njelajah brasov

Jelajahi Brasov, Romania

Jelajahi Brașov kutha resort gunung ing Transylvania, Romania. Brașov nduwe pendhudhuk 283,901 lan minangka kutha paling gedhe 7 Romania. Dumunung meh ing tengah negara lan diubengi dening Pagunungan Carpathian. Kutha kasebut menehi campuran pemandangan gunung sing apik ing cedhak Poiana Braşov lan sejarah abad pertengahan kanthi pengaruh Jerman ing kutha lawas. Kutha iki 176 km saka Bukares.

Braşov munggah karo Sinaia lan resor gunung ing sekitar minangka kutha sing paling ditekani ing Transylvania, Romania, lan iki ora ana gunane. Braşov gumunggung kabeh saka kutha modern sing dinamis dadi pesona ing donya lawas lan pemandangan sing apik banget. Kajaba iku, kepenak manawa ana tambahan Ekstra, kalebu sawetara cathetan sing paling resik ing negara, transportasi gedhe lan panganan sing enak. Sanajan wis sithik banget kanggo standar roman, utamane ing musim dhuwur, Braşov mesthi migunani. Kaya sawetara wong sing ujar, "Napa repot teka menyang Romania yen sampeyan ora bakal nemoni Braşov? "

Kabupaten Braşov minangka salah sawijining sing paling akeh sing dikunjungi turis. Liyane saka kutha Braşov lan sacedhake, yaiku resor Poiana Braşov (12 km sisih kulon) lan Predeal (27 km sisih kidul), uga dikunjungi kanthi becik. Panggonan liyane lan obyek wisata saka kabupaten kasebut: Bran, Moeciu, Râşnov, Făgăraş, Prejmer, Zărneşti, Sâmbăta (ing sikilé gunung Făgăraş).

Braşov duwe cuaca sing adhem lan udan, utamane ing wayah wengi. Wilayah iki Romania seneng papat musim (yaiku musim semi lan musim gugur uga mangsa lan musim panas). Suhu rata-rata mung 7.6 ° C, sanajan suhu musim panas bisa nganti 35 ° C.

Amarga populasi minoritas sing cukup gedhe, Hongaria lan Jerman uga bisa uga ujar saka basa Romania. Akeh warga setempat uga nganggo basa Inggris.

Teka ing Braşov gampang banget, amarga minangka pusat sepur républik Romania. Saka ibukutha kutha Bucharest ana 18 sepur saben dinane lan uga sepur sepur saka kutha liyane, uga sambungan saben dina menyang Budapest, Hungary (liwat Oradea) lan sambungan EuroNight (cepet wengi) menyang Budapest liwat Arad.

Kajaba saka sepur, mobil minangka salah sawijining cara sing paling populer kanggo tekan Braşov, amarga sambungan dalan sing cukup apik.

Parkir bisa angel ing pusat kutha Braşov amarga nomer panggonan sing kasedhiya. Mbayar bisa digawe liwat mesin tiket sing bisa ditemokake ing sacedhake parkir (mung dhuwit recehan sing ditampa) lan uga liwat SMS. Aja supaya mobil sampeyan ana ing papan parkir tanpa tiket parkir ing dashboard, amarga ana pengawas parkir sing bisa ngasilake duweke.

Ban mangsa saiki wajib ing Romania nalika nyopir ing dalan sing udan salju utawa es. Yen sampeyan lagi teka ing mangsa mangsa, priksa manawa mobil sampeyan wis rampung dilengkapi ban sing nggawa sebutan M + S. Denda kanggo ora netepi bisa didownload saka € 570 nganti € 920.

Taksi

Taksi minangka cara sing luwih cepet lan luwih kepenak kanggo ngubengi kutha tinimbang transportasi umum. Taksi uga rada murah. Umume taksi duwe meter lan driver biasane grapyak. Ora ana kekurangan pacar ing wates kutha ing sawetara jam, nanging apike diarani siji, tinimbang golek siji. Miturut hukum, kabeh taksi kudu dilebokake rega / km ing papan sing katon (biasane ing njaba, ing ngarep ngarep) lan plak lisensi ijo ing lawang mburi. (Aja nganti taksi sing durung ditampilake. Sanajan taksi iki arang banget, ora duwe (homologated) meter lan sampeyan mesthi bakal nemoni utawa nyuwek driver mendhoan, kaya turis Utawa, minangka target wektu target.) Punapa mawon, sampeyan bisa takon karo tambang kira-kira luwih dhisik lan mesthekake yen driver nggunakake meter wiwit wiwitan, utawa setuju karo jumlah tetep kanggo kulo.

Bicycle

Sepeda muter banget populer ing kalangan warga lan wisatawan, sing teka ing wisata sepedha ing deso sekitar Brasov kanggo ngunjungi situs Warisan Donya UNESCO, kayata Harman, Prejmer lan Kristen. Umume wisata dening perusahaan bakal ngurus transportasi lan akomodasi. Ora ana rute sing dikirim tandha yen sampeyan pengin dhewe, supaya njupuk peta apik karo sampeyan. Sewa sepeda ing Brasov luwih larang tinimbang ing papan liya Romania lan akeh toko sing cedhak akhir minggu, sing bisa nyuda turis.

Nyawang wisata

Tur mlaku mesthi minangka solusi paling apik kanggo nyenengake lan ngrasakake kutha anyar.

Kanggo wisata mlaku mandheg ing tengah Braşov, ndeleng jadwal budaya Brasov.

Sampeyan uga bisa nemokake wisata gratis sing dipandu ing pusat kutha, iki minangka pilihan kanggo lelungan anggaran, pemuda lan backpacker, nanging ora mung. Biasane, sampeyan kudu menehi wisata ing wayah sore, nanging ing musim dhuwur ana tur sing diatur saben dina, udan utawa srengenge.

Ana uga wisata sing bisa ditemokake, pesenan kudu dibutuhake.

Apa sing kudu ditindakake ing Brasov, Romania

Dolan maring Jalan Republik lan Piaţa Sfatului (Dataran Dewan). Minangka wisatawan ing Braşov, sampeyan ora kudu lali ngunjungi atraksi apik saka pusat kutha iki. Sampeyan uga bisa mlaku ing Promeriade Tiberiu Brediceanu sing populer, ing sisih tengen Tâmpa Mountain ing tengah. Yen sampeyan lagi mlaku-mlaku, sampeyan bisa menek gunung Tâmpa saka Promenade, kanthi telung rute sing beda, utawa saka lingkungan Valea Cetăţii, utawa yen sampeyan pengin ndeleng kutha saka ndhuwur sampeyan bisa njupuk mobil kabel kasebut. Rute hiking liyane sing populer yaiku Drumul Vechi (Rute Lama), saka wilayah Pietrele lui Solomon menyang Resort musim dingin Poiana Braşov (priksa OpenStreetMap kanggo peta rute sing apik). Sampeyan uga ora kudu luput ing Turnul Alb (Menara Putih) lan Turnul Negru (Menara Ireng), kanthi gampang diakses saka După Ziduri (Behind Walls) lan menehi tampilan panorama Piaţa Sfatului (Dataran Dewan). (Saka Turnul Negru (Menara Ireng) sampeyan kudu mundhak sethithik supaya bisa mlebu menyang papan tampilan panorama ing Calea Poienii.)

Belvedere - Ing Calea Poienii (Poiana Braşov Way), papan sing apik kanggo tampilan panorama pusat kutha lan liya-liyane. Cara paling apik kanggo mlebu yaiku kanthi nggunakake mobil lan sampeyan bakal nemokake sawetara parkir cilik. 20 bis bus bakal nggawa sampeyan cedhak karo papan kasebut, nanging sampeyan kudu mlaku sethithik. Cara sing ora populer banget (lan angel banget amarga terrain) uga mlaku-mlaku yaiku Colţul Putinarilor Street: ing Kejiranan Schei, lunga saka Jalan Constantin Brâncoveanu munggah ing După Inişte Street, ing ngendi sampeyan wis ngiwa ing dalan dalan pisanan banjur pindhah menyang kabeh panggonan.

Main game uwal ing OBSCURIA. Entuk peran telik banjur mlebu ruangan tema karo klompok 2 menyang 6. Ing kana, sampeyan duwe menit 60 kanggo nemokake pitunjuk, netepake kode rahasia, ngaktifake mekanisme sing nyenengake, supaya bisa ngrampungake objektif misi. Ragad mlebu yaiku lei / wong 40, ing avg. Iku 10 menit mlaku-mlaku saka kutha lawas. Deleng kaca kontak situs web kanggo peta lan arah.

Zilele Braşovului (Dina riyaya ing Braşov) - biasane ditindakake sajrone seminggu sawise Preinan Paskah Ortodok. Wis sawetara pameran saka tukang, anggur, panganan, lsp. Iku minangka pesta kabungahan lan nyenengake. Perayaan kasebut dipungkasi karo Parades of Juni (Pemuda), yaiku tradhisi sing wis dilestarekake lawas, ing ngendi para pemuda nunggang jaran liwat tengah kutha nganti tekan wilayah Pietrele lui Solomon (Solomon Rocks), ing ngendi sampeyan bisa ngladeni tradhisional mici lan ngawula konsep bir. Acara kasebut dadi ing sing diarani Duminica Tomii (dina Minggu pisanan sawise Paskah).

Festival musik taunan Cerbul de Aur, biasane dianakake ing wulan Agustus-September. Ing tangan siji, nggawa atusan seniman pop lan musisi, kontestan lan bintang modern lan klasik sing misuwur. Ing sisih liya, iki nempuh papan sing paling apik ing kutha (alun-alun utama) kanthi perangan wesi abot, kanggo bagean musim panas lan musim gugur.

Festival Bir (Festivalul Berii) - luwih cilik lan luwih populer karo para warga lan turis. Biasane ditahan ing musim gugur. Welasan kemah saka pirang-pirang perusahaan bir nawakake produk. Kajaba iku, sampeyan bakal bisa entuk rasa mici (sausages panggang Romania) lan panganan tradisional liyane. Band lan seniman lokal lan nasional kabeh persuasasi entuk panggung.

Oktoberfest - Braşov ngatur salinan festival festival taunan Jermanf Oktober. Kaya Festival Bir, kanggo akhir minggu ing wulan September sampeyan bisa ngombe bir, mangan panganan tradisional lan ngrungokake musik sing enak.

Menek ing taman menek Aventura. Trek saka sawetara gampang banget angel lan biaya mlebu kira-kira 30 lei kanggo wong liya. Sampeyan bisa teka ing kana kanthi sawetara bus: line 17 (pusat kutha), line 35 (trainstation) lan 21 line. Utawa menek ing omah paling gedhe saka Romania Gym Alam Dhuwur sing paling gedhe. Trek saka sawetara gampang banget angel. Lokasi: str. Carpatilor, ing zona industri METROM.

Swim - Ana sawetara taman banyu utawa pusat spa ing kutha: Paradisul Acvatic (kompleks kolam renang gedhe, ing jero lan njaba, mbukak ing saindenging taun, lan kalebu kolam renang ukuran olimpis; rame banget ing akhir minggu), Taman Aqua ( uga gedhe, nanging ditutup wiwit kira-kira 2015, sing dumunung ing lingkungan Noua, ing dalan Prunului, dening pasar Penny), Belaqva (pusat spa premium, sing ana ing cedhak stasiun sepur utama, kanthi gym sing gedhe nanging kolam renang sing luwih cilik. lan siji liyane sing ana ing area blanja Street Coresi, ing dalan Zaharia Stancu, sing ana kolam renang semi-olympic ukuran sing luwih gedhe), Kolam Renang Olimpiade (sing ana ing Bulevardul Garii, nr 21, cedhak karo stasiun sepur lan Dewan Olahraga), Alo Palace Wellness & SPA (kolam renang liyane premium hotel hotel bintang lima Aro Palace, uga nawakake hydroterapi, elektroterapi, pijet, kardio-fitness, fitness, spinning, aerobic, tanning solar, sauna lan bar). Spa d'Or, 18, Baritiu st, ap X NUMX (ing tengah-tengah tengah kutha, ing sisih tengen Gereja Ireng, landmark paling penting ing kutha iki). 1: 10-00: 22. Diwenehi menyang wong Bohemian, canggih lan hedonistic sing kepengin banget ngrasakake pengalaman spa sing beda, miturut tandha presisi, kesempurnaan lan pribadi. Merek sing digawa yaiku: Sundari, Vitaman (uga dipilih dening spa Hilton) lan B / sikap, garis spa Buddha Bar's terkenal. Uga, rong pusat kolam renang ing njaba kutha, deleng bagean ngisor iki. diwiwiti ing 00 €.

Rawuh acara olahraga sing diselenggarakake tim hoki hoki Corona Braşov (ing Olimpiade Ice Rink, ing Taman Tractorul, kanthi stasiun sepur utama) lan tim bal tangan wanita (ing Balai Olahraga, uga cedhak stasiun sepur), maraton Braşov ( dianakake ing wulan April), utawa Rally Tess (sing ditindakake tanggal Maret utawa April) utawa pusaran gunung gunung lokal (saiki ditindakake ing wulan Oktober).

Ing sekitar Braşov

Penyewaan sepeda - Braşov ora duwe toko sing apik ing kutha, ing ngendi sampeyan bisa nyewa sepeda. Ing Piata Sfatului sawetara wong nyewa sepeda kutha, nanging tanpa gear, kunci utawa lampu kasebut ora ana gunane, utamane amarga pusat kasebut minangka area pejalan kaki lan ing njaba pusat ora ana lorong sepeda. Ing Braşov lan Poiana Braşov ana toko, sing nyewa sepeda gunung kanggo 12-15 Euro saben dina + deposit 100 Euro, sing larang banget kanggo standar roman. Hiking ing wilayah kasebut minangka alternatif sing luwih apik.

Menyang gunung lan trekking - Braşov minangka papan sing diwiwiti kanggo umume wong sing ngunjungi Romania kanthi pikiran kanggo ngulandara gunung. Sampeyan bisa miwiti gunung Tampa munggah (1h) lan terus menyang Poiana Braşov (2h) sawise pratandha kasebut. Ana akeh bis bali menyang Braşov saka desa gunung iki. Titik hiking sing populer banget yaiku Canionul 7 Scări (7 Ladders Canyon). Atusan turis ngunjungi rute kasebut saben akhir minggu. Sampeyan bakal nyedhaki menit 50 saka Dâmbul Morii Chalet ing dalan nasional DN1 menyang lawang menyang canyon cilik, banjur udakara menit 30 kanggo nyabrang lan mudhun saka dalan kasebut. Priksa manawa sampeyan ora luput rute keturunan sing ditandhani karo titik abang lan putih, sawise sampeyan tekan sisih ndhuwur ing sisih tengen. Rute kasebut duwe kesulitan medium gampang lan biaya mlebu 10 lei kanggo wong diwasa lan lei 5 kanggo bocah-bocah.

Ski - Miturut Wisata Wétan Euro ing Pantai Emas, Romania minangka papan kanggo ski ing Eropa Wétan. Lan permata ing ski ski Romania yaiku Poiana Braşov, 12 km (8 mi) adoh saka pusat kutha Braşov. Setel ing alas pinus ing Carpathian, ing sekitar 1700 m (5000 ft), kanthi 19 ditandhani lan 35 km sing ora ditanduri, Poiana Braşov nduwe lereng sing ditetepake kanthi tingkat kesulitan sing beda, supaya gampang kanggo pemula lan skier maju kanggo milih. Bagéan saka Transylvania, iku 18 km (11 mi) adoh saka Bèntèng Bran, uga dijenengi Bèntèng Dracula. A pass ski dina suwene kurang saka $ 200. Ski Langsung Langsung ing Râşnov dadi tuan rumah babak Piala Dunia Langsung Ski Wanita ing saben taun.

Anggrek. Wilayah Braşov meh duwe spesies 40 Orkid endemik sing bisa dideleng. Yen sampeyan pengin ndeleng dheweke ngubungi Klub Orchid Lovers Romania, sing adhedhasar ing Râşnov 20 km saka Braşov.

Swim - Kutha njaba sampeyan bisa nglangi menyang Laguna Albastră (Blue Lagoon), kompleks kolam renang ruangan, sing ana 65 km saka pusat kutha, siji km sadurunge mlebu kutha Făgăraş. Kalebu akomodasi, restoran lan pirang-pirang kolam renang, nanging uga akeh banget nalika akhir minggu. Situs liyane sing populer ing sisih srengenge lan nglangi yaiku Natura Parc ing Chichiş, 22 km menyang Sfântu Gheorghe. Iki uga ruangan lan mbukak nalika musim panas.

Sanctuary Liberty Bear - Digawe ing memori Maya (sampeyan bisa maca crita ing ngisor iki), dina iki "Libearty" Sanctuary minangka omah saka bruang coklat 71 Eropa lan siji beruang ireng Asiatik, kabeh wis diluwari saka urip sing nyiksa ing tawanan. Dikenal dening akeh pakar bear bear sing paling suci ing jagad iki, kalebu hektar 69 hutan, aliran lan kolam sing subur, diwenehake dening Kota Zărnești, sing ana ing sikile Pagunungan Carpathian cedhak Brașov, Romania. ing kutha Zarnesti. http://ampbears.ro/en/bear-sanctuary

Ngendi arep blanja

Kanggo blanja mewah ana akeh kesempatan, sawetara sing ana ing Pusat (luwih tepat ing bagean Citadel, kayata Republik Street) lan liya-liyane ing sawetara mall, umpamane Unirea Shopping Centre, Eliana Mall. Pusat blanja gedhe sing diarani Coresi Shopping Resort dibukak ing lingkungan Tractorul, ing Jalan Zaharia Stancu. Kalebet bioskop kaping pirang-pirang, pengadilan panganan, kolam renang, supermarket lan papan parkir sing gedhe.

Kanggo pasar olahraga lan blanja biasa (Carrefour, Kaufland, Metro, Selgros - loro kasebut mbutuhake kertu klien -, nanging uga Pasar Penny, Diskon XXL lan Lidl) minangka solusi sing apik. Umume akeh konsentrasi ing lawang / metu saka / menyang Bukares.

Kanggo panganan khas alami lan ekologis (rologis), pasar minangka pilihan apik. Papan sing disarankan banget yaiku Pasar Astra (Piaţa Astra). Ana rong jinis panganan sing didol ing kene: diimpor lan diprodhuksi dening petani saka deso. Sing terakhir luwih larang tinimbang sing kepungkur, nanging tetep nduweni kualitas sing apik. Kanggo mlebu ing kana, nggunakake garis 6 bus saka Pusat (Livada Poştei). Iku kulo menit 13. Wiwit ing kene, sampeyan uga bisa ngunjungi pusat komersial Orizont 3000. Iku kalebu toko cilik kanthi macem-macem jinis barang sing beda karo kabutuhan lan kualitas. Pasar lan sayur-sayuran liyane yaiku Piaţa Dacia (cedhak karo stasiun sepur), Piaţa Star (dening Star mall ing pusat kutha lawas) utawa Piaţa Bartolomeu (ing tetanggan Bartolomeu).

Sampeyan uga bakal nemokake barang-barang sandhangan murah ing pusat komersial Brintex, ing Bartolomeu, ing jejere Eliana Mall. Ing njero sampeyan uga bakal nemokake taman hiburan Superland, papan sing apik kanggo bocah-bocah seneng.

Tetep aman

Braşov aman banget kanggo turis. Sawetara kutha ing saindenging jagad rumangsa luwih aman, lan kehadiran polisi turis uga bisa ditemokake, utamane ing papan sing asring ditindakake para turis. Biasane risiko utama njupuk pick pocketed (kayata ing stasiun sepur) utawa scammed liwat macem-macem "teknik", kabeh bisa gampang dihindari. Aja ngganti dhuwit ing Ganti Bureaus kayata, nggunakake Bank.

Ing sawetara taun kepungkur, bruwang kasebut wis dikenal kanggo nggawa feed saka pembuangan ing wilayah sing metu. Ora perlu sebutno alas ing wayah wengi, dudu papan sing cocog kanggo mlaku dhewe. Aja tumindak bodho kaya nyoba kanggo mangan utawa nyedhaki banget utawa nggawa Pizza ing kanthong. Kajaba iku, yen sampeyan lagi mlaku-mlaku ing hutan, nggawe swara. Ngobrol karo kanca-kanca, cabang sing nembus, langkah twigs lan liya-liyane. Kewan liar nyoba adoh saka manungsa lan mung nyerang nalika wis dipasarke, dadi supaya sampeyan ngerti sampeyan ana ing kono bakal dadi aman.

Dhukungan dhuwit

Dhukungan dhuwit bisa dadi proses panjaluk. Yen kudu ditindakake, coba coba ing bank utama, kayata Bank BCR, BNR, BT, utawa Raiffeisen. Bank iki nampa mata uang utama (Euro, Dolar Amerika, Dolar Kanada, Pounds Inggris, lan sapiturute) lan banget grapyak. Sampeyan kudu nggawa passport karo sampeyan nalika ijol-ijolan dhuwit ing bank dadi ana tilase kertas kanggo dheweke.

ATM

ATM bisa ditemokake meh ing endi wae ing Braşov, Nanging, sawetara nliti kudu rampung sadurunge nggunakake ATM. Kaping pisanan, coba nggunakake ATM sing nganggo bank, lan gunakake sajrone jam kerja reguler bank. Yen ana salah, kaya ngulu kertu, utawa ora ngasilake dhuwit, sampeyan bisa gampang mlebu lan tetep wae. Kapindho, sadurunge ngetik PIN, pesen bakal nuduhake, biasane ing basa Romania lan Inggris. Pesen iki bakal duwe nomer ponsel, sing cocog karo baris Dhukungan / penipuan ATM kanggo bank sing dipangku. Penting, kudu dicathet nomer iki, yen ana kedadeyan.

Wisatawan AS bisa uga pengin nggunakake Kertu Kredit kanggo narik dhuwit ing negara manca umume. Visa duwe jaringan Plus, lan MasterCard duwe jaringan Cirrus lan Maestro, loro-lorone digunakake ing saindenging jagad. Jaringan kasebut ngidini sampeyan narik dhuwit kanggo biaya nominal ($ 2). Nggunakake kertu kredit tegese yen kertu sampeyan dicolong, garis dhukungan ing saindenging jagad kasedhiya kanggo mbantu sampeyan menehi pertuduhan, lan, ing kahanan tartamtu, entuk kertu anyar kanggo sampeyan sajrone minggu bisnis. Kertu debit ora nduweni fitur kasebut, lan biaya sing mbantah bisa dadi luwih angel.

Njaluk metu

Râşnov, kanthi beteng sing gedhe lan sejarah sing akeh banget mung 16 km adoh. Iki bisa dituju kanthi bis saka Autogara 2 (uga dikenal minangka Autogara Codreanu), kanthi kereta api saka stasiun utama, kanthi mobil menyang Bran / Pitesti, utawa nganggo hitchhiking.

Sighișoara, kutha pertahanan abad pertengahan sing didhaptar dening UNESCO minangka Situs Warisan Donya, 117 km adoh saka Brașov, bisa dituju nganggo kereta api

Sibiu, Ibukutha Éropah Budaya 2007, kutha abad pertengahan sing apik banget karo tlatah laladan sekitar, dadi pusat minoritas Jerman Jerman wiwit jaman pertengahan, 142 km adoh saka Brașov, bisa dituju nganggo sepur.

Situs web pariwisata resmi Brasov

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Brasov

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]