njelajah Roskilde, Denmark

Jelajahi Roskilde, Denmark

Jelajahi Roskilde ing West Zealand, Denmark, 35 km sisih kulon Copenhagen. Roskilde minangka kutha kuno wiwit umur Viking. Pemandangan sejarah sing paling penting yaiku Museum Viking lan Katedral Roskilde. Roskilde uga dadi papan acara musik musik raksasa, Roskilde Festival.

Orièntasi

Roskilde ing sisih kidul Roskilde Inlet kanthi Museum Viking lan sawetara pilihan akomodasi lan restoran sing cedhak. Roskilde Tengah yaiku 1 km sisih kidul sisih kidul ing Algade / Skomagergade lan Katedral Roskilde. Pusat kutha cukup sithik ing sekitar 1 square kilometres sing ana wates karo dalan sing cincin. Stasiun sepur ing pucuk kidul pusat kutha. Roskilde Festival minangka 4 km sisih kidul saka stasiun sepur ing Køgevej.

Sajarah

Roskilde diadegaké luwih saka 1,000 taun kepungkur, nalika iku ana gereja kayu lan kebon kerajaan. Ing abad 12th, Katedral Roskilde dibangun lan Roskilde dadi jabatan uskup lan uga diwenehi status kutha pasar. Kutha iki minangka salah sawijining sing paling penting ing Denmark sajrone sawetara abad sabanjure nganti pembaharuan mungkasi pentinge pasamuwan.

Landmarks

Katedral Roskilde (Roskilde Domkirke). Apr-Sep M-Sa 9AM-5PM, Su 12: 30PM-5PM; Oct-Mar Tu-Sa 10AM-4PM, Su 12: 30PM-4PM, akses diwatesi sajrone upacara. Ing dhaptar Warisan Donya UNESCO. Iki, para ratu lan ratu Denmark wis kakubur sewu taun, raja-raja 20 lan ratu 17 ana ing patang gereja kasebut. Sing paling apik yaiku candhi kaya monumen kanggo raja Christian 3 lan garwane. Gereja kayu dibangun ing abad 10th; gereja saiki dibangun ing wiwitan abad 13th. Omah menyang Museum Katedral.

Roskilde Mantan City Hall, Stændertorvet 1. Dibangun ing 1884 kanthi gaya Gotik. Saiki omah menyang informasi informasi wisata lokal.

Kraton Roskilde, Stændertorvet 3. Omah rong pameran, Museum Seni Kontemporer lan Istana Wing. Bangunan papat bangunan baroque kuning sing dibangun ing abad 18th. Ana ing omah lan kulawargane nalika ngubengi.

Stasiun Roskilde, Jernbanegade 1. Stasiun sepur paling tuwa ing Denmark sing dibangun ing 1847 ana hubungane karo bukaan sepur pertama Copenhagen lan Roskilde.

Jubin granit bersejarah, Skomagergade. Jubin granit 15 ing trotoar nggambarake sejarah Roskilde. Digawe dening sculptor Ole Knudsen ing 2009.

Jaran Buta, Hestetorvet. Telung kendi dhuwur limang meter digawe ing 1998 dening sculptor Peter Brandes. Dheweke nglambangake urip lan mati lan diselehake ing kene kanggo menehi tandha ulang taun taun 1,000. Salah sijine lodhong wis ngeterake geguritan dening Henrik Nordbrandt.

Taman lan alam

Hutan Boserup, (3 km sisih kulon Roskiilde, bis 605 saka Stasiun Roskilde). Hilly, utamane alas campuran beech. 5 km trekking.

Bypark, (ing antarane Katedral Roskilde lan Inlet Roskilde). Madeg ing 1915 dening penaung Roskilde, OHSchmeltz. Nelusuri papan dolanan kanggo bocah-bocah, dalan mlaku kaya ula lan wilayah liyane sing cocog kanggo mlaku-mlaku utawa kanggo nggantung. Taman iki dadi papan kanggo acara budaya kalebu konser musim panas Selasa ing wulan Juli. Yen sampeyan mlaku saka pusat kutha menyang museum viking, iki bisa ditindakake liwat taman kasebut.

Folkepark. Isine sawetara taman gabungan utamane adhedhasar bekas tanah monestari. Pisanan diadegaké ing wiwitan abad 19th lan nemu wujud saiki ing 1930. Taman iki dadi papan kanggo acara budaya kalebu pagelaran kanggo bocah ing amfiteater nalika Kemis panas.

Tanah Legenda Lejre (Sagnlandet Lejre), Slangealleen 2, Lejre. 2 Mei-18 Sep Tu-F 10AM-4PM, Sa-Su 11AM-5PM; uga mbukak sajrone preinan Paskah lan musim gugur uga M sajrone pertengahan musim panas. Taman tema kanthi rekonstruksi desa Zaman Wesi, kemah Age Age, pasar Viking, pondokan 19 abad kaping-farm lan liya-liyane.

Taman & Taman Ledreborg, Ledreborg Alle 2, Lejre. Taman 11MA-4PM, kraton mung kanthi janjian. Dibangun 1740-45 dening Count Johan Ludvig Holstein-Ledreborg lan isih dadi kulawarga. Omah omah koleksi perabot asli lan lukisan. Omah konser hawa sing mbukak saben musim panas.

Museums

Museum Vip Kapal, Vindeboder 12. 10AM-5PM. A museum sing duwe sawetara kapal Viking asli, pusat riset Viking, pelabuhan sing duwe salinan kapal Viking, lan papan kanggo nggawe kapal anyar.

Museum Roskilde, Sankt Ols Gade 18. Museum sejarah lokal, nanging luwih cocog karo atraksi liyane, uga duwe koleksi arkeologi Viking sing apik, sawetara sing nyambung menyang sagas babagan Beowulf legendaris.

Museum of Tools, Ringstedgade 6. MF 11AM-5PM, Sa 10AM-2PM. Tampilake alat saka 1850-1950 sing digunakake dening produsen pelatih, tukang kayu, gabung, coopers, produser clog lan tukang liyane. Gratis.

Toko Lützhøfts Old Grocer's, Ringstedgade 8. MF 11AM-5PM, Sa 10AM-2PM. Toko kasebut ana 1892-1979. Iki wis digawa bali menyang penampilan ing sekitar 1920. Ing kene sampeyan bisa tuku barang kaya sing adol ing 1920; sampeyan uga bisa ndeleng kantor groser, persediaan lan bangunan majalah lawas. Gratis.

  1. Lunds Eftf. Toko Jagal, Ringstedgade 8. Sa 10AM-2PM. Toko daging kayadene ing 1920s. Gratis.

Roskilde Mini Town, Skt Ibs Vej. Tansah diakses. Model Roskilde kayane wis katon ing jaman 1400. Model kasebut ana ing skala 1: 200 lan sekitar meter persegi 50. Wis dirampungake ing 1999, nanging ora diresmikake ing lokasi saiki nganti 2005. Gratis.

Museum Rumah Sakit St. Hans, Kurhusvænge. W 1PM-4PM. Rumah sakit kejiwaan diadegake ing 1860 minangka salah sawijining modhèrn jaman saiki. Museum kasebut nuduhake sejarah rumah sakit. Gratis.

Runtuhan Skt. Laurentii (St Lawrence) Church, Stændertorvet 1. Apr-Aug MF 10AM-5PM, Sa 10AM-1PM, Sep-Mar Sa 10AM-1PM. Runtuhan gereja sing dibangun ing wiwitan abad 12th. Gratis.

Museum Lejre, Orehoejvej 4B, Lejre. Oct-Mar Sa-Su 11AM-4PM; Apr-Sep, Paskah, preian musim gugur 11AM-4PM. Pameran pengaruh sajarah Lejre babagan sejarah Denmark. Uga pameran babagan pangembangan sejarah wilayah kasebut. Gratis.

Galleries

Galeri Roskilde, Maglekildevej 7. Tu-F 11AM-5PM, Sa-Su 11AM-3PM. Luwih saka seniman Denmark lan manca, kalebu pelukis.

Jeppeart, Skomagergade 33. MF 10AM-5: 30PM, Sa 10AM-2PM. Pameran lan adol kerajinan Denmark ing jero perhiasan, kaca, keramik, sandhangan, rajutan, jaringan lan lukisan.

Pojok Art Gallery, Ringstedgade 3C. Th-F 11AM-5: 30PM, Sa 10AM-2PM. Nampilake lukisan dening Annemette Møbjerg.

Arteri Art Art, Byvolden 10A. Th-F 1PM-5PM, Sa-Su 11AM-3PM. Bengkel lan galeri nampilake lukisan saka pelukis lokal.

Galleri NB, Vindeboder 1. WF noon-5PM, Sa 10AM-2PM. Galeri gedhe sing diadegake ing pameran 1987 utamane kanggo para seniman Eropa Lor.

Glasgalleriet, Sankt Ibs Vej 12. Lokakarya lan galeri sing nuduhake seni kaca dening artis Skak Snitker.

Apa sing kudu dilakoni ing Roskilde, Denmark

Festival Roskilde legendaris isih kuwat sanajan 40 jinis seks, obatan lan rock'n'roll! Diwiwiti dening klompok kanca ing 1971 sing diilhami dening festival Woodstock, wis thukul saka sawetara ewu tamu ing taun kapisan, nganti luwih saka 115.000 pengunjung saka saindenging jagad, lan rutin didol karo luwih saka setengah tiket sing didol ing njaba Denmark.

Festival kasebut pungkasan ing wulan Juni awal Juli ing Roskilde Dyreskueplads kidul kutha. Kanggo mlebu ana sawetara pilihan; wiwit Senin-Minggu nalika sepur festival lunga saka Stasiun Roskilde menyang riyaya dhewe ing stasiun perkemahan (West) saben menit 30. Ana uga bus anter jemput saka Stasiun Roskilde menyang area kemah (Timur) sedina riyaya. Nalika rawuh ing festival kasebut, sampeyan ijolan tiket menyang armband / gelang sing menehi akses menyang wilayah camping, lan area panggung.

Akeh wong muncul seminggu sadurunge musik wiwit pasang kémah supaya bisa turu cedhak area panggung, lan mbatesi mlaku-mlaku sabisa ing area perkemahan gedhe banget! Tip sing apik yaiku njupuk papan sing adoh saka wit lan pager, amarga intine dadi siji urinal gedhe sajrone festival kasebut, yen udan ramalan, sampeyan uga kudu nyoba kemah adoh saka dalan sing ditandhani, luwih becik ing lereng , mula putus cepet dadi masalah.

Ing perkemahan perkemahan, ana sawetara area layanan sing duwe panganan lan pasar kanggo mangan lan ngombe, ana uga sing duwe sepindah, jamban lan udan. Ing area panggung uga ana akeh restoran lan bar - sing paling akeh duwe tema, lan ana sing gedhe tenan lan njlimet. Ana uga akeh toko sing bisa tuku kebutuhan lan sampah liyane.

Musik diputer wiwit Kamis - Minggu lan biasane beda-beda, kanthi sawetara tumindak judhul internasional, lan musik lan eksperimen indie lan tahap sing luwih cilik.

Kegiatan liyane

Sail numpak prau Viking ing fjord, (Ing tengah Viking).

Sagnlandet Lejre, Slangealleen 2, 4320 Lejre. Dadi Viking sedina, ing museum sejarah hands-on sing luar biasa.

Capella Play, Ro's Torv 51A. MF 10AM-7PM, Sa-Su 10AM-6PM. Taman dolanan njero ruangan paling cocog kanggo bocah umur 2-8. Uga kafe sing duwe panganan sing diwatesi lan biasa-biasa wae.

Roskilde Golf Klub, Margrethehåbsvej 116. 18-hole hole mbukak kanggo tamu saka klub golf liyane kanthi cacat ora luwih saka 34.0. 9-hole hole mbukak kanggo kabeh.

Dalan para Dewa (Gudernes Stræde). 64 km ditandhani path ing aspal, lemah lan suket. Kabeh dalan bisa mlaku lan sing paling apik uga bisa dibenerake sepedaan. Jalur kasebut nyambungake Teluk Køge cedhak Pantai Karslunde karo Ise Inlet cedhak Kirke Hyllinge. Bagean gedhe dalan kasebut ana ing Munisipalitas Roskilde. Cara sing apik kanggo ngrasakake budaya lan budaya lokal.

Apa sing kudu dituku

Ing festival Roskilde, pasar paling cedhak yaiku Fakta ing Køgevej 108, udakara 1300 meter (mlaku 15-20 menit) amarga sisih lor (ngliwati dalan gedhe) saka lawang wétan. Wilayah pusat kutha sing duwe dhaerah sing beda karo macem-macem toko yaiku 1½ km adoh (utawa 30-40 menit kanthi sikil).

Situs web pariwisata resmi Roskilde

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Roskilde

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]