njelajah Rotterdam, Walanda

Jelajahi Rotterdam, Walanda

Jelajahi Rotterdam sawijining kotamadya lan kutha ing propinsi Walanda-Holland, sing ana ing sisih kulon Walanda lan bagean ing Randstad. Munisipalitas minangka nomer loro paling gedhe ing negara kasebut (konco Amsterdam), kanthi jumlah penduduk sekitar 601,300 lan luwih saka 2.9 yuta yuta ing wilayah metropolitane.

Pelabuhan Rotterdam paling gedhe ing Eropa. Saka 1962 nganti 2004, iki minangka port paling sibuk ing donya; mula, iku ditambah karo Shanghai. Saiki Rotterdam minangka port paling gedhe ing papat.

Rotterdam dikenal minangka kutha arsitektur. Sawetara kilometer persegi pusat kutha nawakake ringkesan lengkap babagan apa sing diasilake abad kaping rong puloh babagan arsitektur modern. Amarga swasana sing luwih modern iki lan ana ing pirang-pirang bangunan sing rada dhuwur, mula kutha kasebut pancen narik kawigaten wong Walanda.

Sajarah

Pemukiman ing sisih ngisor ngisor stream stream Rotte tanggal paling ora 900. Ing sekitar 1150, banjir gedhe ing wilayah kasebut ngrampungake pangembangan, ndadékaké pambangunan dikes lan dam protèktif. Bendungan ing Rotte utawa 'Rotterdam' dibangun ing 1260 lan mapan ing Hoogstraat saiki.

Sanajan Rotterdam wis rampung sawise abad tengah lan ing 'Golden Century' - kira-kira ing antarane 1650 lan 1750) ora sadurunge bagean kapindho abad kaping 19 amarga kutha wiwit berkembang kanthi cepet. Ditulungi kanthi nggali seaway anyar (The Nieuwe Waterweg) Rotterdam nyingkirake masalah acces sing disebabake saka bathi kali lan mula bisa nampa kapal sing luwih gedhe nganggo kargo / saka Ruhrgebiet sing gedhe banget Jerman. Perdagangan lan industri sing ana hubungane karo pelabuhan industri, lan kutha wiwit nggambarake akeh wong neneko saka provinsi Brabant sing miskin, sing sisih kidul kutha dibangun. Ing pungkasan abad rong puloh Rotterdam wis rampung dadi pusat ekonomi paling gedhe ing Walanda. Ing antawisipun lan perang kaloro kaloro karya konstruksi bergengsi ageng, ing sisih liya kanggo nuduhake kebanggaan ekonomi sing anyar.

Demografi

Ing Walanda, Rotterdam duwe persentase paling dhuwur saka wong-wong asing sing ora duwe industri industri. Saklawasé 50% pedunung ora asli Belanda utawa paling ora duwe sepuh sing lair ing njaba negara. Angka anyar nuduhake manawa umat Islam kalebu cedhak karo 25% saka populasi kutha. Kutha iki uga dadi salah sawijining komunitas paling gedhe saka Cape Verde ing saindenging jagad, uga komunitas paling gedhe saka Antillen Belanda.

atmosfer

Atmosfer Rotterdam pancen beda banget karo kutha-kutha Walanda liyane. Mentalitas paling bisa diterangake minangka 'bisa nindakake'. Saka para penunggu sampeyan bakal ketemu karo para pengusaha lan wong-wong sing lagi wae wis teka dadi wong neneka, kabeh padha ambegan optimis dinamis supaya bisa maju kanthi barang lan kutha.

Rotterdam nduwe iklim segara kaya kabeh wilayah ing wilayah Walanda. Winters rada anget, mendhung lan foggy kadang-kadang. Musim semi biasane diwiwiti ing pertengahan April wiwit wulan Maret lan minggu pertama wulan isih kadhemen lan umure rata-rata dina salju salju 6. Musim dhuwur diwiwiti ing Mei nalika kutha wiwit urip lan para warga lan wisatawan mulai metu lan seneng-seneng. Rembug minangka sawetara sing paling nyenengake ing saindenging bawana Eropa.

The Hague Bandara ana 6km sisih lor pusat kutha.

Wiwit meh kabeh wong ing Walanda paling ora bisa ngomong basa Inggris, supaya bisa uga turis supaya bisa turis.

Markthal (bale pasar), Ds. Jan Scharpstraat 29. Mon-Thu, Sat 10AM-8pm, Jum 10am-9pm, Sun 12am-6pm. Markthal minangka pasar panganan / njero ruangan gedhe, ana pirang-pirang warung sing adol sayuran, daging, iwak, keju, kacang lan panganan liyane uga panganan cilik, pasar, toko minuman keras. Markthal dibukak ing Agustus 2014 lan bangunan kasebut minangka conto sing apik kanggo arsitektur Rotterdam modern. Iki cukup populer karo warga lokal lan turis, saengga bisa sesok utamane ing akhir minggu.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Rotterdam, Walanda

Museum - monumen - kincir angin ing Rotterdam

Zoos - Tempat Bersejarah Wigati - Wisata ing Rotterdam

pesisir

Pante sing paling cedhak yaiku sepur sing cepet (32 min) adoh ing Hook of Holland. Ing kene sampeyan bakal nemokake pantai pasir sing apik banget kanthi nglangi sing apik lan hiburan sing cukup. Nilar kutha Hoek van Holland sing tepat, ora ana sing ana.

Kanggo pengalaman pantai pesta kutha sing luwih gedhe menyang Scheveningen, sampeyan bisa nemokake kabeh wong sing seneng-seneng gawe pingin pantai; Bar bar pantai, restoran lan discothèques lan boulevard sing ana ing pantai sing apik banget. Sampeyan bisa banget rame ing kene.

Acara

Rotterdam main host menyang akeh acara, pirang-pirang taun-taun. Saliyane iki, ana uga sing luwih cilik sing bisa apik banget, dadi takon lan mriksa situs web VVV. Sawetara acara tahunan kanggo menehi jeneng:

  • Kompetisi sepeda Enem Dina ing Januari
  • Festival Filem Internasional Rotterdam, sing utamane nduwe film mandiri saka kabeh jagad sajrone rong minggu ing akhir Januari.
  • Art Rotterdam ing wulan Februari, sampeyan bisa ndeleng (lan tuku) karya seni modern.
  • Turnamen tenis donya ing wulan Februari.
  • Motel Mozaique. Musik, Seni & Kinerja. Ditambahake proyek turu sing mbisakake turu ing seni utawa ing lokasi khusus ing Rotterdam (April)
  • Marathon ing wulan April kanthi internasional misuwur minangka maraton sing cepet banget.
  • Puisi Internasional Puisi ing wulan Juni.
  • Rotterdam Unlimited perarakan berorientasi Karibia lan pesta ing pusat kutha ing wulan Juni, festival festival Dunya lan Summer Carnival.
  • Festival Jazz Laut Lor sing apik ing wulan Juli kanthi akeh seniman kondhang ing jagad iki.
  • Racesalon ing wulan Agustus, acara 1 rumus balapan lomba.
  • Heerlijk Rotterdam acara telung dina ing ngendi sampeyan bisa menehi conto masakan sacedhake restoran ing bintang Michelin kanthi rega sing suda (tanggal beda-beda, edisi musim panas biasane pungkasan Agustus, edisi musim pertama ing 2010 ing Januari)
  • World Port Days akhir minggu kebak kegiatan sing ana ing sekitar pelabuhan gedhe Rotterdam (awal wulan September)
  • Festival musik Gergiev klasik ing wulan September, sing dipimpin dening konduktor master Valery Gergiev.

Dadi pelabuhan utama lan duwe saluran banyu lan tlaga akeh, Rotterdam akeh sing disedhiyakake kanggo para pecinta banyu. Boating: Ana papat tlaga utama ing Rotterdam.

  • Plage Kralingse,
  • Bergse Plas kaping pindho,
  • ing Rottemeren
  • Plum Zevenhuizer.

Kabeh padha duwe komunitas yachting sing aktif lan kadang balapan mlaku bisa dideleng. Plas Zevenhuizer umume dienggoni penggemar Windsurf. Kayu- lan kapal layar bisa disewa ing kincir angin ing mburi pucuk wétan Rottekade ing Van Viet's. Nalika ngunjungi Rotterdam nganggo kapal layar dhewe, sampeyan bakal nemokake manawa umpan kapal yachting ana ing dalan daratan, ana akeh. Ing Maas kali sampeyan mung bakal nemokake Kutha Marina, ing mburi jembatan baskul ing sisih kidul kidul, lan Veerhaven, ing tengah kutha ing bank sisih lor. Yen sampeyan butuh papan perlindungan sing luwih apik ing City Marina, luwih becik Veerhaven marina sing sithik banget.

Apa sing kudu dituku

Wilayah blanja utama ing tengah yaiku Lijnbaan lan Hoogstraat. Loro-lorone ditutus. Lijnbaan, sing langsung mili kidul saka Weena (cedhak Rotterdam Centraal) minangka dalan blanja sing paling gedhe ing jagad nalika dibangun ing 1953. Saiki luwih akeh tinimbang blanja kanthi rata-rata toko. Dina akhir minggu rame banget. Nyambungake Lijnbaan karo Hoogstraat yaiku Beurstraverse, diarani Koopgoot (Tuku-talang). Sawijining jalur bawah tanah nyambung menyang stasiun metro Beurs. Kabeh iki wis cukup gedhe lan aneh kanggo kutha Walanda, nanging pas karo hasrat Rotterdam dadi beda. Yen sampeyan nggoleki, takon Koopgoot, amarga jeneng resmi ora cukup dikenal. Pengalaman blanja alternatif liyane bisa ditemokake ing Botersloot lan Pannekoekstraat, sing duwe toko bebas, sawetara toko sing aneh banget. Loro lurung-lurung mlaku ing sisih wétan saka alun-alun pasar ing lokasi Blaak metro lan stasiun sepur.

Ana udakara pasar terbuka terbuka 12 sing luwih gedhe lan luwih cilik sing ngubengi Rotterdam. Umume papan sing nyenengake kanggo mlaku-mlaku. Papan sing apik kanggo ngunjungi yaiku Pasar Kota jero (Tue lan Sat, nalika musim panas uga ing Sun versi sing luwih cilik) sing akeh (kira-kira warung 450) pasar udara lan piranti keras mbukak. Ing sisih wétan Hoogstraat ing Binnenrotte. Luwih endah lan warni yaiku Pasar Afrikaanderplein (sisih kidul kali). Pasar iki digayuh banget menyang warga Rotterdam Antillean, keturunan Amérika Kidul utawa Afrika (akeh sing kedadeyan manggon ing cedhak). Wed lan Sat, udakara warung 300.

Toko Kantor

  • De Bijenkorf; Toko pasar sing akeh nyedhiyakake babagan busana, minyak wangi, artikel busana, perhiasan lan liya-liyane. Toko nawakake kualitas, nanging kanthi regane. Saben taun ing wulan Oktober ana adol khusus (dina-dina gila 3) nalika sampeyan bakal mbukak risiko bisa dipijat dening para pemburu nyang-nyangan.
  • HEMA; lintang belanja anggaran Belanda iki kalebu klambi, panganan lan hardware sing winates. HEMA duwe reputasi kanggo ngirim barang sing regane kanthi rega sing kompetitif. Akeh sing adol yaiku saka desain sing seger lan cerah.
  • Blanja lestari De Groene Passage minangka koleksi toko sustainable kalebu toko Grosir, restoran, toko buku lan daging.

Barang kanggo tuku keju Walanda misuwur banget, sampeyan bisa entuk sawetara ing toko Grosir utawa macem-macem luwih akeh ing pasar. Babagan Walanda liyane sing khas yaiku stroopwafel, hagelslag lan nyelehake (es minuman keras).

Apa sing arep dipangan

Area ing stasiun metro Blaak, sing diarani Oude (Old Harbour), ora mung dirasakake, nanging uga duwe akeh pub lan restoran. Adegan makan Rotterdam ngembang kanthi cepet lan mbukak restoran anyar asring banget. Nalika umume manungsa waé fokus ing papan sing cita-cita ing bintang-bintang anyar Michelin, mesthi ana tren menyang restoran restoran pertengahan sing berkualitas tinggi sing nawakake masakan Prancis / Walanda.

Apa sing kudu ngombe ing Rotterdam

Njaluk metu

  • Pusat bersejarah Schiedam kalebu kincir angin paling dhuwur ing donya 6. Ing pusat bersejarah sampeyan uga bisa nemokake Museum Stedelijk sing apik kanthi pameran seni modern sing apik. Gampang dituju nganggo sepeda, utawa njupuk
  • Kutha bersejarah Delft, min 15. nitih sepur saka Stasiun Centraal Rotterdam. Sajarah banget lan apik banget, nanging turis sithik.
  • Kutha Bersejarah Dordrecht, min 20. kulo sepur, utawa sing luwih apik, njupuk Waterbus. Kutha bersejarah sing apik banget kanthi pariwisata sithik lan museum seni lawas sing apik banget.
  • Dolan maring kutha poskum Gouda cilik lan deleng windows kaca sing apik banget ing pasamuan St Johns, tugu UNESCO. Uga 20 menit kanthi kereta api.
  • Ana bukit cilik ing Carnisselande, cedhak mandheg pungkasan jalur Tram 25. Iki mung sikil 30 sing dhuwur, nanging yen sampeyan menek ing sisih ndhuwur, sampeyan bakal bisa ndeleng pemandangan kutha Rotterdam, lan deso ing sisih kidul. Ing sacedhake yaiku 'Carnisse grienden' sing apik kanggo mlaku-mlaku ing pesisir lan alas wit wilow ing kali Meuse.
  • Delta kerja. Delta Kerja kasusun saka sawetara karya gedhe ing pertahanan gisik sing dadi alangan Oosterschelde mundhak paling apik.
  • Neeltje Jans. Taman tema banyu ing alangan Oosterschelde badai mundhak badai.
  • Kincir angin saka Kinderdijk, ing ngendi kincir angin 19 isih mbantu ngontrol tingkat banyu. Kincir angin 2 mbukak kanggo umum, ngidini sampeyan ndeleng karya ing njero.
  • Dolan maring kutha pertahanan abad pertengahan ing Brielle. Pusat kasebut minangka rombongan omah lan gréja sing apik, dikepung ing tembok pertahanan earthen asli. Ana sawetara museum lan kuil Katulik Roma saka Syuhada Gorcum. Mlaku-mlaku ngubengi kutha lan benteng-benteng minangka perawatan. Sampeyan bisa gampang ngenteni dina ing Brielle.

Situs web pariwisata resmi Rotterdam

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Rotterdam

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]