Port-au-Pangeran, Haiti

Jelajahi Port-au-Pangeran, Haiti

Jelajahi ibukutha Port-au-Pangeran ibukutha lan kutha paling gedhe ing Haiti. Ing kutha sing indah iki, sampeyan bakal nemokake museum Haiti, keajaiban alam, kubu, resto, taman, lan akeh kejutan. Mangkono uga cedhak karo komunitas sing diarani Pétionville. Kutha iki ing ngendi pangembangan Haiti kedadeyan, mula sampeyan kudu ngunjungi!

Kutha gedhe lan rame-rame, wiwit awal awan. Wis akeh pembangunan lan konstruksi anyar wiwit gempa 2010, nanging ing sawetara papan sampeyan bisa ndeleng rubah utawa kutha kémah cilik. Ana uga komunitas ekspat sing akeh, biasane uga buruh sepindah lan liya-liyane. Ana pirang-pirang papan sing apik kanggo dipangan lan panggonan turu, utamane ing pinggiran kutha sing misuwur ing Pétionville, nanging uga ana ing Port-au-Pangeran sing tepat.

Bandara Port-au-Pangeran (PAP) disuguhake dening sawetara maskapai utama.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Port Au Pangeran, Haiti.

  • Istana Nasional ambruk nalika gempa lan nawakake salah sawijining peringatan Port-au-Pangeran sing paling nggegirisi kekuwatan gempa. Ing wiwitan 2014, struktur wis diakar. Salah sawijining kutha kémah Port-au-Pangeran sing ana ing sabrang saka dalan kraton. Kemah kémah saiki wis dibersih lan situs kasebut lagi dadi omah ing salah sawijining taman paling gedhe ing Haiti, Champs-de-Mar.
  • Cathedral Our Lady of the Assumption Port-au-Pangeran katedral paling gedhe mung mudhun saka kraton lan uga dadi cangkang kamulyane sing sadurunge. Pendhudhuk terus ndedonga ing sanjabane rusak, lan panguburan asring ditindakake ing plaza sing ana ing mburi bangunan utama.
  • Musée du Panthéon National Haïtien. Saben periode dipérang dadi bagean sing ngemot barang-barang paragon ing wektu kasebut: jangkar Santa Maria, perdana menteri Christopher Columbus, minangka pusat bagean eksplorasi.
  • Salah sawijining taman nasional ing Haiti, Benteng Jacques ing njaba Port au Pangeran udakara 45 menit munggah gunung ing desa Fermathe. Cuaca apik banget (sampeyan bisa uga butuh jaket sing entheng sawetara dina) lan tampilan apik banget. Sampeyan bakal entuk tampilan apik menyang kutha saka alas pinus sing wis dijaga. Sejarah kastil kasebut nyata, nanging bocah-bocah lokal seneng nuduhake sampeyan lan praktek Inggris sing luwih apik tinimbang sing dijanjeni nganti rong dolar. Dheweke uga pengin fotografer kanggo setelan sing ayu iki. Uwal saka panas nalika pantai ora tertib.
  • Pétionville, pinggiran kutha sing sugih sing akeh hiburan malam, bar lan restoran.

Marche de fer (Pasar Wesi) Pasar adol padhet sing adol kabeh saka kriya kayata voodoo paraphernalia kanggo panganan seger. Iki minangka papan sing angel, stres, lan nggrundel amarga akeh pedagang sing nekat ngrebut sampeyan lan nyengkeli para pembeli, warung, lan barang sing obah ngrusak saben langkah sampeyan, sing mbutuhake sampeyan nglangi manungsa. Sampeyan bakal nemokake persediaan sing nggegirisi seni digawe tangan: patung, topeng, staves, lukisan, globes, set teh, sabuk klapa, lsp.

Artistique Desa (Desa Artis). Sanajan teknis Croix des Bouquets dudu Port au Pangeran, sesambungan karo kutha kasebut (mung dipisah dening kali) sing bisa uga dianggep minangka suburb. Pengrajin wesi ing kene ndaurake drum wesi lawas (wadhah) lan nggawe potongan seni sing apik banget. Ing tetanggan Noailles, sampeyan bakal ngerteni lokasi kasebut nalika ndeleng puluhan potongan seni logam sing digantung ing njaba omah para seniman, lan uga ana tandha babagan pariwara ing toko. Para seniman wis kerja sama nggawe wilayah cilik sing apik lan aneh kalebu lampu jalan ornamen lan patung wanita sing kerja ing logam. Rega sing paling apik sing sampeyan temokake, lan pengalaman ndeleng karya sing ditindakake durung larang regane.

Asring bakal ana vendor ing pinggir dalan uga adol kerajinan gaweyan gaweyan sing apik. Ana sawetara cedhak ing PBB lan ing Pan-American Highway.

Paling ora ana rong bank kanthi ATM: Scotiabank lan Sogebank. Malah ATM ditutup dina Minggu. Bank ing cedhak banget awal, sanajan ing dina minggu.

Mangan ing Port-au-Pangeran pancen kaget.

Ngendi sampeyan mlebu Haiti, ana panganan sing enak. Keamanan tansah dadi perhatian nalika mangan panganan lurung, nanging sampeyan bisa entuk saran saka warga sing dipercaya. Panganan cemilan sing enak kalebu kripik pisang ("papita") sing bisa dingerteni dening produk kuning sing digawa ing baggies ing keranjang ing kepala vendor. Woh uga kasedhiya lan umume ujar, ing kulit sing luwih kandel, luwih aman. Fritay minangka istilah umum kanggo panganan goreng, lan umume kasusun saka daging babi (grio), wedhus ("kabrit") utawa pitik ("poul") karo tanduran goreng ("bannan") lan garnish pedhes sing diarani "pikliz." Bottled lan ombenan lan banyu sing aman uga gampang ditemokake ing dalan lan luwih murah tinimbang ing toko. Dheweke asring beku ing banyu uyah, dadi sampeyan pengin ngombe kanthi ndhuwur sadurunge ngombe.

Ana toko Grosir ing saindenging kutha.

Minuman beralkohol tradisional kalebu rum sing ora asem lan Krémas, wedang alkohol sing digawe saka klapa lan vanila. Rhum Barbancourt minangka rum lokal sing paling apik, bintang 5 minangka kualitas paling dhuwur lan 3-bintang sing layak. Biere Prestige minangka lager lokal lan cukup apik.

Ombenan-omben ringan sing disedhiyakake kasedhiya ing lurung-lurung ing toko-toko, nanging kudu ngerteni tarif, utawa sampeyan bakal mbayar luwih saka sing sampeyan kudu.

Mung ngombe banyu botol!

Hotel Caribbean Lodge digawe saka kontaner pengiriman!

Ora ana papan sing murah, pilihan sing luwih murah.

Situs web pariwisata resmi Port au Pangeran

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Port au Pangeran

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]