njelajah Taipei, Taiwan

Jelajahi Taipei, Taiwan

Jelajahi ibukutha Taipei Taiwan. Dununge ana ing sisih lor pulo ing cekungan antarane Pagunungan Yangming lan Pegunungan Tengah. Yaiku, kanthi pendhudhuk 2.6 yuta, wilayah administratif kaping papat ing Taiwan, sawise New Taipei, Kaohsiung lan Taichung. Nanging, wilayah metropolitan Greater Taipei, sing kalebu ing Kota Taipei tengah lan sekitar Bandar Baru Taipei lan Keelung, minangka kluster kutha paling gedhe ing Taiwan kanthi udakara meh 7 yuta. Taipei dadi pusat finansial, budaya, lan pamrentahan ing pulo kasebut.

Distrik Taipei

Ing 1884, gubernur dinasti Qing saka Taiwan, Liu Mingchuan, mutusake mindhah ibukutha prefecture menyang Taipei, lan kanthi pambangunan kantor pemerintah lan kebanjiran para pegawai negeri, jaman Taipei minangka kutha pasar turu. Taipei tetep dadi propinsi propinsi nalika Taiwan diwenehi status propinsi ing 1885. Nalika Taipei ana ing sisih lor Taiwan (wilayah sing paling cedhak karo Japan), kutha kasebut terus berkembang nalika Taiwan dadi Jepang ing 1895. Nanging, nalika Jepang ana ing jaman sing 'modernisasi-teka-apa-apa', ora ana gandhengane karo arsitektur gaya tradisional Taipei lan akeh bangunan lawas, kalebu tembok kutha, dirobohake. Ing sisih liya, sawetara bangunan gaya Eropa didhekake dening para panguwasa Jepang - Istana Presiden lan Universitas Nasional Taiwan minangka sing paling misuwur. Arsitektur kutha kasebut, malah ngalami serangan gedhe nalika pamrentah KMT teka saka daratan China ing 1945.

Kanggo ngrampungake pangunjung mayuta-yuta pengungsi ing daratan, omah-omah ing omah sauntara dadi akeh ing saindenging kutha. Banjur, iki diganti karo bangunan apartemen konkrit jaman Soviet (utawa 'no-style'). Bangunan kasebut menehi ciri lanskap Taipei nganti bubar.

Ing 1980, ekonomi Taiwan wiwit sirna. Upah saya tambah lan supaya bisa marem pasar sing sugih lan canggih, Taipei wiwit owah. Boulevards berlegar wit, dilapisi blok apartmen bermutu kanthi kualitas apik lan restoran lan kafe sing apik gayane. Kutha iki booming lan ora tau katon maneh.

Taipei dina iki minangka kutha sing yakin babagan udakara 2.5 yuta (udakara pitung yuta kalebu pinggiran desa), lan ditondoi dening warga sing ramah lan dalan sing aman. Sanajan ora kalebu dhuwure ing dhaptar tujuan wisata, pancen apike kanggo dikunjungi lan urip. Kajaba iku, sanajan ukurane, Taipei ora ana wilayah sing dianggep ora aman, nanging ing wayah wengi - sing dhewe uga narik kawigaten.

Wilayah kutha kasebut dipérang kanthi budaya ing Timur lan Kulon. Sisih Kulon, kanthi lurung-lurung lan para pedagang sisih sing sempit, dianggep minangka batesan sing urip ing Taipei lawas, dene Timur Taipei, karo mall sing apik, butik bergaya, lan restoran lan kafe sing apik gayane, ngeling-eling babagan sing ditemokake ing Tokyo, Paris or New York nggambarake metamorfosis kutha dadi kutha modern lan internasional.

Climate

Taipei duwe iklim subtropis lembab sing dipengaruhi pengaruh monsun wétan Asia. Winters ora lembab nanging kepenak kanthi suhu ing antarane 20 ° C (68 ° F) lan 13-14 ° C (56-57 ° F).

Dhiskusi

Taipei minangka kutha saka pirang-pirang asal-usul sing beda, lan sampeyan bisa nemokake campuran sing apik saka wong Tionghoa (wong sing kulawargané pindhah menyang Taiwan saka 1949 lan) lan wong asli Taiwan (wong sing kulawargané wis mlebu Taiwan wiwit Dinasti Ming utawa Qing). Nalika basa Mandarin minangka lingua franca, lan sing diomong lan dimangerteni dening umume wong ing umur 60, "dialek" Cina liyane uga dirungokake. Antarane wong asli Taiwan, nalika penutur Minnan dadi mayoritas, uga ana pirang-pirang suku asli warga China sing ngomong-ngomong ing basa Taiwan.

Inggris wajib ing kabeh sekolah Taiwan, lan umume wong sing umur 40 umume duwe dhasar basa Inggris, sanajan sawetara sing fasih. Nanging, ora ngomong manawa sinau sawetara basa Mandarin lan / utawa Minnan bakal nggawe perjalanan sampeyan luwih lancar.

Apa sing kudu ditindakake ing Taipei, Taiwan

Apa sing kudu dituku ing Taipei

Apa sing arep dipangan

Taipei bisa uga duwe salah sawijining restoran sing paling dhuwur ing donya. Meh kabeh dalan lan grumbulan nawakake sawetara restoran. Mesthi wae panganan Cina (saka kabeh propinsi) diwakili kanthi apik. Kajaba iku, panganan Thailand, Vietnam, Jepang, Korea lan Italia uga misuwur. Sejatine, Taipei Timur, utamane ing sekitar Dunhua lan Anhe Roads, uga enclave expat saka Tianmu ing ngendi clash chopstick karo sing sugih lan misuwur, dene West Taipei nawakake restoran sing cilik lan omah.

Amarga nomer restoran sing akeh, meh ora bisa nyusun dhaptar sing tliti, nanging ing ngisor iki ana sawetara restoran sing dianjurake kanggo ngrampungake rasa khusus.

Pasar wengi

Saperangan pasar wengi mapan ing saben distrik. Sawetara mbukak nalika awan, lan kabeh mbukak nganti udakara tengah wengi. Pasar wengi kalebu restoran lan toko ing lokasi permanen lan papan cilik ing tengah. Saben pasar wengi nduwe macem-macem panganan, saengga pasar apa wae sing ditemokake kalebu panganan sing apik. Amarga akeh pilihan, rekomendasi kasebut yaiku kanggo sawetara wong lan nuduhake panganan kasebut. Makanan Vendor umume aman kanggo mangan, nanging gunakake akal umum yen sampeyan duwe weteng sensitif!

Pasar sing paling misuwur ing Taipei yaiku Pasar Malam Shilin. Iki gampang diakses liwat MRT (garis abang) ing stasiun Jiantan utawa Shilin. Wis bagean game gedhe, lan akeh toko panganan. Ing toko ana sing adol, lan nggegirisi ana ing kene kanggo vendor ora panganan, utamane sandhangan. Kajaba iku, bisa uga nambah rega kanggo sampeyan yen ora katon wong Taiwan. Iki dikenal minangka pasar wengi sing paling "turis", lan para pamilik toko umume bisa nganggo basa Inggris.

Pendhudhuk ing Taipei nganggep Shilin minangka turis, kanthi panganan sing nyenengake kanggo para pengunjung daratan. Pilihan liyane sing apik yaiku Ning Xia Yeshi.

Gongguan Yeshi dumunung ing sisih kulon dalan Roosevelt ing sebrang dalan saka Universitas Taiwan Nasional (Taida). Nalika metu stasiun Gongguan (garis ijo), gunakake metu #1 lan tututi trotoar nganti sampeyan ndeleng sing ana ing pinggir dalan. Pasar wengi iki ditutup dina Rebo bengi. Iki dikenal kanggo macem-macem panganan, lan kanggo para pamilik toko sing ngerti basa Inggris amarga populasi mahasiswa internasional ing NTU.

Longshan Yeshi minangka bagean klasik ing Taipei sing ana ing Stasiun Longshan ing garis biru MRT. Omah minangka "Snake Alley" lan Kuil Longshan sing misuwur, yaiku salah sawijining candhi paling gedhe ing Asia. "Distrik Cahya Abang" ing Taiwan dumunung ing cedhak, lan pirang-pirang omah tanpa pamrih ing kutha kene amarga penawaran panganan gratis saka candhi. Nanging, kejahatan kasebut sithik banget dadi sampeyan ora kuwatir!

Raohe Yeshi minangka salah sawijining pasar malam paling "Taiwanese" ing sawetara KM saka kutha. Iki minangka dalan dawa, lan dikenal kanggo panganan lokal lan kaos kaki sing murah.

Tamsui (Danshui) Yeshi mapan ing mandhuwur paling adoh ing MRT, Stasiun Tamsui ing sisih lor sisih lor garis abang. Dikenal kanggo tampilan sing apik ing sadawaning kali, koncone es krim sing gedhe, lan panganan laut sing seger lan terjangkau.

Miaokou Yeshi mapan ing Kota Taipei, khusus Jilong (Keelung). Ing sisih tengen Keelung Pelabuhan, lan dikenal kanggo kurban panganan sing beda-beda, kalebu es sing duwe rasa, adonan goreng, lan panganan laut seger.

Lehua Yeshi mapan ing baris kuning saka MRT. Iki ana ing wilayah Taiwanese. Sawetara pamilik toko nganggo basa Inggris, lan panganan kasebut lokal.

Sawetara jajanan pasar wengi sing paling dikenal yaiku:

  • Omelet omelet
  • Tianbula secara harfiah "Manis, ora pedhes", yaiku versi Tempura ing Taiwanese.
  • Tahu tebu
  • Es es
  • Pan goreng daging babi
  • Sosis Taiwanese
  • Teh mutiara teh minuman klasik sing disiptakake dening vendor teh ing Taichung.
  • Kacang kacang lan endhog kacang
  • Oyster vermicelli
  • Isi ayam goreng)
  • Nglakoake iwak gorengan
  • Sparerib karo ramuan
  • Aiyu Sele
  • Bahan sing soyo kesepian

pizza

Pizza gampang ditemokake ing Taiwan kanthi rantai utama kayata Pizza Hut lan Domino. Kejabi macem-macem jinis, Taiwan uga duwe varian lokal kayata conto panganan laut, steak lada, jagung, kacang polong.

vegetarian

Panganan vegetarian uga bea umume, kanthi kutha kasebut ana luwih saka rong atus restoran lan vendor vegetarian. Kekhususan Taipei liyane yaiku prasmanan vegetarian. Dheweke umume ing saben tetanggan, lan ora kaya prasmanan 'kabeh-sampeyan-bisa mangan, biaya kasebut diramal dening bobot panganan ing piring sampeyan. Nasi (biasane pilihan coklat utawa putih) dipasang dhewe, nanging sup gratis lan sampeyan bisa ngisi kakehan sing disenengi. Elinga, akeh restoran veggie iki Buddha lan alam ora mangan, ora duwe bawang putih utawa bawang bombay (sing dadi tradisionalis ngaku hawa nafsu.

Wisata Mangan Wisata

Wisata Panganan minangka cara sing apik kanggo ngalami macem-macem panganan lokal. Biasane biasane dituntun karo pandhuan pirang-pirang basa sing wis kenal karo tradhisi lokal. Pengunjung manca bakal ngunjungi restoran lokal sing luwih asli sing bisa uga angel ditemokake lan navigasi.

Taipei Mangan, Disaranake kanggo para pengunjung sing pengin adoh saka rute wisata sing biasa lan njelajah panganan panganan lokal.

Apa sing kudu diombe

Omah-omah omah

Teh istimewa ing Taiwan yaiku High Mountain Oolong wangi, teh entheng lan Tieguanyin bir sing gelap lan sugih.

Jus Bar

Ora ana sing luwih becik ing dina Taipei sing panas lan lembab tinimbang gelas jus sing digawe saka macem-macem woh seger!

Kafe

Nalika umume para minuman minum teh, ing taun-taun pungkasan wong Taiwan wis nate ngrangkul budaya kafe lan kabeh rantai biasa bisa ditemokake ing kene akeh. Kanggo kafe sing duwe karakter luwih akeh, ngambah dalan-dalan ing cedhak Universitas Nasional Taiwan antarane Xinsheng South Road lan Roosevelt Road. Kafein liyane ana ing tlatah ing sekitar Jalan Renai, Seksi 4 lan Dunhua South Road. Ana uga sawetara papan sing menarik lan karakter ing Taman Yongkang lan Chaozhou Street, lan ing lurung-lurung ing dalan Shida. Nanging, kanggo macem-macem gaya sing apik banget, bukak Bitan ing Xindian, ing endi kabeh kafe nawakake pemandangan kali ing kali lan gunung sing luwih dhuwur (sanajan bisa uga bising nalika akhir minggu).

Kafe internet

Kafe internet umume banget, utamane ing mesjid antarane stasiun Utama Taipei lan Taman Keamanan. Nanging, sampeyan bisa uga kudu ngumbara (lan katon munggah lan mudhun amarga akeh ing lantai sing luwih dhuwur utawa ing ruang paling ngisor). Sawetara komputer duwit receh dilakokno. Kafe Internet dikenal minangka wang-ka ing basa Cina (kombinasi wang, tembung Cina kanggo 'net', lan ka singkatan 'cafe'.)

Wi-Fi

City of Taipei nawakake layanan Wi-Fi gratis ing akeh lokasi umum lan sawetara bus kutha sing diarani TPE-Free. Registrasi dibutuhake. Yen sampeyan duwe ponsel saka negara sing dipilih, bisa ditindakake kanthi online; utawa yen ora, nggawa paspor sampeyan menyang pusat informasi pengunjung, lan staf sing ramah bakal nindakake kanggo sampeyan. Akun iki uga bisa digunakake kanggo W-iFi gratis ing negara sing disebut iTaiwan.

Ana uga layanan Wi-Fi ing saindenging kutha sing diarani Wifly. Kanggo biaya sing cilik, sampeyan bisa tuku kertu sing menehi akses internet tanpa wates ing endi wae ing kutha suwene sedina utawa wulan.

Njaluk metu

  • Keelung, sawijining kutha pelabuhan ing sisih lor Taipei, kebak panganan sing enak lan situs bersejarah. Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web Informasi Layanan Pariwisata Keelung.
  • Tamsui, sawijining kutha port sisih lor-kulon ing Taipei, minangka adegan utama film Taiwan - Rahasia dening Jay Chou. Apike banget karo turis.
  • Jiufen minangka kutha pertambangan emas sing mapan ing pesisir laut sisih wetan saiki dadi tujuan turis.
  • Fulong ing pesisir wétan ing Kabupaten Taipei. Ing kana, sampeyan bakal nemokake kutha gisik kanthi pantai sing apik. Saben Juli, aja lali rawuh ing Festival Rock Ho-hai-yan.
  • Yingge misuwur amarga konsentrasi potter lan produsen keramik.
  • Taroko Gorge - Ing ngisor iki, Kali Liwu ngethok tebing marmer sikil 3,000. Area ing jurang uga dikenal minangka Taman Nasional Taroko Gorge.
  • Hsinchu minangka kutha sing duwe pusaka lawas lan taman ilmu modern.
  • Taman Nasional Shei-pa nyemplungake gunung lan kali lan ing Hsinchu County duwe tilase gedhe.
  • Sun Moon Lake ing Nantou County minangka tlaga sing cetha sing dipasang ing gunung sing subur.

Situs web pariwisata resmi Taipei

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Taipei

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]