njelajah Pompeii, Italia

Jelajahi Pompeii, Italia

Explore Pompeii in Campania, Italia, ora adoh saka Naples. Daya tarik utama yaiku kutha Romawi kuna sing rusak kaya jenenge, sing diempit dening Mt. Vesuvius ing AD 79. Iki minangka Situs Warisan Donya UNESCO. Wisata wis ditindakake dening arkeolog lan pandhuan sing berkualitas.

Pompeii dadi pemukiman wiwit Zaman Perunggu. Romawi ngontrol Pompeii sekitar 200 SM lan tuwuh dadi kutha gedhe. Ing Oktober 24, 79 AD, Vesuvius njeblug, ngubur kutha Pompeii ing awu lan pethuk, mateni wong 3,000, sisane populasi 20,000 sing wis padha mlayu, lan njaga kutha ing negara kasebut wiwit dina kasebut. Pompeii minangka situs penggalian lan museum ruangan saka pemukiman Romawi kuno. Situs iki dianggep minangka salah sawijining situs sawetara ing kutha kuna sing wis dijaga kanthi rinci - kabeh saka jar lan meja, kanggo lukisan lan wong beku ing wektu, ngasilake, bebarengan karo tetanggan Herculaneum sing ngalami nasib sing padha, sing durung tau sadurunge kesempatan kanggo ndeleng kepiye masarakat urip rong ewu taun kepungkur.

Nyawang

Iki minangka situs sing mlaku-mlaku. Ana sawetara sepeda kanggo nyewa, nanging lumahing kasebut ndadekake ora praktis. Elinga yen mlaku-mlaku dalan watu Romawi lawas bisa dadi kesel banget, utamane nalika musim panas musim panas kanthi pirang-pirang turis. Kabeh wong bakal mlaku ing cobblestones lan lemah sing ora rata. Suhu ing antarane 32 lan 35ºC nalika musim panas, lan ana sawetara singansa. Priksa manawa sampeyan njupuk akeh banyu. Ana sumbering banyu mancur ing jero reruntuhan. Watch langkah sampeyan minangka dalan-dalan lawas ora rata lan ana alur ing papan-papan mau mlayu, lan watu lancar lan bisa ditutupi wedhi sing alus. Apike kanggo nyandhang sikil sikil, sunscreen lan topi sing apik. Ana akeh sing bisa dideleng lan bisa uga katon kabeh dina.

Ing tuku tiket sampeyan kudu nampa peta situs lan buklet nyathet atraksi utama. Nanging, kadhangkala bisa uga ora ana cetak utawa sampeyan bisa nemokake mung buklet sing kasedhiya yaiku ing basa Italia. Peta situs penting yen sampeyan pengin ndeleng kanthi cekap sabisa. Malah kanthi peta sing ngunjungi Pompeii, padha karo trip menyang mbingungake. Akeh dalan, ketoke mbukak miturut peta, dadi diblokir kanggo ngumbahi utawa ndandani. Sampeyan bisa uga mikir yen sampeyan lagi arep metu, nanging kudu muter maneh lan golek langkah kanggo nggoleki rute liyane. Peta bisa ngemot kasalahan cilik, lan ora nuduhake sisih blok kasebut yaiku ngleboke. Peta kasebut uga ora nandhesake lokasi sing paling penting supaya sampeyan kudu ngrancang yen sampeyan duwe jadwal sing ketat.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Pompeii, Italia

Amfiteater. Iki ana ing pojok paling dhaerah ing wilayah digali, ing cedhak lawang Gerbang Sarno. Sampeyan rampung ing 80BC, ngukur 135 x 104 meter lan bisa nahan wong 20,000. Iki minangka amfiteater permanen sing paling awal sing isih urip Italia lan salah siji sing paling bisa dilindhungi ing ngendi wae. Iki digunakake kanggo pertempuran gladiator, olahraga lan tontonan liyane sing kalebu kewan liar.

Palaestra Agung (Gimnasium). Iki manggoni wilayah sing gedhe ing Amfiteater. Wilayah tengah digunakake kanggo kegiyatan olah raga lan ana kolam renang ing tengah. Ing telung sisih ana porticos internal utawa kolonnades.

Omah ing Vettii. Iki dipercaya dadi omah ing omah loro sadulur sing dibebasake dadi budak lan dadi akeh banget. Isine akeh fresco. Ing vestibule ana fresco sing nggegirisi saka Priapus sing apik, God of Fertility lan ing antarane frescos ing bagean liya yaiku ilustrasi saka pasangan sing tresna, cupids lan karakter mitos. Atrium omah mbukak.

Omah saka Faun. Iki dijenengi sawise patung faun tarian sing ditemokake ing situs kasebut. Iki dianggep minangka conto sing apik kanggo gaya arsitektur Italia lan Yunani, lan ngatasi blok kabeh.

Forum. Iki minangka pusat kehidupan masarakat, sanajan saiki ana ing sisih kidul-kulon wilayah sing digali. Iki diubengi dening akeh bangunan penting, agama lan bisnis sing penting.

Kuil Apollo. Iki ana ing sisih lor Basilika ing sisih kulon Forum. Barang-barang paling tuwa sing ditemokake, kanthi sawetara, kalebu barang Etruscan, wiwit bali menyang 575BC, sanajan tata cara sing saiki kita tingali saiki luwih saka.

Teater sing dibangun ing bukit gunung minangka kauntungan akustik; iku lungguh 5,000

Via dei Sepolcri (dalan kuburan) Dalan sing dawa nganggo rotor saka bledosan.

Lupanar. Brothel kuna sing duwe fresco porno ing ngleboke saben ruangan, bisa uga nuduhake layanan sing ditawakake. Malah ngidini ukuran cilik Romawi cilik sing katon cilik.

House of Pamburu Purba. Omah sing apik lan mbukak kanthi pirang-pirang papan pameran sing mburu.

Basilika ing sisih kulon Forum. Iki minangka bangunan umum sing paling penting ing kutha ing endi keadilan ditrapake lan perdagangan wis ditindakake.

Artifak Forum Granite kaya amphorae (wadhah wadhah) lan plester plato wong sing ora uwal saka jeblugan disimpen ing bangunan iki, sing dirancang kanggo dadi pasar umum nanging bisa uga durung rampung sadurunge mbledhos.

Ana sawetara adus sing arep diteliti. Forum Baths mung sisih lor forum lan cedhak karo restoran. Dheweke disimpen kanthi apik lan uga atap. Ati-ati aja nganti ora nglewati dheweke minangka lawang mlebu minangka jalur sing dawa tanpa nuduhake indikasi sing enak ing njero. Mandi Tengah ngrebut wilayah sing luwih gedhe nanging kurang dijaga. Cedhak-cuwilan bathik Stabian sing nduwe dekorasi sing menarik lan menehi ide babagan bathine sing biyen dienggo ing jaman Romawi.

Omah Pujangga Tragis. Omah atrium cilik iki paling dikenal kanggo mozek ing lawang sing nggambarake asu sing disimpen, kanthi tembung Cave Canem utawa "Waspada saka Asu".

Sampeyan bakal bisa ndeleng ing lemah ana kothak cilik sing diarani mata kucing. Cahya rembulan utawa lilin kasebut nuduhake kothak kasebut lan menehi cahya, saengga wong bisa ndeleng ing endi wae ing wayah awan.

Bars lan Bakeries Sampeyan bakal mlaku ing endi bar lan roti sing biyen wis ana. Bar kasebut duwe kontaner karo bolongan telu nganti papat. Dheweke duwe banyu utawa minuman liyane sing kasedhiya ing bolongan kasebut. Oven roti bakar umume padha karo oven watu bata lawas. House of the Baker nduweni area kebon kanthi batu gantung batu karang sing digunakake kanggo nggiling gandum.

Street Ana trek kanggo gerbong ing dalan kanggo plancongan lancar. Ana uga blok watu ing dalan kanggo wong mlaku ngliwati dalan. Trotoar kasebut luwih dhuwur tinimbang trotoar modern amarga lurung-lurung duwe banyu lan sampah sing mili. Blok watu ing dalan uga akeh trotoar, mula wong ora mlaku ing sampah lan banyu. Blok watu uga digunakake kanggo saiki sing diarani nabrak kacepetan. Yen gerbong banjur nglewati kutha, dheweke enggal-enggal. Kanggo ngindhari wong-wong saka banyu tanpa banyu lan sampah, dheweke ana blok watu ing dalan. Iki bakal nggawe driver alon-alon nalika nyepetake, supaya bisa ngliwati blok.

Villa dei Misteri (Villa saka Mysteries) Omah karo frescoes penasaran, bisa uga wanita sing diwiwiti menyang Budaya Dionysus. Ngemot salah sawijining siklus fresco sing paling apik ing Italia, uga graffiti kuno sing lucu.

Ing kutha modern Pompei:

Ana Sanctuary (greja) sing dadi ibadah ziarah kanggo Katulik Roma. Kanggo wong liya, iku ora kudu dipikirake, nanging sampeyan kudu teka utawa lunga liwat stasiun Pompei Santuario ing Circumvesuviana, tinimbang Pompei Scavi, sampeyan bisa uga dianggep paling ora dipikir kanthi ringkes ing papan sing dipateni dening Perawan iki Maria.

Apa sing kudu ditindakake ing Pompeii, Italia.

Tuku buku pedoman. Entuk pandhuan resmi saka toko buku ing jejere kantor tiket. Akeh pandhuan lan peta kasedhiya nanging siji iki kanthi rapi gabung karo loro. Ana uga versi buku pedoman basa Inggris.

Dolan maring uga Museum Nasional Arkeologi ing Naples (tertutup dina Selasa), ing endi umume bahan mozek sing paling dijaga lan ditemokake barang saka Pompeii. Sampeyan meh bisa mbantu luwih dhisik, amarga situs tanpa buku pedoman cukup bingung kajaba sampeyan ngerti ngerti kenapa katon kaya lan kenapa fresco lan artifak penting banget kanggo ngerti babagan urip ing 79AD.

Dolan maring uga situs adhine Herculaneum, sing mung sawetara Circumvesuviana mandheg lan ngalami nasib sing padha karo Pompeii. Sanajan situs kasebut luwih cilik, ditutupi mundhak pyroclastic (tinimbang awu lan lapilli sing nutupi Pompeii). Iki ngidini sawetara crita liya supaya urip.

Yen sampeyan duwe pirang-pirang dina, riko uga villa sing apik: Oplontis (mandeg Torre Annunziata, siji Circumvesuviana mandheg saka Pompeii) utawa Stabiae (uga nganggo kereta api sing padha).

Priksa villa acak, amarga kadang kamar cilik uga duwe fresco (lukisan tembok).

Aja kantun "Taman Fugitives" ing sisih kidul-wétan ing papan plester pirang-pirang korban (sedhih, kalebu bocah-bocah) ditampilake ing ngendi dheweke umume tiba Tanduran ing kebon iki dibangun maneh kanggo cocog karo wutah kuno, adhedhasar pasinaon saka plester cast saka tanduran tanduran.

Lumaku ing njaba Gerbang Kutha menyang Villa ing Misteri, salah sawijining omah sing paling gedhe sing bakal mudhun saka jagad kuno. Malah ing dina sing panas banget, uga kudu mlaku-mlaku.

Takon salah sawijining Arkeolog sing nggarap salah sawijining situs sing akeh "Apa durung digali?" (Isih ana 1 / 3 situs sing durung dicritakake ... lan mesthi ana liyane ing ngisor lantai!)

Awis Mung

ATM ana ing area kantor tiket cedhak stasiun sepur Pompei Scavi, ora ana ATM ing situs kasebut lan kertu kredit ora ditampa, mula priksa manawa nggawa dhuwit sing cocog kanggo kabutuhan sampeyan.

Ana bangunan pengadilan pangan kanthi udhara modern ing tengah situs. Omben-omben alus, cafe, pizza, kursus utama, roti lapis, crisps, lan barang liyane sing kasedhiya kanggo tuku. Kertu kredit ditampa. Iki bakal dadi pilihan sampeyan mung kanggo mangan ing situs kasebut, sanajan panganan diidini, amarga sampeyan bakal weruh akeh klompok tur Asia sing mandheg nggunakake panganan jinis kothak bento.

Apa sing kudu dituku

Tuku buku pandhuan tur supaya sampeyan bisa maca liyane babagan sejarah kutha, bangunan lan artefak. Ana akeh sing bisa disinaoni saka bangsa Roma lan ngerti kepiye uripe.

Apa sing arep dipangan

Ing perjalanan saka stasiun menyang kantor mlebu resmi mbukak toko supaya bisa adol kanthi rega sing larang, nanging panganan ora apik banget. Ngombe, utamane jus jeruk lan lemon sing anyar dicet, nanging khususe utamane, sanajan mung larang regane.

Sampeyan bisa entuk panino (gulung roti) sing apik banget saka sawetara singgahan.

Ana kafe lan restoran ing wilayah penggalian, mung sisih lor Forum. Ora kaget, iki uga larang banget lan ora mokal. Nanging, minangka papan sing becik kanggo istirahat lan pulih, utamane kanthi penyaman udara. Yen sampeyan ora duwe wektu kanggo istirahat, sampeyan bisa njupuk es krim saka jendela layanan sing madhep dalan. Restaurant wis jedhing, sing mung siji ing situs kasebut.

Apa sing kudu diombe

Elinga yen njupuk banyu sing cukup kanggo ngombe amarga wis dadi panas ing dalan-lebu. Jupuk botol kosong kanggo ngisi amarga ana banyu entek ing sekitar dispensing banyu sing mambu-mambu banyu sing mokal, nanging bisa uga diombe.

Lemon lan Oranye granita sing tuku saka njaba situs minangka cara sing adhem kanggo adhem.

Njaluk metu

  • Menyang sepur menyang Naples, papan kelairan pizza. Sawetara pizza sing paling dinilai mung sawetara blok saka stasiun sepur.
  • Dolan maring situs adhine Herculaneum
  • Kepala menyang Taman Arkeologi jero banyu ing Baiae
  • Lelungan menyang pesisir Amalfi
  • Numpak kapal saka Naples utawa Sorrento menyang pulo Capri
  • Bus lunga menyang Mt. Vesuvius saka situs kasebut.

Situs web pariwisata resmi Pompeii

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Pompeii

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]