njelajah Skotlandia

Jelajahi Skotlandia

Jelajahi Skotlandia nomer loro paling gedhe saka konstituen ing Inggris. Nduwe wates tanah 96km karo Inggris ing sisih kidul, lan dipisahake saka Irlandia Lor dening Channel Utara Segara Irlandia. Ibukutha yaiku Edinburgh lan kutha paling gedhe yaiku Glasgow.

Skotlandia diubengi dening banyu segara ing sisih Lor ing sisih wétan, lan Samudra Atlantik Lor ing sisih kulon lan lor. Ana luwih saka pulo 700, biasane ana ing sisih kulon (Inner Hebrides lan Outer Hebrides) lan sisih lor (Pulo Orkney lan Kepulauan Shetland).

Skotlandia minangka negara sing kondhang amarga pemandangan gunung lan lembah sing dramatis, bukit guling, lapangan ijo lan alas, lan pesisir sing rame. Nalika kabeh ngerti Highlands iki, Skotlandia apik ing wilayah Lowlands, pulo lan dataran sisih Lor-East uga.

Scottish Highlands

Skotlandia duwe kutha sing nengsemake lan grapyak, asring penting arsitektur, lan sejarah lan warisan sing sugih wiwit pirang-pirang taun kepungkur kanthi akeh situs kuna lan bersejarah. Karakteristik liyane sing narik kawigaten pengunjung kalebu golf (game digawe ing Skotlandia lan ana sawetara kursus sing paling apik lan paling misuwur ing donya), wiski (akeh distillari sing bisa dibukak), sejarah kulawarga (mayuta-yuta jagad teka saka wong-wong sing emigrasi) saka Skotlandia nalika jaman angel ing abad 18th lan 19th), hiking, liar lan olahraga musim dingin. Ngubengi Loch Ness ing sisih lor Highlands, sampeyan uga bisa mburu Monster ... utawa paling ora coba.

Nalika srengenge bisa uga ora nate sumunar, sambutan anget lan macem-macem papan, landskap lan pengalaman sing apik tegese Skotlandia akeh sing bisa ditawani. Kadhangkala nggumunake lan nggumunake, kadang-kadang ramshackle lan luntur, bangga uga ora andhap asor, modern durung uga kuno, eksentrik durung uga narik kawigaten, mula sawetara wong sing seneng lelungan Skotlandia ora kena pengaruh.

Sajarah

Skotlandia duwe sejarah budaya sing akeh sing disimpen ing bangunan bersejarah ing saindenging negara. Pamukiman prasejarah bisa ditelusuri maneh ing 9600 SM, uga watu ngadeg sing misuwur ing Lewis lan Orkney. Bangsa Roma, sing dipimpin dening Julius Caesar ing 55 SM, nggawe serangan awal nanging pungkasane nyerang Great Britain ing 43 Masehi, pindhah menyang sisih kidul kidul Skotlandia, nanging ora ngrebut negara kasebut amarga upaya perlawanan sing kuwat saka suku bangsa Caledoni. Bangsa Romawi aran wilayah Skotlandia modern "Caledonia". Saiki, Tembok Hadrian ing sisih kidul wates Skotlandia-Inggris dirasakake dening sawetara wong minangka salah sawijining tinggalan Romawi sing paling misuwur ing saindenging jagad, bisa uga cocog karo 8-meter-arch ing Naxos.

Budaya ing Skotlandia

Olahraga

Minangka beasiswa negara sing nglairake, golf uga populer, kanthi jumlah golf sing akeh banget. Kursus golf umum nyebar, murah lan biasane berkualitas tinggi. Tenis mentas nambah popularitas wiwit pemain tenis Scottish, Andy Murray wis sukses ing juara utama.

Wong Skotlandia asring seneng banget babagan olahraga lan macem-macem olahraga liyane sing kasedhiya ing Inggris diputer, kanthi fasilitas sing apik kanggo kabeh olahraga ing pirang-pirang bagean ing negara kasebut. Saklawasé saben kutha bakal duwe "pusat rekreasi" sing nyedhiyakake fasilitas olahraga lan olahraga, main lapangan kanggo olahraga ruangan, lan / utawa kolam renang. Ing olahraga saliyane bal-balan lan rugbi, para pelatih Skotlandia lan olahraga wong akeh menehi kontribusi kanggo kompetisi internasional ing macem-macem olahraga, sing makili Great Britain.

Wilayah ing Skotlandia

Wates

  • Rong pertiga wétan ing wilayah lor sisih tapel wates karo Inggris nempuh pirang-pirang atus taun. Bukit-bukit lan tegalan sing apik ditanduri kutha-kutha sing apik banget, papan biara lan medan perang.

South West

  • Omah pujangga nasional Robert Burns lan Pantai Solway ("Riviera Skotlandia"), uga Pulo Arran sing ayu.

Sabuk tengah

  • Wilayah Skotlandia paling Skotlandia watara lan ing antarane kutha-kutha ing Glasgow lan Edinburgh. Umume pendhudhuk Skotlandia manggon ing kutha-kutha, kutha lan konvensional ing kene.

Tanah Tinggi

  • Skotlandia sing nggumunake lor, sisih lor-kulon, ana ing Glen Agung lan Loch Ness lan ing pucuk paling adoh ing Inggris, John o'Groats. Sampeyan uga bisa ngunjungi kutha Inverness sing berkembang.

Skotlandia Timur

  • Pusat ing kutha Aberdeen lan Dundee sing rada cilik, wilayah sing indah iki jembar saka Pagunungan Grampian ing tengah Skotlandia menyang pesisir wétan sing dramatis. Tlatah iki minangka tlatah pertanian sing apik, port pancing, gunung lan bukit sing rame, lan kedaton sing dramatis. Iki uga dadi pusat ing loro industri Skotlandia sing penting, lenga lan wiski Laut Lor.

Hebrides

  • Akeh pulo ing pesisir Skotlandia sisih lor-kulon, dipérang dadi klompok saka Inner Hebrides lan Outer Hebrides. Pulo sing misuwur kayata Skye, Mull, Islay lan Colonsay ing Inner Hebrides lan Lewis, Berneray, Uist Lor lan Uist Kidul ing Hebrides Outer mung sawetara pulo sing apik banget ing kene. Dheweke nuduhake basa (Scots Gaelic) lan akeh budaya karo Highlands.

Orkney Islands

  • Klompok pulau langsung menyang sisih lor Skotlandia. Kapuloan paling gedhe ing Kapuloan Orkney dikenal minangka "Mainland" lan para motu uga diarani Orcadians. Dienggoni luwih saka 8000 taun, dheweke dadi situs sawetara situs Neolitik sing paling dilindhungi ing Eropa, kanthi status Situs Warisan Donya UNESCO.

Pulo Shetland

  • Klompok pulau sisih lor Kapuloan Orkney, bagean sing didhuwur ing Inggris. Kaya Kepulauan Orkney, dheweke wis diperangi Skotlandia lan Skandinavia lan loro aspek warisane penting saiki.

Kutha ing Skotlandia

Dening dalan

Ing Skotlandia, mobil sampeyan bisa nggayuh meh kabeh bagean ing negara kasebut. Sampeyan uga cara paling apik kanggo njupuk pemandangan sing luar biasa ing wilayah gunung, deso lan Highland. Nanging, sanajan Skotlandia ora dadi negara gedhe, lelungan mobil bisa entuk luwih suwe tinimbang sing diarepake. Tlatah pagunungan kasebut tegese nyebrang saka sisih wétan menyang sisih kulon biasane melu rute circuitous.

Aja nyopir yen sampeyan ngombe alkohol. Ngombe-ngombe ora ilegal ing Skotlandia lan ora ngejarke polisi. Bisa angel kanggo ngira jumlah sing ana ing watesan legal supaya watesan aman kasebut nol. Iki narik paukuman sing abot dening para hakim pengadilan: Pengadilan kalebu ukara kunjara (kalebu istilah kunjara sing dawa yen nyebabake kacilakan nalika mabuk), denda gedhe, nyita mobil sampeyan (miturut undang-undang anyar anyar) lan yen sampeyan saka Inggris, ora entuk klaim saka Inggris. nyopir.

Dhiskusi

Basa Inggris minangka basa administrasi Skotlandia, lan digunakake kanthi lancar kanthi meh kabeh pedunung. Skotlandia Gaelic minangka basa tradisional ing Kepulauan Highlands lan Western, lan diucapake kanthi udakara 33% saka umure. Skot yaiku basa tradisional lan komunitas masarakat ing Tanah Tinggi, lan beda karo basa Inggris gumantung karo macem-macem lan kekandelan - nanging, meh kabeh Skotem sing fasih uga ing Inggris, uga bakal seneng yen sampeyan ngerti yen sampeyan manca.

Situs sajarah

Umume situs bersejarah dikelola dening National Trust of Skotlandia utawa Skotlandia Sejarah. Loro-lorone nawakake keanggotaan (kanthi akses prioritas gratis lan diskon liyane) sajrone setaun utawa umur lan duwe persamaan timbal balik kanthi kesetaraan Inggris lan Welsh. Gumantung saka sepira lan pira wektu sampeyan tetep, mula bisa uga tuku. Keanggotaan uga menehi kontribusi kanggo pengawetan situs lan akuisisi anyar.

Apa sing kudu ditindakake ing Skotlandia

Drive - njupuk wisata nyopir Skotlandia.

Sepeda motor - Skotlandia duwe sawetara dalan wisata motor paling apik ing saindenging jagad, sanajan sampeyan butuh cuaca sing apik supaya bisa lolos. Kanthi permukaan sing apik, lalu lintas sithik ing njaba konvensional utama lan wisata kopi sing ditawani disenengi banget. Bisa uga nyewa motor.

Muter - Sanajan ana sawetara siklus sing dibandhingake karo Inggris, Skotlandia nggawe negara muter banget amarga ana akeh dalan sing sithik.

Rail Travel - Skotlandia dadi papan sepur sing paling apik ing jagad - West Highland Line, lan lelungan wilayah kanthi sepur menehi saran banget. Rego bisa uga regane, nanging sesawangan bisa ditawakake.

Hillwalking - Skotlandia misuwur amarga bukit gunung. Sampeyan bisa nyoba mendaki kabeh 284 Munros saka Skotlandia (sing kalebu gunung sing luwih dhuwur tinimbang 914.4 m) lan dadi Munrois, utawa sampeyan bisa nggayuh West Highland Way sing populer, sing nyedhaki 153km, utawa ngetutake jejak Rob Roy Macgregor, Pahlawan rakyat Skotlandia, mlaku-mlaku 124km. Dewan Pelancongan Nasional Skotlandia nerbitake pandhuan Skotlandia gratis, kasedhiya saka situs Lumampah kasebut. Ana uga situs bebas sing menehi akeh rincian babagan rute 420 - Walk Highlands Skotlandia.

Wiski Wiski - Akeh distileri Skotlandia nampani para pengunjung lan akeh sing menehi pedoman. Peta distilleries Scotch Whiskey mbukak kanggo umum.

Golf - Skotlandia minangka papan kelairan dolanan golf lan omah dadi kursus paling tuwa ing donya, St Andrews. Dewan Pelancongan Nasional Skotlandia nerbitake pandhuan gratis kanggo golfing ing Skotlandia.

Edinburgh Festival dumadi ing pungkasan wulan Juli nganti pertengahan September. Festival kasebut minangka istilah payung kanggo pirang-pirang festival, kalebu Festival Jazz internasional lan Blues, Festival Fringe, lan Festival Sastra. NgunjungiScotland, Dewan Pelancong Skotlandia resmi, njaga tanggalan acara lan festival sing ditindakake ing saindenging Skotlandia.

Game Highland - Olahraga tradisional lan acara budaya disusun ing sawetara papan. Nedha caker, umpamane, ditindakake dening wong-wong sing kuwat nglancarake balapan. Ana kompetisi nari bagpiping lan Highland, herbal-dog (asu ngonok wedhus), panganan Skotland lan produk liyane sing arep didol.

Campervan Adventures - Nyewa campervan lan tekan dalan sing mbukak kanggo ngulandara, liburan utawa uwal. Nikmati ara-ara samun ing jaba ruangan lan perkemahan liar kanthi tliti.

Royal National Mod - Perayaan budaya Gaelik sing ditindakake saben taun ing macem-macem lokasi ing saindenging Skotlandia. Ana uga Mods regional. Acara lan lomba kalebu sing nyanyi, maca puisi (asli lan tradisional), crito (kabeh ana ing Gaelik), taspiping lan nari.

Apa sing kudu dituku

Kaya ing Inggris liyane, Skotlandia nggunakake mata uang Inggris sing Pound Sterling (disingkat "£").

Euros ditampa ing toko High Street, nanging iki ora kudu diandelake lan tarif ijol-ijolan biasane miskin, saengga sampeyan menehi saran kanggo ngganti dhuwit dadi sterling.

Skotlandia nawakake macem-macem produk, souvenir lan memorabilia sing ora bisa digunakake kanthi asli ing papan liya.

remembrances

Tartans Skotlandia (kain wol tenun warna-warni) lan produk tartan (kayata kil). Yen sampeyan duwe jeneng kulawarga Skotlandia kaya MacDonald, Campbell, MacLeod, utawa MacKenzie (utawa liya-liyane), bisa uga nyoba golek tartan kulawarga dhewe.

Cenderamata turis klasik yaiku kilt lan kabeh sing kalebu tartan. Pajak nyata regane kira-kira £ 300-400 lan digawe saka bulu abot (saengga ora bakal ngungkapake apa sing sampeyan bisa uga utawa ora bisa nganggo sandhangan ing angin sing kuat), nanging umume toko-toko souvenir mung tuku sing tipis. Yen sampeyan pengin banget nggunakake kilt utawa busana tradisional tradisional (kilt, sporran, jaket, klambi, lan sepatu), sing paling apik yaiku toko bakul busana. Iki duwe spesialis kanggo nyewa cocog lan kilogram kanggo manten lan asring adol saham bekas nyewa kanthi rega sing suda - yen ora, kudu nggunakake pesenan - biasane biasane sawetara minggu. A set kilt, sporran, kaos sikil, lan garters kualitas apik kanggo tujuan souvenir, bisa dituku sekitar £ 60-100.

Kilt highland tradisional minangka bagean saka kain sing jembaré 6 sikil lan dawa 14. Iki dibungkus awak banjur banjur diangkat ing pundhak lan disepelake ing papan, sethithik kaya toga. Kilt cendhak modern dikenal nalika revolusi industri kanggo menehi luwih akeh gerakan bebas.

Whisky uga tuku umum. Ana rong jinis dhasar - wiski campuran sing digawe saka, kaya sing dingerteni - pirang-pirang malts sing dicampur. Waspada toko souvenir sing adol botol wiski sing wis dicampur kanthi rega sing ditambani - sampeyan luwih asring ora nemokake botol sing padha ing pasar supermarket (utawa ing bandara gratis gratis) luwih murah!

Wiski malt tunggal luwih larang, lan regane mbayar rega premium. Tart tunggal duwe macem-macem gumantung saka wilayah utawa kutha ing endi wiski disuling lan jinis gandum sing digunakake. Desain distillari sing luwih cilik lan mandhiri kanthi kualitas produk lan wiski asring kasedhiya ing sawetara toko, utawa langsung. Papan utama merek utama isih adol ing pasar pasar lan toko tanpa tugas.

Apa sing kudu diombe - ngombe ing Skotlandia

Tutul banyu ing Skotlandia aman kanggo ngombe, yen kadang klorine banget. Ing sawetara wilayah terpencil utawa Lor luwih becik supaya telusur sawetara detik sadurunge nggunakake banyu amarga bisa uga rada coklat. Iki amarga jejak lemah utawa gambut ing pasokan lan ora ana sing mbebayani. Umume sisih Lor sampeyan lunga ing Skotlandia, banyu bakal luwih!

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Skotlandia

Skotlandia duwe macem-macem atraksi bersejarah wiwit saka prasejarah (bunderan watu, watu ngadeg, kuburan panguburan, barrows), Romawi utawa Romano-Inggris (kubu, villa, kubu, tembok pertahanan, benteng), abad pertengahan (istana, biara, pasamuwan, omah , dalan) lan modern. Wiwit pirang-pirang wong ing saindenging jagad duwe leluhur Skotlandia, sejarah kulawarga minangka bagean penting saka budaya lan warisan; saben wilayah duwe siji utawa luwih komunitas sejarah kulawarga lan masyarakat sejarah lokal sing mbantu para turis sing kepengin nemokake keturunan Skotlandia. Lan rahmat O'Malley duwe kuburan cedhak kraton kasebut.

Situs web pariwisata resmi Skotlandia

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Skotlandia

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]