Jelajahi Peru

Jelajahi Peru

Jelajahi Peru minangka negara ing Amerika Kidul, sing ana ing sisih kulon bawana kasebut, madhep Samudra Pasifik Kidul lan bagean saka gunung Andes sing dawane Amerika Kidul. Peru minangka negara sing duwe macem-macem lan kasugihan sing ora umum ing donya. Objek wisata utama yaiku patemon arkeologi budaya pra-Columbian lan pusat kerajaan Krajaan Inca, gastronomi, arsitektur kolonial (nduwe konstruksi kolonial) lan sumber daya alam (swarga kanggo turisme ekologis).

Sanajan Peru duwe sumber daya alam sing akeh lan akeh papan sing bisa dikunjungi, skala kemiskinan nganti kira-kira 19% saka populasi lan ana tingkat kesetaraan medium. Sing sugih, biasane kalebu elit Hispanik (utawa "Criollo"), manggon ing kutha-kutha. Nanging, umume Peru minangka nasionalis gedhe lan tresna negarane kanthi bangga (umume saka sejarah Peru minangka hub loro Kakaisaran Inca lan Bongso Spanyol's kekaisaran Amérika Kidul). Uga, akeh wong Peru sing misahake negara Peru lan pamrentah ing pikirane. Akeh wong sing ora percaya karo pamrentah lan polisi, lan wong-wong biasa digunakake kanggo nglawan korupsi lan skandal pencegahan, kaya ing pirang-pirang negara. Ekonomi Peru sehat lan kuat kanthi tingkat pangembangan manungsa lan tingkat penghasilan menengah ndhuwur. Kajaba iku, pariwisata menyang Peru tansaya luwih cepet tinimbang negara liya ing Amerika Kidul.

Tembung gringo digunakake umume nanging ora umume diarani planggaran. Teges asline ngemot kabeh wong putih sing ora nganggo basa Spanyol. Akeh wong nggunakake tembung gringo sing eksklusif kanggo wong Amerika utawa penampilan Amerika. Ora umum yen wong pirang diarani gringo. Peru ora ragu-ragu kanggo salam sampeyan kanthi "Hola, gringo".

Umume, wong banget grapyak, tentrem lan mbiyantu. Yen ana masalah, umume sampeyan bisa ngandelake njaluk bantuan. Nanging kaya setelan apa wae, mesthi prayoga kanggo awake dhewe lan coba ngindhari kahanan sing ala.

Peru ora persis dadi papan kanggo efisiensi. Aja ngarep-arep samubarang kudu pas wektune, utawa persis kaya sing dikarepake. Ing njaba layanan wisata sing luwih cepet lan kutha gedhe kaya Lima, Inggris ora umum ing njaba kutha-kutha utama lan wong-wong, nyoba dadi grapyak, bisa menehi saran sing salah utawa ora pati ngerti, penerjemah bisa mbantu mbantu ing kasus iki. Rencanake ing ngarep lan tinggal akeh wektu kanggo lelungan. Pancen, ing taun-taun pungkasan, Inggris wis mulang ing sebagian sekolah minangka syarat-syarat pamrentah Peru, umume wong bisa ngerti basa Inggris, nanging ora ngerteni. Kaya ing negara-negara Latin lan Eropa liyane, masarakat Peru seneng manawa turis nggunakake basa kasebut. Teknologi Teknologi lan internet nggampangake sinau babagan basa Inggris saiki.

Tujuan liyane

  • Chan Chan - seting reruntuhan kutha lumpur Chimor kuno, lan situs Warisan Donya UNESCO
  • Chavín de Huántar - Situs Warisan Donya UNESCO saka budaya Chavin pra-Incan sekitar 900 SM
  • Taman Nasional Huascarán - taman gunung dhuwur ing Cordillera Blanca kisaran
  • Danau Titicaca - dianggep dadi banyu banyu sing bisa dilayari kanthi komersial paling dhuwur ing donya
  • Machu Picchu - situs Warisan Donya UNESCO iki minangka salah sawijining simbol sing paling akurat ing Kakaisaran Incan, lan minangka salah sawijining set sing paling misuwur lan biasa dirusak
  • Taman Nasional Manú - salah sawijining wilayah sing paling maneka warna ing Peru
  • Nazca garis - misuwur sing misuwur kanthi tokoh geometris lan gambar raksasa ing pasir ara-ara samun
  • Reservasi Nasional Paracas - cadangan alam sing populer ing Pantai Selatan
  • Taman Nasional Río Abiseo
  • Máncora - kutha pantai cilik kanthi pesisir lan pesisir sing paling apik, dadi kutha pesta nyata nalika akhir minggu lan preian

Nyawang

Ing kutha-kutha lan ing saubengé

Ing njero kutha, biasane ora ana masalah ing bis bis kutha utawa taksi. "Taksi" ora ateges mobil; istilah kasebut uga nuduhake sepeda motor, becak motor, lan sepedha motor kanggo disewa. Taksi dibagi antarane "formal" taksi, dicet lan ditandhani kayata lan duwe stiker karo SOAT, lan sing ora resmi, iku mung mobil karo stiker kaca sing ujar "Taksi". Sing pungkasan luwih apik kanggo wong lokal, utamane yen sampeyan ora nganggo basa Spanyol. Loro saka taksi radio sing luwih cepet (uga sing luwih larang), beya kasebut ora tetep utawa dipasang, nanging direncanakake karo driver sadurunge mlebu kendharaan. Takon ing hotel sampeyan utawa musuhan babagan tingkat sing sampeyan bakal ngarepake mbayar menyang lokasi tartamtu supaya entuk referensi. Ora ana pajak ing taksi.

Sawetara dalan utama, utamane ing sadawane jalur pesisir, diaspal, nanging isih akeh dalan reged ing kahanan miskin banget. Ing mangsa udan, longsoran bisa ngalangi malah dalan utama.

Dening sikil

Ing jejere dalan Inca sing misuwur menyang Machu Picchu, sampeyan bisa ngupayakake munggah akeh dalan ing saindenging Sierra, luwih becik ing musim garing, menehi saran supaya luwih dhisik, amarga ana ruang 500 sing kasedhiya ing dinane. Yen sampeyan pengin Book Inca Trail, minimun yaiku wulan 6 luwih dhisik. Mekah ing gunung kasebut yaiku Huaraz, ing ngendi sampeyan bisa nemokake akeh agensi sing nawakake wisata sing dipandu lan / utawa peralatan kanggo nyilih. Tanduran tipis ing Sierra sing luwih dhuwur nggawe hiking ing dalan sing gampang. Peta apik angel ditemokake ing Peru. Luwih becik nggawa dheweke saka omah. Priksa manawa sampeyan wis cukup yodium kanggo ngresiki banyu ngombe. Nalika hiking ing papan sing luwih dhuwur, aklimatisasi sing apik kudu dibutuhake. Entuk tas turu sing apik kanggo sampeyan, amarga wengi ing Sierra bisa dadi kadhemen (-10 ° C ing ndhuwur 4,500m normal, kadhang isih adhem). Ati-ati karo badai kilat sing bisa ucul banget. Suhu sing cepet banget lan udan deres minangka bebaya serius ing papan sing luwih dhuwur. Aja lali yen wengi isih nganti jam 12 sajrone taun, dadi senter minangka apike. Nalika munggah gunung ing gunung sing luwih dhuwur, nanging ora salju, banyu bisa uga langka. Entuk alkohol kanggo kompor gampang: Yen tuku alkohol de quemar alkohol biru utawa luwih apik, mung tuku alkohol sing ngombe murni. Sampeyan bisa entuk iki ing saben kutha. (Aja mikir babagan ngombe wae). Pancen ora gampang golek bahan bakar khusus kanggo kompor bensin. Gasoline kanggo mobil uga bisa ditemokake ing pirang-pirang toko hardware (ferreterias) sing adol liter, nanging sampeyan bisa tuku kanthi langsung ing stasiun gas, yen sampeyan nggawa botol sampeyan dhewe.

Dening mobil

Sampeyan uga bisa kanggo wisata njero negara kanthi nganggo mobil. Iki menehi kasempatan kanggo njaluk "off the beat track" lan njelajah sawetara wilayah sing durung diowahi pariwisata. Permit nyopir Internasional dibutuhake kanggo nyopir ing Peru.

Priksa manawa nggawa gas akeh, amarga stasiun gas ing wilayah sing ora populer arang banget lan asring ditutup. Tuku gas ing wayah bengi bisa dadi petualangan dhewe, amarga ing papan-papan sing akeh penduduk stasion gas cenderung cedhak luwih awal lan pompa dikunci. Pemilik stasiun kadhang turu ing jero, lan yen sampeyan bisa nggugah, dheweke bakal metu lan sampeyan isi. Coba ngerti konsumsi bensin sing luwih dhuwur ing gunung.

Touting

Kaya ing negara liya, uga ana ing Peru, ana akeh tout sing nggandhol ing bandara lan stasiun bis utawa terminal bis. Apa wae keputusan sing apik kanggo lelungan supaya ora ngetrapake bisnis karo wong-wong sing nyoba adol sampeyan ing dalan / stasiun bis / bandara. Kaping pisanan, yen bakal duwe papan sing apik, dheweke ora kudu adol menyang turis sing ora curiga nyoba nyeret saka ngendi wae. Sing luwih penting, pancene ora apike kanggo menehi dhuwit menyang wong sing pertama sing ketemu nalika tekan ngendi wae.

TIP: Yen sampeyan wis tekan kutha apa wae, mula sampeyan wis mutusake hotel sing bakal sampeyan parani. Aja sebutno iki utawa informasi liyane babagan cithakan sing nunggu sampeyan. Dheweke bakal nggunakake apa wae sing sampeyan ucapake kanggo ngetrapake goroh supaya bisa ngowahi pikiran lan melu bareng. Yen sampeyan wis milih kemungkinan hotel sing cukup apik, sampeyan bakal apik ing kana lan dheweke bakal entuk informasi (ekstra) sing bakal digoleki, kaya pesenan kanggo wisata utawa tiket.

Dhiskusi

Kaya dene ing Amerika Kidul, basa resmi Peru yaiku Spanyol.

Inggris bisa dingerteni dening para pemuda ing Lima lan nganti luwih murah ing pusat turis kaya Machu Picchu. Ing njaba kasebut, sampeyan kudu Spanyol.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Peru.

Margasatwa

Kanthi 84 saka zona urip sing dikenal 104 ing bumi, Peru dadi macem-macem macem-macem satwa. Kolom Amazon minangka papan lumba-lumba jambon, jaguar, otter kali raksasa, primata, jinis kupu 4,000 lan siji-sapasang spesies manuk 8,600 ing jagad iki.

Folklore

Bhinéka rakyat lan budaya Peru dibayangke kanthi tradhisi festival, tari lan musik sing sugih. Ing Andes, tangisan seruling lan ngalahake gendang ngiringi lagu sing nggambarake panguripan pribumi nalika para penari sing ditabuh minangka dhemit lan roh yaiku perkawinan saka pagan lan kapercayan Kristen. Ing alas, musik lan tari upacara minangka jendhela menyang suku. Lan ing pinggir pesisir, gabungan swara Spanyol sing elegan lan irama Afrika sing cerah nggambarake Conquest lan mengko tenaga kerja ing New World.

Apa sing kudu ditindakake ing Peru.

Trekking minangka cara sing apik kanggo ndeleng negara kasebut. Rute sing paling dikenal yaiku Inca klasik klasik kanggo Machu Picchu. Rute populer liyane kalebu Cordillera Blanca - Huaraz, Colca Canyon - Arequipa, Ausangate Trek, trek Salkantay, Choquequirao trek lan Inka Jungle trek menyang Machu Picchu - perjalanan adrenalin menyang Machu Picchu.

Rega trek bisa beda-beda ing antarane perusahaan, uga kahanan kerja portebel dhewe (ora ana kewan sing dipasrahake, mula peralatan digawa dening portofolio manungsa). Sanajan ana upah porter minimal lan porter beban maksimal bisa digawa (25kg / 55 lb), ora kabeh perusahaan tetep njaga tuntutane!

Peru nawakake macem-macem olahraga adrenalin kayata rafting, kayaking, biking, line zip, nunggang jaran, surfing, ATV, motocross, paragliding, canopy, canoing, sandboarding, lsp.

Kegiatan populer liyane sing kudu ditindakake ing Peru yaiku ngunjungi satwa liar ing Amazon Rainforest sing bisa uga dianggep minangka olahraga adrenalin amarga ngenteni wektu ing antarane kewan liar.

Cara sing anyar kanggo njelajah Peru yaiku kanggo ngerteni kebon lan produsen kopi. Ing pirang-pirang wilayah ing negara kalebu Cusco lan San Ignacio, saiki wis dolan dina-dina lan sewengi ngunjungi kebon petani kopi, kanthi lokal dikenal minangka "Chacras." Kanggo wektu sing cendhak, cepet jam 2-3 cepet panggang lan tur coba uga kasedhiya ing Lima.

Apa sing kudu dituku

Peru duwe tradhisi ing pariwisata lan disiapake kanggo ndeleng minangka ATM sing mlaku-mlaku meh kabeh langkah. Nang endi wae dheweke wis nate weruh turis; dheweke ngalih mode "susu turis" yen ndeleng sampeyan ora lokal. Ngomongake kanthi apik babagan rega, kanthi paling apik kanggo takon lokal.

ATM akeh kasedhiya ing saindenging negara. Kanthi tandha Cirrus utawa Maestro, sampeyan bisa narik dhuwit kanthi gampang. Priksa manawa ora ana sing nyoba ndeleng kode PIN. Sawetara bank ora ngisi biaya dhuwit kanggo entuk dhuwit, nanging umume.

Ing kutha-kutha sing luwih cilik, bisa uga ora ana sing gelem nrima kertu kredit utawa mriksa lelungan. Yen ngono, sampeyan kudu ngati-ati yen sampeyan duwe dhuwit sing cukup karo sampeyan. Asring ing kutha-kutha cilik, toko lokal bakal ngganti dhuwit kanggo sampeyan. Yen mangkono, bakal diwenehi tandha kanthi jelas. Mung njupuk tagihan US $ kanthi kondhisi amarga tagihan rada suwek utawa malah wis tuwa ora bakal ditampa.

Kerajinan Tangan

Peru misuwur amarga akeh kerajinan sing beda, apik banget lan murah. Elinga yen tuku kerajinan ndhukung dhukungan tradisional lan mbantu akeh kulawarga supaya entuk bathi kanthi andhap asor. Goleki:

Pullovers, lan akeh produk wulu (alpaca) liyane ing kabeh Sierra.

Karpet tembok (tejidos).

Ukiran ing watu, kayu lan labu garing.

Perhiasan salaka lan emas.

piranti musik khas kaya suling panci (zampoñas), drum kulit.

Aja nampa kerajinan sing katon (utawa bener) pottery utawa perhiasan pra-Columbian. Ora sah kanggo perdagangan mau, lan ana kamungkinan ora mung sing dirampas, nanging dituntut kanggo dagang sing ilegal, sanajan artefak nyata salinan utawa palsu. Menehi urusan karo polisi saka pihak kriminal kasebut ora apik lan ora nyenengake.

Priksa produk wol Alpaka palsu (Bamba) pirang-pirang barang sing didol menyang gringo sing ora dipercaya yaiku bulu tiron utawa biasa. Apamaneh ing papan-papan kayata Puno ora ana cara sing gampang dikandhani yen digawe saka Alpaca, malah bisa uga ana persentase cilik Alpaca sing dicampur karo serat liyane. Bayi Alpaca ora asale saka kewan bayi nanging shearing pisanan lan serat banget alus lan apik. Umume serat Alpaca duwe luster sing kurang lan tangane rada greget lan alon-alon bakal pulih saka ora dioyak. Toko lan mbandhingake; nyata Alpaca larang.

rembugan

Kandhang banget umum. Yen sampeyan ora digunakake kanggo ngormati sawetara aturan. Yen sampeyan pengin tuku apa-apa, wenehana dhisik rega, sanajan sampeyan wis ngerti apa sing temenan. Banjur priksa manawa kabeh wis apik. Nyadari manawa umume produk ing pasar turis bakal adol meh kabeh pasar liyane sajrone lelungan sampeyan ing Peru lan Amerika Selatan, mula aja kuwatir maneh yen ora bakal nemokake selendang alpaca tartamtu kasebut.

Sampeyan duwe cara kanggo nyang-nyangan tanpa nyatakake rega sing tepat, lan ujar "Apa Nada?", Sampeyan bakal takon mung yen bisa nurunake rega.

Yen sampeyan ujar "Ora gracias", dheweke bakal tuku supaya sampeyan tuku rega sing luwih murah. Cukup ngubengi kios-kios sing padha karo produk sing cocog karo sampeyan lan banjur bisa netepake rega rata-rata lan rega sing paling murah. Banjur pindhah tuku barang sing pengin dingerteni kanthi rega paling murah sing bisa sampeyan lakoni. Titik kabeh babar pisan ora peduli, ngerti rega minimal bakal mbantu sampeyan ndeleng antics. Aja ngrasakake vendor, bakal ana turis liyane lan mung bisnis. Ekspresi rai nalika barter rampung supaya sampeyan bisa tuku.

Cathetan Umum

Pasar pasar mung bisa ditemokake ing kutha-kutha utama lan pancen larang regane. Ing saben kutha, paling ora ana ing papan utawa papan pasar, kajaba ana Lima sing duwe konsentrasi pasar, mall lan toko gedhene. Ing kutha-kutha, ana pasar sing beda (utawa bagean saka siji pasar gedhe) kanggo macem-macem artikel.

Toko kanthi artikel sing padha cenderung diklumpukake ing dalan sing padha. Dadi, yen sampeyan sadurunge ngerti dalan sing cocog nalika nggoleki soko khusus, mesthine ora ana masalah yen bakal enggal ditemokake.

Apa sing kudu dipangan - ngombe ing Peru.

Endi turu

Hotel ing Peru banget umum lan cukup murah. Ana antara 1 - lintang 5. 5 hotel bintang biasane kanggo pariwisata paket utawa lelungan bisnis, lan ora umum ing njaba Lima. Hotel bintang 4 biasane rada larang lan ora umum, nanging ing kutha-kutha gedhe. Hotel bintang 3 minangka kompromi sing apik antarane rega lan kualitas lan hotel bintang 1 murah banget, nanging aja ngarep-arep banyu panas utawa lingkungan sing aman banget.

Dhasar dhasar babagan kebersihan lan panganan angel kanggo njamin keamanan panganan lan ombenan, utamane ing negara-negara berkembang. Nanging sampeyan bisa uga terus nikmati panganan lokal; iki minangka bagean saka kesenengan lelungan internasional. Milih pilih Penyakit sing bisa disebabake saka diare utawa disentri cilik, kanggo penyakit sing luwih serius (kayata infeksi Parasitik) sing bisa ngrusak perjalanan sampeyan. Mulane sampeyan kudu ngati-ati: Coba mangan panganan sing mung masak Aja prasmanan utawa panganan liyane sing wis dirasakake maneh lan didelok karo kontak karo laler Aja nganti laut ing panggonan sing ora dingerteni Woh-wohan lan sayuran sing angel dingerteni: aja nganti mangan kajaba sampeyan duwe keamanan sing wis dikumbah ing banyu sing bisa diombe utawa yen bisa dikupas tanpa nutul pulp. Ing tropis woh-wohan sing paling aman yaiku gedhang lan papayas. Ati-ati, sampeyan bisa nolak panganan apa sing dianggep ora aman, yen prelu njaluk panganan sing dimasak utamane kanggo sampeyan

Tutul banyu. Ngombe banyu mung yen sampeyan yakin manawa aman. Aja ngombe banyu tunyuk. Yen sampeyan nggunakake banyu paip kanggo sikat untune utawa cuci cangkem, jupukake sepira sabisa. Banyu banyu bisa diombe kanthi ngombe (nggodhog ing ceret kudu cukup) utawa kanthi cara dimurnikan kayata tablet yodium utawa sinar UV. Banyu botol murah lan rasah luwih apik tinimbang banyu sing digodhog. Priksa botol kanggo mesthekake yen durung dibukak lan diisi maneh.

Situs web pariwisata resmi Peru

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Peru

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]