njelajah pisa, Italia

Jelajahi Pisa, Italia

Jelajahi Pisa kutha ing Tuscany, Italia kanthi pedunung sawetara wong 90,000. Pisa paling misuwur kanggo Menara Leaning sing misuwur ing donya, nanging sing teka ing pikirane iki wis nggawe manawa Menara minangka siji-sijine sing bisa ditemokake bisa uga ngeweruhi sisa-sisa seni bina lan seni ing kutha sing apik iki.

Setengah jam mlaku saka Campo dei Miracoli (Bidang Ajaib) menyang stasiun sepur mlaku liwat dalan pejalan kaki sing akeh pemandangan, toko, lan restoran sing menarik. Cara paling apik kanggo ngunjungi Pisa yaiku mlaku-mlaku ing dalan; pusat kutha cilik banget, saengga bisa katon lan swasana.

Pisa ora bakal dadi Pisa tanpa Universitas. Kutha iki animasi siswa, sing ngatur pesta, acara, lan acara budaya, lan ngisi dalan tengah kutha ing wayah wengi. Universitas Pisa duwe siswa 60,000 ing sawijining kutha sekitar 90,000. Sampeyan bakal bisa ndeleng flair siswa ing kutha yen sampeyan ninggalake wisata campo dei Ajaib.

Bandara Pisa Galileo Galilei minangka bandara utama ing Tuscany lan dileksanakake dening sawetara maskapai operasi sing nganggo atusan penerbangan mingguan menyang tujuan nasional lan internasional. Akeh perusahaan nawakake penerbangan charter menyang lan saka sawetara tujuan Eropa lan non-Eropa. Bandara cedhak karo pusat kutha - mung mbutuhake sawetara menit kanggo tekan tengah.

Akeh agensi sewa mobil ana ing bandara. Sanajan sampeyan ora butuh mobil ing kutha kasebut, bisa uga dadi pilihan sing becik yen sampeyan pengin ngubengi Tuscany saka Pisa.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Pisa, Italia.

Tugu lan musium

Pisa dipérang dadi kwartal sejarah 4. Ana luwih saka Leaning Tower ing kutha lan macem-macem jadwal mlaku-mlaku sing beda-beda.

  • Piazza dei Miracoli utawa Lapangan Ajaib ing sisih lor Pisa tengah. Iki minangka situs Warisan Donya UNESCO lan pemandangan sing paling misuwur ing kutha
  • Torre Pendente (Menara Leaning). Struktur kasebut wiwit wiwit dadi menara lonceng katedral. Konstruksi diwiwiti ing 1173 lan menara wiwit condong ora suwe sawise ana ngisor lemah ing ngisor dhasar. Proyèk supaya menara supaya ora luwih seneng lan mundhak pungkasane entuk kesimpulan sing sukses ing 2001, lan menara maneh mbukak kanggo wong sing pengin menek. Menek menara mbutuhake tiket adhedhasar leladen. Tiket bisa tuku kanggo menara ing dina, kanggo wektu mlebu tartamtu. Iki bisa dadi menit 45 menyang jam 3 sawise wektu tuku, nanging ana akeh sing bisa dideleng nalika sampeyan ngenteni. Luwih becik yen sampeyan tuku tiket kanthi online luwih dhisik. Nanging, coba gaweyan kanggo menek, lan sampeyan bakal diganjar kanthi tampilan. Penasaran: menara Pisa condong sing terkenal ora mung siji, amarga saka tanah marshy sing dibangun ing dheweke; ana menara 2 liyane ing Pisa: Menara Lonceng ing Gereja San Nicola, ing cedhak bank Arno lan Menara San Michele Gereja Scalzi.
  • Duomo di Pisa (Katedral Pisa). Katedral sing apik ngemot karya seni dening Giambologna, Della Robbia, lan seniman utama liyane. Gaya Romanesque sing apik karo lorong dobel lan cupola, mozek apes gedhe banget dening Cimabue, lan mimbar sing apik dening Giovanni Pisano ing pungkasan Gothic / awal gaya Renaissance. Tiket tiket gratis kasedhiya saka suntingan kantor tiket
  • Battistero (Baptisan). Kubah Romanesque gedhe kanthi akeh hiasan patung lan tampilan apik banget; menek iki yen sampeyan pengin tampilan apik karo Menara Leaning katon ing foto sampeyan. Trotoar kanthi gaya Arab, mimbar dening Nicola Pisano (bapak Giovanni), lan font oktagonal sing apik. Ing interval biasa, penjaga tiket-tiket ing lawang mlebu menyang pembaptisan lan menehi efek echo-audio. Pengawal surak-surak sawetara swara sing muni kaya musik sing murni. Aja kliwat. Sampeyan uga bisa nyandhet kendhung menyang angin, ngadeg ing tembok, lan nyanyi cathetan sing dawa sing dadi swara, nalika gema kasebut muter-muter bunder bangunan.
  • Campo Santo Monumentale (Kuburan Monumental). Gedhe kuburan ageng kanthi seni sing menarik, kalebu koleksi sarcophagi Romawi lan fresco abad pertengahan sing hebat banget "Master of Triumph of Pati".
  • Museo del Opera del Duomo nduweni patung lan lukisan sing sadurunge disimpen ing Katedral lan kuburan. Sawetara sing luwih luar biasa yaiku griffin tembaga saka Siria sing ditangkep Perang Salib. Sampeyan uga bisa njupuk foto sing apik saka Menara lan Duomo saka balkon kasebut.
  • Museo delle Sinopie Mlayu saka para pengunjung, museum iki minangka perawatan kanggo para penyayang seni. Sawise WWII akeh mural lan potongan mural saka Pisa Campo Santo sing dicemplungake ing tembok kanggo nyoba njaga. Ora ndadak ditemokake manawa sketsa artis ing ngisor iki bisa slamet. Iki dipindhah menyang museum iki.
  • Piazza dei Cavalieri alun-alun kutha cilik kanthi akeh bangunan sejarah sing dadi kekuwatan politik kutha ing abad pertengahan lan Renaissance, nanging umume ora bisa diakses turis, amarga saiki dadi properti Universitas Pisa utawa Scuola Normale Superiore (sekolah terpes adiluhung).
  • Palazzo della Carovana. Bangunan utama Scuola Normale Superiore, kanthi façade sing njlimet, dening seniman Renaissance lan arsitek Italia sing penting Giorgio Vasari - sing uga ujar dadi sejarawan seni pisanan.
  • Palazzo dell'Orologio (Jam Istana). Gedhung abad XIV sing ngganti Torre della Fame (menara saka keluwen), ing ngendi Conte Ugolino della Gherardesca dipenjara lan ditinggal mati amarga keluwen karo putra-putrane, kaya sing dipetik ing Divine Commedia Dante.
  • Chiesa di Santo Stefano (Gereja St Stephan). Gereja sing dirancang dening Giorgio Vasari ing abad XVI kanggo Ordine dei Cavalieri di Santo Stefano (Orde Chivalry Saint Stephan), tatanan chivalry sing diadegake kanggo nglawan pembajak ing 1561.
  • Bangunan sejarah liyane kalebu Gereja San Rocco, Rectory, Palazzo Carovana lan Palazzo dei Dodici.
  • Museo di San Matteo, Piazza San Matteo, 1, lungarno Mediceo. Iki minangka sejarah lan museum seni sing apik banget, sing meh kabeh karya seni asli saka kabeh pasamuwan ing saubengé Pisa. Sanajan cukup sithik, iki minangka salah sawijining seni Tuscan Renaissance paling gedhe, sing dianakake ing kamar saka biara San Matteo. Permata sing ora dideleng dening turis umume.
  • Lungarno Mediceo lan Lungarno Pacinotti ing sisih lor kali Arno, Lungarno Galilei lan Lungarno Gambacorti ing sisih kidul: lurung-lurung ing kali iki menehi karakter sing khas kanggo Pisa, utamane ing wayah wengi nalika lampu lampu kasebut nggambarake kali Arno.
  • Piazza Garibaldi lan Piazza XX Settembre, loro alun-alun kutha sing nentang, siji ing saben mburi Ponte di Mezzo (jembatan tengah), lan dianggep dadi pusat kutha. Saka Piazza Garibaldi wiwit Borgo Stretto, dalan lawas kanthi akeh toko sing, bebarengan karo Corso Italia wiwit ing arah sing beda-beda saka Piazza XX Settembre, nggawe wilayah pejalan kaki (diganggu mung jembatan) sing dianggep minangka pusat kutha. Ing Piazza XX Settembre, sampeyan bisa nemokake Logge dei Banchi, bangunan sing digawe kanggo dadi pasar tekstil ing 1600, lan balai kutha, ing Palazzo del Comune.
  • Santo Sepolcro, ing Lungarno Galilei, gereja oktagon Romanesque kanthi spion conical dening Diotisalvi, sing uga nggawe pembaptisan - gereja Templar, striking lan kuat. Biasane ora mbukak kanggo masarakat.
  • Ussero Café didegake ing 1775, lungarno Pacinotti 27. Tugu ing budaya Italia ing Palazzo Agostini 1400, ing Lungarno. Ing 1839, dadi kursi rapat-rapat Kongres ilmuwan Italia sing pisanan.
  • Santa Maria della Spina. Gereja Gothic cilik ing Lungarno Gambacorti sing dibangun ing 1230 kanggo omah duri saka makutha Yesus; dianggep minangka salah sawijining ekspresi gothik Italia sing paling apik. Pancen cilik iki pindhah saka kali Arno, ing 1800, menyang papan sawetara meter ing ndhuwur, siji watu ing wektu, kanggo nglindhungi saka banjir. Biasane ora mbukak kanggo masarakat.
  • Giardino Scotto, ing Lungarno Fibonacci ing pungkasan Lungarno Galilei, minangka bètèng sing diowahi dadi taman umum sing dibukak ing musim panas kanggo bioskop online, pertunjukan musik lan acara liyane.
  • La Cittadella (Benteng). Benteng ing mburi Lungarno Simonelli, dibangun kanggo njaga akses ing kali Arno lan kebon papan ing tengah-tengah, nalika segara nyedhaki kutha.
  • Taman botani Universitas, liwat Luca Ghini 5, minangka taman botani universitas pertama ing Eropa, digawe kanthi wasiat Cosimo de Medici ing 1544. Iki mbukak minggu.
  • Gereja Romanesque sing apik - San Paolo a Ripa d'Arno, San Michele ing Borgo, San Paolo kanthi galur arca ing jero ruangan, Sant'Andrea - ora kabeh dibukak saben dinane; ping pindho mriksa jam yen sampeyan pengin ngunjungi.
  • Tuttomondo, Keith Haring mural. Keith Haring ngunjungi Pisa lan tresna karo kutha kasebut, mula dheweke mutusake cetakan mural sing luar biasa iki minangka hadiah kanggo Pisa. Sanadyan akeh banget, gampang luput dadi ora priksa; iku ana ing antarane Giuseppe Mazzini lan liwat Massimo D'Azeglio mung Piazza Vittorio Emanuele II.

Apa sing kudu ditindakake ing Pisa, Italia

  • Ing wulan Juni 16th Pisa nganakake festival Luminara, sing dianakake kanggo dina santo penaung (San Ranieri). Nalika wayah surya, kabeh lampu ing Arno katon lilin lan luwih saka lilin 10,000 sing surem, sing nggawe pemandangan sing nggumunake saka Ponte di Mezzo. Maneka kegiyatan sing diatur ing dalan-dalan lan wengi rampung kanthi kembang api gedhe.
  • Atraksi musim panas liyane yaiku Gioco del Ponte (Game of Bridge), wujud sejarah sing dileksanakake saben taun ing dina Minggu pungkasan wulan Juni, ing sisih loro kutha (Tramontana lan Mezzogiorno, dipisah sacara geografis ing kali Arno) melu sejarah prosesi, kanthi walk-on 709, banjur padha-padha nantang saben pertandhingan fisik sing timnya, masing-masing dumadi saka anggota 20, nyoba ngalahake "Ponte di Mezzo" (jembatan utama ing Pisa) kanthi ngadorong troli supaya meksa tim saingan ing jembatan.
  • Kanggo wengi, ora akeh klub utawa papan musik live ing Pisa: wengi sing biasa ing Pisa yaiku mangan nedha bengi ing pizza utawa kebab sing murah, duwe bir ing Borgo Stretto, utawa Piazza delle Vettovaglie utawa pub ing wilayah sekitar. , lan mlaku-mlaku ing Piazza Garibaldi lan Lungarni, ing endi "spallette" (tembok bata sing kurang ing saindenging kali) kebak siswa.

Spa

Casciana Terme: banyu termal sing digunakake ing Casciana Terme wiwit jaman biyen, wis sawetara taun kepungkur, ndeleng aplikasi sing ditambani kanggo terapi pemulihan modern, perawatan kardiovaskular lan ambegan, kanggo nambah fungsi pencernaan lan perawatan, amarga tumindak alami lan santai iku bisa ditindakake. pasien mbalekake keseimbangan fungsi lan kesenengan sing wis ilang.

San Giuliano Terme: Banyu sing duwe efek sing bermanfaat lan banyu sulfat magnesik, sing alami karo unsur-unsur kuratif penting, terus metu ing sikil Gunung San Giuliano ing Spa saka macem-macem sumber lan diklumpukake ing rong klompok sing diarani "Mandi Wétan" ( Suhu 40 ° C) lan suhu "Mandi Kulon" (suhu 38 ° C).

Apa sing kudu dituku

Wilayah blanja ing pusat iki dumunung ing sekitar Corso Italia, ing antarane stasiun sepur lan Ponte di Mezzo (jembatan tengah) lan uga ing Via Borgo Stretto, sisih lor saka jembatan. Nanging, akeh toko khusus sing disemprotake ing saindenging kutha.

Tlatah saubenging menara sing ana ing ngisor wisatawan: Ana akeh kiosks sithik, ngadeg lan "pedagang mabur", adol kabeh jinis patung cilik kanggo gelas-jam - mesthi motif umum yaiku menara condong.

Saben rong minggu, ana bazar kanthi buku, cathetan lan barang-barang rumah tangga sing cukup murah.

Apa sing arep dipangan

Minangka aturan umum, coba aja mangan cedhak karo Menara Leaning sing regane regane murah lan kurang kualitas. Kepala menyang wilayah tengah (menit 5-10 mlaku saka Piazza dei Miracoli): sampeyan bisa nemokake restoran sing apik banget lan murah. Contone, ana kantin sing apik, grapyak lan larang regane ing pasar sayuran cilik sing sithik, Piazza delle Vettovaglie. Uga Via San Martino, ing cedhak kali kidul kali, nawakake sawetara panggonan kanthi kualitas apik lan rega murah.

Coba sawetara biskotti terkenal Pisa (biskuit utawa cookie). Bakeries kabeh liwat kutha bakal adol macem-macem jinis, kanthi rega sing murah.

Kanggo pilihan anggaran, yen teka saka Bandara, ana supermarket Coop ing sisih kiwa, ing Via Pasquale Pardi.

Apa sing kudu diombe

Sajrone bengi musim panas, kabeh wong nginep ing pinggir kali, ngombe minuman sing dituku saka sawetara bar ing wilayah kasebut. Sawetara bar anggur sing apik banget uga kasedhiya kanggo wengi sing adhem.

Endi turu

Pergunungan Pisa wis dadi tujuan sing populer kanggo para wisatawan sing cerah ing separo pertama 1700, amarga biasane popularitas spa termal San Giuliano, sing cepet dadi papan sing apik kanggo kelas ndhuwur. Gedung ing dalan sadawane bukit, sing wis misuwur minangka papan-papan sing cidra lan ngendhokke ing njaban desa, mula bakal duwe ciri resor hiburan sing santai.

Njaluk metu

  • Sampeyan bisa lelungan kanthi Sepur menyang kutha Tuscan sing apik liyane.
  • Kanthi gampang ditambani nganggo kereta api saka Pisa Centrale.
  • Cinque Terre nganggo kereta api menyang La Spezia lan Genoa
  • Volterra nganggo bis
  • Calci gampang digayuh kanthi bis. Desa sing ana abad pertengahan sing nggegirisi ing Pagunungan Pisan. Charterhouse of Calci lan Museum Sejarah Alam (papan kanggo koleksi balung paus paling gedhe ing Eropa) minangka salah sawijining obyek wisata.

Situs web pariwisata resmi Pisa

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Pisa

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]