njelajah Sydney, Australia

Jelajahi Sydney, Australia

Jelajahi Sydney, sing uga dikenal minangka Kota Harbour. Kutha paling gedhe, paling tuwa lan paling kosmopolitan ing Australia kanthi reputasi sing apik minangka salah sawijining kutha sing paling apik lan seneng banget ing donya.

Rampung karo sejarah, alam, budaya, seni, busana, masakan, desain, pesawat Sydney ing jejere pesisir laut lan pesisir pasir pasir. Imigrasi jangka panjang nyebabake reputasi kutha minangka salah sawijining kutha kanthi budaya sing paling apik lan budaya ing Australia lan jagad iki. Kutha iki uga dadi papan ing Sydney Opera House lan Sydney Harbour Bridge, loro struktur paling apik ing planet iki.

Sydney minangka kutha global utama lan salah sawijining kutha sing paling penting kanggo finansial ing Asia-Pasifik. Kutha iki diubengi taman alam lan nasional, sing ngliwati pinggir desa lan neng pinggir pasisir. Bisa diarani manawa kezaliman jarak wis nyuda ing jaman saiki. Sydney saiki mung pesawat saka sawetara ekonomi sing paling cepet berkembang lan paling gedhe ing saindenging jagad. Iki wis nambah profil kutha, dikagumi lingkungan sing resik lan cuaca sing apik banget.

Sawetara bukti nuduhake manawa manungsa dienggoni wilayah Australia sing mengko bakal dadi Sydney meh 50,000 taun sadurunge para pemukim Eropa teka. Kepiye wong-wong sing pertama tekan ing Sydney isih dadi misteri sing durung diselesaikan.

Dina iki, kutha Sydney dadi luwih saka 4 yuta "Sydneysiders." Sampeyan dianggep minangka salah sawijining kutha sing paling maneka warna, kanthi luwih saka 40% saka populasi sing umume metu saka njaba Australia. Iklim sing nyenengake, struktur ikonik, pesisir sing apik lan satwa liar sing endah kanggo kabeh nggawe Sydney dadi salah sawijining tujuan wisata paling populer ing donya.

Sydney kepenak para wisatawan ngunjungi kapan wae ing taun. Kutha kasebut seneng banget ing dina sing srengenge ing 300 saben taun.

Bangunan Victoria Victoria (QVB sing disingkat) minangka conto pengaruh pengaruh kolonial Inggris ing arsitektur Australia

Skyline ing Sydney gedhe lan akeh dikenali. Sydney uga duwe macem-macem macem-macem gaya arsitektur modern lan lawas. Dheweke kalebu saka bangunan Georgian Francis Greenway sing prasaja menyang Jorn Utzon's Expressionist Sydney Opera House. Sydney uga nduwèni gedhong gedhung Victorian, kayata Hall Hall Sydney lan Gedung Ratu Victoria. Sing paling arsitektur yaiku Sydney Opera House, Sydney Harbour Bridge, lan liya-liyane. Tukang pencakar langit ing Sydney uga gedhe lan modern. Menara Sydney minggah ing ndhuwur langit Skyline.

Kepinginan Sydney yaiku balapan jaran. Salah balapan paling gedhe ing Australia, Golden Slipper, ditampilake saben Maret.

Bandara Internasional Sydney Kingsford Smith minangka bandara paling sibuk ing Australia lan gapura utama Australia.

Sistem transportasi umum kalebu rute commuter, bus, ferry lan ringan. Gabungan, bisa nggawa sampeyan ing endi wae ing wilayah metropolitan.

Ana akeh pilihan mobil sewa saka Bandara Sydney lan Sydney CBD. Penyedhiya sewa sewa karo meja ing terminal bandara lan kendaraan sing diparkir kanthi jarak ing dalan bandara yaiku: Avis, Budget, Europcar, Hertz, lan Redspot. Ana uga sawetara pilihan kanggo nyewa mobil ing Sydney sing ora dumunung ing sacedhake bandara, nanging nawakake tarif sing luwih kompetitif: sewa mobil Apex, sewa mobil Bayswater, lan Penyewaan Mobil Pantai Timur.

Yen sampeyan ana ing grup, sampeyan kudu nyewa minibus. Minibus duwe pilihan kursi 8, 12 lan 21. 8 & 12 minibus kursi bisa didorong nganggo lisensi pembalap kanthi rutin. Umume perusahaan minibus nawakake pilihan lan nyelehake mudhun ing Bandara Sydney kanthi nggunakake layanan "ketemu & salam"

Yen sampeyan minangka cyclist kutha sing pas lan berpengalaman, digunakake kanggo nunggang dalan lintingan kanthi lalu lintas abot. Kunjungan cyclists diwenehake mung ing endi wae ing dalan Sydney, kajaba ana sawetara trowongan freeway ing endi tandha-tandha sepeda biasane bakal nggawa sampeyan menyang rute alternatif.

Sydney minangka salah sawijining kutha sing ngajak wisatawan kanggo ngrancang wisata ing wilayah kasebut. Ora kaya pirang-pirang kutha ing saindenging jagad, Sydney ora dadi kutha ing ngendi wong sing ndeleng "X" utawa ngalami "Y." Iki amarga Sydney minangka omah ing museum, kafe lan restoran, blanja lan situs sejarah. Bisa digoleki nganggo sikil lan ing banyu. Nalika ing saindenging Sydney nduwe pemandangan sing cocog kanggo ngunjungi, akeh kamulyan sing dipasang ing Pusat Kota. Ing kene, para pengunjung bisa milih miwiti kunjungan kanthi lelungan kanthi kaping ing The Rocks, situs pamukiman Eropa pertama ing Australia.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Sydney, Australia.

Umume toko bakal nampa kertu kredit VISA / Mastercard - umume mung sawetara toko sing luwih cilik 'mung awis'. Nanging, ora umum kanggo sawetara toko sing luwih cilik supaya ora nampa pembayaran kertu kanthi jumlah sing sithik, utawa ngisi surcaj. Umumé Amérika Express ditampa mung ing toko sing luwih gedhe.

Toko departemen utama lan toko khusus mbukak sekitar 9am lan cedhak sekitar 6pm, tetep mbukak nganti 9pm ing Kamis. Ing dina Minggu ngarepake dheweke mbukak sekitar 10am ing pinggiran kutha, lan sekitar 11am ing tengah kutha, lan nutup ing 5pm. Ana sawetara lokasi ing endi sampeyan bakal nemokake toko sing dibukak mengko, kayata Darling Harbour sing dibukak nganti 9pm saben minggu.

Pasar gedhe bakal dibukak saka 6am nganti tengah wengi, nanging akeh sing mbukak mengko, malah ana jam 24.

Akeh toko sing kepenak, restoran cepet lan stasiun bensin ing wilayah metro Sydney mbukak jam 24 saben dina.

Bank biasane mbukak minggu, mung mbukak bukaan cabang ana esuk. Agen wisata (ora kalebu agen pesenan ing wilayah turis) cedhak Minggu.

Apa sing bakal dituku ing Sydney

Apa sing kudu dipangan ing Sydney

Apa sing kudu ngombe ing Sydney

Nomer darurat ing saindenging Australia yaiku 000, kanthi layanan ambulans, departemen geni lan polisi kasedhiya liwat nomer iki.

Pantai Bondi - pantai sing paling apik ing Australia

Wangsulan: Bab sing paling gedhe sing kudu dieling-eling nalika nglangi ing sembarang pantai Sydney yaiku nglangi ing antarane gendera kuning lan abang. Gendéra kasebut dilebokake dening para penyelamat lan nuduhake papan paling aman kanggo nglangi ing pantai adoh saka arus sing mbebayani.

Pante laut segara Sydney kabeh duwe jaring tali telinga ing sekitar 100 meter menyang segara, lan di-terusan nganggo udara kanggo hiu. Alarm hii bakal muni yen ana sing ndeleng, lan sampeyan kudu metu saka banyu.

Ana sawetara perjalanan siji utawa rong dina saka Sydney:

  • Pandu liwat Lintasan Jalan Lonceng ing Pagunungan Biru nganti Plains Kulon. Tuku prodhuksi (apel, kacang, buah beri lan woh wohan beri) saka vendor kebon ing sisih dalan yen nyopir ing musim gugur. Sawetara orchards iki uga nawakake pick-your-own. Kutha sing mandheg kanthi kalebu Lithgow, sing ana ing sikile gunung; Bathurst, ing omah lumba motor motor Pan Panorama, lan Orange (3 jam saka Sydney), kutha rustic sing apik kanthi distrik anggur sing apik (iklim adhem) lan sawetara restoran sing hebat banget dening koki sing misuwur, lan kanthi cepet dadi anggur lan wilayah panganan ing New South Wales kanggo ndhuwure Lembah Hunter.
  • Lelungan menyang ara-ara samun ing Pagunungan Biru. Ana pirang-pirang dina sing mlaku ing wilayah Katoomba, utawa sampeyan bisa wisata ing Gua Jenolan. Iki gampang diakses ing jaringan NSW TrainLink menyang Katoomba.
  • Taman Nasional Royal, ing sisih kidul Sydney lan diakses nganggo kereta api wis becik 1 nganti dina 2.
  • Newnes Glen ing Taman Nasional Wollemi.
  • Taman Nasional Kanangra Boyd.
  • Entuk demo saka pabrik anggur Lembah Hunter
  • Wollongong minangka kutha cilik ing sisih kidul kutha Sydney, diakses kanthi nyetir dalan F6 utawa numpak sepur NSW TrainLink saben jam.
  • Tekan Gosford utawa Woy Woy kanggo sawetara pantai sing luwih tenang, nanging pesisir sing apik. Kaloro Astowns iki bisa diakses dening garis tengah Central Coast lan Newcastle NSW TrainLink.
  • Mangkat menyang kutha regional Newcastle dening NSW TrainLink lan njupuk ing sawetara arsitektur Victoria lan pantai kutha sing apik banget.

Situs web pariwisata resmi Sydney

Watch video babagan Sydney

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]