njelajah Puerto Rico

Jelajahi Puerto Rico

Jelajahi Puerto Rico a Caribbean pulau sing dadi kapercayan mandhiri ing Amerika Serikat. Dumunung ing Segara Karibia ing sisih wétan Republik Dominika lan sisih kulon Kapuloan Virgin AS, Puerto Rico dumunung ing jalur pangiriman utama ing Canal Panama, Mona Passage.

Christopher Columbus ndharat ing pulo Puerto Rico ing 1493 nalika pelayaran kapindho ditemokake, lan asline jenenge San Juan Bautista minangka penghormatan kanggo Saint John Pembaptis. Jeneng ibukutha dina saiki, San Juan, menehi jeneng Columbus sing pertama menehi pulau kasebut. Banjur diselehake dening panjelajah Ponce de Leon, lan pulau kasebut ana ing Spanyol kanggo luwih saka patang abad.

Budaya Puerto Rico beda-beda saka Karibia, nanging ana hubungane karo budaya Spanyol kanthi sawetara pengaruh Afrika lan pribumi. Nalika lelungan menyang Puerto Rico, siji bakal bisa ngrasakake manawa dheweke ana ing negara liya.

Puerto Rico duwe iklim segara tropis, sing entheng lan ora ana variasi suhu mangsan. Udan akeh banget ing pesisir sisih lor lan ing dhuwur, nanging cahya ing pesisir kidul. Musim badai dumadi antara wulan Juni lan Nopember, ing mangsa udan udan kaping pindho dina, meh saben dina. Kasedhiya kekirangan kadang kena pengaruh ing pulau kasebut.

Puerto Rico biasane gunung, sanajan ana sabuk lempung pesisir ing sisih lor. Gunung mandheg ing gunung ing pesisir kulon. Ana pantai pasir ing sadawane pante. Ana akeh kali cilik babagan pulau kasebut, lan gunung tengah sing dhuwur bisa mesthekake yen banyune disiram kanthi apik, sanajan pesisir kidul cukup garing. Sabuk lempeng pesisir ing sisih lor iku subur. Titik paling dhuwur ing Puerto Rico yaiku ing Cerro de Punta, yaiku 1,338m ing ndhuwur segara.

kutha

  • Bayamón
  • Caguas
  • Carolina - Bandara Luis Muñoz Marín, pemandangan klub hotel, hotel, lan kasino Isla Verde
  • Guaynabo
  • San Juan minangka ibukutha minangka salah sawijining pelabuhan alam sing paling gedhe ing Karibia
  • Guánica - hutan alamiah ing Puerto Rico (Bosque Seco de Guánica)
  • Guayama
  • Lajas - teluk bioluminescent ing La Parguera
  • Ponce - kutha paling gedhe nomer loro ing Puerto Rico
  • Salinas - Salinas Speedway, 400 m racetrack
  • Mayagüez
  • Rincón - dikenal minangka "Modal Surfing" saka Karibia
  • San Germán
  • Luquillo - pantai publik sing paling populer, wilayah nglindhungi karang kanthi tampilan El Yunque Rainforest
  • Fajardo - marina, teluk bioluminescent, kapal menyang Vieques lan Culebra
  • Naguabo
  • Río Grande - mlebu ing El Yunque Rainforest
  • Arecibo - minangka salah sawijining teleskop radio paling gedhe ing donya.
  • Aguadilla - surfing lan panganan Thai
  • Añasco
  • Camuy - sistem guwa gedhe
  • Dorado - taman umum, Pantai Nolos Morales, area kulawarga perlindungan
  • Isabela - luwih akeh surfing
  • Moca
  • San Juan lawas
  • Hujan Udan El Yunque
  • Pulo Caja de Muertos - Caja de Muertos cekak; sawijining pulo sing ora manggon ing pesisir kidul Puerto Rico. Pulo iki dilindhungi amarga lalu lintas kura asale. Para hikers lan pantai asring katon ing pulo kasebut, sing bisa digayuh nganggo feri utawa liwat operator tur nyilem saka sektor La Guancha Boardwalk ing Ponce Playa.
  • Hutan Nasional El Yunque
  • Hutan Negara Guánica (Bosque Estatal de Guánica) - sisa sisa tropis pesisir tropis garing ing saindenging jagad, lan ditetepake Rizab Biosphere internasional ing 1981. Taman kasebut kalebu alas garing dikenal minangka el bosque seco de Guánica ("hutan garing saka Guánica").
  • Situs Bersejarah Nasional San Juan - kalebu San Cristóbal, San Felipe del Morro, lan kuta San Juan de la Cruz (sing pungkasan uga dikenal minangka El Cañuelo), kalebu bastion, bubuk bubuk, lan telung kaping papat saka tembok kutha. Kabeh benteng pertahanan iki ngubengi bagean lawas lan kolonial ing San Juan lan minangka salah sawijining benteng Spanyol sing paling tuwa lan paling apik ing Amerika.
  • Pulo Mona - ing pesisir kulon pulo utama, separo menyang Republik Dominika. Pulo iki terpencil lan mung dienggoni satwa liar. Sampeyan mung bisa dibukak kanthi janjian.
  • Rio Camuy Caverns - demo 45 sing mlaku dipandu ing guwa utama, Cueva Clara, kalebu tampilan "kali bawah tanah 3rd-paling gedhe ing jagad" lan sinkhole sing gedhe banget

Bandara utama Puerto Rico yaiku Bandara Internasional Luis Muñoz Marín ing Carolina, cedhak San Juan. Jet Blue, United, lan Roh uga mabur menyang bandara sing luwih cilik ing kutha Aguadilla lan Ponce.

Tandha dalan minangka versi basa Spanyol ing AS sing mitra, mula sampeyan ora kudu ngatasi masalah. Nanging, elinga jarak ing jarak kilometer, dene watesan kacepetan ana mil. Gas uga adol liter, ora kanthi galon, lan sithik luwih murah tinimbang ing daratan.

Loro Spanyol lan Inggris minangka basa resmi Puerto Rico, nanging Spanyol ora ana basa apa wae sing dadi dominan. Luwih saka 20 persen Puerto Ricans nganggo basa Inggris kanthi lancar. Spanyol minangka basa ibu kanggo kabeh Puerto Ricans asli. Nanging, wong sing kerja ing bisnis sing ana hubungane karo pariwisata biasane fasih ing Inggris; warga ing wilayah sing kurang turisme ing pulo kasebut biasane bisa ngatur basa Inggris dhasar, amarga diwulangake minangka basa asing ing sekolah.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Puerto Rico.

Panggonan sing njupuk kertu kredit asring njupuk Visa lan MasterCard mung. Hotel lan papan sewa mobil sing gedhe bakal bisa nemokake Discover lan American Express. Akeh papan sing mung entuk dhuwit. Coba nggawa awis cukup karo sampeyan kanggo njamin mung siji utawa rong mundur total yen sampeyan bakal mbayar biaya transaksi.

Kanggo blanja busana umum, priksa Toko Pabrik Belz (Canovanas) lan Outlet Premium Puerto Rico (Barceloneta). Dheweke nampilake toko merek merek utama kayata Polo, Tommy Hilfiger, republik gedhang, Puma, Gap, PacSun, lsp.

Umume kutha-kutha gedhe ing pulo kasebut duwe mall regional kanthi toko internasional sing wis kenal.

Yen sampeyan nggoleki kerajinan lokal kanthi macem-macem, lan pengin mbayar luwih murah tinimbang ing Old San Juan nalika ngerti pulau kasebut, coba menyang perayaan kutha. Artisans saka saindenging pulau teka menyang festival iki kanggo adol barang-barangane: saka panganan khas, permen, kopi lan rokok dadi sandhangan, aksesoris, lukisan lan hiasan omah. Sawetara festival kasebut luwih apik tinimbang sing liyane, mula: kudu takon babagan menehi saran. Salah sawijining festival festival sing paling populer (adoh) yaiku "Festival de las Chinas" utawa Festival Oranye ing Las Marías.

Aja lali yen Puerto Rico minangka pulau sing ngasilake rum. Cigars gawenan tangan isih bisa ditemokake ing San Juan, Old San Juan, lan Puerta de Tierra. Uga ana macem-macem barang impor saka kabeh ndonya. Artesania lokal kalebu ukiran kayu, alat musik, renda, keramik, pelukan, topeng lan karya bakul. Dumunung ing saben kutha sing sibuk yaiku toko hadiah nganggo t-shirt khas, gelas shot, lan hadiah liyane sing ujar Puerto Rico nggawa omah ing kanca lan kulawarga. Priksa manawa kanggo ngunjungi Distileria Serralles, omah Don Q, salah sawijining rum sing paling tuwa sing digawe ing Puerto Rico (logo kasebut katon ing jendela bar PR). Sampeyan ora mung seneng wisata babagan proses nggawe rum, nanging ana rasa rum. Dheweke uga duwe museum lan minangka papan sing nyenengake kanggo sore sing anget ing Pulo Enchanted.

Puerto Rico minangka prasmanan nyetir. Apa sing sampeyan butuhake yaiku mobil, napsu (luwih gedhe), wektu, lan sadhar yen renang sampeyan ora cocog uga yen wis tekan tujuan. Pulo kasebut duwe penawaran kuliner paling macem ing kabeh Caribbean. Ana prekara kanggo kabeh wong. Sampeyan bisa nyenengake panganan Puerto Rican sing paling apik ing alun-alun kutha tradisional lan uga (kanggo sampeyan sing golek omah) duwe steak ing papan sing kaya Morton.

Khusus panganan Puerto Rican: daging babi (chuletas), beras & kacang (arroz y habichuelas), botol sofrito lan sawetara sayuran ijo kanggo nyenengake para turis

Coconut Creme, Candy Rican Candy sing digawe saka susu klapa lan gula.

Panganan otentik Puerto Rican (comida criolla) bisa dirangkum kanthi rong tembung: tanduran lan daging babi, biasane disuguhake beras lan kacang (arroz y habichuelas). Arang banget yen wis pedhes, lan kejutan akeh para pengunjung meh padha karo masakan Meksiko.

Ora kaya hukum ukum AS, umume ngombe Puerto Rico yaiku 18. Yen, bareng karo kasunyatan manawa AS ora mbutuhake warga AS supaya duwe paspor kanggo lelungan antarane Puerto Rico lan bawana AS, tegese Puerto Rico minangka tujuan sing populer kanggo para remaja nalika musim semi.

Puerto Rico temenan misuwur amarga koktail lan rum, lan dadi papan kelairan ing donya sing misuwur yaiku Piña Colada. Sawetara gosip sing apik disuling ing Puerto Rico, kalebu Bacardì, Kapten Morgan lan Don Q. Rum ora dadi omben sing dikonsumsi kanthi cara anggur lan wiski, lan sampeyan bisa uga katon sawetara aneh yen sampeyan takon kanthi langsung amarga iku meh tansah mabuk minangka mixer. Umume rum banget sumilir ing dina sing panas ing parang lan nggayuh godhong mint. Bola bal ing umume umume Kuuban asal; padha nyakup Mojíto (rum, jus jeruk, godhong mint, lan banyu seltzer) lan Cuba Libre (spiced rum lan cola), asring dikenal guyon minangka Mentiríta (secara harfiah "ngapusi sethitik"), tundhuk ing pamrentah Kuba.

Moonshine lokal dikenal minangka pitorro utawa cañita, sulingan (kaya rum) saka tebu sing ditapai. Banjur diwutahake menyang jambon karo rasa liyane kayata anggur, prun, wiji roti, kismis, kurma, pelem, jeruk, jambu, nanas, lan keju utawa daging mentah. Produksi, nalika ora ilegal, nyebar lan jinisime pastime. Yen sampeyan cukup begja diajak menyang omah Puerto Rican ing sekitar Christmastime, kemungkinan ana wong sing pungkasane bakal nggawa botol. Gunakake ati-ati amarga cukup kuat, kadhangkala tekan alkohol 80% kanthi volume (sanajan tingkat alkohol khas nyedhaki 40-50%).

Sajrone musim Natal, Puertoricans uga ngombe Coquito, inuman alkohol kaya endhog sing digawe karo rum, kuning telur, santen, krim klapa, susu pekat manis, kayu legi, pala, lan cengkeh. Iku meh mesthi digawe krasan, lan asring diwenehake minangka hadiah nalika preian Natal. Sampeyan enak, nanging banget kalori. Sampeyan uga bakal nandhang lara yen sampeyan ngombe banget, mula ati-ati yen ana sing menehi.

Banyu banyu wis diobati lan aman kanggo ngombe, sanajan rasa klorin; akeh milih kanggo banyu botol.

Minangka warisan status Puerto Rico minangka salah sawijining pusat produksi tebu bumi, meh kabeh mendem utawa dipangan kanthi ditambah gula. Iki kalebu kopi, teas, lan omben-omben alkohol, uga panganan sarapan kayata avena (bijirin panas kaya oatmeal) lan mallorcas (endhog endhog sing ragi, lan gula bubuk). Coba dingerteni yen sampeyan diabetes.

Situs web pariwisata resmi Puerto Rico

Watch video babagan Puerto Rico

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]