njelajah Papua New Guinea

Jelajahi Papua New Guinea

Jelajahi Papua New Guinea minangka negara pulo ing Oceania, karo akeh kutha sing arep dilawati.

  • Port Moresby - kutha ibukutha kanthi kebon Zoologi sing menarik, bangunan Parlemen, museum, lan umume Melanesian atmosfer.
  • Alotau - ibukutha provinsi Milne Bay lan gateway menyang sawetara pulo sing apik banget.
  • Goroka - kutha dhuwur sing apik kanthi iklim sing nyenengake lan Goroka Show taunan. Pusat industri kopi negara.
  • Lae - kutha nomer loro, pusat komersial utama lan gerbang ing Highlands.
  • Hagen - kutha 'liar-kulon' ing wilayah Highlands, sing bakal ngerti sampeyan ing cuaca Highlands sing nyenengake lan garing lan budaya Highlands.
  • Madang - kutha sing indah kanthi penerbangan batt ing wayah sore (ora ilegal kanggo nyiksa), lan malah nyilem liyane.
  • Rabaul - kutha ing sikil gunung geni aktif sing diungsi lan rusak amarga pledhen utama ing 1994.
  • Vanimo - kutha wates yen sampeyan pengin nggawe sampeyan menyang utawa saka propinsi Papua ing Indonesia. Tujuan surfing populer.
  • Wewak - gerbang menyang kali Sepik, ing ngendi sampeyan bisa nemu budaya Sepik, kali kasebut dhewe, lan ukiran sing khas ing wilayah kasebut.

Tujuan liyane

  • Kokoda Trek - tilase kuno ing Owen Stanley Range sing misuwur banget ing bagean kasebut ing WWII.
  • Louisiade Archipelago - klompok pulo sing apik lan apik; Nyilem kelas donya lan swarga yachting.
  • Kapuloan Trobriand - diarani dening antropologis, Malinowski, minangka "Kepulauan Asih".
  • Fjord Papua New Guinea - pemandangan sing apik, nyilem, lan kain tapa sing digawe saka kulit mulberry, ing wilayah Tufi.

Ana bukti pemukiman manungsa wiwit taun 35,000 ing Papua New Guinea. Iki asale saka situs arkeologi ing Matenkupkum, sisih kidul Namatanai ing propinsi Irlandia Baru. Digs arkeologi liyane ing sawetara lokasi ing New Irlandia nemokake alat lan sisa-sisa panganan wiwit taun 20,000.

Kanggo wong sing bisa nggawe metu ing kene, pengalaman ora dilalekake. Kaendahan alam sing luar biasa mung ora bisa dicethakake. Flora lan fauna sing unik kalebu radiasi marsupial lan manuk sing gedhe banget, kalebu manuk Raggiana-of-swarga (simbol nasional) lan sawetara spesies kangoos wit. Terumbu karang sing ora ditandingi bersaing karo wrecks Perang Dunia II sing nggumunake kanggo perhatian para penyelam, lan hiking ora ana ing jagad iki.

Kanthi terrain rame, kabupaten antar suku, lan basa sing beda-beda, perkawinan antarane bangsa saiki wis diwatesi banget. Penampilan fisik lan rai beda-beda gumantung ing saindenging negara; saka sing katon meh Polinesia ing sawetara wilayah pesisir, liwat Highlanders sing cekak, nganti wong dhuwur lan patung saka wilayah kasebut ing sekitar Rabaul ing New Britain lan pendhudhuk ing kulit sing amba ing Bougainville, sing meh bisa teka saka Afrika.

Tanah tinggi tengah Papua New Guinea ora dipetakan nganti 1930 lan ora dikendhaleni kanthi efektif ing pemerintah nganti pungkasan 1960. Akibaté, masarakat uga narik kawigaten karo geografi, flora, lan fauna. Papua New Guinea minangka papan sing asring dipasarake minangka 'Pungkasan Ora dingerteni' utawa papan sing sampeyan isih bisa nemokake 'Warga Zaman Warga'.

Papua New Guinea mung ing sisih kidul khatulistiwa lan iklim tropis. Nanging, ing tlatah dhuwur, suhu sing adhem banget. Musim teles (banget) udakara wiwit wulan Desember nganti Maret. Sasi paling apik kanggo trekking yaiku wulan Juni nganti September.

Negara kasebut ana ing Pacific Ring of Fire, nalika tabrakan sawetara piring tektonik. Ana sawetara gunung aktif, lan jeblugan asring. Gempa kasebut asring umum, kadhangkala diiringi tsunami.

Geografi negara iku maneka warna lan ing papan-papan, akeh banget rapi. Tlapak gunung, New Guinea Highlands, ngetrapake dawa pulo New Guinea, dadi wilayah sing akeh pedunung sing biasane ditutupi karo hutan hujan tropis. Hutan hujan sing tebal bisa ditemokake ing wilayah rendah lan pesisir uga daerah teles sing gedhe banget ing kali Sepik lan Fly. Terrain iki nggawe angel kanggo negara ngembangake infrastruktur transportasi. Ing sawetara wilayah, pesawat minangka mode transportasi mung siji. Puncak paling dhuwur yaiku Gunung Wilhelm ing 4,509m (14,793 ft). Papua New Guinea diubengi karang karang sing lagi njaga.

Umume warga asing sing pengin mlebu ing Papua New Guinea dibutuhake kanggo njupuk visa.

Bandara Internasional Jacksons ing Port Moresby bandara internasional utama bangsa.

Nyewa mobil utawa motor, taksi dibutuhake

Papua New Guinea minangka papan sing aneh nalika arep lelungan. Kahanan tropis, geografi sengit, lan kekurangan kapasitas pemerintah tegese sithik banget dalan sing dipasang ing negara kasebut.

Yen ora ana dalan sing cedhak karo pedalaman langsung lan dalan sing bakal sampeyan ngetutake pesisir kidul-wetan sajrone sawetara jam, ora ana dalan utama sing ngubungake Port Moresby menyang endi wae.

Istimewa sing beda kanggo iki yaiku Highlands Highway, sing diwiwiti ing Lae (pelabuhan utama negara) lan mlaku munggah menyang tanah tinggi liwat Goroka tekan Mt. Hagen karo garpu arep bali menyang pesisir lan Madang. Ora suwe ing njaba Mt. Hagen cabang dalan, kanthi garis kidul bakal ngliwati Tanah Tinggi Kidul menyang Tari, lan sisih lor mlaku liwat propinsi Enga lan pungkasan ing Porgera.

Lintas ing sisih kiwa. Tandha dalan adhedhasar ing Australia standar, lan jarak dikirim ing kilometer.

Lae, Madang, Goroka, Tari, lan Gunung Hagen kabeh ana gandhengane karo dalan gedhe. Minangka pendatang anyar bisa uga menehi pitulung kanggo njaluk bantuan saka warga lokal (kayata staf hotel). Umume kutha duwe sawetara titik wiwitan

Dhiskusi

Kanthi luwih saka 820 basa - 12% saka total jagad ing Papua New Guinea, angel banget supaya kabeh wong ngobrol.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Papua anyar Guinea.

  • Kokoda Trail minangka jalur 60 mil, diwiwiti ing wilayah Port Moresby lan mlebu ing Owen Stanley Range. Dalan iki sepisanan digunakake dening para pelombong emas ing 1890 lan paling misuwur minangka situs Perang Dunia II nalika Jepang nyoba nggayuh Port Moresby ing sadawane. Perlu udakara limang dina kanggo nglacak trek kasebut, sing kalebu akeh mundhak ing antarane gunung lan aliran gunung.
  • Wilayah Highland digawe saka lembah sing subur, saben sing dipisahake karo gunung sing tegese Highlands dumadi saka pirang-pirang wilayah suku sing béda.
  • Ing Provinsi Chimbu (Simbu) yaiku Gunung Wilhelm, gunung paling dhuwur Papua New Guinea (kaki 14,880). Climbing Wilhelm cukup gampang; nanging telung utawa patang dina disaranake kanggo ngidini plancongan. Aja nyoba kanthi tenanan. Pandhuan lokal siap mbantu sampeyan kanthi biaya sing cukup. Ana views sisih lor lan kidul New Guinea saka pucuk. Kali Wahgi ing wilayah kasebut dianggep minangka salah sawijining tujuan rafting whitening whitewater paling apik ing donya.
  • Madang apik kanggo nyilem scuba kabeh tingkat, lan terumbu karang dadi papan kanggo macem-macem spesies langka iwak warni. Ana uga pesawat tempur pesawat tempur ing jero banyu, kanthi gaman lan kargo. Ana isih gunung geni sing aktif aktif kanggo para pen trek mlaku-mlaku ora adoh saka Madang. Madang minangka komunitas maju sing misuwur kanthi seniman tradisional, kesempatan nyilem kelas donya lan kasugihan ing alas sekitarnya.
  • Luwih kulon sampeyan teka ing Wewak. Iki minangka gapura menyang wilayah Sepik Kali kanthi budaya sing béda banget saka ing Tanah Tinggi. Njupuk prau dawa nitih kali lan anak-anakane kanggo ngunjungi Haus Tambaran sing apik banget. Festival Buaya (Pukpuk Show) ing awal Agustus ing Ambunti ing Kali Sepik minangka pilihan sing apik lan kurang rame ing pertunjukan Goroka lan Hagen.
  • New Britain. Pulo iki nawakake nglangi lan snorkeling. Rute ing wilayah kasebut cocog kanggo undhak-undhakan dina lan treks liwat hutan hujan. Uga ana sumber termal panas lan bolongan lendut sing ana ing wilayah pulau iki. Masyarakat Baining sing manggon ing wilayah sisih lor-wetan ing New Britain misuwur amarga nggawe seni-seni ephemeral, bisa uga ora dituduhake luwih apik tinimbang tari geni. Topeng sing dramatis lan apik digawe saka kulit kanggo upacara iki lan dibuwang dadi ora ana gunane.
  • Jalur sing apik banget ing sisih wétan negara iki, kanthi potensial pariwisata sing durung mesthi. Nyilem kelas donya, treks dramatis lan peninggalan Jepang Perang Dunia II minangka atraksi utama. Bougainville wis suwe diisolasi amarga konflik sing ngubengi pesisir. Swarga pulo murni iki nduwe sawetara biodiversitas paling gedhe ing wilayah kasebut, kalebu ing ndhuwur lan ing banyu.
  • Kapuloan Trobriand. Kepulauan Asil sing dikenal dadi budaya unik.

Apa sing kudu dilakoni ing Papua anyar Guinea.

  • Nyilem skuba, nggunakake salah sawijining operator selam skuba lokal sing wis tikel. Badan industri Scuba Diving nasional minangka pambuka sing apik. Papua New Guinea duwe sawetara nyilem tropis paling apik ing ngendi wae tembung kasebut.
  • Iki manuk sing nonton Mekkah kanthi spesies manuk 700 kalebu akeh swarga swarga. Mesthine nggawa sepasang teropong lan takon ing desa supaya sukarelawan bisa golek manuk. Pengalaman sing luar biasa! Warisan Ekspedisi mbukak dalan liwat PNG ing kapal ekspedisi uga nggawa Birding Expert / Lecturer ing kapal sing dadi pandhuan lan mbongkar kesempatan manuk.
  • Surfing
  • Daya tarik liyane sing misuwur ing kene yaiku nyulam ing gunung, dataran pesisir, lan bukit Kokoda lan tilase liyane. Trek Kokoda narik kawigaten atusan atusan mlaku setaun.
  • Nelayan wis tambah akeh populer. Spesies kalebu Black Marlin, Blue Marlin, Sailfish, Kuning Fin, Skipjack lan Dogtooth Tuna lan Giant Trevally. Mahi Mahi (Ikan Dolphin), Mackerel lan Wahoo. Iwak sing cukup tantangan yaiku bass ireng, sing, pound kanggo pound, dianggep dadi iwak gelut paling angel ing saindenging jagad

Festivals

Kegiatan sing paling populer kanggo turis ing kene yaiku festival kayata acara Sing-Sing ing taun Goroka lan Mt. Hagen nuduhake. Sajrone pertunjukan kasebut, biasane luwih saka sèket ensembel sing didadekake. Perayaan iki kompetitif lan rombongan sing menang diganjar kanthi dijaluk menehi konser ing akeh restoran lan hotel sajrone taun sabanjure. Kaendahan lan warna-warni festival New Guinea loro-lorone nyenengake para turis lan mbantu para warga kanthi finansial.

Apa sing kudu dituku

Ana ora mung akeh blanja ing pangerten biasa. Ing kutha-kutha utama ana sawetara mall lan pasar. Yen ora, umume blanja wis rampung ing pasar-pasar cilik sing ditindakake kanthi ora teratur. Omah sing apik kanggo ngunjungi yaiku pasar kerajinan sing ditindakake saben wulan ing Port Moresby ngelawan pantai Ela ing taman mobil College IEA TAFE. Ing kana, bisa uga tuku kerajinan saka saben negara. Sanajan wis rada larang tinimbang sing metu ing desa-desa, rega kasebut cukup berpatutan. Haggling dudu kebiasaan sing wis ditampa, bisa rada ngganggu nanging supaya nindakake kakehan bisa ngganggu lokal.

Apa sing arep dipangan

Panganan akeh banget ora rempah-rempah. Cara masak khas yaiku Mumu, oven sing ana ing jero ruangan sing daging lan sayuran, kayata Kaukau (kentang manis), dimasak. Ing babagan saben dhaharan, ana beras lan jinis pati liyane.

Ing lodges sing turis tetep, biasane campuran antarane jinis panganan lan menu Westernized liyane.

Apa sing kudu diombe

Umur ngombe / tuku hukum kanggo alkohol yaiku 21. Nanging, amarga watesan umur sing dhuwur, ngombe ing sangisore wis dadi masalah utama.

Ana merek bir bir lokal. Bakar lokal, SP (cekak kanggo Pasifik Kidul) Lager, diduweni Heineken. Anggur lan anggur asring anget amarga kurang kulkas ing wilayah tartamtu. Kajaba iku, nalika kualitas banyu beda-beda gumantung ing saben panggonan (lan ing sawetara kasus, ing saben dina) umume luwih becik nempatake banyu botol, sanajan ing hotel ndhuwur pasar. Alkohol kasedhiya ing endi wae ing papan sing adol alkohol. Nanging, alkohol bisa uga angel dipikolehi ing sawetara wilayah sing terisolasi, amarga masalah transportasi.

Desa kasebut cukup aman amarga warga bakal "ngadopsi" sampeyan minangka salah sijine. Ing pirang-pirang papan, yen sampeyan mung mandhiri, ana sing pengin ngiringan sampeyan menyang ngendi sampeyan arep lunga sanajan dheweke kudu ora gelem lan ora njaluk. Umume wong banget grapyak, penasaran lan mbiyantu lan gampang ngomong wong liya saka wong liya.

Sing paling penting yaiku yaiku babagan hukum lan kahanan sing cocog ing lokasi sing sampeyan kunjungi.

Paling ora ing wilayah suku Highlands bisa kedadeyan. Utamane pemilihan nasional bisa nyebabake permusuhan ing antarane suku. Klompok perang utamane target saben liyane nanging swasana panganiaya uga ana. Sayange, ana pirang-pirang senjata senjata tinggi sing dhuwur ing Highlands sing bisa digunakake ing perang suku. Wicaksana tetep adoh saka zona perang lan papan kanthi riwayat perang pungkasan.

Papua New Guinea dadi omah saka gunung berapi akeh lan sawetara trek paling populer kalebu cedhak utawa bener-bener munggah siji utawa luwih akeh. Tindakake pandhuan lokal lan mriksa rutin saka Laporan Aktivitas vulkanik The Smithsonian Institute bakal wicaksana.

Tetep sehat

Tunyuk banyu ing pirang-pirang wilayah ora bisa diombe.

bab

Kaya dene ing akeh budaya Melanesian, salam wong kanthi gaman tangan sing ramah penting banget. Nanging, elinga, yen iku tandha saka ngajeni supaya ora ngubungi kontak. Ngarsane staf hotel sing nyebut sampeyan kanthi jeneng, guncang tangan lan ndeleng lantai bisa uga katon ora umum ing wiwitan.

kontak

Digicel minangka panyedhiya telekomunikasi sing luwih apik. Kertu SIM prabayar anyar gampang kanggo tuku lan bisa digunakake ing telpon ora dikunci.

Njaluk metu

Dhaptar Warisan Donya Unesco

Situs web pariwisata resmi Papua

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Papua

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]