njelajah San Francisco, usa

Jelajahi San Francisco, Usa

Jelajahi San Francisco kutha utama ing California, pusat ing Teluk Bay, kondhang kanggo komunitas liberal, terrain bukit, arsitektur Victoria, kaendahan apik, kabut musim panas, lan keragaman etnik lan budaya gedhe. Iki mung sawetara aspek saka kutha sing nggawe San Francisco minangka salah sawijining kutha sing paling kerep ditekani ing saindenging jagad.

Kabupaten San Francisco

  • Gerbang Emas. Tata lingkungan sing modis lan mewah, kayata, Distrik Marina, Lembah Hollow, lan Pasifik Heights, kanthi tampilan lan landmark sejarah sing ekstra - Benteng Mason, The Presidio, lan lambang Gate Golden Genting.
  • Pancing nelayan. Tlatah waterfront turis sing kalebu Ghirardelli Square, Pier 39, lan feri diluncurake menyang Pulo Alcatraz, uga macem-macem restoran laut lan toko souvenir.
  • Nob Hill-Hill Rusia. Kalih tetanggan ritzy kanthi hotel mewah, mobil kabel, panorama lan condong sing tajem.
  • Pantai Chinatown-Lor. Loro komunitas imigran sing sregep; Chinatown sing akeh lan paling gedhe ing njaba Asia ing jejere 'Little Italy' sing apik banget, uga Telegraph Hill lan Coit Tower.
  • Distrik Union-Financial Union. Union Square minangka pusat blanja, téater lan seni ing kutha, ing jejere akeh pencakar bangunan pusat kutha lan Market Street.
  • Pusat Civic-Tenderloin. Pusat Sivik neoklasik ing jejere grot Tenderloin. Opera San Francisco, Symphony San Francisco lan SFjazz mapan ing kana. Nalika 'Loin' iku luwih apik dibandhingake karo negara-negara tanggi ing ritzier, akeh arsitektur lan atraksi sing bisa ditemokake ing kene.
  • SoMa (Kidul pasar). Tetanggan ing kutha pusat sing kanthi cepet yaiku pusat konstruksi anyar, kalebu bangunan pencakar langit anyar, sawetara museum sing paling anyar ing kutha, lan AT&T Park, omahé Buta San Francisco.
  • Tambahan Western. Lingkungan bersejarah kanthi akeh omah Victoria sing biyen dadi budaya budaya Afrika-Amerika. Ing wilayah kasebut uga Japantown, sing dadi pusat ing populasi Jepang San Fransisco, isih dienggoni akeh toko lan restoran Jepang, lan hotel sing cocog kanggo lelungan Jepang.
  • Sing misuwur amarga dadi omah gerakan Hippie, wilayah bohemian iki isih dadi bandha eclectic.
  • Avenues. Kalebu Richmond sing foggy. Distrik Sunset lan Parkside, dipisah ing Gate Park sing apik, diwatesi ing sisih kulon dening Pantai Laut lan ing sisih kidul dening Sloat Blvd. Distrik Richmond sisih lor saka Taman Gate Emas lan Sunset ing sisih kidul taman. Kajaba iku, sampeyan asring bakal ngrungokake warga lokal sing nuduhake Richmond jero lan njaba Sunset lan njaba Sunset. Demarkasi ing Richmond yaiku Park Presidio lan ing Sunset 19th Avenue.
  • Kembar Puncak-Lake Merced. Tutupi ing sisih kidul-kulon ing San Francisco, wilayah iki minangka akeh gunung sing paling dhuwur ing San Francisco lan Lake Merced Park sing gedhe, sing ngemot Zoo San Francisco.
  • Lembah Castro-Noe. Werna lan cohesive, Castro (Eureka Lembah) wis misuwur dikenal dadi pusat budaya komunitas LGBTQ kutha. Ing cedhak Lembah Noe nawakake restoran lan toko sing apik ing dalan-dalan.
  • Heights Mission-Bernal. Wilayah sing warni iki dadi papan kanggo komunitas Hispanik sing gedhe uga para pengrajin kutha anyar, lan dadi pusat jiwa wengi ing San Francisco. Kanggo pengunjung sing pengin lunga ing jalur turis sing dipukul lan entuk rasa lokal, iki bakal dituju.
  • San Francisco Tenggara Wilayah babagan pendhudhukan sing paling murah, distrik iki ngemot sawetara tetanggan teluk, lan akeh taman sing apik.

Sadurunge pemukiman Eropa ing wilayah kasebut, semenanjung sing saiki ana ing San Francisco dadi omah suku Yelamu, sing dadi bagean saka klompok bahasa Ohlone sing luwih gedhe sing mili kidul saka Area Bay menyang Big Sur of California. Amarga cuaca foggy San Francisco, panjelajah Eropa sing paling awal wis ngatasi Gate Emas lan Teluk San Francisco.

Pemukiman Eropa pisanan ing wilayah kasebut diadegake dening Spanyol ing 1776 minangka komunitas misi sing ngubengi Mission San Francisco de Asís, ing saiki diarani Mission Dolores ing Distrik Mission. Saliyane misi kasebut, bètèng militer dibangun cedhak Gapura Emas: El Presidio.

San Francisco duwe iklim entheng, adhem sing garing lan udan garing.

Bandara San Francisco International dumunung ing sisih kidul kidul kutha 16km minangka bandara internasional utama, salah siji sing paling gedhe ing donya lan akeh fasilitas penumpang kalebu macem-macem papan panganan lan omben-omben, blanja, panyimpenan bagasi, udan umum, medis klinik, lan pitulung kanggo para wisatawan sing wis ilang utawa terdampar lan personil militer.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing San Francisco, Usa

Museums

  • Yen esuk ora kepenak, sampeyan bisa uga pengin nggunakake sawetara jam ing salah sawijining museum kelas donya sing akeh. Golden Gate Park minangka papan pameran Museum Museum de de zavaga tembaga, sing nduwe koleksi seni kontemporer lan pribumi. Tilas koleksi Musie Muda ing Saiki saiki wis disimpen ing Museum Seni Asia San Francisco, sing ana ing Pusat Civic. Sawijining ing Museum de Young nduwe Akademi Ilmu California, sing nganakake pameran ilmu sains sing akeh, kalebu akuarium, planet, lan museum sejarah alam.
  • Istana Kehormatan California ing Lincoln Park ing pojok sisih lor-kulon distrik Richmond. Ing Nob Hill, Museum Kabel Car nawakake pameran ing landmark obah sing misuwur ing San Francisco. Ing cedhak Castro yaiku Museum Randall, museum bocah cilik sing apik. Museum Seni Modern San Francisco, Pusat Moscone, Pusat Kesenian Kesenian Yerba Buena, Zeum, Museum Seni Cartoon, Museum saka Diaspora Afrika lan Museum Seni Kerajinan lan Seni Rakyat kabeh ana ing SoMa, sisih kidul Uni Alun-alun. Museum Yahudi Kontemporari, sing dirancang dening Daniel Libeskind lan dibukak ing wulan Juni 2008, minangka tambahan utama paling anyar kanggo pemandangan musium San Francisco.
  • Ing Hyde Street Pier ing Fisherman's Wharf sampeyan bisa numpak sawetara kapal sejarah, kalebu kapal clipper 1886 Balclutha, feri mlaku-mlaku, tungkak uap, lan papan plancong pesisir. Ing Pier 45 ing sisih wétan, kapal selam Perang Dunia II USS Pampanito lan Kapal Perang Dunia Liberty II SS Jeremiah O'Brien bisa dibukak. Sacedhake yaiku Akuarium Teluk ing Pier 39 lan Museum Wax Tussauds Wax sing nembe dibukak. Musee Mecanique ing pier 45 ngemot atusan duwit receh sing digunakake mesin hiburan, akeh wiwit abad 19th. Umume bisa digunakake mung sewol.
  • Ploratorium sing mentas dipindhah lan luwih gedhe lan luwih apik tinimbang Eksoratorium ing Pier 15 mlaku-mlaku saka Embarcadero lan bakal tetep sibuk sampeyan sajrone sedina kanthi pamiarsa ilmu lan pemahaman. Ing distrik Marina yaiku Fort Mason, minangka omah kanggo sawetara museum budaya.

Akeh musium sing nawakake diakses gratis ing dina-dina tartamtu sajrone minggu pisanan saben wulan.

Taman lan njaba

  • San Francisco duwe akeh taman, wiwit cilik nganti gedhe. Sing paling misuwur yaiku Golden Gate Park ing distrik The Avenues, kutha gedhe (kira-kira 1 / 2 mil-by-patang mil) sing nggegirisi angin, bison, musium, karousel lan luwih akeh sing didhelikake ing antarane sing apik. Taman iki ngemot griya ijo palatial saka Conservatory of Flowers, seni modern lan etnik fokus de Museum Muda, Taman Teh Jepang sing gedhe, bangunan Akademi Ilmu California sing anyar dirancang dening Renzo Piano lan Strybing Arboretum, koleksi tanduran saka antarane jagad sing sabar. Sing paling apik ing pojok Northwestern ing kutha yaiku Lincoln Park ing Richmond, sing menehi tampilan megah Marin Headlands, Golden Gate Bridge saka segara, lan Samudera Pasifik dhewe. Ing pungkasan kulon ekstra Cliff House sing terkenal nyedhiyakake loro kasual lan papan mangan lan ngombe sing luwih resmi. Museum Legion of Honor ing tengah taman kasebut akeh kriya sing luar biasa.
  • Ing sacedhake pusat fisik kutha yaiku Twin Peaks, salah sawijining titik paling dhuwur ing San Francisco (925 ′ ndhuwur tingkat segara); nyedhiyakake tampilan sing luar biasa ing kabeh arah. Bis demo bisa bali ing wayah awan, nanging iku becik kanggo apresiasi kutha ing ndhuwur, utamane ing srengenge lan sawise srengenge. Suhu ing kono bisa uga luwih murah tinimbang ing kutha liyane, saengga nggawa jaket. Ing sacedhake wilayah Lake Merced yaiku San Francisco Zoo, zoo sing gedhe lan dijaga kanthi becik, yen sampeyan lagi lelungan karo bocah-bocah utawa duwe rasa seneng karo penguin, primata, singa utawa llamas.
  • Sanajan ora misuwur ing pesisir, San Francisco duwe sawetara apik ing Samodra Pasifik - nanging banyu saya kenceng, angin bisa kasar, lan amarga arus sing kuat nglangi ing endi wae ora dianjurake. Pantai Samudra ing distrik Sunset minangka pantai paling gedhe lan paling misuwur, kanthi pasir lan akeh wong sing seneng. Pantai China ing Pantai Richmond lan Baker ing Golden Gate luwih cilik, pesisir sing adoh karo pemandangan sing apik banget.
  • Ing dina sing gedhe banget hipsters kumpul menyang Mission Dolores Park, kanthi jeneng amarga lokasi sing ana ing dalan saka Mission Dolores Basilica. Taman kasebut asring meh padha karo pesta gedhe, kanthi musik, adhem bir lan perawatan ganja medis. Mission Dolores Park mapan ing lereng cilik ing tlatah Noe Valley, mung sawetara blok saka akeh restoran lan bar ing Mission. Sisih sisih wétan taman kasebut diwatesi Dolores Street, pandhuan bukit lan pemandangan sing diantrekake karo wit palem lan wong Victor. Sajrone geni 1906 sing ngrusak akeh kutha, salah sawijining sawetara hydrants geni sing ana ing cedhak taman Southwest taman iki. Hyperant iki nyedhiyakake banyu sing mbantu nyegah geni. Hydrant geni isih bisa digunakake lan digawe ulang emas sapisan setaun ing ulang taun gempa 1906.
  • Ing setengah kidul kutha iki asring ditliti nanging apik banget ing Taman Bernal Heights, taman cilik ing ndhuwur bukit sing nduwe kabeh sisih wetan kutha, kanthi pemandangan bangunan pencakar langit ing Distrik Keuangan, Distrik Misi, lan bukit-bukit ing pojok kidul wetan kutha. Dalan gedhe lenggah ing dhasar taman ngisor pucuk sing bisa mlaku ing sepuluh nganti limalas menit. Bernal Heights Park iku asu apikan, saengga coyote asring diamati ing kana.

Sampeyan bisa uga nyoba

Salah sawijining cara paling apik kanggo ndeleng San Francisco yaiku banyu ing Teluk San Francisco. Ana akeh perusahaan sing nawakake wisata pelabuhan kanthi macem-macem durasi lan rega nanging kabeh menehi pemandangan Teluk, kreteg, pulau Alcatraz, Pulau Angel lan kutha kasebut. Mung wisata pulo spesifik sing diidinake ing Alcatraz, nanging demo pelabuhan khas bakal ngubengi pulau kasebut kanthi alon-alon alon, sampeyan bakal menehi kesempatan kanggo motret pakunjaran saiki sing ora aktif saka banyu.

Uga nimbang njupuk kapal saka San Francisco ngliwati teluk menyang Tiburon, Sausalito, utawa Alameda. Tampilan sing padha kanggo bagian sekedhik rega.

Umume wisata lunga saka dok ing Fisherman's Wharf caket Pier 39 (Pier 33 kanggo Alcatraz). Tiket bisa dituku ing kios ing sadawane dalan banyu. Tuku tikel siji utawa loro luwih dhisik nalika musim panas. Kanggo wisata pulau Alcatraz, sampeyan bisa uga kudu Book minggu luwih awal (nanging sampeyan uga bisa tuku tiket dhaptar tiket - yen ana papan sing sampeyan baleni, yen ora entuk mbalekake. Sampeyan uga migunani - sampeyan entuk demo audio ing pakunjaran, kanthi crita macem-macem upaya uwal.

Boots biasane ninggalake kanthi jam kanthi diwiwiti sekitar 10am lan pungkasane sekitar 5pm. Pandhuan macem-macem kasedhiya ing sawetara wisata. Rega kalebu $ 20- $ 40, luwih akeh kanggo srengenge srengenge, nedha bengi, utawa uga nonton pariyem.

Malah ing dina sing cerah bisa uga teluk, mula uga kudu nggawa sweter uga layar srengenge.

Sawetara prau duwe garis cemilan ing kapal, nanging nggawa banyu dhewe lan nambani supaya ora mbayar biaya tinggi utawa tanpa mbayar. Saiki rempah-rempah ruangan lan toko cenderung ing Alcatraz.

Musik ing San Francisco

Acara-festival-preian ing San Francisco

Blanja

Yen sampeyan pengin, kemungkinan sampeyan bisa entuk ing San Francisco. Ana macem-macem bisnis cilik lan lokal ing saindenging kutha; nyatane, San Fransisco paling asring nolak pangembangan toko ranté gedhe lan toko kothak amba sing umum ing Amerika.

Yen trinkets turis sing sampeyan goleki, Fisherman's Wharf duwe toko khas, T-shirt, lan toko kamera, uga ana toko khusus. Nanging, area blanja paling populer ing San Francisco yaiku Union Square, sing nduwe kabeh toko departemen nasional (Macy's, Saks, Nordstrom, lsp) lan akeh toko butik sing apik, uga sawetara pusat blanja sing dibuwang.

Kanggo butik cilik sing nyenengake, Union Street, Jalan Hayes ing sekitar Octavia, Jalan Fillmore ing sekitar California Street, lan Chestnut Street ing area Golden Gate sing diantrekake kanthi papan sing unik lan trendi, lan kabeh lurung-lurung iki minangka papan sing paling apik ing kutha kanggo jendela toko lan nash. Nob Hill uga kalebu papan khusus.

Nanging yen sampeyan ora duwe dolar mewah kanggo nglampahi lan isih kepengin mlaku kanthi unik, akeh toko ing Chinatown kanggo sampeyan, adol kerajinan Oriental kabeh katrangan, lan ora ana toko rantai. Japantown uga nawakake akeh toko sing adol sadean asli, kalebu Kinokuniya Stationery / Toko Buku. The Haight kebak rekaman bebas lan toko buku, kanthi Amoeba Music sing ndominasi pemandangan kasebut.

Kanggo persediaan dhasar, coba toko toko 7-Eleven sing akeh lan apotek apotek Walgreens. Yen sampeyan butuh grosir, Safeway minangka rantai pasar utama sing unggul. Ana toko Safeway ing SoMa, caket karo Fisherman's Wharf, lan cedhak karo Distrik Financial, nanging ora cedhak Union Square. Pasar utama sing paling cedhak karo Union Square yaiku pasar raya Bristol Farms sing paling gedhe ing Pusat Beli-belah Westfield San Francisco.

Apa sing kudu dipangan lan ngombe ing San Francisco

San Francisco ngasihi kanggo mbukak macem-macem kabisan ing balapan, jender, orientasi seksual lan gaya pribadi. Tret iki dianggep minangka salah sawijining fitur kutha sing jelas, lan uga nggawa pengunjung lan transplan padha.

Perokok ngati-ati: kaya ing California, ngrokok ora ilegal ing bar, restoran, lan papan umum. Warga Bay Area bisa vokal babagan kabiasaan pribadi sampeyan. Coba dingerteni wilayah sing ora apik, lan coba menehi sopan babagan ngrokok ing panggonan liya. Dheweke bakal ora nganggu sampeyan babagan ngadeg lan ngrokok ing njaba restoran utawa bar.

Bike bisa disewa saka sekitar tlaga sisih lor (Pier 41 / Fisherman Wharf / Aquatic Park) utawa ing cedhak Gerbang Gate kanggo lelungan menyang Marin County liwat Golden Gate Bridge. Stanyan cedhak Haight ing mburi taman wis sawetara toko apik. Gate Transit Golden uga kalebet ing Teluk Lor saka San Francisco, lan duwe rak mancal kanggo umume bis.

Panggonan cedhak San Francisco kanggo lelungan dina.

Situs web pariwisata resmi San Francisco

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan San Francisco

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]