jelajahi Victoria Seychelles

Jelajahi Seychelles

Jelajahi The Seychelles, klompok 115 pulo, mung sawetara sing dienggoni, ing Samudra Hindia sing ana ing pesisir Afrika Timur, sisih lor-wetan Madagaskar.

Seychelles dibantah France lan Inggris Raya nalika jaman kolonialisme, karo Inggris sing kontrol ing 1814 sawise Perang Napoleon. Pulo-pulau nggayuh kamardikan ing 1976; nanging, pemilihan bebas ora kedadeyan nganti 1993. Politik klompok pulau iki tetep ana ing kahanan fluks, sanajan iki ora bisa keganggu turis sing golek liburan pantai sing santai.

regions

  • Seychelles Outer. Seychelles Outer koralline lan umume ora dipanggoni. Pengunjung jarang; lelungan liwat kapal layar pribadi utawa kapal udara jarak jauh ing pesawat lokal cilik.
  • Seychelles ing njero. Umume penduduk Seychelles urip ing pulo granit kasebut, sing akeh resor ing negara kasebut.
  • Kepulauan Aldabra
  • Kepulauan Amirante
  • Kumpulan Alphonse
  • Grup Farquhar
  • Kumpulan Koral Kidul
  • Mahé (Pulau Sainte Anne, Pulau Cerf, Pulau Marnelle)
  • Praslin (Pulau Curieuse, Pulo Aride, Kepulauanousous)
  • La Digue (Pulau Félécite, The Sisters, Pulau Marie Anne)
  • Pulo Silhouette (Pulo Lor)
  • Inner Corallines (Pulau Denis, Pulau Bird)

kutha

  • Victoria - yaiku Ibukutha
  • Boileau Anse
  • Anse Royale
  • Etoile
  • Beau Vallon
  • Glacis
  • Cascade
  • Takamaka

Mung gapura internasional kanggo Seychelles yaiku Bandara Internasional Seychelles cedhak Victoria.

Nyopir ing Seychelles ana ing sisih kiwa dalan. Dalan ing Mahe yaiku dalan cilik, gunung, dalan sing sempit, mula kudu dieling-eling. Dalan kasebut biasane duwe tetes utawa tembok sing kurang ing sisih tinimbang kukul, sing bisa nggawe dalan ing dalan sing sempit banget, luwih-luwih yen nyopir kendaraan gedhe.

Duwe mobil pancen apike lan nggawe urip luwih gampang. Kanggo rupane gas 100 sakcara, sampeyan bisa ndeleng kabeh pulo Mahe sajrone rong dina, kalebu mandeg ing pesisir lan apa wae sing bisa mripat. Ana parkir gratis ing 'downtown' Victoria ing Mahe, lan yen sampeyan nganggo B&B utawa pilihan pondokan kanggo penginapan, kanthi cara paling gampang kanggo njupuk barang-barang rokok. Mobil uga bakal ngidini sampeyan ngakses menyang toko sing nindakake lokal, lan regane luwih berpatutan dibandhingake karo toko toko cilik ing pesisir.

Sampeyan mung bisa nyewa Mahé lan Praslin. Sampeyan bisa nemokake mobil cilik nanging kudu eling yen panyewa umure paling ora umur 21, duwe lisensi pembalap sing sah, lan paling ora telung taun pengalaman nyopir. Ana sawetara kontra nyewa mobil ing sanjabane kedatangan ing bandara internasional Mahe, sing menehi cara sing gampang kanggo mbandhingake rega. Rega bisa dirundingake, kanthi tarif sing luwih apik kanggo wektu sewa pa 3 dina berturut-turut utawa luwih.

Taksi minangka cara transportasi sing populer kanggo lelungan cendhak lan sewaan saben dina lan bisa dideleng meh ing endi wae. Rega taksi kanggo non-penduduk ing perjalanan sing cukup dawa, kanthi gampang bisa ngluwihi mobil nyewa mobil cilik sedina sedina.

Climate

Seychelles panas lan lembab, kanthi suhu rata-rata tahunan 29 ° C, lan suhu laut rata-rata jarang mudhun ing ngisor 27 ° C. Nanging, panas biasane dicemplungake angin segara, utamane ing pesisir. Musim sing adhem ing Seychelles yaiku nalika musim tenggara tenggara (Mei nganti September) lan musim sing luwih anget yaiku nalika tenggara barat laut (November nganti Maret). April lan Oktober minangka "wulan ganti" ing antarane rong monsoon, nalika angin beda-beda. Mangsa monsun sisih lor-kulon luwih jembar, dene musim tengetan wetan biasane luwih garing lan luwih adhem.

Dhiskusi

Basa sing dienggo ing Seychelles yaiku Seychellois Creole, Inggris lan Prancis. Kanthi kemampuan paling cilik ing basa Prancis utawa Inggris, sampeyan bakal bisa ngupayakake kanthi apik, lan gaweyan sethithik, sanajan sawetara frasa dhasar, bakal nulungi.

Seychelles ora kondhang kanthi tujuan budaya, nanging wong-wong sing nglampahi liburan ing pantai ora ngerteni sawetara papan sing apik.

  • Kuil Arulmigu Navasakti Vinayagar ing Victoria minangka pusat agama Hindu ing pulau-pulau kasebut. Kuil kasebut dihiasi kanthi apik lan upacara candhi kasebut narik kawigaten. Pengunjung welcome, lan fotografi wicaksana diidini. Tapak sikil kudu dicopot lan ditinggalake ing vestibule. Pateni telpon lan aja bicara.
  • Museum Sejarah Alam Seychelles ing Victoria iku cilik, murah lan menarik. Pengunjung bakal ngerti babagan sifat lan geologi unik.
  • Ing desa pemuda sing rusak ing Cap Ternay dumunung ing mburi dalan lorong sing sempit ing Mahe. Papan sing sepi lan sepi iki paling disenengi dening wong-wong sing nggunakake sawetara wektu sadurunge maca babagan riwayat situs.

Nature

  • Vallee de Mai ing Praslin minangka taman nasional lan situs warisan donya, kalebu flora lan fauna sing apik tenan, kalebu wiji paling gedhe ing donya: coco de mer. Rute sing adoh banget saka dalan mlebu kurang rame lan menehi tampilan sing paling apik, nanging bisa atos lan tajem. Nganggo sepatu sing kuat lan nggawa botol banyu. Sampeyan uga apike kanggo miwiti kunjungan karo tur sing dipandu supaya sampeyan bisa ngormati fitur unik saka taman kasebut.
  • Pantai ing Seychelles uga bisa kanggo kegiatan saliyane nglangi lan penyamakan. Utamane nalika pasang surya bisa nemokake satwa sing nyenengake ing kana. Temokake pantai sing sepi lan obah kanthi tenang, lan sampeyan bisa entuk ganjaran saka pemandangan ketan hantu, bocor blenny, iwak sing mabur lan akeh spesies liyane.

pesisir

Dolan maring pesisir. Akeh pesisir sing ora kena dipengaruhi dening pangaribawa manungsa lan nyegerake ora rame. Dheweke nawakake langit biru sing cetha lan ketenangan sing arang ditemokake. Ing undhak-undhakan ing pinggir pesisir saka Beau Vallon menyang Anse Major bakal njupuk kira-kira jam 1.5-2 lan hadiah sampeyan bakal dadi pantai sepi cilik sing cocog kanggo raja. Pemandangan ing sadawane undhak-undhakan kasebut narik ati. Ora kabeh pantai cocog kanggo nglangi gumantung ing wektu taun, amarga angin mangsan. Aja nglirwakake pratandha peringatan sing nuduhake yen pantai iku mbebayani kanggo nglangi, ora kira-kira sampeyan.

Kahanan ing pesisir kasebut gumantung saka kekuatan lan arah angin, ora ana utawa anané karang protèktif lan pasang surut. Nanging ora kudu kuwatir, amarga Seychelles duwe pantai akeh, lan yen kahanan ing salah sawijining pantai ora apik, pantai sing sampurna bisa uga mung drive 5 menit.

Aldabra Atoll: Atasan karang sing paling gedhe ing donya sing cacahe udakara 22 ing sisih wétan menyang sisih kulon lan ngambah laguna pasang surut sing gedhe banget. Aldabra minangka omah asli saka kura tanah buta lan hiu macan lan sinar manta uga bisa asring katon ing kene.

Watersports: Banyu Samodra India sing anget ndadekake Seychelles minangka papan sing pas kanggo para pecandu banyu. Jelajahi ing kapal kapal yacht, boat power, catamaran utawa kapal layar. Windsurfing uga populer lan wektu sing paling apik kanggo kegiatan iki biasane sekitar Mei banjur ing wulan Oktober, ing wiwitan lan pungkasan angin perdagangan.

Nyilem, snorkeling, lan mancing scuba uga arang banget populer lan bisa ditindakake meh ing endi wae ing Seychelles. Baie Ternay paling apik lan gampang diakses dening tur prau ngisor kaca saka pantai Beau Vallon - tinggalake dhewe lan plancongan ing pantai kanggo pesenan 'menit pungkasan' - tawaran apik bisa dibuwang. Snorkeling (yen sampeyan duwe peralatan dhewe - sawetara hotel ngutangi topeng, snorkel lan sirip kanggo tamu) FREE lan ana akeh papan sing apik: ing sawetara pesisir cilik ing Glacis, kepungkur Mouse Island ing Anse Royale, ing sadawane karang ing Pelabuhan Bukak (cedhak Ephelia Resort). Asring belang yaiku macem-macem iwak tropis, kura-kura segara, sinar eagle lan liya-liyane!

Olahraga Land: Golf, tenis, squash, badminton, nunggang jaran, sepedaan lan hiking minangka sawetara kegiatan rekreasi sing kasedhiya ing Kepulauan Seychelles. Sewa sepeda lan wisata mlaku minangka dalan sing apik lan amarga pemandangan sing cendhak lan pemandangan apik banget, mlaku bisa uga cara paling apik kanggo ndeleng pulo-pulo cilik (La Digue, Praslin), nalika mlaku ing dalan gedhe bisa uga nggegirisi. amarga dalan sempit lan mobil / bis lokal nyopir kanthi cepet. On Mahe ora menehi saran kanggo numpak sepeda, lan ora ana toko sewaan sing bisa deleng. Deleng manuk uga populer lan pulau iki dadi papan sing akeh kewan-kewan kewan sing paling berharga lan langka. Panggonan sing paling apik yaiku Cousin Island, sanajan mung diameteripun 1 km, dadi luwih saka manuk 300,000, nanging akeh spesies unik bisa ditemokake kanthi gampang ing Mahe.

Kehidupan Malam: Aja lali ing Nightclub "Lovenut" sing paling populer ing tengah Victoria, 100 meter saka stasiun Taxi. Uga nglipur yaiku "Tequila Boom" ing (Bel Ombre) lan "Katiolio" (cedhak Anse Royale) klub wengi. "Katiolio" minangka salah sawijining klub wengi sing pertama dibukak ing Mahe lan prau mbukak udhara sing langsung ana ing pinggir segara.

Mendhuwur. Ana sawetara rute hiking tetep ing pulo utama Mahe lan sawetara ing Praslin. Kantor pariwisata Seychelles duwe sawetara deskripsi rute hiking kanthi peta sing bisa dituku.

Seychelles uga nduwe pirang-pirang pasar, galeri seni lan toko, omah kebon gaya Creole, lan pulau utama Mahé nduwe enem musium, taman botani, lan sawetara monumen nasional. Pasar pusat kutha Victoria duwe pilihan apik kanggo ngasilake lokal, lan rempah-rempah sing wis didol kanthi lokal lan asli 100%.

Apa sing kudu dituku

Mata uang pulo kasebut yaiku rupee Seychelles (SCR). Kanggo entuk tarif paling apik, gunakake kertu kredit sabisa, lan entuk dhuwit saka ATM. Nanging, bisa uga tuku rupe saka bandara lan saka sawetara bank. Kertu kredit lan kertu debit Eropa ditampa kanthi akeh, kejaba stasiun gas. Petrol kudu dibayar kanthi awis.

Blanja

Panggonan sing paling apik kanggo blanja yaiku Victoria, ibukutha, lan khusus pasar ing pusat kutha. Ana uga sawetara toko ing pulo Praslin, nanging sawetara dhaerah blanja ing pulo liyane. Hotel sing luwih gedhe duwe butik nanging blanja ing Seychelles ora minangka atraksi utama.

Toko Grosir cilik, biasane dikendhaleni karo masarakat India, ditemokake ing saindenging pulo. Nanging, ora mung murah, lan ora duwe rasa lokal utawa ora ana gandhengane. Yen nindakake katering mandhiri, pasar raya gedhe ing pinggir daerah Victoria minangka pilihan. Pasar kasebut boring, nanging uga efisien lan murah.

Nalika ngunjungi, coba tuku cenderung Seychelles klasik lan tradisional, coco-de-mer, utawa 'nut laut,' kacang saka wit asli saka pulo ing Seychelles - nanging iki mbutuhake lisensi ekspor. Cenderamata lokal liyane, sanajan ora kaya unik, bisa dituku kaya kerang laut lan perhiasan mutiara, tekstil lan topi jerami, saliyane karya jarum & crochet, lukisan dening seniman lokal lan karya kayu.

Apa sing arep dipangan

Masakan Seychellois wis akeh dipengaruhi budaya sing kaya ngono. Masakan manéka warna panganan laut, coconuts lan kari sing paling populer. Produk utama negara, iwak, dimasak kanthi macem-macem cara. Utamane jenggot abang iku pancen enak lan wis dikenal kanggo pengunjung.

Panganan sing paling murah: Kumpulake klapa ing pantai lan sinau babagan mbukak tutup sing elek banget (dudu cangkang, gampang; padha duwe tutup serat alami; kanggo mbukak: kenek klapa kanthi akeh ing sisih pinggir, cepet utawa mengko serat gentur).

Apa sing kudu diombe

Seychelles nawakake pemandangan malam sing apik banget kanggo turis. Kehidupan malam sing aktif biasane ana ing sekitar hotel sing luwih gedhe lan saliyane bioskop bioskop lan disko, ana restoran sing nyenengake lan trendi.

Yen sampeyan ngrasakake bir sing apik, sampeyan kudu nyoba bir Seybrew lokal, rasa padha karo bir gaya Bavarian sing entheng lan dadi sampeyan kudu ngliwati dina-dina kasebut. Sampeyan bisa nyimpen dhewe tuku paket saka toko ing pinggir dalan kaya warga setempat tinimbang saka hotel. Peteng Takamaka Rum ing pantai ing sangisoré lintang minangka cara paling apik kanggo mungkasi dina ing Seychelles.

Situs web pariwisata resmi ing Seychelles

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Seychelles

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]