njelajah Taman Nasional Mikumi, Tanzania

Jelajahi Taman Nasional Mikumi, Tanzania

Jelajahi Taman Nasional Mikumi ing Kidul-Tengah Tanzania. Taman iki ana dhataran padang pasir sing akeh, meh padha karo ing Serengeti.

Akeh jinis kewan sing padha kaya sing padha Ruaha. Fenomena sing paling ora umum yaiku gajah "midget". Iki katon kaya gajah Afrika normal nanging ukurane rada kurang lan ana batang sing luwih cilik lan luwih tipis. Lore lokal ujar manawa iki minangka adaptasi slamet kanggo nglindhungi kewan saka pemburu gading amarga tusk sing kurang ndadekake kewan kurang disenengi karo para pemburu.

Taman Nasional Mikumi udakara 250km sisih kulon Dar es Salaam lan taman nasional paling cedhak karo kutha kasebut. Sing nyopir ana udakara jam 4 amarga kahanan dalan sing kurang angel.

Agen wisata lan perusahaan tur bisa ngatur transportasi menyang Mikumi lan liwat taman kasebut. Sampeyan kudu mesthekake kendharaan sing digunakake yaiku dipercaya 4 × 4, kayata Land Cruiser lan Range Rover. Ora ana Rav4 lan CRV. Sanajan bisa ngetrapake paling akeh dalan utama karo sedan, sampeyan ora bakal entuk pengalaman sing paling apik.

Fees / Ijin

Fees Park: Ijin pengunjung mbayar $ 20US saben wong lan bener kanggo 24-jam wiwit tuku. Sampeyan kudu menehi pitunjuk yen non-warga samesthine mbayar biaya mlebu taman kanthi kertu kredit ing dolar AS dudu Tanzanian Shillings. Pengunjung kudu mlebu sadurunge 4pm lan metu sadurunge 7pm. Sing manggon ing salah sawijining fasilitas panginepan taman kudu bali ing kamp dening 7pm.

Safaris

Yen sampeyan duwe kendharaan 4 × 4 dhewe, mung takon menyang papan map ing jalur. Ora akeh dalan ing taman lan paling dalan sekunder ditutup nalika musim udan. Kolam hippo minangka papan sing apik kanggo ndeleng kewan. Yen sampeyan nggunakake rong dina nyopir ing taman sampeyan kudu ndeleng singa, gajah, jerapah, kerbau, zebra, hippos, boars, wildebeest, impalas, lan jumlah manuk sing ora sopan. Nalika mlebu taman kasebut, takon para pengawal ing gapura endi wilayah sing paling apik kanggo ndeleng dina kasebut lan yen wis ndeleng singa apa. Uga goleki kembang bunder, sing nuduhake kewan sing wis mati. Kaya sing wis dingerteni, singa wis ana, nanging sampeyan ora bisa ndeleng, amarga ora ndeleng. Nalika mburu kewan liyane, cenderung pindhah adoh saka sing lara utawa lara nalika nindakake. Dheweke mburu sombong saka guwa. Dheweke bisa mbukak dina 4 rong minggu sajrone mburu. Dheweke bisa dadi omnivora ing sawetara kahanan. Mung singa sing ora duwe akal / cengkurake sing bakal ngoyak manungsa, umume bakal mlayu saka dheweke. Sing banjur dilacak lan dipateni nalika mbebayani.

Tetep aman

Yen sampeyan rencana nyewa mobil mlebu Tanzania lan nyopir dhewe menyang Mikumi disiapake yen ana kerusakan utawa kacilakan.

Ojo mlebu taman nasional tanpa tank petrol FULL. Sampeyan uga kudu duwe jerry darurat kanthi paling sithik bahan bakar 20 liter lan ban cadhangan ukuran lengkap, yen sampeyan ngrusak ban ing wilayah sing adoh lan kudu nyopir liwat terrain angel.

Perangkat liya sing kudu digawa kalebu tali seret, shovel, parang, obor (senter), kit pertolongan pertama lan banyu minuman tambahan kanggo tundha sing ora dikarepke.

Sanajan ora angel sampeyan bakal nemoni masalah, yen sampeyan kudu ngganti ban sing rata ing taman kasebut, kudu dingerteni manawa ana kewan liar sing diburu. Aja kesasar banget saka kendharaan lan supaya bocah-bocah padha mlebu.

Mabur Tsetse: Dheweke akeh banget ing Mikumi. Dheweke meh padha karo kembang klambi nanging tetep lara. Ing bagean taman sing luwih akeh, terus jendela ditutup. Yen ana sing mlebu, pateni kanthi cepet amarga bisa cokot. Nanggali lalat Tsetse duweni potensi bisa mbebayani tumrap manungsa amarga dheweke kalebu penyakit turu.

Situs web pariwisata resmi Mikumi

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Mikumi

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]