njelajah ottawa, canada

Jelajahi Ottawa, Kanada

Jelajahi ibukutha Ottawa Canada. Kutha iki dumunung ing sisih Ontario Kali Ottawa, ing sisih Gatineau, Quebec. Populasi metropolitan Ottawa yaiku 1.4 yuta lan saiki nomer enem paling gedhe ing Kanada, lan nomer loro paling gedhe ing Ontario sawise Toronto.

Unike minangka ibukutha Amerika Lor, kutha iku dwibahasa. Basa Inggris minangka basa pisanan sing mayoritas pedunung, nanging basa Prancis minangka basa pisanan nomer sing signifikan. Staff ing paling toko lan restoran nganggo lan uga, umume, bilingualisme umume.

Ottawa dadi omah ing pirang-pirang budaya ing jagad amarga ewu imigran saka saindenging jagad saiki ngarani omah Ottawa. Kutha iki paling dikenal kanthi jeneng ibukutha negara nanging wis dadi salah sawijining kutha ing Amerika Utara sing paling cepet amarga sektor bisnis berteknologi tinggi.

Ottawa diwiwiti minangka kutha kayu sing asor, banjur diarani Bytown, sing dijenengake Kolonel John By. Kolonel Kanthi ngawasake pambangunan Terusan Rideau, saiki situs Warisan Donya UNESCO, umume ditindakake kanthi tangan, antarane 1826 lan 1832. Pabrik kayu digawe ing sadawaning Kali Ottawa ing pertengahan abad kasongolas lan sing nggawa tenaga kerja lan kasugihan menyang masarakat sing saya tambah akeh. Pusat sing ditindakake saiki, yaiku Pasar ByWard. Nalika isih dadi pusat hiburan wengi kutha, mula saya ganti saka brothel lan tavern awal.

Dina iki, sektor ekonomi utama yaiku layanan publik, lelungan lan pariwisata lan industri berteknologi tinggi. Ottawa kanthi bangga tetep dadi kutha ijo lan ana ing tunjukan telung kali (Ottawa, Rideau lan Gatineau) uga kanal Rideau. Akeh warga sing nggunakake taman Ottawa kanthi rutin lan ruang ijo, sepedaan lan lintasan ski negara. Akeh obyek wisata nasional ing Ottawa: Parliament Hill; Perpustakaan Nasional lan Arsip; Galeri Nasional; uga Museum of Peradaban, Fotografi Kontemporer, Alam, Perang lan Ilmu & Teknologi.

Bandhara Internasional Macdonald-Cartier sing mentas direnovasi lan bandara utama yaiku Ottawa kanthi bandhara biasa lan budhal saka kutha-kutha Kanada utama lan akeh Amerika.

Parkir paling akeh obyek wisata pancen trep, sanajan parkir ing dalan ing wilayah kutha kadang premium. Yen sampeyan nyopir menyang pusat kutha ing akhir minggu, parkir gratis ing garahe ing World Exchange Plaza. Ana mlebu garahe ing Jalan Metcalfe lan Jalan Raya Queen. Ing parkir dalan uga umum gratis ing akhir minggu lan gampang ditemokake. Peta pancen migunani yen sampeyan bakal nyopir ngubengi pusat kutha amarga akeh lurung-lurung minangka siji arah lan luwih saka siji pengunjung wis ngeluh babagan navigasi inti ing kutha.

Umume perusahaan sewa mobil utama duwe sawetara kantor ing Ottawa sing kabeh dadi pusat bandar lan bandara.

Ottawa minangka kutha sing apik kanggo njelajah ing sikil. Kanthi lurung-lurung sing rame ing pedestrian lan kapadhetan atraksi, mobil pancen larang lan ora perlu kanggo umume. Papan sing apik kanggo miwiti wisata ing Ottawa yaiku Kiosk Informasi Ibukutha, sing ana ing Jalan 111 Albert ing World Exchange Plaza. Dheweke duwe peta lan brosur kanggo umume wisata turis ing Ottawa, sing akeh sing mlaku.

Wilayah pejalan kaki sing populer, utamane ing wulan musim semi lan musim panas, yaiku macem-macem dalan ing Pasar ByWard. Sparks Street, mlaku ing kutha sing meh podo karo Bangunan Gedung DPRD, minangka salah sawijining wilayah pejalan kaki sing populer ing siang lan wengi, utamane ing wulan musim semi lan musim panas.

Wisata sing dituntun kasedhiya karo Ottawa Walking Tours lan liyane kayata Around About Ottawa. Ana akeh sing bisa dideleng lan kapital ing Ibukutha Bangsa supaya pandhuan wisata bakal nggedhekake wektu lan pengalaman pengunjung ing kutha sing apik iki. Kabeh wisata kalebu sawetara riwayat uga trabasan liyane sing ora umum.

Elinga, Ottawa minangka kutha kanthi iklim kontinental sing saestu. Ing musim dingin, kulit sing didedahake bisa beku ing sawetara menit utawa kurang, dadi lapisan ing sandhangan lan nglindhungi dhewe kanthi nganggo topi (toque utawa topi tutup), sarung tangan lan boots. Sanajan nyedhaki Kutub Lor tinimbang khatulistiwa, suhu panas lan kelembapan bisa ditindhes, saéngga nggawa banyu yen sampeyan lagi nindakake jumlah lumampah utawa muter. Yen sampeyan lagi mlebu dalan cedhak ing kanal utawa kali, ana sumber banyu ngombe kanggo ngisi botol sampeyan. Uga aja lali nyamut nyamuk.

Biasane sawetara pilihan kanggo nyewa sepeda ing pusat kutha, lan mesthi sampeyan mesthi nggawa dhuwit sampeyan dhewe. Ottawa banget diakses para penunggang basikal. Sepisan maneh, sampeyan bisa uga pengin miwiti kanthi langsung ing Parlemen Hill kanggo milih peta wilayah kasebut utawa golek sewa sepeda. Siklus menyang wisata ing Ottawa, yaiku dalan gedhe, nanging aja nglalekake Gatineau ing sisih kali. Dheweke duwe sawetara obyek ing sadawaning kali kalebu Museum Peradaban lan yen sampeyan pengin nyepang sikil sampeyan, Gatineau Park duwe akeh jalur muter.

Kutha iki mung dilintasi liwat 170km jalur sepeda, ana sing dituduhake karo para motor, lan ana sing dituduhake karo para pejalan kaki. Kutha kasebut nyediakake Jalur Interaktif lan Peta Liyane. Kajaba iku, kutha kasebut nutup dalan 50 km ing mobil saben dina Minggu nalika musim panas saka Victoria Day nganti dina Buruh, ngidini olahraga, olahraga luncur lan mlaku ing dalan-dalan kasebut. Dalan sing melu ing Ottawa yaiku: Sir John A MacDonald Parkway (ing pinggir Kali Ottawa), Kolonel By Drive (ing sadawaning Terusan Rideau), lan Rockcliffe Parkway. Dalan liya sing melu yaiku ing Taman Gatineau: Gatineau Parkway, Champlain Parkway, lan Fortune Lake Parkway.

OC Transpo nduwe rak sepeda ing ngarep bis akeh. Sampeyan bisa mbukak mancal ing rak banjur numpak bis kanggo penumpang normal. O-Train uga bakal njupuk sepeda.

Wonten musium lan galeri nasional ing Ottawa lan Gatineau tetanggan. Kabeh museum ing Ottawa duwe pengakuan gratis ing Dina Kanada, Juli 1, sanajan umume rame banget.

Apa sing kudu ditindakake ing Ottawa, Kanada

Jelajahi Ibukutha Bangsa kanthi temenan katon cedhak lan mlaku wae. Ana pirang-pirang wisata sing mlaku kanggo ngenalake sampeyan menyang ibukutha. Ottawa Walking Tours nawakake pedoman sejarah ing pusat kutha Ottawa kanthi mandeg khusus ing wilayah sing penting sejarah. Pariwara para tamu sing kenal karo sejarah lan pesona ing kutha lan ngidini pengunjung sinau luwih lengkap babagan sejarah, arsitektur, karakter politik warna-warni, uga nyoto sawetara foto sing luar biasa. Wisata ditawani saben taun lan leladen dibutuhake. Haunted Walk of Ottawa nawakake wisata sing fokus ing haunts kesuwur lan riwayat sing luwih peteng ing Ottawa. Krungu critane babagan angkara ing sawetara lokasi sing terkenal ing Ottawa, kalebu Fairmont Chateau Laurier, Museum Bytown lan Ottawa Jail Hostel. Pandhuan cemlorot mimpin tamu ngliwati dalan kutha kanthi lampu lampu-swasana sing sampurna kanggo crita hantu sing apik. Wisata ing taun, udan utawa sumunar ing taun. Reservasi dianjurake banget.

Yen sampeyan seneng ing njaban ruangan, utamane yen sampeyan siklus, mesthine bakal ngunjungi Taman Gatineau mung sebrang kali saka Ottawa. Sepeda bis bisa disewakake sajrone musim panas ing pojok sisih lor-wetan ing Chateau Laurier. Ottawa lan tlatah ing sekitar sekitar 170km tilase sing dituripake umum ing ngendi sampeyan bisa mbukak, mancal, mlaku-mlaku utawa nggulung. Yen sampeyan nggoleki papan kanggo miwiti, tumuju menyang dalan banyu sing paling cedhak: tilas trotoar loro-lorone ing kali Ottawa, Terusan Rideau, lan Kali Rideau. Trans Canada Trail mlebu ing Ottawa liwat komunitas pinggiran Carleton Place lan Stittsville, banjur gabung karo Ottawa Kali ing Teluk Brittania (cedhak karo Carling Avenue ing Bayshore Drive). Iku nderek ing kali 13 kilometer sisih wetan menyang Hill Hill, banjur nyabrang menyang Quebec sisih, ngluwihi lan ngluwihi Gatineau Park.

Ing musim dingin, go skating rink skating ruangan paling gedhe ing donya, terusan Rideau. Skate bisa disewakake, lan panganan sing bakal dituku, saka vendor tepat ing es. Iki uga minangka papan sing apik kanggo nyenengake "buntut berang" sing minangka keahlian lokal - sing kaya kue corong, asring disenengi karo jeruk lan gula. Rasane banget karo adonan goreng. Sistem tilas kutha dadi sistem tilase ski negara sing apik banget, kaya dalan tilas ski 200km ing Taman Gatineau. Ski mudhun kanggo kasedhiya ing kali ing telung situs cedhak: Camp Fortune (180 m vertikal), Edelweiss (200 m vertikal) lan Mont Cascades (165 m vertikal).

Ing musim semi awal (biasane Maret), nalika suhu awan awan ing hawa ora beku lan suhu wengi kurang beku, coba ngunjungi sirup gula kanggo sirup maple seger. Ana akeh sing kudu dipilih ing wilayah kasebut yen sampeyan duwe mobil kanggo ngusir saka kutha.

Ditemokake ing sisih tengen propinsi, plancongan menyang Québec tetanggan bisa ditindakake kanthi gampang.

Gatineau - Nyabrang kali Ottawa. Museum Peradaban Kanada kelas Donya pantes dikunjungi. Nightlife ing lingkungan Old Hull asring dianggep luwih unggul ing Ottawa; kanthi sawetara klub sing banter nanging uga nawakake kafe seni kanthi musik langsung lokal.

Wakefield - kutha artis gambar gambar ing pinggir kali Gatineau. Sugih kanthi sesaji budaya lan lingkungan alam sing indah (utamane ing musim gugur).

Mungkin Laflèche. Tujuan sing paling apik kanggo wong-wong sing seneng kegiatan ruangan ing taun Gatineau Hills. Perusahaan nirlaba komunitas sing nawakake tilase alam sing apik, tur ing gua Laflèche sing bersejarah, lan taman pangeboman paling gedhe kanggo wilayah petualang (kalebu sawetara ziplines). Nelpon supaya leladen luwih disaranake.

Eco-Odyssée. Pilihan liyane sing apik kanggo para pecinta alam sing cedhak karo Wakefield. Maze banyu sing apik kanggo sinau babagan lingkungan rawa lokal.

Gedhe Kanada Bungee kanggo petualang sing canggih.

Penyayang Jazz lan Blues bisa nemokake apa sing digoleki ing tanggalan musik Ottawa iki.

Ottawa dadi tuan rumah luwih saka festival lan acara 60 saben taun, kalebu:

Ottawa Jazz Festival nalika musim panas.

Ottawa International Chamber Music Festival ing musim panas, minangka salah sawijining sing paling gedhe ing donya

Bluesfest, uga ing musim panas: Festival blues paling gedhe ing Canada, lan nampilake uga rock, pop lan musik donya. Akeh pengunjung sing teka ing Ottawa saka Atlantik Kanada lan New England khusus kanggo Bluesfest.

Festival Fringe, penawaran musim panas liyane.

Musim musim salju, nyenengake nalika nampilake ukiran es lan patung salju

Pesta Tulip, bonanza musim semi kembang mentol, sing diwenehake saben taun dening pamrentah Walanda, uga minangka seri konser sing nampilake rock Kanada lan grup musik sing misuwur.

Festival Ferrari ing wulan Juni, ing Jalan Preston.

Dina Kanada, ngrameke ulang tahun Kanada ing Ottawa ing Juli 1st.

Ottawa akeh hiburan hiburan teater. Sing kalebu ing Pusat Kesenian Nasional (Inggris lan Prancis), Perusahaan Teater Agung Kanada, Ottawa Little Theatre, lan Pemain Tara (téater Irlandia).

Pusat Kesenian Nasional uga nyedhiyakake papan utama kanggo pagelaran Dance lan Orchestral.

Pirate Adventurs, dalan mburi hantu 588. Juni-Oct. Nggabungake kru swashbuckling Pirate Adventures kanggo téater interaktif lan pelayaran sing ora bisa dilacak ing sadawaning Terusan Rideau ing Mooney's Bay. Kostum Pirate, cat pasuryan lan jeneng bajak anyar kanggo kabeh minangka kapten lan punggawa goleki bandha sing srengenge nalika nggawe bajak sing nakal! Kasenengan kanggo kulawarga.

Apa sing kudu dituku

Tlatah Pasar ByWard ing kutha Ottawa, ing sisih wétan Terusan Rideau lan Chateau Laurier, minangka wilayah blanja paling populer. Ing musim panas, warung sing adol woh-wohan seger lan kembang ing dalan, nanging sanajan ing tengah musim dingin ana sawetara vendor sing keras kanggo ngalangi kadhemen - lan sirup maple sing tuku ing kene regane setengah rega toko souvenir ing papan liya ing kutha. Ing wayah sore, pasar mandheg lan restoran, pub lan bar wilayah njupuk minangka atraksi utama, ing samping akeh juru main ing dalan.

Sparks Street minangka dalan pejalan kaki sing nyenengake ing blokir Parlemen lan dalan umum kanggo ndeleng. Sadawane dalan iki sampeyan bakal nemokake mayoritas toko wisata sing adol pos, magnet, lan sirup maple. Galeri Astrolabe, sing ana ing dalan iki, minangka trofi peta antik uga poster vintaj. Ana sawetara kafe ruangan lan restoran sing kudu dipilih uga.

Kampung Westboro Ing taun-taun pungkasan, ing sadawane Richmond Road ing "cedhak sisih kulon" saka Ottawa saka Golden Avenue ing sisih wétan menyang Tweedsmuir Avenue wis dadi zona pariwisata lan blanja, lan kalebu sawetara toko ruangan (sandhangan lan peralatan), restoran lan kopi.

Setu pungkasan ing Mei, lingkungan Ottawa Glebe dadi tuan rumah Penjualan Garasi Agung Glebe taunan. Atusan tabel nyetel warga ing garasi utawa ing lawangane lan adol barang sing digunakake wiwit knink-knack knuter menyang elektronik kanggo klambi. Bisnis ing wilayah kasebut uga duwe adol trotoar, lan para vendor adol karya seni, baking, lan panganan. Nyopir lan parkir nalika adol ora perlu lan mokal. Tiba ing sikil utawa taman lan mlaku menyang tetanggan. Kanggo parkir, lan kanggo tawaran sing paling apik (utamane ing barang sing luwih gedhe kaya perabot), tekan awal. Acara kesusu dening 8 AM nanging terus sore nganti sore. Vendor disaranake nyumbang dhuwit saka OTawa Bank Bank ing Ottawa.

Apa sing arep dipangan

Panganan sing duwe etnik saka saindenging jagad kasedhiya ing macem-macem restoran lan vendor dalan ing saindenging kutha. Wilayah Market ByWard duwe macem-macem macem-macem masakan; wilayah Chinatown ing sadawane Somerset Ave. antarane Bronson Ave. lan Preston St; Little Italia mlaku kanthi dawa Preston Street, saka Carling Avenue nganti Albert Street.

Coba uga BeaverTail sing sedhep, jajanan sing apik banget, sing ana gandhengane karo Ottawa, sanajan ana pirang-pirang papan sing negesake nggawe. Kasedhiya ing versi manis lan gurih, paling ndhuwur karo kayu legi, gula, gula aising, lan sapiturute Ing musim adhem, akeh papan sing bakal menehi ing kanal. Ana macem-macem topeng lan rasa buntut sing bisa ditrapake kanthi gula klasik lan kayu manis. Nanging, favorit saka warga yaiku Killaloe Sunrise, pucuk gula kayu manis lan jus lemon.

Toko kopi ditemokake ing saindenging kutha.

Kanggo mangan sing dudu Kanada sing paling apik, tekan Somerset Street West cedhak Bronson menyang jantung Chinatown. Ing kene sampeyan duwe pilihan papan kanggo Vietnam, Thai, Kanton, lan liya-liyane sumber sing apik kanggo panganan etnis yaiku regangan ing Rideau antarane King Edward lan jembatan menyang Vanier. Sampeyan bisa nemokake panganan ing Timur Tengah, Afrika lan Asia ing kana.

budget

Ottawa bisa uga duwe restoran shawarma lan falafel luwih akeh tinimbang papan liyane ing Bumi (njaba jagad Arab, mesthi) lan umume wong-wong mau bakal dadi shawarma sing paling gedhe udakara $ 5. Sing sibuk banget biasane ing akhir minggu ing awan awan, lan ing akhir minggu sawise bar cedhak. Market lan Elgin St. loro-lorone duwe akeh restoran lan pub sing kudu dipilih. Dina makan malam, toko bagel lan restoran panganan cepet bisa ditemokake ing wilayah blanja ing saindenging kutha.

Sampeyan uga bakal nemokake "gerbong chip" utawa "truk chip" sing diparkir ing macem-macem lokasi ing saindenging kutha nalika awan. Wong-wong mau ngladeni hamburger, asu panas, sosis, pogos (asu jero, asu panas sing dibakar ing kayu), Kripik (kentang goreng) lan poutine (kentang goreng sing ditutupi kari keju cheddar lan kuah - populer banget ing Quebec lan sisih wétan Ontario). Ing wulan musim panas, truk panganan upscale uga katon, manut karo craze ing kutha-kutha Amérika Lor.

Apa sing kudu diombe

Wilayah bar sing paling populer yaiku ing Pasar ByWard, ing sadawane Wellington Avenue ing Westboro lan ing antarane loro Elgin Street lan Bank Street antarane Somerset lan Gladstone ing area Centretown. Ana pub lan bar sing sumebar ing saindenging kutha.

Sampeyan uga bisa njupuk trip cilik ing kali Ottawa menyang Gatineau. Bar ing sisih Ottawa caket ing 2: 00 AM, sanajan propinsi Québec nduwe panggilan pungkasan 3: 00 AM, pangecualian digawe ing Gatineau ing ngendi bar uga cedhak ing 2: 00 AM.

Elinga, udud ora diidini ing restoran lan bar ing Quebec. Undang-undang anyar, sing dadi kekuwatan ing 2012, uga nglarang ngrokok ing pati bar ing Ottawa.

Wiwit pertengahan 1990, ana jeblugan ing pub gaya Irlandia- / Inggris ing saindenging kutha.

kontak

Kode wilayah kanggo Ottawa yaiku 613 lan kode overlay 343. Dial sepuluh angka (kode wilayah + nomer lokal) dibutuhake kanggo kabeh telpon lokal.

Tetep aman

Ottawa minangka papan sing aman lan dilindhungi, mula yen sampeyan nggunakake akal sehat paling aman kaya kutha liyane. Ana akeh turis ing kutha, utamane ing wulan musim panas, lan ana sawetara kedadeyan perampokan utawa serangan.

Gunakake akal sehat, utamane nalika nunggang ing wayah wengi, saben stasiun transit duwe pirang-pirang kothak telpon darurat. Sawise peteng, rawat banget ing wilayah sing cedhak kutha kaya Lowertown, lan uga Hintonburg, Vanier, Bayshore, Ledbury, Heatherington, Caldwell lan South Keys. Tlatah iki dikenal duwe anané geng, lan masalah obat. Ottawa umume aman banget, nanging kaya kutha liyane duwe apel ala.

Kajaba iku, Ottawa duwe masalah ora duwe omah sing ala, utamane ing wilayah Rideau Street. Panhandler asring sopan lan ora agresif banget.

Wisata dina saka Ottawa

Sadawane kali saka Ottawa yaiku Gatineau, sing nduwe Museum Peradaban Kanada sing apik banget lan sawetara restoran apik banget. Ana taman nasional sing apik saka jeneng sing padha mung ing sisih lor-kulon, kanthi tebing dhuwur lan tlaga sing beninge. Ing wilayah iki dumunung:

Wakefield, 30-45 min dening mobil sisih lor Ottawa, sawijining desa sing apik ing Kali Gatineau ing Gatineau Hills. Ing sisih Quebec ing kali, nanging umume nganggo basa Inggris.

Ing sisih kidul-wétan Ottawa yaiku wilayah deso sing rata lan akeh kutha-kutha komuter cilik, desa pertanian, lan alas kadang kala. Tanah rendah iki dibukak luwih saka wolung kabupaten lan nglancarake kabeh

lan tapel wates Amerika Serikat, atusan kilometer adoh. Ing dhusun pertanian iki ana:

Merrickville, 45 min mobil ing sisih kidul Ottawa, negesake minangka desa sing paling apik ing Kanada.

Perth, 1 jam kidul, kutha sing apik banget karo pabrik pabrik, lan bangunan warisan.

Carp, desa cilik 10 km sisih lor Ottawa, nduwe Perang Dingin surreal "Markas Pemerintah darurat darurat" (Diefenbunker), saiki dadi museum.

Ing sisih kulon Ottawa ana terrain luwih abot. Tanah Tinggi Madawaska, sing diwiwiti udakara 90km ing sisih lor-kulon, minangka wilayah ara-ara samun sing dumadi saka mil lan tlaga. Ing wilayah iki dumunung:

Greater Madawaska, Resor Calabogie Ski babagan jam 1 1 / 2 ing sisih kulon Ottawa.

Ing sisih lor Ottawa dumunung ing Renfrew County, jantung sing ngerti kanthi koleksial minangka Lembah Ottawa. Sanajan Ottawa dumunung sacara geologis ing Lembah Ottawa, minangka istilah kolokium digunakake kanggo nyebut wilayah budaya ing sisih lor Ottawa.

Montreal, kutha paling gedhe ing Quebec, yaiku 200km sisih wetan. Kutha sing nganggo Prancis paling gedhe ing njaba Eropa.

Toronto, Kutha paling gedhe ing Kanada, udakara 500km ing sisih kidul-kulon.

Kingston, udakara 200km ing sisih kidul-kulon, ing dalan menyang Toronto. Kutha lawas dumadi saka bangunan watu gamping lan omah ing Universitas Queen, salah sawijining Canadauniversitas paling adiluhung.

Situs web pariwisata resmi Ottawa

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Ottawa

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]