njelajah Rusia

Jelajahi Rusia

Jelajahi Rusia negara sing paling gedhe ing donya, sing ngliputi luwih saka siji wolulas area pendhudhuk bumi, sing nduwe Eropa Wétan lan Asia Lor.

Rusia ora bisa dimangerteni,

utawa diukur karo yardstick umum.

Rusia mung bisa dipercaya.

Sajarah Rusia

Terrain kasusun saka dhataran sing amba kanthi bukit-bukit ing sisih kulon sisih kulon; alas konterous lan tundra ing Siberia; gunung lan gunung ing sadawane wilayah tapel wates kidul; gunung lan gunung ing saindhenging wilayah Timur Jauh Rusia.

Wilayah Rusia ngliwati bawana Eropa lan Asia lan mula akeh beda zona iklim. Saka pesisir laut Ireng subtropis menyang wilayah Wétan, kalebu sisih kidul Siberia, biasane ana iklim kontinental, kanthi musim panas sing panas supaya nglangi ruangan ing kali, tlaga lan hiking, lan musim salju adhem sing akeh salju, swarga kanggo preinan ski. .

Dhaptar preinan Rusia dipérang dadi federal, wilayah, suku bangsa, profesional, lan agama. Iki minangka preian resmi ing Federasi Rusia:

  • Preian Taun Anyar (1-5 Januari) asring digabung karo Natal lan digawe luwih saka seminggu.
  • Ortodok Natal (7 Januari).
  • Day Defender Day (23 Februari).
  • Dina Warga Wanita Internasional (8 Maret).
  • Dina musim semi lan Tenaga Kerja (1 Mei).
  • Dina Kamenangan (9 Mei).
  • Dina Rusia (12 Juni).

Kutha sing sampeyan kudu ndeleng ing Rusia

Nalika tekan ing Rusia (kajaba saka Belarus), pejabat kontrol tapel wates bakal ngetokake kertu migrasi kanggo sampeyan. Kaya ing paling papan, siji setengah nyerah nalika mlebu lan bagean liyane kudu tetep nganggo paspor sampeyan nganti sampeyan lunga saka Rusia (kajaba Belarus). Biasane dicithak nganggo basa Rusia lan Inggris sanajan basa liyane bisa uga ana. Sawise ninggalake Rusia, kertu migrasi sing ilang bisa nyebabake denda nominal. Belarus minangka kasus khusus amarga Rusia lan Belarus mbukak wates umum lan nuduhake kertu migrasi sing padha.

Biasane, sampeyan bakal dileksanakake mlebu lan tetep ing Rusia kanggo istilah visa sampeyan (utawa istilah sing dijanjekake karo perjanjian pengecualian visa, yen ana). Petugas imigrasi banget ora nggunakake kekuwatan kanggo mutusake.

Wong-wong sing mlebu Rusia nganggo barang elektronik utawa alat musik sing berharga (utamane violin sing katon antik lan larang), barang antik, mata uang sing akeh, utawa barang-barang liyane sing dibutuhake kanggo nyatakake ing kertu entri adat lan kudu negesake supaya kertu dicap. dening petugas adat nalika tekan. Sanajan pejabat pejabat nuntut manawa ora prelu nyatakake barang-barang kasebut, njaluk prangko pratelan sampeyan. Prangko cap iki bisa uga nyegah gangguan (dendo, nyita) saka Rusia yen agen adat nalika budhal mutusake manawa barang kudu diumumake nalika mlebu.

Moscow lan Saint Petersburg dileksanakake kanthi penerbangan langsung saka sebagian besar wilayah kepala Eropa, lan Moskow uga duwe penerbangan langsung saka sembarang kutha ing Asia Timur, Asia Kidul, Afrika, Timur Tengah, lan Amerika Lor. Penerbangan AS sing ora mandheg saka Amerika Serikat menyang Rusia ditawani.

Lelungan dening sepur lan bis ing Rusia

Rusia kanthi bangga nganggo basa sing kalebu budaya.

Akeh wong sing luwih enom, sing duwe pendhidhikan lan wong-wong sing nyambut gawe ing industri layanan sing ngerti cukup basa Inggris kanggo nduwe obrolan dhasar, nanging umume ngomong, sithik Inggris bisa ngomong ing antarane warga, sanajan ing ibu kota.

Agama Ortodok Rusia minangka salah sawijining cabang agama paling tuwa ing saindenging jagad lan tetep ndherek banget. Basa sing digunakake sajrone layanan Gréja Ortodok Rusia yaiku Old Church Slavonic, sing beda karo Rusia modern.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Rusia.

Hukum Rusia nglarang pambayaran ora rubles. Untunge, kantor ijol-ijolan mata uang umum ing saindenging Rusia. Bank lan bursa mata uang cilik nawakake tarif apik banget; hotel umume larang regane lan saéngga ora dianjurake. Sampeyan kudu nuduhake paspor ing bank-bank. Priksa manawa sampeyan butuh wektu kanggo ngitung jumlah dhuwit sing sampeyan entuk - macem-macem cara kadhangkala digunakake kanggo trick pelanggan.

ATM, sing diarani bankomats, umume ing kutha-kutha gedhe lan umume ditemokake ing kutha-kutha lan kutha-kutha cilik. Sawetara bisa uga ora nampa kertu manca. Antarmuka basa Inggris kasedhiya. Sawetara bisa uga dolar AS. ATM Rusia asring mbatesi mundur total babagan udakara 1.000 USD saben dina. Hotel gedhe minangka papan sing apik kanggo nemokake.

Kartu debit / kredit Visa lan MasterCard kabeh tingkat minangka cara paling umum saka pembayaran non-awis ing Rusia, lan kabeh perusahaan sing duwe terminal POS, sing saiki nyebar sanajan ing kutha-kutha cilik, nampa tanpa masalah. American Express, Discover, Diners Club lan kertu liyane arang ditampa.

Museum lan papan wisata, utamane ing kutha-kutha cilik, biasane njupuk dhuwit, ora ana kertu kredit. Duwe awis akeh kanggo saben dina kanggo nutupi biaya mlebu, biaya fotografik (akeh museum sing mbayar biaya kanggo kamera lan perekam video, nanging praktik kasebut mboko sithik dadi lungse), tur, souvenir, dhaharan lan transportasi.

Stasiun Sepur bisa uga nampa plastik, sanajan ing njaba kutha gedhe, mula sampeyan bakal takon amarga ora bakal jelas. Yen ora, njupuk akeh dhuwit. Mesin ATM ing stasiun sepur populer lan asring ora entuk dhuwit, mula bisa nyedhiyakake saham sadurunge menyang stasiun sepur.

Ana kapercayan sing salah yen kabeh wong ing Rusia kudu nggawa kertas identifikasi. Ora ngono. Kaya sing kasebut ing negara liya, turis kudu nggawa sawetara bentuk ID, supaya ora salah paham lan yen ana darurat. Kahanan saiki ing basa Rusia kaya ing Eropa kena pengaruh terrorism internasional. Polisi ana ing kabeh papan umum lan detektor logam sing mlaku-mlaku dipasang ing kabeh stasiun ing saindenging Rusia. Priksa bag koper sing acak ora bisa dilebokake, dadi yen ora prelu, ora mlaku-mlaku nganggo koper gedhe nganggo sepur, luwih apik mendhoan. Kaya dene negara-negara umume, sampeyan bisa ditangkep yen sampeyan disyaki wis nindakake tindak pidana, nanging ora bisa menehi ID dudu tumindak angkara lan ora nggawa paukuman. Ora ana kekuwatan fisik sing digunakake ing penahanan, kajaba sampeyan ngaplikasi dhisik.

Biasane petugas polisi bakal menehi salam lan takon paspor (ngrungokake tembung kaya 'paspart', 'veeza' utawa 'dakumenty'). Isihna mau, dheweke bakal dideleng. Crita saka Rusia sing sampeyan bisa mbayar polisi sawise nindakake kesalahan lalu lintas yaiku perkara kepungkur.

Apa sing kudu dituku

  • MatRyoshka - koleksi boneka kayu kanthi tradisional dicetak, siji-sijine tumpukan kanthi apik ing njero liyane
  • USHANkaa kupluk anget karo kuping (ushi)
  • SamoaVARan desain pribumi kanggo teh bir. Elinga, nalika tuku samovars saka regane (sejarah, permata utawa logam, lan sapiturute, liyane), luwih becik mriksa karo adat sadurunge nyoba njupuk saka negara kasebut.
  • Jam tangan pergelangan tangan Rusia. Jam tangan Rusia duwe reputasi apik ing antarane kolektor. Awasi ora tuku barang palsu. Sampeyan malah bisa ngunjungi Pabrik Watch Saint Petersburg Petrodvorets.
  • Es krim. Es krim Rusia uga mentingake. Ing mriksa produk susu, sampeyan bisa uga seneng.
  • Jaket musim dingin (shooba) ing basa Rusia ing toko departemen kanthi apik, gaya lan apik banget
  • Greatcoats militer (sheeNEL) kasedhiya ing toko peralatan regane militer
  • Kualitas bantal mudhun sing ditemokake banget
  • HalVA - beda karo jinis sing ditemokake ing Turki utawa Yunani (yen digawe wiji kembang sithik tinimbang wijen), nanging produk Rot-Front apik banget
  • Madu - diprodhuksi ing saindenging negara; limo lan kualitas beda-beda kanthi dramatik, nanging kualitas sing luwih dhuwur kudu digoleki. Moscow dadi tuan rumah pasar madu ing Kolomenskoe sawetara bagéan taun. Sawetara toko madu sing makarya ing saindenging taun bisa ditemokake ing lapangan VDNKh / VVTs.
  • Caviar, biasane abang; sing ireng uga kasedhiya, nanging volume cilik, lan rega 10 + kaping luwih dhuwur tinimbang sing abang (panen stabilgeon liar dilarang amarga alasan ekologis, lan produksi mung sah ing kebon iwak). Kaloro jinis kaviar sing paling gampang ditemokake ing toko gedhe. Mesthi wae, luwih becik tuku kaviar seger langsung ing papan produksi: sing abang cedhak ing pesisir Pasifik Rusia, lan sing ireng ana ing kebon iwak, nanging tinned uga OK.
  • Keju keras - biasane diprodhuksi ing Altai; sok-sok kasedhiya saka ana ing toko gedhe ing Moskow
  • Anggur Sparkling Anggur, "Champagne Rusia" pancen apik banget (Abrau-Durso uga dipercaya minangka merek paling apik, nanging uga ana liyane sing apik). Priksa manawa sampeyan supaya "suKHOye" (garing) utawa Brut. Akeh restoran sing nyayogakake ing suhu ruangan, nanging yen sampeyan njaluk "adhem" biasane bisa nemokake botol sepele. Regane uga sithik, kanggo botol Abrau-Durso asli.
  • Produk perawatan kulit. Nalika ngrampungake, sampeyan bakal nemokake kabeh produk sing padha, sing populer ing Kulon, akeh wong sing milih produk perawatan kulit kanthi lokal amarga kombinasi rega / kualitas sing unggul. Kondhang kanggo mriksa: Nevskaya cosmeticaand Greenmama.
  • Akeh kriya tradisional liyane
  • Pitepasan: Rusia nomer loro kanggo mung Italia ing makna saka instrumen kasebut; Uni Soviet duwe sistem unik dhewe kanggo muter akordion lan akeh alat sing isih ana. Persepsi Jupiter Bayan minangka legenda kanggo konstruksi unik, sanajan larang banget.

Apa sing kudu dipangan lan ngombe ing Rusia

Hotel kualitas akeh ing kabeh kutha utama. Hotel chain internasional kaya Hilton, Radisson, Park Inn bisa uga ana ing papan sing meh ora dikarepake. Kanthi bisnis internasional wong-wong sing njelajah saben wilayah Rusia kanggo kesempatan bisnis, ora ana kekurangan nemokake hotel sing apik kanggo anggaran sampeyan. Hotel tema tema Rusia utamane permata kanggo turis. Jelajahi situs hotel global kanggo nemokake hotel sing apik kanggo anggaran sampeyan.

Pilihan liyane sing migunani yaiku sewa apartemen jangka pendek sing ditawakake perusahaan cilik utawa individu. Iki tegese omah-omah omah ing omah sing biasa dienggoni kanthi permanen saben dinane. Flat bisa beda karo lokasi lan kualitas saka gaya lawas nganti saiki wis diowahi.

Fenomena anyar wis ngembangake "mini-hotel" ing kutha-kutha gedhe Rusia. Hotel kasebut biasane (nanging ora kudu!) Nyedhiyakake kamar modern sing adus kanthi adus pribadi kanthi biaya sing murah tinimbang hotel gedhe konvensional. Hotel cilik iki dumunung ing bangunan apartemen sing ana lan kalebu siji, loro utawa luwih lantai sing ana crita utawa loro tingkat ndhuwur. Dheweke uga asring sarapan. Saint Petersburg wis cukup sawetara kanthi mbukak kabeh wektu lan sawetara katon ing Moskow.

Hostels minangka varian paling murah sewengi, lan bisnis saiki saiki lagi gedhe ing Rusia. Sampeyan bisa nemokake asrama ing meh kabeh pusat regional. Nalika ing Moskow utawa Saint Petersburg, aja lali ngumumake hostel ilegal babagan trotoar lan tembok: akomodasi sing dipercaya ora diiklanake kanthi cara iki! Cara paling apik kanggo nemokake hostel sing apik yaiku surfing situs pesenan global lan jaringan sosial.

Amarga gedhe saka transisi sosialisme negara dadi kapitalisme pasar, Rusia ngalami kegiatan kriminal sajrone 1990. Nalika sing ngontrol modal ing negara kasebut kudu ngonfigurasi operasi bisnis menyang rasionalitas perusahaan, profiteering lan penipuan saya tambah. Sing sejatine akeh panganiaya kasebut ana ing kelompok kriminal kasebut lan nolak kanthi cepet wiwit taun 1990 dadi, kanggo turis rata-rata, Moscow, Saint Petersburg lan liyane Rusia sejatine ora aman kaya sing paling akeh kutha Eropa, yen ora liya.

Sampeyan kudu dicathet yen Rusia minangka negara pionir nalika nglawan narkotika. Rusia nduwe sistem penegakan anti-narkotika sing misuwur uga set peraturan kanggo nggunakake panggunaan lan mbeta narkotika Hong Kong lan Singapore, perdagangan narkoba ing Rusia bisa nggawa ukuman paling ora sawetara puluh taun.

Sanajan tingkat kejahatan wis mudhun banget wiwit taun 1990, kejahatan cilik isih tetep dadi masalah lan mesthi dianggep ati-ati karo lingkungane.

Penegakan hukum Rusia ing kutha-kutha gedhe dilatih kanthi becik, nanging ora ngarep-arep basa Inggris bisa diomongake polisi ing njaba kutha gedhe. Aja nyoba nyogok wong-wong mau amarga sampeyan bakal dikeparengake suap. Kaya ing pirang-pirang negara ing saindenging tilas USSR, para polisi bisa narik sampeyan supaya mriksa passport lan / utawa dokumentasi. Aja kuwatir amarga iki minangka prosedur polisi.

Rusia kalebu wong sing apik. Biasane dilindhungi karo wong asing, nanging yen wis kenal, utamane nalika ngombe; dheweke terus terang lan ikhlas.

Yen ing Rusia eling

Situs web pariwisata resmi Rusia

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Rusia

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]