Jelajahi Las Palmas, Kepulauan Canary

Jelajahi Las Palmas, Kepulauan Canary

La Palma, cdikenal minangka Las Palmas, minangka salah sawijining kutha paling gedhe ing Spanyol, lan kutha paling gedhe ing Canary Islands kang dadi bagéan integral saka Spanyol. Wis cedhak Maroko, Cape Verde lan kapuloan Azores lan Madeira, loro basa Portugis. Jeneng julukan pulo kasebut yaiku "La Isla Bonita" (pulo sing ayu).

Jelajahi Las Palmas sing seneng iklim subtropis, kanthi suhu sing entheng nganti anget sajrone taun.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Las Palmas, pulo Canary.

  • Santa Cruz de La Palma
  • Los Llanos de Aridane
  • Playa de Las Canteras- Meh jarak 4, pantai iki minangka simbol kutha lan warga. Dianggep salah sawijining pesisir kutha sing paling apik ing saindenging jagad, cukup aman amarga terumbu alangan lan akeh sing ditindakake ing promenade kasebut. Sampeyan bisa dadi papan sing apik kanggo mlaku-mlaku ing wayah sore amarga sinar matahari lan ombak sing sithik, lan ing dina sing apik, sampeyan bisa ndeleng lampu ing Langkawi.
  • Parque Santa Catalina- Taman lan hub transportasi ing sacedhake port. Saben taun sekitar wulan Pahargyan Karnival ditindakake ing kene.
  • Triana- Salah sawijining kabupaten paling tuwa ing Las Palmas, lan saiki dadi pusat komersial kutha. Ing 2013 menang penghargaan kanggo dalan komersial Spanyol paling apik. Minggu pisanan saben wulan kabeh toko mbukak lan ana gigs lan hiburan liyane. Krim es guirlache minangka pangguna lokal. Meh kabeh bis liwat Triana, sampeyan bisa mandheg ing Teatro utawa Stasiun Bis San Telmo.
  • Vegueta- enclave sajarah kutha. Panggonan sing paling apik ing kutha kanggo ombenan lan panedhaan. Iki cukup nyenengake ing Kamis amarga 'Tapas Evenings. Calle Pelota lan Calle Mendizábal dadi papan sing paling sibuk, uga area sing ana ing perpustakaan umum.
  • Catedral de Santa Ana- Emperor sawetara abad, katedral bisa dideleng saka meh kabeh titik ing pusat kutha.
  • Museum de Colón - omah gedhong lawas iki, ing mburi katedral, biyen dadi omah gubernur pulo kasebut, lan negesake manawa omah sauntara Christopher Columbus sadurunge lunga menyang Amerika. Saiki ngrampungake museum babagan panjelajah, penaklukan Kapuloan Canary dening Mahkota Castille, lan Amerika pra-kolumbine. Iki dibukak saben dina saka 10: 00 nganti 18: 00 kajaba dina Minggu lan preinan bank nalika ditutup ing 15: 00 akhir minggu pisanan wulan iki gratis.
  • Museum de Musrez Galdós.Ing ngisor iki minangka omah sing diarani Spanyol misuwur lan urip nganti umur 19. Wis katahan kaya biyasane nuduhake seni arsitektur domestik Canarian saka Abad 19th. Akhir minggu pisanan wulan iki gratis. Selasa nganti Jumuah iki mbukak saka 10: 00 nganti 16: 00, ing akhir minggu saka 10: 00 dadi 14: 00 lan ing preinan bank saka 10: 00 menyang 16: 00. Nutup dina Senin.
  • Taman Nasional Ilmu lan Teknologi - Paling pameran duwe informasi ing basa Spanyol lan Inggris. Yen mlebu, sampeyan uga bisa nggunakake komputer internet ing kono, saengga biaya mlebu cukup prayoga. Mbukak wiwit dina Selasa nganti Minggu saka 10am. menyang 8pm.
  • Muelle Deportivo. Duwe sawetara omben utawa nedha bengi sing nonton srengenge ing antarane yachts. Sajrone akhir minggu iki minangka wilayah pesta sing populer. Apike kanggo ngunjungi Kamis nalika ana diskon lan tapas.
  • Alfredo Kraus Auditorium - Konser lan bale musik kanthi pagelaran philharmonik klasik lan bangunan sing kudu dikunjungi dhewe-dhewe.
  • Museo Canario. Dumunung ing distrik bersejarah ing Vegueta. Diadegake ing 1879, dadi mitra internasional Dewan Penyelidikan Ilmiah (CSIC). Nduwe koleksi terkenal arkeologi Canary, sing dipamerake ing balai 16. Iki uga dilengkapi pustaka luwih saka volume 60,000, akeh sing ngrampungake topik Kepulauan Canary. Arsip-arsip kasebut kalebu saka 1785 nganti saiki.
  • Pusat Seni Modern Atlantik (CAAM)- Dibukak ing 1989, minangka salah sawijining referensi paling penting kanggo urip budaya lan seni budaya Canary Islands, lan tanggung jawab nyebarake seni sing digawe ing pulo kasebut ing saindenging jagad, utamane Afrika, Amerika lan Eropa. Wis pameran permanen lan sementara sing kalebu saka avant-garde sejarah nganti tren paling anyar. Dununge ana ing Calle Los Balcones de Vegueta, lan njaga façade asli ing abad 18th.
  • Barrio San José (Sejarah Kejiranan San José). Barrio San Jose, Las Palmas De Gran Canaria minangka salah sawijining tetanggan kutha kutha paling tuwa ing Las Palma. San José minangka tetanggan kutha tanggal sadurunge Cathedral - Katedral San José - diadegaké ing 1458. San Jose mapan ing njaba tembok benteng kutha lan mesthi dadi tetanggan sing nyengkuyung tenaga kerja lokal ora cukup sugih supaya bisa nglindhungi tembok sabanjure. Sadawane pojok sisih ndhuwur ing sadawane lereng gunung bukit saiki dadi tinggalan jaman francais Military Bunkers lan Benteng San Juan sing wiwit dibangun Spanyol sawise kelangan Kuba menyang Amerika nalika Spanyol - Perang Amérika Amerika 1898. Pinggiran San Jose saiki kalebu bata kubik sing warni lan omah mortir diantrekake macem-macem dalan sing munggah lan mudhun ing bukit menyang pirang-pirang dalan sing mlaku lan ndhelik taman cilik kaya Oasis Palms sing cedhak ing wilayah Kuburan Inggris. Tandha Landmark lokal Amarilla (Yelow House) minangka pusat komunitas utama sawise pasamuan lan kemungkinan bar lokal. Casa Amarilla minangka papan kanggo acara komunitas lan pusat pemilihan lokal, nasional lan EU kanggo warga. Casa Amarila dadi jangkar bal-balan lokal lan vistas saka balconies lan ing sadawane Paseo San Jose - dalan layanan utama - kanthi pemandangan segara ing Watesan Wétan lan bukit, Omah lan Bunker ing Watesan Kulon. Para warga padha ngajak lan yen kekarepan sampeyan lagi omong-omongan lan swasana sing becik ana akeh.
  • Las Arenas. Dumunung ing lokasi sing unik, ing jejere Alfredo Kraus lan pantai Las Canteras sing misuwur, iki minangka salah sawijining pusat blanja pertama ing pulo kasebut lan paling misuwur. Pusat blanja nduweni akeh toko fashion uga macem-macem restoran kanthi pandangan segara sing nggumunake.

Minangka kutha pantai, Las Palmas misuwur banget kanggo kegiatan Oceanside. Nyekel gelombang, nangkep snorkel sampeyan, utawa mung srengenge srengenge (sawise ngetrapake layar layar, mesthi!). Utawa, yen sampeyan rumangsa njelajah terra firma, tindakake kaya warga setempat lan nggunakake bus pariwisata umum, dikenal kanthi guiriguagua.

Ana sawetara acara sing bisa dideleng

  • Meh misuwur minangka pulo Tenerife tetanggan, nanging beda lan bisa uga luwih apik. Tanpa mangu cukup nggumunake.
  • Festival Musik WOMAD - Dipunwiwiti ing zona Taman Santa Catalina, festival iki nggawa ewonan penonton saben taun kanthi gratis musik kanthi gratis.
  • Romería de Vegueta - Festival katolik sing dirayakake ing wilayah Vegueta kutha.

Pulo iki nduwe pedunung cilik ing sangisoré satus ewu. Nduwe siji pelabuhan utama (Santa Cruz de la Palma), port cilik kapindho (Tazacorte) lan bandara internasional (SPC).

Ana sambungan feri biasa kanggo Langkawi lan kapal feri mung kanggo pulo liya, menyang Cadiz ing daratan Spanyol lan pesisir Afrika.

Éropah pedunungé biasane Hispanik (bener campuran Spanyol, Berber lan Portugis), kanthi sawetara imigran Eropa lan nomer sithik saka imigran Afrika.

Pulo kasebut ngekspor pisang, rum, gofio lan sawetara rokok, lan dadi pemerhatian astronomi internasional utama.

Mobil nyewa minangka pilihan sing paling apik kanggo nemokake wilayah ara-ara samun sing adoh. Dalan dijaga kanthi apik lan ditandhani kanggo ngontrol lalu lintas. Mung giliran lan vertikal ing dalan sisih sing bakal nantang sawetara driver.

Ana sawetara kutha sing apik, nanging sing paling penting yaiku desa. Landskap gunung berapi sing bisa nggambar ing ndhuwur awan kanthi vegetasi sing padhet ing lembah ndadekake sawetara hiking sing hebat.

Titik paling dhuwur ing pulo kasebut, El Roque de los Muchachos (2426m), gampang diakses dening mobil ing paling taun lan tampilan saka kana ana spektakuler lan menehi introduksi sing apik ing geografi pulo kasebut (cathetan manawa akses diwatesi ing sewengi amarga iki minangka situs pemerhatian astronomi internasional utama - mesthi maca signpost - uga nyathet yen dalan lan dalan bisa ditutup sawetara dina ing musim salju amarga salju). Ana jaringan sing jembar banget saka jalur lumampah sing ditandhani ing saindenging pulo sing uga ditanduri kanthi apik lan peta mlaku kasedhiya saka kantor wisata ing Santa Cruz.

Sadawane pesisir sisih lor-wetan, sampeyan bakal nemokake akeh tanduran teres (utamane pisang) sing gegandhengan karo kutha-kutha cilik lan desa.

Ing tengah pulau ana Caldera de Taburiente, kawah erosi sing paling gedhe sing paling gedhe ing donya. Pandu sing dituntun menyang caldera kasedhiya. Sajrone wulan musim panas, hiking ing amben kali ing kaldera bisa uga mbebayani amarga udan bisa nyebabake banjir kilat.

Ibukutha pulo, Santa Cruz, wis akeh bangunan lawas lan lurung-lurung cobblestone sing dijaga kanthi apik. Sadawane Avenida Maritima sampeyan bisa ndeleng balconies Canarian lawas sing digawe saka kawasan rimba pinus Canary.

Wilayah blanja paling apik yaiku Triana, dalan pejalanhe sing diubengi dening bangunan Art Nouveau sing bersejarah, lan Mesa y López Street, sing nduwe rong gedung departemen gedhe lan akeh toko liyane. Sampeyan uga bisa ngunjungi salah sawijining pusat blanja. Pusat blanja Las Arenas, ing sisih kulon sisih kulon Pantai Las Canteras (ing jejere Hall Music) paling gedhe, sampeyan bakal nemokake kabeh rantaian gedhe ing kene lan akeh restoran (turis entuk kertu diskon kanthi diskon nganti 50% mati).

Ana bioskop Eropa cilik (Multicines Monopol) ing Triana kanthi pirang-pirang film ing versi asli kanthi subtitles, yen sampeyan nggoleki sore sing sepi. Sawise film mriksa bar trendi ing payon.

Kanggo barang-barang panganan, Hiperdino minangka ranté pasar lokal sing maneka warna produk lan nyetel rega. Sawetara toko kasebut uga duwe anggur sing apik. Kanggo pengalaman blanja sing luwih apik menyang Toko El Corte Inglés ing Mesa y López Street (Wisatawan entuk diskon 10% ing kabeh produk sing nuduhake ID sampeyan) utawa dalan-dalan cilik sing ngubengi Triana, ing ngendi sampeyan bisa nemokake butik lan kafe sing apik.

Tuku rum lokal: Arehucas (sing paling populer ing kalangan warga lokal) Artemi utawa Armiche (lan priksa "Rum miel" madu mi lokal).

Apa sing kudu dilakoni ing pulau Las Palmas, Canary

  • Terowongan terusan ing mlaku-mlaku ing Los Tilos
  • Mlaku-mlaku Los Tilos - yen bisa entuk taksi roda papat kanggo miwiti mlaku-mlaku. Banjur mlaku ngubengi terusan (apa ing Madeira bakal diarani levada) sawise kontar barranco sing dihias wit-witan sing mlaku liwat terowong 13 (nyembah supaya ora ngepung). Tunnel nomer 12 teles ana ing jero. Banjur mudhun liwat alas laurisilva (keturunan sing angel nanging nggumunake sekitar 1000m). Uga ora luput ing pandelengan - dyke gunung berapi ing ngisor sikil loro-lorone kanthi tetes ing sisih loro, nanging dilindhungi dening handrail kanthi pemandangan gelar 360.
  • Gunung Ruta Del Ruta del los Volcanes - bagean saka jalur GR 131 jarak dawa - ing sadawane dawane Cumbre Vieja, rute kanthi pemandangan sing apik banget ing kabeh bunder, lan karo kawah vulkanik sing paling dawa. Maneh, cukup kanggo nuntut ing dina sing panas, lan bledug disepak dening para kanca mlaku 'entuk ing endi wae, nanging mlaku sing nggumunake.
  • Kanggo sing cocog lan semangat, ana rute GR130 sing mlaku ing sacedhake La Palma utamane ing jalur kuldi bersejarah. Ora butuh wektu pitung dina sing mbutuhake mlaku-mlaku nganti wolung jam angel lumampah saben dinane. Yen bisa njupuk paling ora sawetara dina. Bisa ditindakake kanthi nggunakake anggaran kanthi nggunakake pensiun yen bisa. Pemandangan sing terus-terusan pancen nggumunake, sampeyan bakal ketemu sawetara warga sing menarik ing dalan lan minangka pengalaman sing kudu dikepengini.
  • Pulo kasebut uga ngatur Transvolcania sing dadi jalur Volcano - lan ngluwihi.
  • Stargazing ing La Palma Island minangka salah sawijining pengalaman astronomi sing paling apik. Amarga kebijakan lampu sing ketat banget, lampu ruangan ing La Palma uga dilindhungi kanthi rapi lan langit wengi isih bisa katon kaya: peteng lan kebak lintang.

Sampeyan kudu nyoba

Kambing - cabrito (wedhus enom, biasane digoreng) Cabra (wedhus tuwa, biasane dikhiseni). bienmesabe - tegese 'ngrasakake aku apik' lan iya - lemah almond ing madu, banget manis.

  • Arrugadas Papas, kentang cilik sing digodhog ing banyu asin ing kulite, yaiku bea khas ing La Palma kaya ing pulo Canary liyane.
  • Mojos, abang (rojo) lan ijo (verde) uga khas ing La Palma.

Espresso karo susu pekat manis, lan kadhangkala dijupuk omben-omben alkohol minangka keahlian lokal - Barraquito. Pulo iki duwe kebon anggur sing akeh. Shakespeare nyebutake Malvasia (Malmsey manis) sing asale saka Kepulauan Canary. Anggur sing apik banget digawe ing La Palma bisa tuku ing toko spesialis lan paling akeh ing supermarket.

Gawe lokal digawe uga kasedhiya.

Ana hotel lan apartemen turis ing Santa Cruz lan Los Llanos, loro 'kutha' utama ing pulo kasebut. Uga ing Los Cancajos lan Puerto Naos (loro lokasi pantai utama), ditambah karo Barlovento ing sisih lor lan Los Canarios ing sisih kidul.

Ana macem-macem akomodasi pondokan negara ing bagean paling akeh ing pulo kasebut. Iki diarani kasut lan bisa dipesen.

Ana telung pensiun ing Santa Cruz sing duwe akeh akomodasi saka apartemen menyang kamar dhasar kanthi rega kanggo nggambarake iki.

Camping diidini ing La Palma ing situs sing wis ditemtokake, sanajan ijin dibutuhake kajaba ing La Rosa.

Yen sampeyan ngunjungi wektu

  • Gáldar Dhek biyen dadi ibukutha Gran Canaria sadurunge Castillia nelukake pulo. Cueva Pintada (Guwa sing dicet) nggambarake riwayat sejarah wong guanche.
  • Arucas - Misuwur kanggo rum lan gereja kasebut. Pajak distop mbukak kanggo masarakat lan bisa dibukak kanthi gratis. Ana conto macem-macem omben-omben sing bisa dites. Kutha cilik sing ayu lan uga kudu ditunjani. Ora adoh banget saka Las Palmas.

Situs web pariwisata resmi Las Palmas

Watch video babagan Las Palmas

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]