njelajah Manila, Filipina

Jelajahi Manila, Filipina

Jelajahi Manila ibukutha ing Philippines lan pusat pendidikan, bisnis, lan transportasi bangsa. Manila nduweni reputasi minangka wana konkrit sing wis disirnakake, lan asring diabaikan minangka persinggahan mung kanggo para turis sing tujuane tekan propinsi utawa pulo Filipina liyane. Sejatine reputasi iki pantes, nanging Manila saya cepet berkembang lan duwe sejarah lan pengalaman sing sugih. Kutha iki nyebar, kesusu, lan rumit budaya, kanthi warisan budaya sing warni lan macem-macem hiburan wengi.

Distrik Manila

Sajarah

Sajrone telung abad ing Manila dijajah lan dikelola Spanyol sing ninggalake warisan arsitektur sing langgeng ing saindenging Filipina, utamane babagan gereja, kubu lan bangunan kolonial liyane sing isih bisa katon ing reruntuhan Intramuros, dibangun ing pungkasan abad 16th. Manila wiwit dadi pemukiman ing tebing Kali Pasig, lan jeneng asale saka "Maynilad," sing nuduhake tanduran mangrove sing dikenal minangka Nilad, sing akeh tlatah ing wilayah kasebut. Sadurunge tekane Spanyol ing abad 16th, Manila dadi omah karo wong-wong Islam-Melayu, sing turunan saka Arab, India, Asia Wétan lan wong-wong Asia Tenggara liyane. Ing 1571, 50 taun sawise ditemokake Magellan ing pulo kasebut, penjajah Spanyol Miguel López de Legazpi ngaku Filipina minangka jajahan lan netepake Manila minangka ibukutha.

Manila nduwe iklim savannah tropis lan liyane saka Phillipines dumunung ing wilayah tropis. Iki tegese kutha ngalami variasi musiman cilik, nanging kelembapan tetep setaun (74% rata-rata).

Dhiskusi

Sanajan ana luwih saka basa pribumi 170 sing dienggo saben dina, sing paling akeh dingerteni lan, bareng karo basa Inggris, salah siji saka rong basa resmi, basa Manila ana Filipino lan umume diomongake ing pirang-pirang omah. Inggris uga akeh digunakake ing Manila. Basa Inggris minangka basa pamrentah lan pilihan sing luwih disenengi kanggo komunikasi tinulis resmi, bisa uga ing sekolah utawa bisnis.

Apa sing kudu ditindakake ing Manila, Filipina.

Apa sing kudu dituku

Bank lan kantor ijol-ijolan kasedhiya ing bandara lan kaget, dheweke nawakake tarif luwih apik tinimbang pirang-pirang wong sing ngganti dhuwit ing papan liya. Ora ana komisi. Umume bank-bank biasa ing njaba bandara mung bakal ngganti mata uang asing kanggo para pelanggan dhewe, sampeyan bakal bisa dipeksa nggunakake tukang dhuwit. Luwih adoh saka Area Pelancong Sabuk, lan sing paling cedhak ing sacedhake pasar umum kutha utawa kutha, luwih becik kurs. Safety ora dadi masalah utamane yen sampeyan ngganti sajrone jam sing sibuk (safety ing nomer). Mesthekake yen sampeyan ngitung kabeh lan sijine aman ing wong sadurunge mangkat.

Dhuwit bisa mundur saka ATM lan dheweke uga ana ing endi wae. Filipina minangka salah sawijining negara sing nggunakake mesin ATM paling lengkap.

Kertu Kredit ditampa meh ing endi wae utamane ing kabeh toko upmarket.

Bagéan saka ibukutha ing Filipina sing paling gedhe yaiku pot leleh sing apik kanggo budaya Asia, Samudra, lan Latin, sing cocog karo sejarah lan rasa sing cocog karo kapentingan para pelancong. Cara paling apik kanggo ngrasakake belanja Manila yaiku lunga menyang 'tiangge', yaiku pasar kios ing ngendi kabeh bisa ditawarake. Pasar! Pasar !, St Francis Square, Pusat Blanja Greenhills lan Tiendesitas ing Pasig City umpamane. Ana pusat blanja sing nyuguhake kerajinan barang antik, barang antik, lan cenderung curio. Kajaba saka Ilalim ng Tulay ing Quiapo yaiku toko ing kabupaten Ermita lan Malate ing sekitar M. Adriatico, A.Mabini, lan MH del Pilar.

Yen sampeyan kepengin weruh mall jinis jinis Western, sampeyan ora bisa ngliwati SM Mall Asia, saiki dadi mall 4th paling gedhe ing donya. Ngelingake menyang shopaholics lan pasangane: Sampeyan bisa nginep sedina wae lan isih ora bisa ndeleng saben toko utawa kudu wektu es kanggo es. Bener, uga kalebu es es.

Manilans, utawa Filipina ing umum dadi seneng maller, Filipina nglancarake Thailand, Malaysia, utawa Indonesia, lan sawetara gelar, saingan karo Jepang lan China ing mall per kapita. Luwih becik kanggo ndeleng musium kasebut kanggo mirsani prilaku lan budaya Filipina.

Pasar Publik

Pasar umum minangka salah sawijining mikrokosmos saka Manila. Praktis, wong Manusia saka kabeh lapisan ing negara teka kanggo tuku kebutuhan saben dinane. Dheweke gampang lan warni kaya pasar apa wae ing Thailand, Laos, Kemboja, utawa Vietnam. Umumé, dibagi dadi bagean udan lan garing lan bagean liya kanggo panedhaan. Mangan mirah banget lan bisa dadi hygis.

Ukay Ukay

Yen sampeyan ndeleng babagan saben Tom, Dick, lan Harry ing tetanggan blighted ing Manila nganggo ngagem Abercrombie & Fitch & Levis jeans, kemungkinan iku asli lan tuku ing Ukay Ukays. Kepiye carane dheweke bisa entuk? Ukay Ukay iku wangsulan. Minangka wangsulan Filipina menyang Salvation Army. Saiki saiki wis ana ing ngendi wae lan Manilans tresna banget. Ukay ukay kedadeyan kontraksi saka tembung Tagalog "Hukay" tegese kanggo dig, deskripsi kanggo tumindak sing tepat nalika dileksanakake ing sandhangan sandhangan. Nanging sejatine ora ana tong uwong sing dipasang ing toko kasebut, mung klambi apik dipasang ing rak. Kurang saka $ 2, siji bisa nemokake kualitas apik kanggo nganggo merek. Sing luwih entheng menehi layanan pangiriman ing omah lan layanan roaming kanthi nggantung ing rak sing dipasang ing tukang becak, amarga nggawe jangka anyar. Ngadili biaya urip sing paling ora bisa ditandhani karo kelas pertengahan lan rega bensin sing akeh banget, dheweke bisa uga tetep kene.

Apik banget kanggo turune anggaran sing ora pengin duwe repot-repot kemasan lan nggawa ton sandhangan kanthi mung tuku ing kene, banjur ngeculake menyang endi wae minangka tumpukan souvenir sing diklumpukake.

Dhaptar Blanja

Priksa manawa sampeyan tuku barong tradisional tradisional. Iki minangka klambi dawa sing digawe saka materi sing kurang bobot, semi tembus, asring nganggo seni lan dekorasi Filipina lan dipakai dening pria lan wanita ing acara khusus Pilipino lan formal. Varietas katun luwih terjangkau, nanging kanggo kesepakatan sing nyata, goleki salah sawijining helai godhong nanas. Iki dienggo celana ing njaba - yaiku ora "tucked".

Yen sampeyan kepengin banget ndelok "tawon tawon" menyang pulau Visayan Negros lan tuku sawetara tangan barong sing ditenun saka serat Abacá (umume disebut Manila Hemp - digawe saka batang Musailisilis, spesies pisang asli kanggo asli Philippines) kanthi rincian desain geometris saka gunung nganti sisih kulon Kota Bais.

Apa sing arep dipangan

Manila minangka hub nasional kanggo masak regional lan meh kabeh wilayah ing Filipina sing diwakili - salah siji ing restoran khas eksklusif regional utawa ditampilake karo masakan liyane. Restoran umum, minangka katering kanggo kelas kerja utawa elit, bisa menehi macem-macem sajian sing teka saka saben wilayah lan ngrampungake meh kabeh catet rasa. Contone, wilayah lor sing diarani Ilocos duwe beya favorit sing diarani Pinakbet sing disetujoni dening kabeh wong, nanging isih dikenal minangka beya Ilocano.

Ing ngisor iki mung sawetara piring regional sing nampilake ing restoran, kantin, lan carinderias ing Manila:

  • Ilocanos, sing paling akeh suku bangsa ing sebelah Tagalog, dikenal minangka wong sing sregep lan hebat banget sing manggon ing tanah sing bisa diwatesi sing diwatesi antarane segara China lan gunung Cordillera ing lor Luzon pulo.
  • Pinakbet - sajian sayur sing diasinake karo iwak fermentasi
  • Papaetan - tripe bumbu karo sekresi empedu
  • Dinengdeng -
  • Wilayah Pulau Luzon Tengah (Kapampangan)
  • Pampaguenos mimpin seni kanggo nggabungake warisan Spanyol lan Cina sing paling apik.
  • Relleno - iwak utawa iwak sing diiseni.
  • Pastel -
  • Cocido -
  • Pansit Palabok - sajian mi.
  • Sisig - sajian daging sing disigar utawa seafoof kanthi krim mayonis lan rempah-rempah karo sambal Filipina.
  • Dheweke uga unggul ing panganan cuci mulut kayata Turon de Casuy, Mazapan, Leche Flan lan Biscochos Borrachos.
  • Adobo - saiki wis dianggep Nasional Dish, daging babi, daging sapi, pitik, utawa apa wae sing diasinake ing kecap lan cuka.
  • Sinigang - Wangsulan Filipina ing Thailand Tom Yam, daging utawa panganan laut sing digodhog ing woh asem.
  • Dinuguan - organ internal kewan sing dipangan lan dimasak nganggo getih daging babi. (Cathetan: mangan organ kewan dipuntepang dening Spaniard).
  • Hipong Halabos - udang sing digodhog.
  • Kari-Kari - perangan daging sing dibungkus sayuran lan buncis kacang dadi saos.
  • Biya karo Gata - iwak sing dimasak ing susu klapa.
  • Pangat - iwak sing dimasak tanpa susu klapa.
  • Wilayah Semenanjung Luzon Kidul (Bicol)
  • Pinangat - daging klapa enom sing dicampur nganggo daging udang utawa iwak segar (iwak laut, tilapia, lele) lan lada panas dibungkus godhong tungku banjur dimasak rebus ing santen murni.
  • Tanaguktok - (uga diarani sinanglay) diiseni tomat, bawang, bawang putih, jahe lan lada panas sing ora bisa dibungkus godhong pisang banjur dimasak ing cocomilk.
  • Gulay na Natong - Taro godhong masak ing santen.
  • Bicol Express (resep lokal) - sajian sing dumadi saka 70% mrico cabe julienned kanthi campuran lemak daging babi, udang asin sing asin (lokal dikenal minangka balaw) tumis ing bawang, bawang putih, jahe, lan sok-sok tomat banjur dimasak ing cocomilk.
  • Pansit Molo - sup karo wanton kaya pangsit.
  • Laswa - sayur sing wis dimasak sithik ing banyu sithik.
  • Linagpang - iwak broiled.
  • Inasal - iwak liyane sing masak amarga areng.
  • Kadyos - sayuran kanthi iwak utawa daging.
  • Ceko manggon ing pulo sing garing lan mandul iki lan mangan jagung tinimbang wong sing mangan panganan. Dheweke wis kena pengaruh dening Meksiko.
  • Suman Jagung - panganan cuci roti sing digawe saka jagung dibungkus maneh ing husk.
  • Utap utawa Hojaldres - biskuit Cebuano.
  • Wilayah Kepulauan Visayas Wétan utawa Samar-Leyte
  • Waray yaiku pecinta santen klapa minimalake lada cabe.
  • Kinilao - iwak mentah ing jeruk lan cuka.

restoran

Yen ana kanggo mangan, kanthi ringkes, panganan Filipino bisa diterangake minangka rasa roso, ora kreatifitas, uga kanggo menehi presentasi. Panganan dilatih mung duwe siji rasa sing dominan - yaiku kepahitan, kepenak, asem, asin, utawa umaminess ditambah. Kanggo sawetara sebab, bahan sing digunakake ora duwe kaya sudhut umume Malaysia, Vietnam utawa Thailand, tanggane sing paling cedhak.

Mung setengah abad saka aturan Amerika sing cukup kanggo netepake burger lan pitik goreng Filipina minangka tumpukan saben dinane, dene tapsilogan sampeyan kudu golek akses menyang masakan tradisional Filipina sing isih duwe kabeh unsur sing enak lan unik sing nyawiji tradhisi panganan ing kene.

Filipino dadi penyayang gedhe McDonalds lan Pizza Hut, gaya lan menu makan. Hotdog ing teken, hotdog ing bun, hamburger utawa cheeseburger, pizza, lan spageti kabeh populer. Gambar kasebut tuwuh ing endi-endi, kaya panganan utawa lungguh ing dhaharan. Manilans uga seneng donat, utamane saka Mister Donut sing produke ora kepenak kaya mitra Amerika.

Manila wis paling akeh rantai panganan cepet Amerika kayata McDonald's, Burger King, Wendy's, Pizza Hut, Subway, Dairy Queen, Shakey's Pizza, Taco Bell, Dunkin Donuts, TGIF, Italianni's, Outback, lan KFC. Jollibee, mitra Filipina ing McDonald's ngetrapake pesaing berbasis Amerika, sing wis suwe nyekel posisi dominan ing kutha kasebut.

Toko kopi kayata Starbucks lan Seattle's Best uga saiki wis umum ing mall lan pusat komersial. Jajanan bisa kurang saka US $ 2-3 ing sendhi panganan sing paling cepet. Hidangan burger khas karo goreng lan omben-omben bakal tiba ing kisaran iki.

Apa sing kudu diombe

Pengalaman ngombe banget ing Manila yaiku bir Kebon (utawa omah-omah bir sing biasa diarani). Dheweke biasane nyebar ing distrik Sampaloc, Santa Mesa, Quiapo lan uga wilayah sabuk turis Ermita lan Malate. Saben kutha ing metropolis wis duwe jalur hiburan, blok, utawa kabupaten diwasa dhewe kanggo pamrentahan kasebut. Iki akeh banget seksual. Saiki wong kelas kerja lan sing kerja ing perusahaan militer lan polisi sing dadi klien karo waitresses sing enom lan enom provokatif utawa euphemistically disebut GRO utawa Pegawai Hubungan Tamu sing ngladeni para pelanggan. Sawetara kebon bir njupuk tingkat sing luwih dhuwur lan duwe hiburan ing sisih karo penari jas loro-lorone kanthi tarian. Jenis panganan sing disajikake meh beda karo gaya Tapas Spanyol wiwit saka sederhana kayata kacang, jagung, lan kacang polong - digodhog utawa jero nganti garing kayata daging babi goreng, daging sapi, pitik menyang petualangan kayata bagean awak liyane - kuping, kenek , livers, ati, usus, otak, bal, getih, lan apa sing sampeyan duwe.

Kanggo pendhapat sing meh padha karo versi kulon pub, pertubuhan kasebut fokus ing Remedios Circle ing distrik Malate minangka pusat hiburan wengi sing penting, uga ing Bonifacio Global Village ing Taguig City, Tomas Morato ing Kecamatan Kamuning ing Kota Quezon, lan Eastwood ing Kabupaten Libis, Kota Quezon. Bohemian Malate, lingkungan Ermita sing tuwa lan Baywalk sing ana ing antarane ngemot macem-macem papan sing ngladeni kombinasi panganan, komedi, alkohol, lan musik live.

Situs web pariwisata resmi Manila

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Manila

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]