Jelajahi Romania

Jelajahi Romania

Jelajahi Romania sing ana ing pinggir kulon sisih Segara Ireng. Sampeyan seneng kaendahan lan macem-macem alam lan warisan budaya sing sugih. Romania nggumunake pengunjung kanthi mujur gunung sing apik banget lan wilayah deso sing ora ana papane, lan uga kutha-kutha bersejarah lan ibukutha sing sibuk. Sajrone dekade kepungkur, Romania ngalami pembangunan sing signifikan lan minangka salah sawijining anggota Uni Eropa sing anyar. Wisatawan saka negara-negara kulon isih bisa, nganti saiki, ngrasakake sawetara pengalaman sing kaget ing Romania. Iki minangka negara gedhe sing kadhangkala kaget karo kontras: sawetara kutha saestu Eropa Kulon; sawetara desa bisa uga wis dikembali saka jaman biyen. Barang-barang sing misuwur ing Romania kalebu: Pegunungan Carpathian, pematung Constantin Brancusi, anggur, tambang uyah, George Enescu, Bèntèng abad tengah, Eugene Ionesco, mobil "Dacia", dracula, godhong kubis sing diisi, Nadia Comaneci, alas sing padat, Segara Ireng, Gheorghe Hagi, lapangan kembang srengenge, srigala lan biruang, biara sing dicet, Delta Danube, lsp.

Kanthi pesisir Segara Ireng ing sisih kidul-wétan, wewatesan karo Bulgaria ing sisih kidul, Serbia ing sisih kidul-kulon, Hungary ing sisih lor-kulon, Moldova ing sisih lor-wetan lan Ukraina ing sisih lor lan wétan. Nalika wilayah kidul umume katon minangka bagéan saka Balkan Eropa Kidul-wétan, Transylvania, wilayah sing tengah lan paling gedhe, duwe tampilan Eropa-tengah sisih kulon.

Ing jaman kuna, wilayah ing jaman saiki, Romania dienggoni utamane dening suku-suku Dacian, sing duwe budaya luar biasa, sanajan ora pati ngerti banget. Kakaisaran Dacian tekan puncak ing abad 1 SM, nalika Raja Agung Burebista mrentah saka pangkalane ing Pagunungan Carpathian liwat wilayah sing jembar saka Eropa Tengah (kidul Jerman) menyang Balkan Kidul (Segara Aegean). Jaringan benteng lan kuil sing nggumunake dibangun ing sekitar kutha Dacian Sarmizegetusa, ing sisih kidul-kulon Transylvania, saiki wis dijaga kanthi apik ing jaman saiki lan saiki diakoni minangka situs Warisan Donya UNESCO.

Wilayah lan kutha-kutha ing Romania

Njaluk ing

Teka ing Romania gampang saka meh kabeh wilayah, amarga jabatane, uga kasunyatan manawa diwenehake dening macem-macem jinis transportasi lan perusahaan.

Rumania minangka anggota Perjanjen Schengen nanging durung rampung. Kanggo warga Eropa lan EFTA (Islandia, Liechtenstein, Norway), bebarengan karo Swiss, KTP sing disetujoni resmi (utawa paspor) cukup kanggo mlebu. Yen ora, dheweke butuh visa kanggo tetep. Wong liya umume butuh passport kanggo mlebu.

Perjalanan menyang / saka negara liya (Schengen utawa ora) saka / menyang Romania bakal nyebabake mriksa imigrasi normal, nanging lelungan menyang / saka negara liya EU sampeyan ora kudu ngliwati adat. Nanging, yen Romania biasane mbutuhake visa kanggo kewarganegaraan sampeyan, iki bisa uga dibuwang yen sampeyan wis duwe visa Schengen sing bener.

Pitakon ing konsulat lokal utawa kedutaan Romania.

Dhaptar visa wis konsisten karo negara-negara Schengen kanthi lengkap.

Romania duwe bandara sipil 17, sing saiki 12 dilayani penerbangan penerbangan jadwal internasional. Bandara internasional utama yaiku:

Nyawang

Nyambung menyang Romania cukup angel lan ora efisien kanggo jarak sing gedhe sing kudu ditutupi ing negara iki. Prasarana transportasi wis saya suwe saya apik, sanajan dalan isih ringkih. Ana sawetara dalan gedhe ing konstruksi, nanging ora ana sing operasional. Nanging lelungan sepur, saya apik banget. Akeh proyek upgrade saiki kanggo sawetara trek sepur lan nggawe lalu lintas ril ing garis kasebut saya suwe saya suwe.

Kanthi sepur

Romania duwe jaringan sepur sing cukup kandhel sing tekan saben kutha lan akeh desa. Sanajan sawetara modhèrn, jaringan kasebut ora ana ing kahanan sing apik, kanthi kecepatan sithik lan frekuensi sepur sing diwatesi ing pirang-pirang rute. Ewadene sepur tetep dadi pilihan paling apik kanggo lelungan jarak adoh.

Dening mobil

Perjalanan nganggo mobil utawa pelatih minangka cara paling gampang lan akeh, luwih saka 60 persen turis manca nggunakake cara transportasi iki. Setir ing sisih kiwa lan lisensi driver Eropa diakoni polisi. Kanggo Amerika, paspor lan lisensi driver AS sing cukup kanggo nyewa mobil.

Yen ndorong mobil sampeyan dhewe, vignette dalan gedhe (diarani "Rovinieta") prentah ora mung ing dalan motor, nanging ing kabeh dalan nasional. Sampeyan bisa tuku kanthi online utawa ing tapel wates utawa stasiun gas sing paling cedhak. Sampeyan ora kudu kelet; vignette dicenthang kanthi otomatis liwat sistem kamera. Biaya € 3 ing dina 7. Nyetir tanpa ana sing nemoni denda sing abot.

Nyewa murah murah dibandhingake karo Eropa sisih kulon; perusahaan sewa internasional utama saiki paling murah kaya warga setempat, gumantung saka ekstra asuransi sing sampeyan pilih (utawa ditekan kanggo tuku), nanging supaya para warga sing "ramah" sing disewa bisa nyewa mobil dhewe.

Polisi Romania duwe kabijakan toleransi nul babagan nyopir mabuk - kendhali asring banget - lan sejatine jumlah alkohol ing getih sampeyan dianggep minangka mabuk mabuk.

Umume kasus, sawise kacilakan prelu uji coba getih kanggo netepake manawa para pembalap wis ngombe alkohol. Nolak kanggo ngalami tes iki meh mesthi nampa sampeyan ing kunjara - paukuman biasane luwih angel tinimbang sing diombe amarga mabuk.

Kanthi bus

Bis bisa dadi cara sing paling murah kanggo lelungan ing antarane kutha-kutha. Ing kutha lan kutha Romania, biasane sampeyan bisa nemokake siji utawa pirang-pirang terminal bis (autogara). Saka ing kono, bus lan minibuse pindhah menyang kutha lan desa ing papan cedhak kutha uga menyang kutha liyane ing negara kasebut.

Miturut taksi

Taksi cukup murah ing Romania. Biaya kira-kira € 40-Cent (1.4 - 2 leu / RON) per km utawa rada luwih, kanthi rega sing padha kanggo diwiwiti. Taksi sing sithik banget dadi taxis minangka cara sing populer kanggo lelungan karo warga lokal lan wong sing seneng lelungan (bisa luwih murah tinimbang nyopir mobil sampeyan dhewe) - saengga sajrone jam cepet-cepet bisa uga golek teksi (sanajan Bukares nduwe meh tak 10000 taksi).

Dhiskusi

Basa resmi Romania yaiku roman, limba română, yaiku basa Romance. Iki diresmikake ing pungkasan 19th lan wiwitan abad 20th, kanthi input sing signifikan saka Prancis.

Romania sing wis sinau sing lulus saka rata-rata universitas biasane bisa nganggo basa Inggris kanthi adil, lan duwe kawruh dhasar babagan basa Eropa liyane, kayata Prancis, Jerman, Italia, Spanyol (kira-kira 8%) utawa Rusia. Yen sampeyan ninggalake rute wisata sing umum, wong Romania mung cara kanggo njaluk informasi. Sing ora bakal dadi masalah; sinau sawetara tembung dhasar lan njaluk supaya bisa nulis jawaban.

Apa sing kudu dilakoni ing Romania

Menyang ibadah

Romania minangka salah sawijining negara sing paling religius ing Eropa, lan gereja Ortodok paling misuwur. Sampeyan mesthi pengin ngunjungi sawetara gereja lan biara kanggo kaendahan lan sejarah, nanging kenapa ora entuk kesempatan kanggo ngalami massa Ortodok? Jemaah biasane ngadeg lan umume normal ditampilake kanthi ringkes sajrone jisim supaya sampeyan bisa teka lan golek hiburan tanpa nganggu sapa wae. Tampilake ing gréja ing dina Minggu esuk, mandheg ing mburi lan delati. Sugih kanthi cocog, waca bagean "Respect". Wigati dimangerteni manawa nalika massa mbukak kanggo kabeh lan pengunjung sing paling disambut, komuni (Eucharist) biasane dilestarekake kanggo wong-wong Orthodok sing dibaptis (preduli saka denominasi). Asring pari bakal takon marang wong-wong sing ngunjungi yen dheweke wis dibaptis Orthodox sadurunge ngatur Eucharist.

Sampeyan bakal ngalami maca, donga lan ritual liyane sing diiringi khutbah cendhak sing nerangake teks kasebut. Sampeyan ora mungkin ngerti akeh, nanging sampeyan bisa ngerteni macem-macem keterlibatan ing antarane para pamiarsa gereja, katon suwene lan ing ngendi wong nginep ing massa, lan kepiye dheweke ndhaptar awake dhewe karo salib, utawa genuflect. Nyanyi jemaah sing diatur ora umum nanging ditindakake dening paduan suara kanthi saben anggota goyang pasamuan nalika ngrasakake. Nyanyi koor bisa memikat, kualitas biasane nuduhake pentinge pasamuwan.

Altar kasebut nduweni bagean karo lawang sing mbukak lan cedhak gumantung ing musim pasamuan. Sampeyan uga bakal ndeleng lilin sing adol, dheweke dilebokake utawa pasamuwan kanthi cara sing kapisah kanggo jiwane wong mati utawa wong sing urip. Coba ngerteni babagan preian lan ritual khusus, bisa uga panyebaran banyu suci kanthi truk nalika mbaptis Kristus (Boboteaza) utawa masal tengah wengi nalika Natal utawa Paskah (Paskah Orthodok bisa dibukak siji minggu dibandhingake karo Kulon). Pernikahan asring dianakake nalika dina Sabtu, ritual banget warni lan menarik.

Currency

Mata uang nasional ing Romania yaiku leu (lei jamak), sing, sacara harfiah diterjemahkan, uga tegese singa ing basa Romania. Leu dipérang dadi 100 bani (ban tunggal).

Romania cukup murah miturut standar Kulon. Nanging, kudu menehi saran, sanajan sampeyan bisa ngarep-arep panganan lan transportasi murah ing Romania, tuku produk impor kayata minyak wangi Prancis, merek pelatih Amerika utawa komputer Jepang uga larang regane ing bagean liya ing EU. Sandhangan, jas wol sing diprodhuksi ing Romania, kaos, kaos kaki katun, botol anggur putih lan abang, coklat, salami, macem-macem keju lokal, jaket kulit murah utawa jaket bulu sing larang lan apik, bisa uga tuku apik kanggo wong manca.

Nalika ijolan dhuwit, luwih becik nggunakake bureaus pertukaran utawa nggunakake mesin awis.

Transaksi

Transaksi Romania umume entuk awis. Sanajan sawetara papan bakal nampa Euro utawa USD, umume sampeyan bakal mbayar tambahan 20% kanthi cara iki lan ora disaranake, sanajan iki ganti. Cara paling apik yaiku mbayar nggunakake mata uang lokal - lei (RON). Umume wong Roman duwe kertu pangisian daya utawa kertu kredit.

Umume kutha-kutha cilik paling ora duwe siji utawa rong ATM lan kantor bank, kanthi kutha gedhe sing duwe atusan ATM lan kantor bank. (Ora umum ndeleng telung agensi bank siji ing jejere liyane ing lingkungan omah ing Bukares). ATM uga kasedhiya ing akeh desa (ing kantor pos utawa kantor bank lokal). Romania kanggo ATM yaiku bancomat. Kertu kredit ditampa ing kutha-kutha gedhe, ing meh kabeh hotel, restoran, pasar raya pasaraya pasar, mall.

prices

Aja ngarep-arep Romania dadi tujuan wisata sing murah! Inflasi wis nyebabake Romania ing pirang-pirang papan, lan sawetara rega luwih dhuwur tinimbang sing ana ing Eropa Kulon, nanging iki asring dilestarekake ing kemewahan, akomodasi, teknologi, lan uga, restoran. Nanging, panganan lan transportasi tetep murah (nanging luwih larang tinimbang ing negara liya ing wilayah kasebut), uga belanja umum, utamane ing pasar lan njaba ibukutha. Bucharest, kayadene mayoritas kutha-kutha ing donya, luwih larang tinimbang ing negara liya, utamane ing pusat kutha. Ing taun-taun kepungkur 2-3, Bucharest wis tambah akeh larang, lan samesthine bakal ditindakake sajrone pirang-pirang taun kepungkur. Nanging, wong-wong sing turis saka negara-negara Nordic bakal nemokake kabeh rega ing Romania murah banget, utamane transportasi (jarak cendhak lan dawa), mangan ing restoran, lan omben-omben.

Apa sing kudu dipangan lan ngombe ing Romania

Tetep aman

Nalika kekerasan nglawan turis asing jarang, iki ora ateges sampeyan kudu ninggalake pangerten sampeyan ing omah, yen sampeyan pengin liburan ing Romania. Umumé kejahatan diwatesi mung kanggo nyolong bocah cilik lan apus-apus umume, nanging ora liya sing bakal ngrawat turis. Ngindhari lingkungan kutha sing surem lan sampeyan ora bakal nemoni masalah. Ing endi wae sampeyan ana ing negara kasebut takon karo warga sing dipercaya babagan sekeliling kasebut, dheweke bakal menehi sawetara penunjuk.

Sanajan prejudis rasis ana ing Romania, utamane kanggo wong sing katon kaya Roma ("gypsies" utawa tigani), nanging kriminal sengit ora arang.

Prostitusi pancen ilegal amarga njaluk, sanajan para lurung-lurung ing dalan sing bisa uga ditemoni ing pinggiran kutha utawa ing sekitar Bucharest lan kutha-kutha gedhe liyane. Coba elinga iki lan ora nrima tawaran saka wong-wong mau utawa perantara liyane kayata pimps utawa driver mendhoan sing "ngerti papan". Yen sampeyan kejiret lan pelacur kasebut ora umur utawa wis dibongkar utawa dipaksa (lan kaya Eropa Kulon, akeh wong kasebut) sampeyan bakal didakwa karo tindak pidana sing ana hubungane karo perdagangan manungsa lan serangan seksual. Kemungkinan sampeyan bisa uga mundhak yen sampeyan manca amarga pimps saingan bakal ngandhani yen persaingan lan wong manca minangka "patsy" sing cocog. Undhang-undhang sing padha ditrapake kanggo pirang-pirang parase pijet erotis sing dibukak ing taun-taun kepungkur lan saiki manggon ing zona abu-abu sing sah.

Coba elinga, amarga Républik Romania duwe salah sawijining tarif imigrasi sing paling murah ing Eropa, wong-wong Romawi, utamane ing njaba kutha-kutha utama, ora biasa ndeleng wong sing duwe balapan beda. Pengalaman sampeyan bisa beda, luwih apik utawa luwih elek, nanging paling ora bisa nyana sawetara.

Nomer telpon darurat

Romania nggunakake 112 nomer standar pan-Eropa kanggo kabeh panggilan darurat wiwit Desember 2004. Mula, iki nomer siji sing kudu sampeyan eling kanggo polisi, ambulans lan departemen kobongan.

Kejahatan Petty

Romania cukup aman, kanthi kejahatan sing sithik. Pocketing lan penipuan (kayata penipuan taksi utawa trik kapercayan) saiki luwih akeh, saéngga perawatan olahraga, utamane ing papan sing akeh kayata stasiun sepur, pasar, lan transportasi umum kutha. Elingi dhuwit utawa barang regane ing kanthong saka tas ransel lan tansah nonton tas tangan ing wilayah sing dikerjakake.

bab

Romawi cukup seneng banget. Ing deso lan kutha-kutha cilik, dheweke tampi turis manca lan, mesthi wae ngajak wong nedha awan. Kados umum karo tanggane Balkan ing Romania, wong Romawi bakal negesake nalika nawakake sesuatu, kayadene "ora" kadang ora ateges "ora," lan mung dianggep sopan yen sampeyan nolak lan sopan supaya dheweke negesake.

Sampeyan kudu njupuk langkah-langkah biasa kanggo sinau host sampeyan dhisik. Umum kanggo kanca lan kulawarga ngambung pipi loro nalika salam utawa pamisah. Atur hormat marang wong tuwa wis dingerteni banget lan minangka gambaran sing cocog karo tokoh sampeyan. Ukara sing digunakake kanggo salam karo kanca lan wong liya padha karo "Bună ziua" (Boo-nah Zee-wah) sing tegese "Sugeng siang" utawa "Sugeng dina."

Ing pesisir, pria nganggo kacepetan utawa celana pendek, kanthi mantan luwih umum ing antarane 40, lan sing paling populer tinimbang wong enom. Wanita cenderung nganggo bikinis thong, sunpling topless dadi luwih populer lan ora kabeh pesisir nampani praktik kasebut, luwih becik ndelok dhisik wanita liyane kanggo nindakake.

Gaun konservatif kudu dipakai ing situs religius. Seluar pendek dilarang lan wanita kudu nutupi sirah ing jero biara lan gréja.

Luwih saka pangamatan, kanthi ora nggatekake utawa ora peduli, manawa basa Romania minangka basa Slavic utawa ana hubungane karo Hongaria, Turki utawa Albania. Iku basa Romance (bosok ing basa Latin) lan ana hubungane karo Italia, Spanyol, Prancis lan Portugis. Yen basa asli minangka salah sawijine basa sing disebat, sampeyan bakal gampang milih sawetara tembung ing dalan. Roman uga seneng karo wong manca sing ora nganggep manawa Romania minangka bagean saka salah siji Kakaisaran Rusia utawa Uni Soviet (palsu sanajan iku anggota saka Blok Wétan).

Roman ora seneng karo Romania supaya dicap minangka negara Balkan amarga gambar negatif ing wilayah kasebut.

Ora sacara geografis bener-bener bener miturut Romania (yen diwatesi karo Dobrogea, Moldavia, Muntenia lan Oltenia, utawa akeh wilayah ing Romania) ana ing njaba Balkan.

Mobile Phones

Telpon mobile ing negara Romania. Ana papat jaringan 2G GSM / 3G WCDMA / 4G (Oranye, Vodafone, Telekom lan Digi.Mobil). Jingga, Vodafone lan Telekom duwe jangkoan nasional lengkap (98-99% saka populasi negara), dene Digi.Mobil ngembang kanthi cepet.

Sampeyan bisa entuk SIM sing wis mbayar kanthi nomer telpon Romania kurang saka 10 Euros ing meh wae toko utawa supermarket. Ora kaya negara liya, ID ora dibutuhake kanggo kertu mbayar lan rencana sing mbayar sadurunge biasane murah (umpamane 50GB dataplan kanggo 5 euro / 30days). Elinga yen kredit prabayar ing ponsel sampeyan mesthi bakal diwartakake ing Euro sanajan pembayaran mesthi digawe ing mata uang lokal.

Akses Internet

Akses internet cepet, kasedhiya ing lingkungan kutha lan tuwuh ing lingkungan deso.

Kafe internet saiki ora bisa ditemokake kajaba kutha-kutha sing luwih gedhe sing ana siji utawa rong slamet. Komputer biasane ora kasedhiya ing perpustakaan utawa ing papan umum kayata stasiun sepur.

Akses tanpa kabel akeh, utamane ing Bukares, Brasov, Sibiu, Bistriţa, Timişoara lan Cluj kanthi Wi-Fi sing kasedhiya ing wilayah Universitas, bandara, papan umum, taman, kafe, hotel lan restoran. Wi-Fi mbayar lan uga Wi-Fi gratis uga kasedhiya ing akeh panggonan. Yen ora yakin, goleki alun-alun ing cedhak Hall Town, taman gedhe utawa bangunan penting liyane. Umume (yen ora kabeh) restoran ing Romania duwe akses wi-fi lan akeh hotel 3-bintang (lan luwih dhuwur) hotel. Elinga uga akeh kutha-kutha cilik uga duwe WIFI gratis kanthi macem-macem kualitas ing saindhenging wates kutha;

Internet seluler kasedhiya kanthi murah dening kabeh perusahaan ponsel.

Situs web pariwisata resmi Romania

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Romania

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]