jelajah Santo Domingo, Republik Dominika

Jelajahi Santo Domingo, Republik Dominika

Jelajahi Santo Domingo ibukutha ing Republik Dominika lan kutha Eropa paling tuwa ing Amérika. Kutha lawas kasebut ana ing Daftar Warisan Donya UNESCO.

Santo Domingo minangka ibukutha Republik Dominika, lan dadi prelu dadi kutha Eropa pertama ing Donya Anyar. Diadegake dening sadulur Christopher Columbus, Bartolome Colombus ing 1496, minangka pendhudhuk Eropa sing paling tuwa sing terus dienggoni ing Amerika lan dadi kursi pertama ing kolonial Spanyol ing Donya Anyar. Kanggo alasan iki, kutha Santo Domingo duwe warisan sejarah lan budaya sing sugih banget sing nggawe kunjungan cukup migunani. Saiki, isih dadi salah sawijining kutha ing Amerika Tengah-Caribbean wilayah, lan pusat ekonomi lan komersial utama ing wilayah iki.

Kutha iki dipérang dadi rong bagéan ing kali Ozama. Sisih sisih kulon banget dikembangake kanthi ekonomi, dene sisih wetan, sing dikenal minangka "Santo Domingo Este," saiki wis mundur.

Tujuan wisata paling penting ing kutha yaiku Zona Kolonial utawa Kolonial Zona, ing tebing kulon kali lan madhep Segara Karibia. Ing sisih kulon Zona Kolonial dumunung Gazcue, salah sawijining tetanggan paling tuwa ing kutha kasebut, kapenuhan omah Victorian lawas lan lurung-lurung sing dij pono wit. Teluk ing Washington Washington Avenue, sing ngerti "El Malecon," wates Segara Karibia lan narik kawigaten akeh turis amarga hotel, casino, boulevards lan monumen sawit sing diisi. Ngubengi wilayah Gazcue sampeyan bakal nemokake Palacio Nacional (jabatan pamrentahan Dominika), Teater Nasional, Museum ing Plaza de la Cultura, lan Istana Seni Halus.

Ing sisih tengah Santo Domingo sisih kulon kutha ekonomi lan komersial, ing wilayah sing dikenal minangka "Poligono Central" lan dienggo dening 27 de Febrero, John F. Kennedy, Winston Churchill lan Maximo Gomez. Wilayah penghasilan sing dhuwur tetep ora bisa diterangke para turis, sanajan nawakake umume panganan lan blanja sing paling apik sing kasedhiya ing kutha. Akeh wilayah ing kutha sing ngubengi rong taman kutha ing kutha, yaiku Parque Mirador Sur ing Kidul lan Jardin Botanico ing Lor.

Ing Oriental Santo Domingo sing kurang berkembang, sampeyan bakal nemokake monumen utama lan papan wisata liyane, kayata Columbus's Lighthouse, ing ngendi jenazah penjelajah dikubur, guwa mbukak Parque Nacional Los Tres Ojos, lan National Akuarium.

Kabeh iki ndadekake Santo Domingo minangka kosmopolitan, kutha sing sregep lan kejiranan kanthi tetanggan lan ambien sing béda banget, kabeh kudu dikunjungi, lan menehi pengalaman budaya sing paling maneka warna.

Santo Domingo seneng karo iklim tropis. Pulo iki cenderung kanggo angin topan utamane nalika Juni 1 nganti Nopember 30, nanging bok manawa dheweke nampa akeh peringatan sadurunge nyiyapake wong-wong lan tur wisata. Santo Domingo minangka kutha sing apik kanggo ngunjungi musim apa wae, amarga cuaca tropis ing kutha sing suwene setaun!

Santo Domingo minangka markas kegiatan ekonomi ing Republik Dominika. Kutha kasebut entuk perhatian ing akeh perusahaan internasional. Akeh perusahaan kasebut duwe markas ing kutha iki amarga papan sing apik lan ekonomi makmur.

Sampeyan bisa teka ing

  • Bandara Internasional Las Amerika (Dumunung: Greater Santo Domingo). Dumunung sekitar 15 menit saka area metropolitan sing luwih gedhe lan sekitar menit 30 saka pusat kutha. Bandara nawakake sawetara pilihan transportasi, kalebu kabeh perusahaan sewa mobil utama Amerika.
  • Bandara Internasional La Isabela (Dumunung: Greater Santo Domingo).
  • Bandara Internasional Punta Cana (Dumunung: Punta Cana / Kota Higüey)
  • Bandara Internasional La Romana (Dumunung: La Romana City)
  • Bandara Internasional Cibao (Dumunung: Bandar Raya Santiago de los Caballeros
  • Bandara Internasional Gregorio Luperón (Dumunung: Kutha Puerto Plata)
  • Bandara Internasional El Catey (Dumunung: Kota Sanchez)
  • Bandara Internasional María Montez (Dumunung: Kota Barahona)

Sanajan gumunggung warisan budaya, arsitektur lan seni sing sugih, Santo Domingo durung digunakke kanggo kabeh potensial tur. Sampeyan cukup apik dhewe kanggo nemokake kutha sing apik iki. Nggawe wektu sampeyan ing kana.

Zona Kolonial. Santo Domingo minangka pemukiman Eropa utama ing Donya Anyar. Christopher Columbus mlaku-mlaku ing lurung-lurung iki! Priksa conto akeh arsitektur abad 15th lan 16th ing Zona Kolonial. Aja lali ing Benteng Ozama, Alcazar de Colon lan Katedral, kabeh dibangun ing umur Columbus. Sampeyan uga bisa mriksa greja lan konvensional, kayata Iglesia Regina Angelorum lan Convento de los Dominicos. Aja kantun Panteon Nacional, ing ngendi pahlawan nasional dikubur, sing ana ing Calle Las Damas, dalan Anyar (Eropa) ing Donya Anyar! Kajaba iku, mlaku-mlaku munggah ing Calle del Conde, dalan-toko sing dijejeri toko pedes lawas sing dadi jantung komersial ing kutha kasebut. Jalan iki tumuju Puerta de la Independencia, ing Republik Dominika nyatakake kamardikan saka Haiti, lan Parque Independencia, ing ngendi sisa-sisa para bapak founding negara dijaga. Dina Minggu, priksa ing Ruinas de San Francisco kanggo band live sing muter Merengue, Bachata, Salsa lan Son, ing pertunjukan minggon sing apik ing endi wong-wong lokal lan turis nari, ngombe lan nyenengake dhewe. Iki bakal dadi pengalaman sing ora bisa dilalekake! Priksa uga dalan La Atarazana sawise peteng kanggo macem-macem kafe ruangan romantis kanthi pemandangan ing wilayah Alcazar lan teluk. Salah sawijining piranti kaya kasebut, Pat E Palo, wis mlaku ora bisa digunakake wiwit 1505. Priksa omah sing dienggo karo Ponce DeLeon sadurunge miwiti usaha kanggo sumber mancur muda lan pungkasane nemokake Florida.

Malecon (George Washington Avenue). Boulevard waterfront iki minangka papan kanggo sawetara kompleks hotel / kasino lan puluhan restoran, klub lan kafe cilik. Lunga menyang wong sing ditonton, njupuk kulo romantis utawa mung sawetara bir. Iki ngrampungake akeh festival lan konser ing saindenging taun. Podo karo Malecon, sampeyan bakal nemokake Avenida Independencia, wit sing dijejeri wit sing kebak toko, amben lan sarapan lan restoran sing terjangkau kanthi campuran lokal lan turis. Kanggo pengalaman panedhaan unik priksa Adrian Tropical, restoran Dominikan tradisional sing dibangun ing banyu, utawa San Gil, sawijining restoran sing luwih resmi ngenggoni reruntuhan kolonial. Pusat Malecon, sing ana ing sisih mburi Malecon, minangka pusat kompleks / hotel / condo sing dhuwur lan isih ana ing reca Botero sing dilaporake ngatasi US $ 1 yuta.

Plaza de la Cultura. Komplek sing nggumunake iki dadi papan kanggo Teater Nasional lan limang museum, saka sing ora ngalami lan mundur, nganti garing, Museum modern Art Modern, paling gedhe ing Karibia lan omah sing dipamerake dening para seniman saka Jamaika, Bahamas, Puerto Rico, Lan mesthi, ing Republik Dominika. Yen sampeyan pengin taman sing apik kanggo diwaca utawa ngobrol uga panggonan iki.

Eko-pariwisata. Temokake menyang Parque Mirador Sur, taman sing nyengsemake pesisir. Bakal ditutup kanggo mobil ing dina minggu antarane 5 lan 8 am lan pm, uga ing dina Minggu, supaya bisa kapenuhan kulawargane dolanan karo bocah-bocah lan olahraga. Sewa sepedha sepisanan wis kepenak. Sampeyan uga bisa ngunjungi Jardin Botanico, taman sing jembar lan éndah sing ana ing sacedhake salah sawijining papan sing paling eksklusif ing Santo Domingo. Ing kana, sampeyan bisa ngalami ekosistem sing beda saka alas udan menyang kebon Jepang!

Wétan Santo Domingo. Dipunsebataken minangka Santo Domingo Oriental, kotamadya kapisah iki ora banget mesra turis. Untunge, akeh obyek wisata sing cedhak banget karo Zona Kolonial lan gampang digawa menyang. Priksa Los Tres Ojos, utawa Telung Tiga, seri guwa bumbung mbukak lan tlaga sing ana ing njero lemah kanggo njelajah kulawarga (kanthi wilayah lokal Santo Domingo iki paling mlarat lan bisa mbebayani !!!!). Nuju menyang Faro a Colon, mercusuar lan monumen ageng menyang Christopher Columbus sing ora mung nduwe tinggalane nanging dadi tikel minangka museum. Priksa Akuarium Santo Domingo, pertunjukan sing cilik nanging apik banget kanggo urip akuatik lokal. Yen sampeyan lagi nggolek belanja, bisa menyang Megacentro, pusat blanja paling gedhe Santo Domingo. Wis gedhe!

Upscale Santo Domingo. Yen sampeyan pengin ndeleng kosmopolitan, sisih ndhuwur Santo Domingo, mandhiri menyang sekitar Piantini lan Naco. Jalanan kaya Gustavo Mejía Ricart lan dalan utama kaya Abraham Lincoln lan Winston Churchill diantrekake butik mewah, plaza plancongan, kafe lan restoran sing larang macem-macem masakan internasional lan mung golek dhuwit, saka toko rokok menyang Ferrari lan Bentley panganyang. Hotel JW Marriott bubar dibukak ing wilayah kasebut, sing akeh banget bisa nggawa pariwisata ing "kutha pusat" Santo Domingo. Aja kantun Blue Mall, pusat blanja / kantor pusat modern sing sampeyan bakal nemokake kabeh saka Hard Rock Cafe menyang Sophias Bar lan Grill bebarengan karo toko sing paling larang ing kutha kasebut saka Louis Vuitton, Ferragamo, Cartier, Tous & L 'Occitane menyang korban liyane kaya Zara lan Adidas. Kanggo pilihan (sing rada murah), coba toko Agora Mall. Uga dibukak Novocentro sing mbukak ing menara kaca sing umume bakal dadi bank, nanging dadi pusat blanja crita 2 sing nampilake Pawagam Seni Halus lan sawetara restoran lan gelaterias sing dhuwur. Luwih adoh sampeyan bisa nemokake Bella Vista Mall lan Sambil, loro pusat blanja gedhe ing Santo Domingo. Yen sampeyan nggoleki plaza plaza sing luwih akeh dienggo karo butik cilik, mesthine priksa Plaza Andalucia. Kanggo bowling, sampeyan bisa mlebu ing Plaza Bolera, sing bubar entuk rai. Yen sampeyan lagi ing wilayah iki ing wayah sore, sampeyan kudu mriksa kafe trendi kayata La Cuchara de Madera, ing ngendi sampeyan bisa nyenengake gurun sing nyenengake kayata dulce de leche "Piramides", lan SUD & La posta kanggo panedhaan lan mesthi menyang klub wengi lan bar paling dhuwur.

Museums

  • Alcázar de Colón - Dolan maring Villa sing nggumunake iki, dibangun ing 1510 lan nggayuh perabotan jaman lan barang liyane sing diduweni Gubernur Diego Colón, putrane pambajeng Christopher Columbus.
  • Museum Angkatan Laut ing Atarazanas Dumunung ing plaza saka Alcazar de Colon ing Calle Atarazana, dalan paling tuwa ing Hemisfer Kulon.
  • Museum saka Casas Reales Museum liyane apik sing nampilake koleksi sing nggambarake urip ing abad 16th Santo Domingo. Dumunung ing Calle Las Damas, jarak saka Alcazar de Colon lan Museum Naval.
  • Museum Ambar Donya: Koleksi amber watu
  • Museum of Duarte: Koleksi artefak lan tulisan babagan bapak pendiri Republik Dominika, Juan Pablo Duarte. Dumunung ing Calle Isabel La Catolica, sawetara blok ing kulon museum ing ndhuwur.
  • Museo del Ron Dominicano Museum sing menarik nampilake sejarah lan evolusi produksi rum ing Republik Dominika. Sawise sawetara jam dadi bar (wacan ing ngisor iki). [24]
  • Museum Sejarah Alam
  • Museum of Dominican Man
  • Museum Seni Modern
  • Museum Sejarah Nasional lan Geografi

Parks

Ana akeh taman ing saindenging kutha Santo Domingo. Salah sawijining taman sing paling populer diarani Los Miradores, sing ana ing pirang-pirang bagean ing kutha iki. Taman kasebut santai banget kanggo piknik, nunggang sepedha, jog cepet, utawa mlaku-mlaku santai kanggo nyenengake alam lan santai karo kanca-kanca. Dheweke cukup gedhe lan bisa uga ora aman yen kesasar ing wayah wengi, amarga kurang lampu jalan. Sanajan Santo Domingo diubengi taman sing apik nanging ora ana fasilitas rekreasi sing bisa diakses dening masarakat. Sawetara taman sing bisa ditemokake:

  • Taman Mirador Norte, dumunung ing sisih lor kutha, cedhak karo Villa Mella
  • Taman Enriquillo
  • Mirador Sur Park, sing ana ing sisih kidul-kulon kutha
  • Taman Independencia, dumunung ing Zona Colonial
  • Taman Colón, sing ana ing Kolonial Zona
  • Taman Metropolitan Las Praderas
  • Taman pantai Malecón, kutha pesisir
  • Rafael Ma. Taman Botani Nasional Moscoso
  • Zoo Nasional Republik Dominika
  • Parque Nuñez de Caceres

Loro festival paling apik ing taun kasebut ing Santo Domingo. Festival Merengue taunan nalika musim panas lan karnaval ing musim semi. Saben papan kasebut dienggo ing dalan utama pinggiran segara ing El Malecon, nanging cenderung nyebar menyang ruangan ruangan hotel, pesisir, patio lan malah parkir. Iki minangka cara sing apik kanggo ngetokake awake dhewe menyang budaya Dominika, uga ketemu wong liya sing menarik saka kutha kasebut. Festival Merengue ana ing antarane Juli 26th lan 31st . Festival kasebut minangka prayaan tari utama Republik Dominika, merengue. Dheweke ngajak band merengue ndhuwur kanggo konser gratis kanggo wong akeh. Festival kasebut diwiwiti kanthi arakan, nanging mengko dadi konser. Ana pameran seni, pameran panganan, lan game sing padha bebarengan. Kegiatan utama sing ditindakake sajrone festival kasebut yaiku tari merengue, dadi disiapake supaya ora dikendhaleni nalika sampeyan arep nari karo lokal. Festival liyane sing nggumunake yaiku The Carnival, sing ditindakake ing sajrone wulan Fèbruari, nanging umure pucuk ing 27 Februari, dina Kamardikan Dominika. Karnival uga ditindakake ing El Malecon, ing ngendi topeng, sing nglambangake roh spiritual; rasukan sing njlimet, lan njoget nyenengake ing dalan-dalan nalika nglipur lan uga nggegirisi wong akeh.

Zona Kolonial nawakake akeh kesempatan blanja, utamane yen sampeyan nggoleki Ambar lan Larimar, watu tradisional DR. Aja lali keganggu, amarga kabeh pamilik toko nyetel rega kanggo maksud iki. Sampeyan uga bakal nemokake ton seni Haitian sing bisa didol ing endi wae kanthi rega sing larang. Yen dadi prekara sampeyan, apik banget, elinga wae dudu Dominika. Boulevard utama ing Zona Kolonial yaiku El Conde, dalan boulevard sing diantrekake karo kabeh jinis toko lan restoran sing biasane dituju kanggo warga. Have fun shopping lan wong-wong sing nonton ing kene.

Yen sampeyan rumangsa petualang, duwe taksi sampeyan menyang Mercado Modelo ing cedhak. Toko labirin ing jero ruangan iki bisa dadi akeh turis kanggo turis sing anyar, nanging aja kuwatir, mula aman. Banjur maneh, sampeyan bisa rumangsa luwih aman njaluk driver taksi kanggo ngiringan sampeyan liwat barang-barang toko lan kios sing nawakake macem-macem jinis souvenir, perhiasan, watu, seni, dll.

Yen sampeyan pengin ngalami belanja gaya Amerika, akeh pilihan nanging ing ngisor iki ana papat sing paling populer: Agora Mall, Blue Mall, Galerias 360 lan Sambil, kanggo sing pengin ngupayakake Santo Domingo Oriental, MegaCentro. Elingi: ora ana sing ganggu ing mall. Nalika MegaCentro luwih adoh tinimbang sing liyane, iki minangka mall paling gedhe nomer loro ing Caribbean (sawise Plaza Las Amerika ing Puerto Rico) lan dadi tujuan ing njero dhewe. Iki papan HUGE!

Santo Domingo nawakake macem-macem masakan saka sak ndonya saka Cina, Italia lan Mediterania menyang Brasil. Sampeyan uga bisa golek francais panganan cepet utama kayata McDonalds, Burger King, Pizza Hut, Wendy's, Taco Bell, lan liya-liyane.

Nalika jaman semana, Dominikan seneng seneng pitik goreng lan panganan cina, nggabungake loro masakan dadi pertapan panganan cepet sing dikenal minangka "pica pollos". Iki biasane sendi digawa metu dening para imigran cina generasi pertama utawa kaping pindho, ngladeni bagian saka nasi goreng, irisan plantain lan ayam goreng sing enak (lan rempah-rempah). Murah banget. Dolan maring Kutha China Santo Domingo, caket ing Mercado Modelo lan ora adoh saka Kolonial Zona (Duarte Avenue), zona banget rame ing ngendi wong kelas kerja nindakake akeh belanja. Yen sampeyan rumangsa cukup petualangan kanggo mlebu ing bagean kutha sing biasane huru-hara nanging apik banget, mula bakal ana pengalaman sing kudu dipengeti. Elingi, kanthong pakean tresna karo lurung-lurung sing rame, nonton barang-barangmu kanthi rapet.

Santo Domingo duwe macem-macem pilihan urip wengi. Sayange, umume bar lan klub kudu ditutup ing 1AM wiwit dina Minggu nganti Kemis lan ing 2AM ing dina Jumuah lan Setu. Iki minangka paugeran sing ditindakake wiwit 2006 dimaksudake kanggo ngatasi jenayah sing saya gedhe ing kutha kasebut. Mula, ora umum wong wiwit pesta ing 8PM ing akhir minggu. Sugeng, aturan kasebut dilereni nalika preinan lan rong minggu pungkasan kanggo Natal kanggo partai Natal. Biasane klub-klub sing ana ing njero hotel-hotel utama ora bisa nulungi aturan iki, sanajan ora nyenengake.

Apa wae sing sampeyan lakoni, aja ninggal Santo Domingo tanpa ngunjungi La Guacara Taina, siji-sijine klub wengi ing jagad iki menyang guwa alam sing gedhe banget. Gendhing sawetara atus kaki menyang jagad khayalan lan swara. Sampeyan kudu ndeleng papan iki supaya bisa dipercaya. Dumunung (ing ngisor) taman Mirador Sur sing kasebut ing ndhuwur.

Situs web pariwisata resmi Santo Domingo

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Santo Domingo

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]