Jelajahi Taman Nasional Serengeti

Jelajahi Taman Nasional Serengeti, Tanzania

Jelajahi Taman Nasional Serengeti, area konservasi gedhe sing ana ing sisih lor Tanzania. Taman kasebut mlayu menyang tangga teparo Kenya ing papan kasebut diarani Masai Mara.

Taman iki mung minangka salah sawijine area konservasi ing wilayah Serengeti ing Afrika Timur, sanajan penting. Saliyane njaga kewan liar, kembang flora lan apik, Taman Nasional Serengeti wis muncul minangka tujuan pariwisata lan pariwisata, akeh sing nggawe perjalanan ing kana melu safari. Jeneng Serengeti asale saka basa Maasai, tegese 'dataran telas'.

Sajarah

Loro Situs Warisan Donya lan loro Cadangan Bioseks wis diadegake ing wilayah 30,000 km². Ekosistem Serengeti minangka salah sawijining sing paling tuwa ing bumi. Fitur penting babagan iklim, vegetasi lan fauna wis meh ora owah sajrone pirang-pirang yuta taun kepungkur. Awal wong dhewe nggawe penampilan ing Olduvai Gorge sekitar rong yuta taun kepungkur. Sawetara pola urip, pati, adaptasi lan migrasi kaya jaman gunung.

Iki migrasi kanggo Serengeti sing paling misuwur. Swara yuta zona wildebeest lan udakara 200,000 mili kidul saka bukit sisih lor menyang dataran kidul amarga udan cendhak saben wulan Oktober lan Nopember, banjur udan kulon lan lor sawise udan suwe ing wulan April, Mei lan Juni. Dadi kuwat minangka naluri kuno supaya ora ana kahanan garing, gorge utawa kali sing wis dikepungake buaya bisa nahan maneh.

Swara turis 90,000 ngunjungi Taman saben taun.

Margasatwa

Kewan liar ing Ekosistem Serengeti kanthi Migran Gedhe banget! Ora ana papan ing bumi sing ana tontonan kewan 1.5 yuta sing mlaku ing Maret kasebut. Wildebeest putih, jenggot lan gazelle pindah saben taun sajrone pindhah gedhe saka dataran Taman Nasional Serengeti ing Tanzania menyang alas ing Maasai Mara ing Kenya nggolek suket seger. Serengeti nduwe konsentrasi mamalia paling gedhe ing planet iki lan misuwur karo singa 2,500, konsentrasi paling dhuwur sing ditemokake ing endi wae! Boten kados ing Kenya (lan kejaba Kawah Ngorongoro), sampeyan jarang ndeleng turis utawa kendharaan liyane ing drive game ing Taman Nasional Serengeti.

Kewan liar bisa mbebayani lan sampeyan ora kudu nglewati dhewe, utamane ing wayah wengi, nalika ana ing safari (ing Swahili mung ateges "perjalanan"). Nanging umume kewan rada wedi dening manungsa lan bakal mlayu tinimbang nyerang kajaba dipenggalih utawa provokasi. Tetep jarak sing apik lan rawat.

Awal lan awal awan biasane wektu sing paling apik kanggo mirsani spesies manuk 518 sing luwih akeh sing wis diidentifikasi ing Serengeti. Sawetara wong kasebut dadi wong neneka Eria sing saiki wis nemoni wulan Eropa wiwit wulan Oktober nganti April.

Climate

Serengeti tiba ing pola udan bimodal klasik ing Afrika Timur. Udan cendhak wis klempakan ing Nopémber / Desember, udan dawa lan luwih abot ing wulan Maret - Mei. Maksud suhu maksimal saben wulan cukup seragam sajrone taun terus nganti sekitar 27 nganti 28 derajat sentigrade ing Seronera. Ing Kawah Ngorongoro bengi bisa uga arang banget amarga dhuwur.

Bandara internasional paling cedhak karo Serengeti yaiku Kilimanjaro Bandhara cedhak Arusha.

Fees / Ijin

Ragad park bisa uga larang banget ing Tanzania. Yen sampeyan Book trip liwat agen perjalanan, umume kalebu ing biaya trip sakabèhé. Ing wilayah Taman Nasional Serengeti lan Konservasi Ngorongoro, biaya parkir AS $ 50 saben wong saben dina, kanggo camping US $ 30 saben tenda saben dina lan US $ 30 saben kendharaan saben dina. Ana pirang-pirang istilah "don'ts" ing Serengeti. Iki kalebu nyedhaki kewan sing cedhak banget lan ngganggu, nggawe swara sing ora bisa ditampa, njupuk kembang utawa ngrusak vegetasi, ngeculake uwuh, ngluwihi watesan kecepatan 50km / h, nggawa kewan utawa senjata api menyang Taman, lan bakal mlebu dalan ing 16km saka Seronera.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing taman Nasional Serengeti, Tanzania

Wiwit Desember nganti Mei, gumantung udan, kumpul-empul gedhe sing ditumpukake ing tungku suket sing kurang ing antarane Olduvai, Gol, Naabi lan Lagarja. Dasar ing Tlaga Masak utawa Tlaga Lagarja banjur cocog banget amarga wong bisa lelungan saka ing kabeh arah. Wisata awan njupuk menyang wilayah sing ora dingerteni supaya sampeyan bisa tentrem tentrem swarga kewan: contone Lembah sing didhelikake, Soito Ngum Kopjes utawa Dataran Kakesio. Sampeyan bakal seneng karo kabebasan nglewati negara lintas supaya bisa nemokake papan sing paling apik lan kanthi mangkono bisa duwe kasempatan kanggo ndeleng kewan-kewan sing arang banget kayata madu badger, kucing liar, porcupine. Ing musim sing pas, Southern Serengeti ora bakal ngluwihi.

Moru Kopjes lan Seronera, Serengeti Tengah. Ing ngisor iki, kewan savanna digabung karo spesies sing wis adaptasi kanggo manggon ing tebing karang. Saka kene, utawa nalika transit, sampeyan ngunjungi Seronera ing tengah taman sing nggoleki leopards lan cheetahs sing langka. Sampeyan uga bisa nyenengake lanskap sing saya ganti kanthi alas galeri, kopjes lan bolongan banyu.

Lobo, Serengeti Lor. Serengeti Lor beda banget karo dhataran sing ala ing sisih Kidul. Kaya dene banyu isih ana mundhak akeh, ing mangsa garing. Kajaba iku, ana macem-macem spesies sing manggon ing kene kanthi permanen lan sampeyan uga bisa ndeleng gajah kanthi rutin. Donya kanggo awake dhewe yaiku Bologonja Springs ing tapel wates Kenya. 'Koridor', Serengeti Kulon

Iki minangka wilayah khusus sing arang ditawani wisata safari. Jarak sing adoh, komunikasi sing sithik (sawetara kendharaan dilengkapi radio) lan kahanan dalan sing angel banget tetep tetep dadi pengunjung saka bagean Serengeti sing meh tekan Tlaga Victoria. Aspek penting ing Serengeti saengga ilang. Wilayah iki beda banget karo zona utama taman liyane. Ing musim garing, ambang gedhe ing rute ing sisih kulon sisih kulon bisa dadi kosong kewan. Triwulan pungkasan rute kasebut cocog minangka omah kanggo ewu sato sewengi babak taun. Gnus lan zebras sing manggon ing kene ora gabung karo sederek migran sing ora saben taun mlebu ing sisih lor. Kewan giraffes, kebo, eland, topis, kongonis, impalas, waterbuck lan gazees Thompson manggon ing kene bebarengan karo dheweke. Kabeh kucing lan hyena gedhe sing ana uga ana ing jumlah sing apik. Pungkasan Mei nganti Agustus yaiku wektu kanggo ndeleng migrasi zebra lan wildebeest taunan ing Serengeti Kulon. Iki uga musim paling angel kanggo wildebeest lan dhataran rame karo wildebeest lanang mbela wilayah sak wentoro. Daya tarik khusus, sing saiki wis misuwur, yaiku pendhudhuk buaya Kali Grumeti. Iki utamane ing Kirawira, ing ngendi kali kasebut ora garing. Wektu sing dihabisake ing sumber banyu sing menehi urip iki bisa dadi paling akeh ing antaranya. Ing kene ora mung ana crocodile lan hippos, nanging uga macem-macem jinis manuk. Pariwisata kasebut kanthi akeh wektu (utawa nasib) bakal bisa nemokake monyet Colobus Ireng lan Putih ing makutha wit. Ing jamban kayu ing dhataran Ndabaka mesthi ana sing bisa dideleng. Sampeyan mesthi bakal tentrem ing kolam renang sing tenang lan "korongos" misterius. Sajrone dolan sampeyan ing bagean saka Serengeti, sampeyan bisa tetep ing kem sing paling mewah lan eksklusif cedhak Kirawira, "Camp Kirawira Serena", ing Camp Consum "Camp Grumeti River" (uga eksklusif!) Utawa sing luwih murah, nanging apik lan nengsemake Speke Bay Lodge sing anyar ing pesisir Lake Victoria (4 km ing sanjabane taman, jam siji saka Kirawira). Mbalageti Serengeti Mbalageti Serengeti uga ana ing koridor Barat lan menehi tampilan sing ora bisa ditandingi ing dhataran sing akeh amarga lokasi sing ana.

Apa sing kudu ditindakake ing taman Nasional Serengeti, Tanzania.

Njupuk foto! Zoom sing apik lan kertu memori sing apik ndadekake asil apik supaya sampeyan bakal bisa ndeleng foto sawetara wulan lan wulan mengko. (Simpen gambar kanthi kualitas lan sampeyan bisa nindakake program foto sing apik nalika mulih!)

Njupuk safari balon sing bakal menehi tampilan paling apik.

Apa sing kudu dituku

Blanja ing Serengeti kanthi alami diwatesi amarga ora ana pamukiman manungsa. Ing ArushaNanging, lan kutha-kutha utama liyane sampeyan bakal nemokake pasar curio ing ngendi sampeyan bisa tuku macem-macem ukiran, topeng, tumbak Maasai, tekstil, drum, lukisan tinga-tinga, karya batik, sutra sutra, perhiasan lokal, perak, lsp. Arusha Pusat Warisan nawakake macem-macem macem-macem souvenir lan kerajinan. Kajaba iku, Camp Sayari duwe persetujuan karo warga lokal kanggo nyedhiyakake sithik "toko hadiah" lan dhuwit bali menyang program lokal.

Apa sing arep dipangan

Mangan kacang panggang seger, ngombe jus tembikai, coba gedhang manis sing esem.

Umume pengunjung kaget kanthi kualitas lan macem-macem panganan sing kasedhiya ing safari. Ora preduli, yen sampeyan tetep ing pondok, kemah utawa kemah safari mobile, sampeyan bakal disuguhake panganan sing cocog miturut rasa lan standar internasional. Banyu botol bisa dituku ing kabeh lodges lan kemah lan diwenehake dening kabeh Operator Safari. Ombenan Nonalkohol asring dilebokake ing tarif kabeh-klebu. Sampeyan wicaksana kelet karo omben-omben.

Apa sing kudu diombe

Kopi, jus bungo, lager Tusker, Amarula!

Lapisan Safari

  • Tembung lan konsep Safari Lodge iku asale saka Tanzanian. Ing kene, sampeyan bakal nemokake bangunan desain sing apik, khusus kanggo cocog karo lanskap alam taman, nanging uga kabeh fasilitas hotel mewah, kayata kolam renang lan panganan sing enak. Nalika sampeyan mangan, ngombe, laze ing kolam renang utawa lungguh ing veranda pribadi, sampeyan bakal bisa mirsani game, asring mung sawetara jarak.

Kem Disapu Mewah

  • Ana sawetara Camp Tented Luxury ing Serengeti sing nawakake pengalaman Safari sing pancen unik. Kémah biasane nawakake jedhing en-suite, verandas pribadi lan perabot sing apik. Ing wayah wengi, sampeyan bisa ngrungokake swara alam bébas Serengeti ngaso ing amben sing anget lan nyaman!

Camping

  • Pilihan sing luwih murah yaiku tetep ing salah sawijining sanga kamping Serengeti. Yen sampeyan pengin nginep ing omah, sampeyan kudu entuk ijin saka TANAPA utawa warden taman sing paling cedhak.

Tetep sehat

Perawatan kesehatan diwatesi ing wilayah kasebut, nanging yen sampeyan duwe masalah, golek bantuan kanggo pondokan sampeyan. Kanggo kahanan darurat sing luwih serius, sampeyan bisa uga mungkasi Nairobi, utawa dipindhah menyang negara asal.

Situs web pariwisata resmi Serengeti

Watch video babagan Serengeti

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]