njelajah Rio De Janeiro

Jelajahi Rio de Janeiro, Brazil

Jelajahi Rio de Janeiro minangka kutha paling gedhe nomer loro ing Brazil, ing pesisir Atlantik Kidul. Rio misuwur kanthi pemandangan sing apik, budaya pantai sing dipasang lan taunan karnaval. Sanajan, katrampilan bal-balan dheweke misuwur.

Pelabuhan Rio de Janeiro kalebu entri unik saka segara sing ndadekake tutuk dadi kali. Kajaba iku, pelabuhan kasebut diubengi dening fitur geografis sing apik banget kalebu Gunung Sugar Loaf ing meter 395, Puncak Corcovado ing meter 704, lan bukit Tijuca ing meter 1,021. Fitur iki bisa ditindakake kanthi bebarengan supaya bisa nggawe pelabuhan minangka salah sawijining Pitu Kaelokan Alam ing Donya.

Distrik

Centro kalebu Lapa lan Santa Teresa. Pusat finansial lan pusat kutha kasebut uga akeh bangunan bersejarah wiwit jaman wiwitan, kayata Teater Munisipal, Pustaka Nasional, Museum Nasional Halus, Tiradentes Palace, Katedral Metropolitan lan Kraton Erresto Pedro.

Zona Sul (Zona Kidul) kalebu Copacabana, Leblon lan Ipanema, uga kabupaten ing Pantai Flamengo. Ngemot sawetara wilayah sing luwih santai lan akeh papan wisata utama, kayata Rodrigo de Freitas Lagoon, lan Sugar Loaf lan Pagunungan Corcovado.

Zona Norte (Zona Lor). Stadion Maracanã, Quinta da Boa Vista Park kanthi Museum Nasional Zoo kutha, Balai Cerap Nasional lan liya-liyane.

Zona Oeste (Wilayah Zon Kulon), wilayah suburban sing cepet tuwuh kalebu kabupaten Jacarepaguá lan Barra da Tijuca, sing misuwur ing pesisiré. Umume papan-papan Olimpiade ing 2016 dianugerahi ing kana.

Kesalahan umum kanggo mikirake Rio minangka ibukutha Brasil, bedane ilang ing 21 April 1960 nalika Brasilia sing mentas dibangun dadi ibukutha. Pantai kayata Copacabana lan Ipanema, patung Kristus The Penebus (Cristo Redentor), stadion Maracanã lan Gunung Sugar Loaf (Pão de Açúcar) kabeh dadi pemandangan sing diarani wong-wong sing diarani "kutha sing nggumunake" (cidade maravilhosa) , lan uga kalebu gambar pisanan sing muncul ing pikirane para wisatawan, bebarengan karo prayaan Carnaval.

Susah, umume wong uga ngerti Rio amarga kekerasan lan kejahatan kasebut. Pangobatan obat-obatan lan slamet, utawa favelas, minangka ujung masalah sosial sing lawas. Favel kasebut minangka area omah sing kurang apik, papan-papan sing biasane ana ing lereng gunung akeh kutha, dicampur karo lingkungan kelas menengah. Zona Kidul nduwe sebagian landmark lan pantai sing misuwur ing Rio, ing area mung 43.87 square km (17 mi²). Akeh sing isih ana ing jarak sing beda-beda (kayata, Sugar Loaf dumunung ing 8 km / 5 mi saka pantai Copacabana). Umume hotel lan hostel ing bagean kutha iki, sing dikompresi antara Tijuca Range (Maciço da Tijuca) lan segara. Ana papan sing penting ing wilayah liyane, kayata stadion Maracanã ing Zona Lor lan akeh bangunan sing apik banget ing Pusat.

Sanajan andhap asor lan cilik, Paço dadi kantor King Portugal lan loro Kaisar Brasil.

Rio didegaké ing 1565 dening Portugis minangka kubu marang pihak pribumi Prancis sing ngetrapake kayu lan barang saka Brazil. Piracy nduwe peran utama ing sejarah kutha, lan isih ana benteng kolonial sing bakal dibukak. Portugis nglawan wong Perancis sajrone meh 10, loro-lorone duwe suku asli sing dadi pesaing.

Lalu lintas ing sawetara wilayah ing Rio bisa dadi nggegirisi, nanging mobil bisa dadi cara paling apik kanggo tekan pesisir sing adoh kaya Grumari, lan bisa dadi petualangan ekstra. Ngindhari kesesakan jam sing cepet-cepet ing lingkungan kayata Copacabana, Botafogo, Laranjeiras, lan Tijuca, ing ngendi ibu-ibu nyiyapake mobil kanggo njupuk anak sawise sekolah. Tuku peta, lan seneng-seneng.

Apa sing kudu dilakoni ing Rio De Janeiro, Brazil

Apa sing kudu dituku

Money

Bank nindakake Dhuwit Dhuwit mung cabang sing paling gedhe lan mata uang utama. Ana uga komisi. Tingkat sing luwih apik bisa ditemokake ing toko kanthi tandha ´´Cambios` 'sing menehi tingkat tarif ing tingkat semi-resmi ´´Parallel ", sing luwih dhuwur tinimbang tingkat komersial lan kanthi luwih apik tinimbang sing sampeyan entuk kertu kredit utawa ATM. Iki biasane ditemokake ing dalan komersial utama, yaiku Avenida Nossa Senhora de Copacabana, siji blok saka ngarep segara Copacabana, lan Rua Visconde de Pirajá, rong blok saka pantai Ipanema. Rating beda-beda, dadi takon babagan. Toko sing nawakake tarif paling apik dina iki bisa uga ora nawakake rega paling apik sesuk, yen sampeyan ngganti dhuwit luwih saka sapisan takon liyane.

ATM

Mesin duwe macem-macem fitur, sing kadhaptar ing Portugis ing ndhuwur mesin, lan ora kabeh ngasilake dhuwit kanggo kertu manca. Fitur kasebut bisa beda-beda ing antarane mesin ing bank sing padha. Yen sampeyan pengin nggunakake tampilan kertu asing kanggo logo Visa / Mastercard ing terminal dhewe lan bank internasional (HSBC, Citi) minangka titik wiwitan sing paling apik. Sampeyan uga waspada yen ing Rio khusus, umume ATM ditutup ing antarane 22: 00 lan 6: 00 (10pm lan 6am) dadi rencana kanthi sewajarnya. ATM saka Banco do Brasil kerja nganggo paling kertu Visa asing. Elinga yen sampeyan narik dhuwit kanthi nggunakake kertu manca, komisi bisa ditambahake tanpa peringatan ing layar. Sampeyan bisa uga ora ngerti manawa komisi wis ditambahake ing transaksi sampeyan nganti sampeyan wis ditampa ing mburi transaksi! Kangge ragad akses ATM ing bandara wis meningkat saben transaksi. Kanggo awis komisi kasebut yaiku 30R saben transaksi ditambah persentase jumlah sing sampeyan ganti. Kajaba iku, tingkat kasebut 10 dadi 20% kurang ing kutha. Ragad akses kanggo ATM ing kutha lan tarif beda-beda. Bank Santander biaya 20R saben transaksi, bank-bank liyane ora ngisi biaya kasebut.

Blanja

Yen blanja ing perdagangan dalan, mesthi nyang-nyangan barang; iki bisa murah rega. Namung ing toko lan mall biasane ora sopan. Nanging pedagang secara alami ora bakal nyang-nyangan kajaba sampeyan takon, luwih-luwih yen sampeyan jelas turis. Kanggo turis, barang bisa gampang diatasi faktor faktor 20% utamane ing pasar sing ora resmi kayata Saara utawa ing pesisir.

Kesepakatan sing apik bisa dipakai ing sandhangan Brasil, uga sawetara impor Eropa. Umume barang sing diimpor, kayata elektronik, cenderung ora larang amarga tugas proteksi impor. Contone, sampeyan bakal nemokake kamera digital adol udakara kaping pindho, adol ing Eropa utawa AS

Manajer toko ing Rio asring ngomong sawetara Inggris, amarga iki entuk karyawan promosi meh otomatis. Nanging "sawetara" bisa sithik, saengga bisa sinau paling ora sawetara basa Portugis. Mung ngerti ucapan, nomer, lan cara njaluk pituduh lan rega bakal paling ora "B" kanggo usaha, lan sanajan nemokake klompok nyimpen bisa uga ngerti luwih akeh basa Inggris tinimbang sampeyan Portugis, isih bisa migunani supaya bisa ngerti sethithik saka basa. Aja wedi nggunakake nomer nulis, gambar, utawa nganggo pantomime. Pembantu toko asring bakal ngetok rega kanggo kalkulator. Visa lan Mastercard ditampa kanthi akeh Brazil, karo American Express nganti tingkat sing luwih murah. Nanging ati-ati manawa akeh toko sing bakal ditampa Visa utawa Mastercard, nanging ora loro-lorone! Yen mung nggawa siji, goleki tandha ing jendhela toko sadurunge nyoba tuku.

Pilihan hadiah sing apik banget, amarga ora entuk akeh ruangan ing koper kasebut mulih, yaiku bikinis, merek dagang saka Rio kanthi kualitas lan gaya busana.

Pusat blanja bisa ditemokake ing saindenging kutha, kanthi sing luwih murah ing Zona Norte kaya Shopping Tijuca lan Shopping Iguatemi lan pusat-pusat blanja mewah sing populer ing Zona Sul kaya Shopping Rio Sul lan Shopping Leblon lan São Conrado Fashion Mall lan BarraShopping ing Zona Oeste .

Apa sing kudu dipangan - ngombe ing Rio

Njaluk metu

Angra dos Reis lan Ilha Grande. Angra diubengi dening pulo 365, sing paling gedhe yaiku Ilha Grande, pulau sing apik lan mantan jajahan penal kanthi pesisir sing apik lan hiking apik. Angra yaiku 2-3 jam saka Rio kanthi mobil lan plancongan prau siji jam saka ing kana menyang Ilha Grande.

Arraial do Cabo iku sawijining kutha cilik sing cedhak karo Búzios. Pesisir ing pesisir duwe banyu turquoise sing paling apik ing negara Rio de Janeiro. Pantai kaya Forno lan Prainhas do Atalaia diubengi tanduran ijo pesisir sing subur lan nduwe banyu biru sing padha karo Caribbean gedhe.

Búzios minangka semenanjung cilik udakara telung jam ing sisih wétan Rio. Wis sawetara pantai, akeh papan sing bisa dideleng lan akeh klub wengi.

Niteroi - Ferry antara Rio lan Niteroi, sawijining kutha ing teluk, minangka perjalanan sing nyenengake lan murah. Ana sawetara jinis kapal, wiwit saka murah banget lan alon (diarani barca) cukup murah lan cepet (disebut catamarã, catamaran). Niteroi ora duwe akeh obyek wisata, nanging nduwe tampilan sing unik kanggo Rio, museum seni kontemporer sing nyenengake, sing katon kaya piring mabur sing metu saka segara, lan cara Niemeyer - taman kanthi sawetara bangunan kalebu téater - (Kabeh dirancang dening arsitek terkenal Oscar Niemeyer). Akeh pantai sing paling apik ing negara iki bisa tekan saka sisih teluk iki.

Paraty - Sawijining jam kidul Angra, kutha koloni kolonial 18 abad kaping-8 sing dijaga kanthi segara, didhelikake gunung sing ditutupi alas sing akeh umume piring sawise kapal Portugis; mesthine kanggo wong sing kepengin weruh Sejarah lan Budaya; uga apik kanggo hiking Rainforest lan kayaking.

Paquetá - Sanajan ora ana ing njaba kutha Rio, amarga pulo lan mung bisa dituju kanthi numpak kapal feri 70 menit, distrik Rio iki nggawe perjalanan dina sing apik (lan murah). Pulo iki minangka zona bebas mobil, saéngga lelungan diwatesi mung sepeda-sepeda lan kreta sing ditarik nganggo jaran. Ora akeh sing bisa ditindakake ing pulo iki, nanging kapal numpak feri pancen ana.

Petrópolis - Ing gunung ing njaba Rio. Papan sing apik kanggo kelangan nalika Rio dadi panas banget.

Praia do Abricó. Pante naturalis publik paling apik ing saindhenging Rio, sing dumunung ing Grumari, sawise Prainha. Fasilitas lan layanan telpon cukup winates, dadi rencana dhisik.

Teresópolis - Kutha gunung liyane, cedhak Petrópolis.

Serra dos Órgãos - Taman nasional ing gunung sisih kulon Rio.

Situs web pariwisata resmi Rio

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Rio

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]