim kudu diturutake ing Oman, sanajan para warga katon kurang ngregengake tinimbang tanggane.

Menehi sepi babagan sultan, sing wis nindakake luwih akeh kanggo ngembangake bangsa ing sejarah sing anyar. Dheweke samesthine bakal dianakake banget.

Tandhing cukup umum ing Oman. Bocah-bocah, pria lan wanita umume bisa ndeleng sampeyan mung dadi wong manca, utamane yen sampeyan plancongan ing musim lan ing panggonan sing ora ana. Iki ora dimaksudake minangka ngenyek, nanging nuduhake minat, lan eseman sing ramah bakal nyisihake bocah-bocah sing nggegirisi lan nuduhake lan wong diwasa kanthi seneng nyoba sawetara frasa Inggris.

Sanjabane Muscat lan Salalah, aja eseman karo jenderal, amarga meh kabeh sesambungan karo jenderan ngelawan bisa dianggep ngili. Masyarakat sing paling terasing nggawe manawa wong kudu ngomong karo jender sing ngelawan supaya bisa dideleng kanthi maksimal.

Sampeyan kudu dingerteni manawa miturut hukum Omani, wong Omani bisa diadili utawa diadili menyang pengadilan amarga ngala-ala wong liya, kaya ngarani dheweke ngarani penghinaan ("kuldi", "asu", "babi", "wedhus" lan liya-liyane). Omanis, sanajan "asor" sensitif banget marang apa wae sing dikritik minangka kritik, apa wae pribadi, nasional, utawa apa wae sing dirasakake kaya diarah ing Teluk. Sanajan Arab Saudi biasane target kanggo guyonan ing jagad Arab (khususe ing Levant), Omanis ora prayoga. Sing biasane disangka Westerners "sensitif" tingkat, cukup normal ing Oman lan amarga umume amarga Omanis wis tuwuh ing lingkungan sing kritik lan panggilan nelpon luwih utawa kurang dilanggar.

Situs web pariwisata resmi Oman

Nonton video babagan Oman

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]