njelajah Singapura ing wayah wengi

Jelajahi Singapura

Jelajahi Singapura minangka negara kutha ing Asia Tenggara. Diadegake minangka koloni perdagangan Inggris ing 1819, wiwit kamardikan wis dadi salah sawijining negara sing makmur, pajeg pajak lan duwe pelabuhan paling sibuk ing donya.

Nggabungake pencakar langit lan sepur ing kutha modern sing duwe pengaruh karo medhia pengaruh wong Tionghoa, Melayu lan India bebarengan karo iklim tropis, panganan sing enak saka pusat penjaja, mall blanja sing apik, lan adegan wengi sing sregep, Taman Kota iki ndadekake gedhe. stopover utawa springboard menyang wilayah kasebut.

Singapura minangka salah sawijining tujuan lelungan sing paling populer ing saindenging jagad amarga akeh sebab, salah sawijining syarat syarat sing kurang kenceng.

Distrik

  • Riverside (Distrik Civic) - Inti kolonial Singapura, kanthi musium, patung lan bioskop, apike restoran, bar lan klub.
  • Orchard Road - dalan utama 2.2 kilometer dawa kanthi akeh blanja.
  • Marina Bay - fitur paling anyar ing Singapura, sing dikuasai dening resort terpadu Marina Bay Sands lan Marina Barrage. Kebon sing mentas dibukak ing Teluk yaiku taman umum kanthi klompok Super Pokok Gergasi.
  • Bugis lan Kampong Glam - Bugis lan Kampong Glam yaiku kabupaten Melayu lama Singapura, saiki umume dijupuk blanja
  • Chinatown - wilayah sing wiwitan ditetepake kanggo pemukiman Cina dening Raffles, saiki minangka wilayah warisan Cina populer karo turis.
  • Little India - Sepotong India ing sisih lor inti kutha.
  • Balestier, Newton, Novena lan Toa Payoh - akomodasi Budget lan kuil Burma ing jarak sing apik ing tengah.
  • Lor - sisih lor pulo, uga dikenal kanthi jeneng Woodlands, dadi akehe pedalaman omah lan industri sing ana ing wilayah Singapura. Zoo Singapura dumunung ing kene.
  • West - Sisih sisih kulon pulo dadi wilayah perumahan Singapura karo Star Vista.
  • Jurong - Omah menyang Universitas Teknologi Nanyang lan ing omah pungkasan ing wilayah industri. Objek wisata kalebu Taman Burung Singapura, Pusat Ilmu Singapura lan Pusat Discovery Singapura.
  • North East - Omah ing pirang-pirang kutha perumahan kanthi ati saka Serangoon NEX, Hougang Mall lan Compass Point
  • Tampines - sawijining kutha sing dumunung ing sisih wétan, ing sisih wétan pulo cedhak karo Bandara Changi.
  • Pantai Wétan - bagean sisih wétan ing pulo kasebut ngemot Bandara Changi, miles lan miles miles lan akeh restoran sing misuwur. Uga kalebu Geylang Serai, omah sing sejati saka bangsa Singapura.
  • Sentosa - sawijining pulo sing kapisah nalika bèntèng militèr maju dadi resort, Sentosa minangka sing paling cedhak sing Singapura tekan Disneyland, saiki duwe judi lan Universal Studios dibuwang.
  • Kulon Lor - sisih lor-kulon sing kepengin banget ing jungles sing durung dibangun, lan wilayah latihan militer (Ama Keng, Lim Chu Kang, kuburan, Kem Kranji lan SAFTI).

Singapura minangka mikrokosmos saka Asia, sing dipanggoni karo wong Melayu, Cina, India, lan klompok buruh lan ekspatriat sing ana ing saindenging jagad.

Singapura nduwe reputasi sebagian kanggo ramalan apik sing entuk deskripsi kaya William Gibson "Disneyland kanthi paukuman pati" utawa "blanja mung ing donya sing lenggahan ing PBB". Nanging, Swiss ing Asia kanggo akeh sambutan saka kemiskinan, rereget, lan kekacauan sing akeh ing daratan Asia Tenggara, lan yen sampeyan ngeruk ngisor permukaan sing resik lan ora adoh saka jalur turis, sampeyan bakal bisa nemokake liyane saka ketemu mripat.

Panganan ing Singapura minangka legendaris, kanthi pusat penjaja sing sibuk lan toko kopi 24 sing nyedhiyakake panganan murah saka kabeh wilayah ing Asia, lan para pembeli bisa ngunjungi tunjangan bagasi ing pusat blanja kaya Orchard Road lan Suntec City. Ing taun-taun pungkasan, sawetara watesan masyarakat uga saya suwe saya mlumpat, lan saiki sampeyan bisa mlumpat bungee lan nari ing bar ndhuwur sewengi, sanajan alkohol isih larang banget lan permen karet mung bisa tuku saka apotik kanggo nggunakake medis.

Loro komplek kasino - utawa "Integrasi Resor", kanggo nggunakake euphemisme Singapura - dibukak ing 2010 ing Sentosa lan Marina Bay minangka bagean saka drive Fun lan hiburan sing anyar ing Singapura, tujuan kanggo tikel kaping pindho turis sing ngunjungi lan nambah dawa wektu padha tetep ing negara kasebut.

wong

Singapura megah dadi negara sing duwe macem-macem ras, lan duwe budaya sing beda sanajan ukuran sing cilik. Klompok paling akeh yaiku wong Tionghoa, sing bentuk kira-kira 75% saka populasi.

Ing antarane para pamicara basa Cina, Southern Min / Min Nan (Hokkien-Taiwanese) lan juru basa Kanton minangka subkumpulan paling gedhe, kanthi basa Mandarin tumindak minangka lingua franca ing komunitas kasebut. Klompok "dialek" liyane sing misuwur ing antarane wong Cina kalebu Hakkas lan Fuzhounese. Ana uga kuwat banget ana Cina daratan ing Singapura sawise pamrentah Singapura mbukak kabijakan imigrasi kanggo Cina daratan wiwit daratan China miwiti pembaharuan ekonomi wiwit 1980, nyebabake gelombang anyar imigrasi Cina daratan menyang Singapura ing pungkasan abad 20th. Cina daratan ing Singapura nganggo basa Mandarin.

Melayu, sing kalebu keturunan warga asli Singapura uga wong neneko wiwit saiki Malaysia, Indonesia lan Brunei, wujud babagan 14% saka populasi.

India nggawe kira-kira 9% saka populasi. Antarane India, Tamil dadi klompok paling gedhe, sanajan uga ana ujaran sing penting kanggo basa India liyane kayata Hindi, Malayalam lan Punjabi.

Sisa yaiku campuran saka pirang-pirang budaya liyane, utamane wong Eurasia sing kalebu keturunan Eropa lan Asia, lan uga sawetara Burma, Jepang, Thais lan liya-liyane. Rada sepisan sapratelune warga Singapura dudu warga negara.

Cuaca biasane katon cerah lan ora ana musim sing béda. Udan udan meh saben dina, biasane udan deres, sing meh suwe ora suwene jam. Nanging, umume udan ing musim tenggara wétan (Nopémber nganti Januari), sok-sok nampilake mantra udan sing terus-terusan. Ribut petir spektakuler bisa kedadeyan ing saindenging taun, sawayah-wayah sajrone awan, saengga wicaksana nggawa payung ing kabeh wektu, minangka swiwi saka srengenge utawa nutupi udan.

Acara

Singapura nganakake pirang-pirang acara saben taun. Sawetara festival lan acara sing misuwur yaiku ing Festival Makanan Singapura, Grand Prix Singapura, Festival Kesenian Singapura, Chingay Parade, World Gourmet Summit lan ZoukOut.

Festival Musical Ultra Singapore minangka festival liyane sing populer ing Singapura. Natal uga dirayakake sacara umum ing Singapura, musim ing endi lurung-lurung lan mall blanja ing sabuk belanja Orchard Road sing misuwur lan dihiasi nganggo warna sing sregep.

Kajaba iku, Festival Perhiasan Singapura narik kawigaten akeh turis saben taun, lan minangka tampilan permata, permata lan karya terkenal saka perhiasan internasional lan desainer.

Dhiskusi

Basa Melayu bisa uga dijlentrehake ing Konstitusi minangka basa nasional, nanging ing laku basa sing paling umum yaiku basa Inggris, sing diomongake meh kabeh wong sing ana ing Singapura sing umur 50 kanthi macem-macem tingkat fluency. Inggris luwih akeh dirujuk ing kene tinimbang ing negara tanggane ing Asia. Basa Inggris uga minangka medium pandhuan ing sekolah, kajaba subjek basa ibu (kayata basa Melayu, Mandarin lan Tamil), sing uga kudu sinau ing sekolah dening wong Singapura. Kajaba iku, kabeh tandha lan dokumen resmi ditulis ing Inggris, biasane nggunakake ejaan Inggris.

Basa resmi liyane ing Singapura yaiku Cina Cina lan Tamil. Basa Mandarin diucapake dening wong-wong Cina Singapura sing tuwa lan tengah, nanging akeh wong nomor Singapura sing biasane ngomong basa Inggris lan uga kadang-kadang wong Tionghoa Mandarin sanajan fasih lan keprigelan Cina Cina beda-beda ing antarane wong-wong Cina sing luwih enom amarga ana dominasi ing basa Inggris sing akeh lan tuwa, pendhidhikan. lan papan makarya ing Singapura lan kurang negesake pendidikan Mandarin ing sekolah Singapura sajrone dekade kepungkur.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Singapura

Pantai lan resor turis: Kepala ing salah sawijining telu ing pesisir Sentosa utawa pulo kidul. Pantai liyane bisa ditemokake ing Pantai Wétan.

Budaya lan masakan: Deleng Chinatown kanggo ngrawat wong Tionghoa, Little India kanggo rasa India, Kampong Glam (Arab St) kanggo pengalaman wong Melayu / Arab utawa Pantai Timur kanggo panganan laut sing enak, kalebu cabe lan cabe ireng sing misuwur.

Sejarah lan musium: Wilayah Bras Basah ing sisih wétan Orchard lan sisih lor Kali Singapura minangka inti kolonial Singapura, kanthi bangunan sajarah lan musium. Museum NUS ing sisih kulon uga larang regane.

Alam lan satwa: Wisata wisata Zoo Singapura, Night Night, Taman Burung Jurong lan Kebon Botanical kabeh ana ing Lor lan Kulon. Nggoleki alam "nyata" dadi luwih angel, nanging Rizab Alam Bukit Timah (sing ana ing distrik sing padha karo kebon binatang) duwe spesies tanduran luwih akeh tinimbang ing Amérika Lor. Pulau Ubin, sawijining pulo ing desa Changi ing sisih wétan, minangka lampu kilat bali menyang kutha luar negeri Singapura. Taman kutha kanthi jogokan lokal utawa nindakake tai chi bisa ditemokake ing endi wae. Priksa uga kura-kura kura-kura kura-kura kura-kura ing sisih kulon kutha kanggo sore sing apik banget karo makhluk-makhluk sing apik banget iki.

Taman lan Taman: Taman Kota lan Kota ing Taman minangka konsep anyar sing dipromosikan dening pamrentah Singapura lan wong-wong Singapura duwe kebanggaan ing taman lan kebon. Pesthi ngunjungi Kebon Botanical (kalebu Taman Anggrek Nasional) lan Kebon ing Teluk Teluk (aja nganti lali Dome Kembang lan Awan). Ana uga HortPark ing "South ridges" lan "Cina" lan "Taman Jepang".

Tukang pencakar langit lan blanja: Konsentrasi pusat blanja paling angel yaiku ing Orchard Road, nalika pencakar langit cluster ngubengi Kali Singapura, nanging uga mriksa Priksa Bugis lan Marina kanggo ndeleng toko ing Singapura.

Papan ibadah: Aja ketinggalan aspek Singapura iki, ing ngendi agama Buddha, Taoisme, agama Hindu, Sikhisme, iman Baha'i, kekristenan, Islam lan uga agama Yahudi, ana sing akeh. Situs religius bisa dibukak kanthi gampang lan welcome para pengikut sing ora ana ing luar jaman. Kunjungan sing penting banget yaiku: Biara Kong Meng San Phor Kark Deleng ing Biara Ang Mo Kio, kuil Hindu Mari Mari Madani ing Chinatown, Kuil Budha Burma ing Balestier, salah sawijining candhi hokkien Thian Hock Keng sing paling tuwa lan Masjid sing indah Sultan ing Jalan Arab.

Apa sing kudu ditindakake ing Singapura.

Nalika sampeyan bisa nemokake papan kanggo praktik meh wae olahraga ing Singapura - golf, surfing, scuba scuba, sanajan skate es lan ski salju - amarga ukuran negara sing beda-beda pilihan sampeyan rada winates lan rega cukup dhuwur. Kanggo olahraga banyu utamane, lorong pengiriman sing sibuk lan tekanan penduduk akeh tegese laut ing saindenging Singapura murih, lan umume warga lokal tekan Tioman (Malaysia) utawa Bintan (Indonesia). Ing sisih ndhuwur, ana pirang-pirang toko nyilem ing Singapura, lan asring ngatur wisata akhir minggu menyang situs nyilem apik ing Pantai Timur Malaysia, saengga dheweke minangka pilihan sing apik kanggo ngakses sawetara situs nyilem sing ora kaya wisata.

Art

Singapura bisa dadi negara enom nanging nduwe seni seni terus-terusan berkembang sing narik pengaruh saka warisan unik budaya Timur lan Asia Tenggara, kanthi sentuhan kulon sing apik.

Proyek Bandar Renaissance diwiwiti ing 2000 dening Pamrentah Singapura kanggo netepake Singapura minangka kutha seni seni kanggo nggarap minat lan budaya seni. Dina iki, Singapura ngrasakake awake dhewe ing phase katelu saka proyek kutha renaissance kanthi museum anyar, galeri internasional lan pameran seni sing mlebu ing malang seni lokal.

Ing 2011, Singapura ndeleng pembukaan Museum ArtScience ing The Marina Bay Sands, museum sing didedikasikeun kanggo ngrancang lan teknologi. Lan ing 2012, patbelas galeri internasional tekan pesisir Singapura sing mapan ing The Gillman Barracks, wilayah seni anyar. Galeri Seni Nasional dibukak ing 2015, lan dipasang ing rong monumen nasional - tilas Gedung Pengadilan Agung lan Hall City, minangka institusi seni visual paling gedhe ing Singapura lan uga salah sawijining wilayah paling gedhe, fokus ing seni Asia Tenggara modern liwat koleksi.

Distrik seni Singapura, sing ana ing sekitar area Dhoby Ghaut lan City Hall duwe konsentrasi institusi seni, musium lan galeri. Museum lan papan seni sing misuwur kalebu, Museum Nasional Singapura, Museum Seni Singapura, The Substation (pusat seni kontemporer pertama Singapura) lan Galeri Seni Plural, galeri seni paling gedhe ing Singapura.

budaya

Ing sisih budaya, Singapura nyoba nggegirisi reputasi sing apik lan tombol lan narik kawigaten luwih akeh seniman lan pagelaran. Lintang ing langit budaya Singapura yaiku téater Esplanade ing Marina Bay, fasilitas kelas donya kanggo seni pertunjukan lan pentas sing asring digunakake kanggo Singapura Symphony Orchestra. Opsi budaya pop saya suwe saya gedhe lan adegan seni ing omah ing Singapura ngalami renaissance liyane, kanthi tumindak nganggo basa Inggris lokal. Sembarang band lan DJ sing njelajah Asia uga dijamin bisa ditindakake ing Singapura.

Judi - golf - balapan - nglangi - olahraga banyu - mancing ing Singapura

Apa sing kudu dituku

ATM ana ing Singapura lan kertu kredit ditrima sacara umum (sanajan sawetara toko bisa uga mbayar biaya tambahan 3%, lan taksi pajak 15%.

Booth ijol-ijolan mata uang bisa ditemokake ing saben mall lan biasane menehi tarif sing luwih apik, jam pambuka sing luwih apik lan layanan luwih cepet tinimbang bank.

biaya

Singapura larang miturut standar Asia nanging terjangkau dibandhingake karo sawetara negara industri.

Khusus panganan yaiku nyolong, kanthi panganan penjaja sing kasedhiya ing sangisore $ 5 kanggo layanan sing loman. Akomodasi minangka regane sethitik.

Shopping in Singapura

Apa sing arep dipangan ing Singapura

Apa sing kudu diombe

Kehidupan malam Singapura uga nambah akeh getaran lan macem-macem sajrone pirang-pirang taun. Sawetara klub duwe lisensi 24 hr lan sawetara papan sing cedhak sadurunge 3AM. Sembarang seniman sing ngunjungi Asia cukup dijamin sing bakal mandheg ing Singapura. Kehidupan wengi ing Singapura umume konsentrasi ing telung Quays - Boat, Clarke lan Robertson - saka Riverside, karo klub Sentosa lan St James Power Station sing menehi kéwan pesta malah luwih alesan kanggo nari wengi. Umur ngombe yaiku 18, lan nalika iki kagum kanthi kuat, sawetara klub duwe watesan umur sing luwih dhuwur.

Jumuah iku umume wengi paling gedhe kanggo minggu, lan dina Setu kaping pindho. Rabu utawa Kamis yaiku wengi wanita, asring tegese ora mung ngleboke gratis nanging omben-omben gratis kanggo wanita. Umume klub ditutup dina Senen lan Selasa, nalika bar umume tetep mbukak nanging umume sepi banget.

alkohol

Alkohol akeh kasedhiya nanging larang banget amarga pajak dosa sing abot ing Singapura. Sampeyan bisa nggawa nganti siji liter omben lan anggur lan bir rong liter yen sampeyan teka saka negara liyane saka Malaysia. Bandara Changi nduwe macem-macem roh bebas tugas kanthi rega cukup.

Alkohol haram (dilarang) kanggo umat Islam, lan umume wong Islam sing Islam kudu nyingkiri. Nalika umume wong-wong Singapura sing ora muslim ora puritan lan seneng ngombe nganti saiki, aja ngarep-arep golek budaya ngombe sing bakal ditemokake ing negara-negara Kulon. Boten kados ing negara-negara Kulon, mabuk umum ing sosialisasi ing Singapura, lan nyasar sampeyan ing alkohol, mesthi ora bakal entuk sampeyan saka kanca-kanca ing Singapura. Aja ngidinke konjoku dadi gelut, amarga polisi bakal ditelpon, lan sampeyan bakal ngadhepi wektu kunjara lan bisa uga.

Wisatawan nyembah menyang Long Bar ing Hotel Raffles kanggo conto Sling Singapura sing asli, campuran warna pink jus manis, gin lan liya-liyane, nanging warga lokal (meh) ora nate ndemek barang-barang kasebut. Pilihan sing dipilih ing Singapura yaiku bir lokal, Tiger, ketinggalan sing biasa, nanging wis ana aliran mikroba anyar karo RedDot Brewhouse (Dempsey & Boat Quay) sing dhewe, Archipelago, Brewerkz (Riverside Point, Stadium Tertutup Singapura, Orchard Hotel Parade, lan Sentosa Boardwalk), Paulaner Brauhaus (Millenia Walk) lan Ruangan Pompa (Clarke Quay) kabeh menehi alternatif sing menarik.

Mbako

Tembakau dibayar pajek, lan sampeyan ora diijini nggawa luwih saka siji bungkus sing dibukak (dudu karton, nanging bungkus siji!) Rokok menyang negara kasebut. Babagan kasebut ditrapake kanthi ketat ing wates tanah karo Malaysia. Akeh papan umum kalebu pusat penjaja duwe larangan kanggo ngrokok, lan uga dilarang ing transportasi umum uga. Ana larangan total kanggo ngrokok ing kabeh papan sing ditrapake udhara (kalebu pub lan discos), lan watesan sing ketat babagan sampeyan bisa ngrokok ing njaba uga (kayata, bus mandheg, taman, papan dolanan lan kabeh kajaba bagean sing ditunjuk ing pusat hawker yaiku watesan mateni). Zona sing ditetepake kudu diwenehi tandha garis garis kuning, lan bisa uga maca tandha tandha "zona ngrokok".

Singapura ngrawat kesalahan narkoba. Paukuman pati iku wajib kanggo wong sing disalahké saka perdagangan, manufaktur, ngimpor utawa ngimpor luwih saka 15g heroin, 30g saka morfine, 30g saka kokain, 500g saka ganja, 200g saka obat ganja utawa 1.2kg opium, lan duwe jumlah kasebut kabeh sing dibutuhake kanggo sampeyan disalahké. Kanggo konsumsi sing ora sah, ana penjara 10 maksimal utawa denda $ 20,000, utawa loro-lorone. Sampeyan bisa dikenani biaya kanggo konsumsi sing ora sah, yen mung obat-obatan sing ora sah ditemokake ing sistem sampeyan, sanajan sampeyan bisa mbuktekake manawa wis dikonsumsi ing njaba negara, lan sampeyan bisa didakwa kanggo ngeksploitasi sajrone obatan ditemokake ing kantong sing. ing duweke utawa ing kamar sampeyan, sanajan ora dadi sampeyan lan preduli manawa sampeyan ngerti dheweke - mulane, waspada marang barang-barang sampeyan.

Homoseksual lan lesbianisme dihukum nganti taun 2 ing pakunjaran, denda, deportasi, ngalahake, perawatan psikologis, lan lashings. Serangan bisa arang kedadeyan lan polisi bisa uga ora nyenengake utawa komplotan. Ora ana proteksi anti diskriminasi kanggo status LGBT lan hubungan kelamin padha ora dingerteni.

Njaluk metu

Singapura nggawe dhasar sing apik kanggo njelajah ing Asia Kidul-Wetan, kanthi meh kabeh negara lan wilayah wisata utama - Bangkok, Phuket, Angkor Wat, Kutha Ho Chi Minh lan Bali, mung sawetara jeneng - ing 2 ora liwat pesawat. Munculane operator anggaran ing jaman saiki tegese Singapura minangka papan sing apik kanggo nyekel penerbangan sing murah China lan India, uga ing sekitar Asia Tenggara. Kajaba iku, Singapura duwe penerbangan langsung menyang akeh kutha-kutha cilik ing Malaysia, Indonesia lan Thailand.

Kanggo lelungan dina utawa akhir minggu saka Singapura, ing ngisor iki populer.

  • Batam - pulau Indonesia sing paling cedhak karo Singapura, mung kari perjalanan feri sing dawa. Utamane industri lan kondhang amarga iku wakil perdagangan, nanging nduwe resor.
  • Bintan - Pulo Indonesia mung menit 55 kanthi ferry, sing nawakake resor mewah lan pengalaman "Indonesia asli".
  • Johor Bahru - Kutha Malaysia mung ing Causeway. Cukup menit 20 kanthi bis 950 saka Woodlands Bus Interchange. Ora akeh sing bisa dideleng, nanging populer kanggo mangan lan blanja sing murah.
  • Kuala Lumpur - Ibukutha sing sregep ing Malaysia. 35min kanthi pesawat, 4-5h kanthi bis utawa sewengi kanthi sepur.
  • Malaka - Sawise salah sawijining telu Pendhudhuk Selat, saiki dadi kutha kolonial sing turu. 3-4h nganggo bis.
  • Tioman - paling cedhak ing pesisir swarga Pantai Timur Malaysia, bisa dituju kanthi bis & kapal utawa pesawat.
  • Kanggo sing bisa luwih akeh lelungan, ana sawetara tujuan sing populer ing antarane wong Singapura:
  • Bali - Salah sawijining turis paling gedhe ing Indonesia kanthi pantai sing apik lan panganan sing apik. Babagan 2.5h kanthi pesawat.
  • Bangkok , Ca Thailandpital lan dianggep minangka panganan, blanja lan swarga clubbing dening akeh wong Singapura. Ora kurang saka penerbangan 2h utawa bengi 2 kanthi sepur, kanthi nganggep sampeyan ora mandheg ing Kuala Lumpur utawa Butterworth (kanggo Pulau Pinang).
  • Phuket - Salah sawijining pulo paling gedhe ing Thailand, minangka papan sing populer kanggo wong Singapura. Nawakake akhir minggu liburan sing paling apik lan kurang saka rong jam penerbangan. Luwih murah saka Singapura, dadi tujuan sing becik digantung.
  • Ipoh - ibukutha negara Malaysia ing Perak, kondhang ing antarane wong Singapura yen golek panganan. 7-8h adoh karo pelatih, utawa jam 1 kanthi penerbangan turboprop.
  • Langkawi - sawijining pulo ing negara Malaysia Kedah, mung kidul tapel wates Thailand, misuwur pesisir sing telas. Mung liwat 1h kanthi pesawat.
  • Pulau Pinang - Salah sawijining Pendhudhuk Lurus, kanthi sejarah sing apik lan panganan sing apik. Babagan 12h adoh dening pelatih, utawa 1h yen sampeyan milih mabur. Populer kanggo pariwisata medis.

Dhaptar Warisan Donya Unesco

Situs web pariwisata resmi Singapura

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Singapura

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]