Jelajahi Edinburgh, Skotlandia

Jelajahi Edinburgh, Skotlandia

Jelajahi Edinburgh, ibukutha ing Scotland dumunung ing wilayah Belt Tengah negara kasebut. Kanthi jumlah kira-kira 450,000 (1 yuta ing wilayah kutha), Edinburgh bisa nggabungake gabungan ing jaman kuna lan modern ing swasana unik Skotlandia. Disawang dening istana sing nggambarake, simbol kutha, Edinburgh gabung karo peninggalan abad pertengahan, keagungan Georgia lan lapisan gesang modern kanthi avant-garde kontemporer. Ing Edinburgh, istana abad pertengahan nyuda karo arsitektur modern sing paling apik, gereja Gothic kanthi museum lan galeri sing nggumunake. Pusat wengi urip ing Skotlandia, Edinburgh, "ing Athens Lor ", uga dadi riyaya kanggo pikiran lan pikiran sehat, main host menyang restoran, toko lan program festival kutha sing ora cocog. Hogmanay, Taun Anyar Skotlandia, nyepak perayaan, sing pungkasan ing musim panas kanthi Tattoo, International lan Fringe, lan liya-liyane.

Kota Old lan New Edinburgh didaptar minangka Situs Warisan Donya dening UNESCO ing 1995. Ing 2004, Edinburgh dadi anggota pertama inisiatif UNESCO Creative Cities nalika ditetepake Kota Sastra.

Kabupaten Edinburgh

Kutha lawas

  • Jantung tengah Edinburgh ing Royal Mile, sing mlaku saka Bèntèng menyang Istana Holyrood. Umume situs sing paling misuwur ing wilayah kasebut.

New Town

  • Separuh tengah liyane kutha yaiku Georgia (pungkasan abad 18) New Town. Pusat komersial kutha, iki minangka shopaholics sing nggawe beku.

Stockbridge lan Canonmills

  • Lingkungan eksklusif ing sisih lor Kota Baru, sawetara blanja independen sing menarik lan papan sing paling santai ing kutha - Taman Botanic Royal.

Leith

  • Wilayah port Edinburgh kanthi mandhiri minangka tujuan ing sisih tengen dhewe.

Edinburgh / Timur

  • Distrik pantai Portobello lan desa bersejarah Duddingston loro ing sisih wétan kutha.

Edinburgh / Kidul

  • Tlatah kutha sing populer kanggo para siswa, saengga akeh papan sing apik kanggo dipangan lan ngombe. Luwih adoh yaiku Edinburgh's Outdoor Playground of Pentland Hills, lan Roslin Chapel sing apik banget.

Edinburgh / West

  • Kebon binatang Edinburgh ana ing kene, ditambah karo candhi olahraga yaiku stadion rugby Murrayfield.

Railbridge ing Firth of Forth, sawijining teknik sing dibangun ing 1890

Edinburgh ana ing pesisir kulon Skotlandias sisih wétan Lowlands, ing pesisir kidul Firth of Forth. Landsin Edinburgh minangka produk vulkanisme kuno (loro kraton Castle lan Kursi Arthur minangka njeblug gunung berapi) lan glasier sing luwih anyar (ngukir lembah kidul kastil lan Nor'Loch lawas, saiki situs Taman Kebun Jalanan, lan saiki. ).

Pusat bersejarah Edinburgh dibukak dening Princes Street Gardens, swarhe parkland sing amba ing tengah kutha. Kebon kidul yaiku benteng, sing ana ing ndhuwur gunung geni sing wis punah, lan dibukak ing lurung-lurung abad pertengahan ing kutha Lama sawise Royal Mile ing jembatan wetan. Ing sisih lor Protes Street Gardens ana ing Princes Street dhewe - boulevard blanja utama Edinburgh - lan jaman Georgia New Town, dibangun sawise 1766 ing rencana kothak biasa.

Sajarah

Bukti nuduhake manawa manungsa wis manggon ing Edinburgh kanggo millennia. Panemuan arkeologi nuduhake manawa manungsa urip ing wilayah kasebut wiwit 8500 SM, kira-kira taun 5,000 sadurunge Jaman Bronze. Ing 600s, salah sawijining kuta sing pertama dibangun. Ing abad kapitu, wong Inggris nyerang lan dijenengi "Eiden's Burgh." "Burgh" minangka tembung kenthekan. Sawetara abad sabanjure, para Skotik ngolehake maneh tanah lan kastil dibangun. Kutha cilik tuwuh, lan ing abad 12th, Edinburgh wis dadi komunitas sing maju.

Inggris dipocapake meh eksklusif. Sing dikandhakake, akeh wong sing seneng lelungan angel mangertos sing ngomong kanthi cepet lan logat Scottish sing kuwat. Ing kesempatan sing jarang, bisa nemokake individu sing uga ngomong babagan Skotlandia utawa Gaelik.

Edinburgh nduwe iklim sedheng (tegese entheng utawa sederhana). Sajrone setaun, suhu bisa nganti suhu 22 ° C sing paling dhuwur saka 1 ° C. Cuaca, mesthine, duwe pikiran dhewe. Nalika wulan September dadi wulan paling sithik lan April paling garing, Edinburgh ora ana musim garing sing bener. Wisatawan meh dijamin, ana prakara apa wae wektu taun sing dibukak, bakal udan ing sawetara wektu.

Nalika arep lunga

Wisatawan kudu nyathet yen Edinburgh dadi akeh banget (akomodasi) wicaksana sajrone pesta perayaan utama ing musim panas sing dhuwur (Agustus nganti awal September) lan Hogmanay (sekitar Taun Anyar / 1 Januari). Pengunjung saiki kudu ngrancang luwih dhisik (luwih saka setaun luwih dhisik!) Kanggo pesenan akomodasi pusat lan tiket acara ing wektu kasebut.

Edinburgh minangka kutha sing indah sing kebak sejarah. Ora ana cara sing luwih apik kanggo ndeleng tinimbang mlaku.

Apa sing kudu dituku

Nalika wisatawan bakal nemokake barang sing diarep-arep (kayata kilogram utawa wiski, omben nasional Skotlandia), Edinburgh uga duwe akeh pengecer independen sing nawakake kabeh saka persediaan guyon menyang seni rupa.

Princes Street in New Town nawakake blanja kanthi tampilan. Kabeh toko ing kene diturunake menyang salah sawijining dalan, menehi tampilan saka Bandar Lama sing tanpa gangguan. Pengunjung bakal nemokake toko departemen sing gedhe kaya Jenners (toko departemen independen paling tuwa ing Skotlandia nganti akuisisi ing 2005), Debenhams and Marks and Spencer (umume diarani "M&S"). Ana uga Apple Store lan sawetara toko kesehatan lan kaendahan.

Multrees Walk in New Town, ing sisih wétan Saint Andrew Square nyuwil menyang toko mewah. Iki minangka papan kanggo nemokake Louis Vuitton, pengecer busana mewah Harvey Nichols, Swarovski, galeri seni sing apik lan akeh toko liyane sing adol perhiasan lan jam tangan paling dhuwur.

Pembeli sing duwe rasa kanggo eklektik, lan sing luwih seneng browsing toko-toko cilik, mandhiri kudu mara ing Grassmarket ing Old Town. Toko ing kene nampilake sithik kabeh, saka sandhangan vintahe lan cetakan abad kaping-sepuluh.

Penggemar Harry Potter kudu mlaku-mlaku mudhun ing Victoria Street ing Old Town. Jalan iki diarani inspirasi kanggo "Diagon Alley." Pemburu cenderung bakal nemokake toko buku, toko guyon, lan toko perhiasan lan sandhangan. Dheweke uga bisa nemokake wicaksana utawa penyihir kanthi nyedhiyakake sumber ing The Cadies & Witchery Tours. Kajaba iku, yen sampeyan kasengsem ing Harry Potter, sampeyan kudu ngunjungi Gedung Gajah ing Bridge George IV. Gedung Gajah minangka kafe sing penulis JK Rowling nulis buku Harry Potter babagan kopi lan kue, lan malah mlebu ing jendela kanggo nampilake kasunyatan kasebut.

Mile Royal ing Old Town duwe jumlah toko souvenir "tradisional" sing paling dhuwur. Ditulis dening Edinburgh Castle lan Holyrood House, The Royal Mile minangka papan kanggo sawetara museum sing menarik lan situs sejarah. Meh kabeh situs duwe toko hadiah souvenir dhewe. Iki uga minangka panggonan sing bakal nemokake sandhangan "digawe-ing-Skotlandia", nganggo "tradisional" Skotlandia (yaiku kilogram ing saben pola tartan sing dikenal banjur sawetara), Harris Tweed lan wiski. Sawetara toko, kayata Pengalaman Whiskey The Scotch sing nawakake wisata virtual nggawe wiski, uga nawakake sesi cicipi.

Kutha pelabuhan Leith misuwur kanthi pusat blanja njero ruangan Ocean Terminal. Ocean Terminal nduwe toko jeneng merek gedhe kayata: Gap, Game, Cinema Vue, Holland lan Barrett lan The Perfume Shop. Toko sing luwih unik ditemokake, ing njaba Ocean Terminal. Toko independen ing kene nawakake buku, perabot tangan nomer loro, hadiah sing ramah lingkungan lan barang antik.

Apa sing arep dipangan

Miturut pejabat pariwisata ing Skotlandia, Edinburgh duwe restoran liyane saben wong tinimbang kutha liya ing Inggris. Wisatawan bakal nemokake kabeh saka markas-restoran mewah sing ditargetake dening Michelin menyang pub cilik. Ing sawetara papan kasebut, papan sing menehi panganan tradisional Skotlandia, sajian panganan laut, lan sawetara sing duwe masakan India, Laut utawa Cina. Yen sampeyan nginginake, ana restoran ing Edinburgh.

Sarapan

Sarapan Skotlandia lengkap biasane kalebu endhog, godhok ireng, tato tato, sosis Lorne, kacang panggang, roti panggang, jamur goreng lan tomat sing digoreng, ora kalebu sisih yogurt, sereal, lan woh seger. Lan kabeh dikumbah nganggo tèh utawa kopi. Mesthi wae, ora ana sarapan Skotlandia bakal lengkap tanpa bokor bubur sing mantuk.

Bubur digawe kanthi nggabungake oat, banyu lan wadhah uyah. Campuran kasebut banjur digawe panas lan diudhek kanthi spurtle kayu (alat masak Skotlandia wiwit abad 15) kanggo nyegah bubur saka kongealing. Mangan wae utawa nambah kacang, gula, woh wohan beri lan susu.

Panganan Meat

Tanduran gembur ing Skotlandia lan leren alus mbantu ngasilake sawetara baka ternakan ing jagad iki. Akibaté, daging sapi lan kambing biasane digunakake ing beyo tradisional.

Haggis minangka sajian nasional Skotlandia. Produsen Haggis njupuk bawang, oatmeal, suet (daging sapi utawa lemak mutton) lan bumbu lan campuran karo daging (daging daging) saka wedhus, babi utawa sapi. Cara tradisional, campuran iki digodhog ing weteng kewan sing dipateni. Dina iki, meh kabeh panemune Haggis nggunakake selehake sintetik.

Pudding Ireng, ora kaya Haggis, abot ing karbut lan entheng ing jubin kasebut. Iki minangka campuran suet, oat, barley, rempah-rempah lan getih sing diisi dadi protein lan dadi sosis. Sacara tradisional, panganan sarapan sing disuguhake ing B&B, saiki golek luwih saka menu restoran lima bintang.

Scotch Pie lan Bridie minangka rong jinis pai daging sing umume dipangan warga lokal. Scotch Pie duwe cangkang pastry kerak sing keras lan diisi daging cincang. Dhaptar bahan ing Scotch Pie minangka rahasia sing dijaga. Bridie minangka pai daging kanthi jajanan cekak. Isi isine daging sapi, bawang lan bumbu.

dessert

Dessises Scotland nampilake petani Skotlandia, petani susu, lan produsen wiski.

Cranachan minangka panganan cuci cahya sing entheng digawe saka raspberry, krim sing disebat, madu lan ganggang roti panggang. Sebilangan cilik wiski ditambahake.

Tablet minangka versi fudge ing Skotlandia. Iki digawe saka gula, susu pekat, lan butter.

Shortbread minangka cookie sing umume akeh butter sing dicampur karo glepung cilik lan gula. Sing wis disiapake kanthi bener, shortbread sugih, crumbly lan staple teas Scottish sing enak.

Clootie dumpling minangka panganan cuci mulut Skotlandia klasik. Uwis manis sing digawe karo buah garing, suet, gula, glepung, roti roti, susu sithik lan sithik sawetara sirup emas. Cara mangan sing populer yaiku ndhuwur krim lan wiski.

Apa sing kudu diombe

Ana perusahaan sing cocog karo kabeh rasa sing kasebar ing saben kanthong kutha. Ati-ati, sawetara papan sing luwih lokal bisa dadi atos ing pinggir, utamane ing Leith.

Kanggo minuman non-alkohol, coba ngombe nasional kaping pindho Skotlandia - Irn-Bru. Iku penake banget kanggo hangover.

Kanggo ngombe pisanan Skotlandia, sampeyan bakal nemokake Pengalaman Whisky Scotch ing ndhuwur Royal Mile, sing nawakake "tur" interaktif sejarah lan praktik penyambungan Whiskey, lengkap kanthi tunggangan tong sing cukup sedherek. Iki minangka papan sing apik kanggo sampeyan yen pengin conto wiski, amarga dheweke duwe pilihan sing akeh banget (200 +) kanthi rega cukup. Wiski lawas luwih larang regane lan sing paling jarang ditawakake. Atmosfer kurang kaya sing disenengi kaya sawetara sing cenderung cukup sepi - yen sampeyan ora seneng wisata interaktif lan mung pengin nyoba sawetara wiski banjur priksa dhaptar kanggo sawetara pub wiski sing apik nanging apa wae, mayoritas pub Edinburgh cenderung duwe sawetara wiski Scotch sing cukup. Panganan ing Pusat iki rego lan regane cukup apik.

Akeh pub tradisional kabeh ing saindenging kutha.

Akeh pub tradisional sing misuwur ing Grassmarket, Old Town. Pub kasebut minangka jebule turis lan cenderung populer banget karo ngunjungi pesta stag lan pitik, saengga warga lokal tetep jelas.

Akeh klub modern ing sekitar dalan Cowgate lan Lothian. George Street ing New Town dadi akeh bar sing paling gedhe ing Edinburgh.

Endi turu

Edinburgh wis ditetepake minangka tujuan turis nganti pirang-pirang abad, lan saengga ana pilihan akomodasi sing akeh kasedhiya kanggo para pelancong. Nanging elinga yen rata-rata rega akomodasi hotel ing Edinburgh luwih dhuwur tinimbang ing papan liya ing Skotlandia, lan yen sampeyan ngrancang kunjungan sajrone wektu festival (Agustus), sekitar Natal lan Taun Anyar, utawa ing akhir minggu game omah Skotlandia ing 6-bangsa Rugby (Mar / Apr, 2 utawa 3 cocog saben taun), banjur sampeyan bakal nemokake manawa kabeh jinis akomodasi bisa dipesen kanthi apik, lan prelu dibalekake bisa ditrapake kanggo tingkat-tingkat. Ora mokal kanggo golek papan ing wektu liya, nanging sampeyan ora bakal rumangsa lan bakal larang.

Wis pirang-pirang kafe internet lan papan hotspot ing saindenging Edinburgh.

Akeh perpustakaan kotamadya ing saindenging kutha duwe PC kanthi akses internet gratis.

Banyu paip kasebut aman kanggo ngombe, kaya ing endi wae ing Skotlandia. Pengunjung bisa mangan panganan kasebut tanpa wedi, terus dadi omah ing parasit sing ora apik.

Meh kabeh mesin awis ing Edinburgh bakal menehi cathetan bank ing Skotlandia, nanging ana sawetara sing biasane duwe cathetan Bank of England, sing bisa digunakake yen sampeyan lunga Scotland,

Yen sampeyan pengin njelajah Edinburgh sampeyan butuh pandhuan kanggo ndeleng cedhak dening panggonan menyang Edinburgh

Situs web pariwisata resmi Edinburgh

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Edinburgh

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]