njelajah Phuket, Thailand

Jelajahi Phuket, Thailand

Jelajahi Phuket ibukutha provinsi Phuket lan kutha paling gedhe. Pedunung kanthi cacah 63,000 lan minangka pusat ekonomi pulau. Sing paling umum mung kutha provinsi Thai sing biasa lan surem, meh ora bisa uga wisatawan pariwisata, nanging area Chinatown pancen cepet lan ana sawetara kesempatan blanja gaya Thailand sing apik banget. Sakabèhé, akomodasi lan panganan ing kutha kasebut luwih murah tinimbang cedhak pesisir, lan bisa nyedhiyakake jangkah sing seger.

Bus lan songthaews nyambung Kutha Phuket menyang pantai utama ing pulo kasebut, lan wiwit saka Thanon Ranong ing pasar Ranong.

Songteows lunga saka pasar, nanging kabeh saka stasiun bis nomer siji dhisik. Dheweke bakal nggawa sampeyan menyang pasar lan ngenteni beban lengkap. Biaya B10 ekstra. Mbalik maneh padha, dheweke rampung ing pasar, lan sampeyan ujar sampeyan pengin pindhah menyang terminal bis.

Bandhara Internasional Phuket yaiku 30km ing sisih lor Pekan Phuket, udakara menit 30-45 kanthi taksi, sejam menit kanthi minibus utawa 1h20 dening Bus Government saka Terminal Bus nomer siji. Dheweke ora mandheg ing terminal bis anyar.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Phuket, Thailand.

Objek wisata utama Phuket Town biasane ana hubungane karo sejarah lan warisan China sing warni, ditemokake ing wilayah Chinatown ing sisih lor-kulon kutha ing sekitar Thanon Thalang.

Phuket Lawas. Awal saka timah ing abad kaping 19 nyebabake konstruksi akeh omah gedhong lan toko sing isih wadi. Gaya arsitektur, khas wilayah kasebut, diterangake minangka Sino-Portugis lan nduweni karakter Mediterania sing kuwat. Toko menehi pasuryan sing sempit banget ing dalan nanging tetep dawa. Akeh, utamane ing dalan Dibuk, duwe lawang kayu lawas kanthi ngukir fretwork Cina.

Lurung-lurung liyane, sing bisa diarani "Phuket Lama", kanthi struktur sing padha yaiku Phang-nga, Yaowarat, Thalang, lan Krabi, lan tur mlaku ing wilayah kasebut gampang lan nyenengake. Sawetara bangunan gaya lawas Eropa liyane yaiku Hall Provinsi, Phuket Courthouse, lan Siam City Bank.

Soi Rommanee mapan ing Jalan Talang ing kutha lawas Phuket, minangka wilayah hiburan utama ing jaman biyen. Gaya lan arsitektur kasebut dijaga kanthi persis kaya jaman 100 taun kepungkur.

Kuil Jui Tui lan Pasang Jaw, pojokan Thanon Ranong lan Soi Phuthon (mung sisih kulon terminal bus Ranong). Put Jaw minangka candhi Taois Cina paling tuwa ing Phuket, sing sepisanan dibangun ing taun 200 taun kepungkur lan dikhususake kanggo Dewi Mercy (Kwun Im), dene Jui Tui sing ana gandhengane lan sambungake Jui Tui minangka tambahan. Yen sampeyan duwe pitakon sing ngapusi sampeyan, takon lan ceblokake rong potongan abang mangga ing ngarepe misbyah ing udara: yen padha nampa sisih sing padha, wangsulan "ora", nalika padha beda sisih mangsuli yaiku “ya”. Entri gratis nanging sumbangan ditampani.

Wat Mongkol Nimit, Thanon Dibuk. Kuil gaya Thai kanthi atap sing gumun lan akeh jubin kaca warna-warni.

Museum Budaya Phuket, ing Universitas Rajabhat. Iki gratis lan informatif banget. Sejarah Phuket diceritakan babagan gambar lan adegan isih.

Khao Rang. Pamriksan apik ing kutha Phuket, sisih kidul pulo, lan sawetara pulo pesisir, bisa dipikolehi kanthi mlebu ing sisih ndhuwur Khao Rang Hill, ing wates sisih lor-kulon. Ana uga sawetara restoran sing nampilake pemandangan kutha sing apik banget, taman kesehatan kanggo para penggemar olahraga, lan suket sing santai ing ndhuwur kanthi patung prunggu Phraya Ratsada Nupradit, model Gubernur Phuket nalika pamrentahane Prabu Rama V.

Saphan Hin. Projek reklamasi tanah nyedhiyakake tanah anyar sing saiki digunakake kanggo taman lan fasilitas umum ing Saphan Hin, sing ana ing dalan Phuket, tekan segara ing Kutha Phuket. Ing bunderan kasebut yaiku Monumen Timah Timah, bentuk kaya drill gedhe, khusus kanggo memori Kapten Edward Thomas Miles, Australia sing nggawa dredge timah pertama menyang Phuket ing 1909. Tugu kasebut dibangun ing 1969 ing acara ulang taun 60th ulang taun timah dikering ing Phuket. Ana pusat olahraga ing taman.

Farm Kukupu Phuket. 3km saka kutha liwat Yaowarat Road lan persimpangan Sam Kong. Nduwe koleksi menarik kanggo makhluk tropis kaya kupu, serangga, segara urip kabeh disusun ing sakcedhake alam. Iki dibukak saben dina saka 9.00 am-5.00 pm

Pusat Budaya Phuket Dumunung ing Universitas Phuket Rajabhat ing Jalan Thepkrasattri. Iki nampilake sejarah uga seni lan budaya Phuket, kayata omah, cara urip, lan peralatan ing kutha Thalang ing jaman biyen. Salajengipun perpustakaan nglumpukake buku babagan sejarah lan budaya Phuket. Pusat dibukak saben dina kanthi gratis saka 8.30 am - 4.30 pm, kajaba preian umum. Kanggo sakelompok pengunjung sing butuh tur sing dipandu, bukak layang panyuwunan menyang Pusat Budaya Phuket ing Jalan 21 Thepkrasattri, Tambon Ratsada, Amphoe Mueang Phuket, Phuket, utawa nelpon Tel. 0 7624 0474-6 ext. 148, 0 7621 1959, 0 7622 2370, Fax: 0 7621 1778.

Kampung Thai lan Ladang Anggrek. Dumunung ing Jalan Thepkasattri babagan 3km saka kutha, ngladeni awan makan khas Thailand kidul sing diikuti pertunjukan budaya sing luar biasa kalebu tarian Thailand, adat budaya kidul lan gajah Thai. Kerajinan uga ditampilake. Komplek kasebut uga nduwe ruangan panedhaan sing dihiasi kanthi jinis 20,000 wit anggrek lan wit tropis. Digestion dibantu karo swara musik musik klasik lan rakyat Thai sing diputer ing instrumen tradisi. Iki dibukak saben dina saka 9.00 am-9.00 pm Pameran budaya ditindakake saben dina ing 1.00 pm lan 5.30 pm

Zuk Phuket. Dumasar ing dalan menyang Teluk Chalong, kebon binatang iki ngemot koleksi kewan lan manuk manuk ing Afrika lan Afrika. Tayangan gajah lan buaya ditindakake saben dinane. Zoo mbukak saben dina saka 8.30 am - 6.00 pm

Museum Thaihua Dumunung ing dalan Krabi ing sekolah basa cina lawas, museum iki nyritakake sejarah para imigran cina ing Phuket.

Taman Pancing Phuket AC, Thepkrasattri Rd, Kecamatan Koh Keaw, Muang, Phuket, 83000. 08: 00-18: 00. Pengalaman mancing banyu segara sing apik. Nyekel akeh spesies saka telung benua beda kayata arapaimas, lele-abang, iwak aligator, carps raksasa Siam, piranhas, hiu Siam lan liya-liyane. Peralatan lan pandhuan lokal kalebu.

Ladang Buaya: Watch staf ing Chana Charoen Road apik banget karo buaya lan buaya ing ngarepe sampeyan.

Candi Chongong (Kuil Chaiyathararam): Dolan maring pura kuno Phuket sing mbantu masarakat nalika kraman Cina. Iki Candi paling gedhe ing Phuket. Ana ing Chao Fa West Rd, Mueang (City).

Taman Butterfly Phuket lan World Serangga, 71 / 6 Moo 5, Soi Paneung, Yaowarat Rd (cedhak Tesco Lotus ing Bypass Rd).

Phuket Trick Eye Museum (sing ana ing kutha Phuket), 130 / 1 PhangNga Road, Taladyai, Muang, Phuket 83000 Thailand. museum kanthi kreatifitas lan imajinasi lukisan 3D. Ayo lan melu kenangan sing nyengsemaken.

Siam Niramit Phuket, 55 / 81 Moo5, Rassada, Muang, Phuket 83000, Thailand. Siam Niramit, teater seni kanthi pameran petualangan 80 menit babagan sejarah lan budaya Thailand kanthi gaya terbang mabur sing dhuwur, gajah urip, akrobatik, pyrotechnics lan stunts. 1160-2200.

Baan Teelanka & A-Maze-in-Phuket, Jalan Bypass Km 2 (Antarane Outlet Premium lan Siam Niramit). 10am-6pm. The Upside Down House of Phuket, salah sawijining obyek wisata paling anyar ing pulo kasebut. Dibukak kanthi regane, kesempatan foto sing apik. Kebon omah kasebut yaiku kebon maze. Uga ing situs kegiatan uwal saka THB 250.

Kamar Rahasia @BaanTeelanka, Bypass Road km 2 (Antarane Outlet Premium lan Siam Niramit) 10am-6pm. Aktivitas game uwal saka ruangan sing diarani Kamar Rahasia @Baan Teelanka. Atraksi tambahan ing situs sing padha karo Baan Teelanka.

Apa sing kudu ditindakake ing Phuket, Thailand

Wisata Alam Siam Safari, 17 / 2 Soi Yodsanae, Chao Far Road (Muang, Phuket). Siam Safari luwih saka pengalaman taun 20 kanggo wisata alam operasi ing Thailand Thailand. Tujuan Siam Safari, yaiku nyedhiyakake produk sing bermutu tinggi, lan ing wektu sing padha njaga budaya lan budaya Thai. Siam Safari nawakake trekking gajah, trekking alas, kayak, wisata Land Rover, akomodasi sing bermutu lan liya-liyane. Siam Safari nawakake wisata alam lan safari alas ing Phuket lan ing Thailand Selatan.

Lapangan Golf

Golf Phuket, Kursus golf ing Phuket nawakake landskap sing nggumunke lan tantangan pengalaman muter kanggo para pemula lan pemain golf sing padha. Alamat: 7 / 75 Moo5, Jalan Vichit Songkram, Kathu, Phuket, Thailand.Email: info@phuketgolf.net

Pelayaran / Yachting

Elite Yachting Phuket Thailand (Yacht Haven Marina, Phuket), Boat Lagoon Marina, 20 / 3 Moo 2, Thepkasattri Rd., Phuket 83000 Thailand. spesialis ing prau kapal lan kreta kapal layar yacht ing Segara Andaman, sing ngoperasikake salah sawijining kapal terbang paling gedhe ing kapal layar, kalebu loro monohull lan catamaran. Perusahaan iki wis mlaku ing Phuket wiwit 1993 lan dadi salah sawijining perusahaan piagam paling dawa ing pulo kasebut. saka 190 / dina.

Apa sing kudu dituku

Belanja dadi alesan utama para tamu teka ing Kutha Phuket. Saliyane ing pasar lokal lan toko gedhong lan departemen, Chatown's Thanon Thalang nawakake akeh butik lan galeri eceran kerajinan tradisional uga barang antik saka wilayah kasebut. Bazaar Night Phuket minangka wilayah sing akeh, ing endi sampeyan bisa entuk barang lokal (sanajan sampeyan bisa nemokake barang-barang sing padha sing luwih murah ing supermarket Big C!).

pasar

Pasar Ranong, Thanon Ranong, minangka pasar lokal paling gedhe. Gerai warung sing adol apa-apa lan kabeh, bisa dadi panas, kringet lan semrawut nanging pengalaman sing menarik yen sampeyan durung nate salah siji sadurunge.

Pasar akhir minggu, Wirat Hong Yok Road (Opositas menyang Wat Naka (Kuil Naka) ing sisih kulon sisih kulon). Warung-warung sing tanpa endhase kanthi cenderung murah saka Thai. Wong Thai uga tuku ing kene, nanging meh kebak barang palsu. Pengadilan panganan gedhe lan ana sing dibukak wae.

Pasar Thalang Minggu (Tanon Kondean) dibukak dina Minggu mung ing Kutha Old Phuket.

Lad Ploy Khong (Thanon Debook Tad Mai ing mburi Otoritas Pariwisata Thailand) dibukak dina Rebo, Kamis lan Jumuah.

Blanja blanja

Samudra lan Robinson jejere saben liyane ing Tilok Uthit 1 Road. Robinsons minangka toko departemen gedhe, lan ana pasar Tops, uga McD, KFC etc.

Festival Tengah, Thanon Chaloem Phra Kiat - cabang Phuket saka cabang toko departemen Thailand, uga adol apa wae lan apa wae, nanging saiki ana kepenak ing udara lan nol ditambah karo tag rega. Isih bisa uga murah tinimbang pasar jalanan ing pesisir. Bagean panganan nyedhiyakake macem-macem produk barat lan produk seger katon luwih apik tinimbang Big C utawa Tesco Lotus. Prices luwih dhuwur tinimbang sing liyane.

SuperCheap nyariosaken minangka mall paling gedhe lan paling murah ing Phuket, salib ing Pasar Metro, Walmart, Bazar, lan pasar lokal normal kanggo meh kabeh saka groceries kanggo motor lan suplai mobil lan elektronik. Wektu paling apik kanggo ngunjungi yaiku ing wayah sore. Entuk nedha bengi cilik ing restoran Thai sing cedhak (kabeh sampeyan bisa mangan - nanging nalika sampeyan tuku barang ing piring iku regane) lan sawise mlebu ing Thailand ing pasar. SuperCheap dumunung ing dalan menyang bandara, udakara 5 km saka pusat kutha Phuket, mung ing mburi situs Esso. Mbukak nganti tengah wengi.

Apa sing arep dipangan

Kabeh Sampeyan Bisa Mangan, kanthi Super Murah. Nanging sampeyan kudu ngeculake piring - yen ora tikel tikel kaping pindho. Ora dadi guyonan, nanging migunani banget kanggo njaga tamu sing mangan panganan sing disenengi tenan lan ora mbuwang panganan. Yen sampeyan menehi banyu nganggo es, es tambahan!

Endi turu

Bisa angel golek hotel sing murah ing musim iki yen wis akeh turis yen ora ditempah luwih dhisik.

Njaluk metu

Nyekel ferry saka Rassada Pier menyang Koh Phi Phi, Rai Leh, utawa apa wae ing pulau-pulau sekitar.

Saka stasiun bis- Nomer siji sampeyan menyang Takuapa lan Phang Nga, lan nomer loro menyang tujuan liyane. Bus aircon menyang Takuapa udakara jam 3.

Yen menyang Chumphon, ana sawetara bus saka nomer 3 ing Terminal 2, lan bus iki rampung ing kutha Chumphon, lan dudu terminal bis sing adoh. (Wisata Rungkit) kalebu panganan gratis ing Takuapa. Mbukak babagan jam 8 (sanajan jadwal jam 6.5).

Sampeyan bisa entuk saka Phuket menyang Krabi kanthi kapal, bis, utawa taksi. Phuket menyang Krabi, Phi Phi utawa Koh Samui godhong kuldi miturut jadwal tetep (wektu perjalanan iku jam 2.5). Bus Phuket-Krabi luwih murah lan wektu perjalanan uga jam 2.5. Phuket menyang Krabi taksi sing tahan 1h 45 min. Jarak Phuket menyang Krabi yaiku 180 km ing darat.

Situs web pariwisata resmi Phuket

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Phuket

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]