Jelajahi Denmark

Jelajahi Denmark

Jelajahi Denmark, a negara ing Skandinavia. Sisih utama yaiku Jutland, semenanjung sisih lor Jerman, nanging uga ana ing sawetara pulo, kalebu loro pulo utama, Selandia lan Funen, ing Laut Østersøen antarane Jutland lan Swedia.

Sawise kursi Vikings lan mengko dadi kekuwatan Eropa utami, Denmark wis berkembang dadi negara modern lan makmur sing melu integrasi politik lan ekonomi umum Eropa. Nanging, negara kasebut milih saka bagean saka Maastricht Treaty Uni Eropa, sistem moneter Eropa (EMU), lan masalah babagan urusan internal tartamtu.

Denmark uga minangka papan kelairan salah sawijining dolanan paling populer ing donya, Lego. Ora ana papan liya sing luwih apik ing papan sing bisa tuku bata Lego tinimbang ing taman tema Legoland ing Billund.

Dina iki Denmark minangka komunitas sing asring ditrapake minangka pathokan peradaban; kanthi kabijakan sosial sing terus maju, prasetya kanggo pidato gratis supaya kuwat banget negesake negara kanthi akeh jagad sajrone krisis kartun 2006, sistem sosial-kesejahteraan liberal lan, miturut The Economist, salah sawijining kompetitif sing paling komersial. Ndhuwurake kanthi warisan budaya sing apik, dijaga kanthi apik, lan desain lan arsitektur legendaris Danes, lan sampeyan duwe tujuan liburan sing nyenengake.

terrain

Sakabèhé, terrain didominasi karo tetanèn tetanèn sing kurang entheng, alas, tlaga cilik, dununge sing larang regane, lan rawa. Uga ana sawetara pesta sing nyebar, utamane ing Jutland. Pemandangan pesisir bisa uga beda-beda, lan kalebu tebing putih Møn, wilayah dune lan alas sing sepi kayata ing Skagen (kalebu Råbjerg Mile lan Rubjerg Knude), tebing Semenanjung Stevns lan Bulbjerg lan pulau Fur. . Ing Denmark, pemandangan rocky mung bisa ditemokake ing Bornholm lan Ertholmene sing cedhak.

budaya

Sipat budaya Denmark liyane minangka pamplet wisata apa wae sing bakal dakkandhani yaiku "Hygge", nerjemahake utawa mulyo. Danes bakal cepet nyatakake yen iki minangka konsep khas Denmark. Nanging bener, butuh papan sing luwih misuwur ing budaya dibandhingake karo negara liya. Hygge biasane melu mangan utama ing omah kanthi obrolan dawa babagan lilin lan anggur abang ing perusahaan kanca lan kulawarga, nanging tembung kasebut digunakake kanggo interaksi sosial.

Aspek penting liyane budaya Denmark yaiku understatement and modesty, sing ora mung penting ing pola perilaku Denmark. Iki uga penting banget ing desain Denmark sing misuwur, sing nyatakake minimalisme lan fungsionalitas sing ketat babagan kerenangan.

Danes minangka patriotik sing apik banget, nanging kanthi cara sing sithik lan sithik. Wong-wong mau bakal nampani pengunjung lan nunjukake negara sing pas, mula dheweke bangga, nanging kritik apa wae - nanging konstruktif - ora bakal dianggep entheng. Nanging, umume Danes seneng-seneng ngenteni pirang-pirang jam kanggo mbuktekake sampeyan salah saka bir tanpa dadi musuhan. Kanggo alasan sing padha, para wong njaba kanthi jangka panjang bisa dideleng kanthi jumlah curiga, amarga masyarakat homogen asring dianggep dadi kunci sukses Denmark. Sampeyan bakal asring krungu warga asing sambat babagan tekanan sing terus saya tambah nganti saiki lan Partai Rakyat Denmark anti-imigran wis tambah akeh popularitas sajrone pirang-pirang taun, njupuk 20% swara ing pemilihan paling anyar sing ndadekake partai politik 2nd paling gedhe ing Denmark. .

lingkungan

Denmark asring dipuji minangka salah sawijining negara sing paling ijo ing saindenging jagad nanging ora kalebu bikes sing apik banget, individu Danes pancen kaget karo lingkungan kasebut sanajan reputasi. Kaya dene prekara-prekara liyane, lingkungan lingkungan dianggep minangka tanggung jawab kolektif. Kepemimpinan Demokrasi Sosial nggawe sawetara pembaharuan, kalebu pajak ijo, antarane 1993-2001, sing nggawe masarakat Denmark sacara sakabehe (utamane ing produksi industri) minangka salah sawijining energi paling efisien ing saindenging jagad. Asile, kemajuan teknologi kasebut wis dadi ekspor paling gedhe ing negara kasebut. Contone kalebu termostat, turbin angin lan insulasi omah. Amarga iki, kabijakan ijo menehi dhukungan sing luar biasa ing antarane masarakat lan spektrum politik kabeh. 20% prodhuksi energi asale saka energi sing dianyari, utamane kekuwatan angin. Iki bisa ditindakake dening pasar tenaga Nordik umum lan sumber energi hidro gedhe ing Norwegia lan Swedia, kanthi gampang bisa diatur munggah lan mudhun kanggo ngimbangi produksi angin sing ora bisa dipercaya.

Kabeh visi ijo iki duwe pengaruh nyata kanggo para pelancong.

  • Tas plastik biaya dhuwit; ora bisa diunggahake, saengga nggawa tas kanggo bahan belanja.
  • Kancing lan botol duwe simpenan, bisa dibalekake ing endi wae sing adol produk sing diwenehake. Iki sebabe sampeyan bakal ndeleng sawetara wong sing nggawe penghasilan tambahan utawa "profesi" ngempalaken botol kosong.
  • Akeh jamban duwe tombol siram setengah lan lengkap.
  • Ana kira-kira 100% pajak kanthi bensin.
  • Ing pirang-pirang kabupaten sampeyan kudu ngurutake sampah ing rong kontan 'biologis' lan 'bisa diobong' sing kapisah.

Babagan Denmark

Kutha utama Denmark yaiku Copenhagen, Aarhus, Ribe, Ringkobing kanggo luwih diwaca Wilayah ing Denmark - kutha

Dhiskusi

Basa nasional Denmark yaiku Denmark, anggota cabang Jerman saka klompok basa Indo-Eropa, lan ing kulawarga kasebut, bagean saka klompok Jerman Jerman Lor, Timur Norse.

Basa Inggris diomongake kanthi akeh ing Denmark (cedhak karo 90% saka populasi sing ngomong, nggawe Denmark minangka salah sawijining negara sing paling mahir ing Inggris ing planet kasebut ing basa Inggris ora dadi basa resmi), lan akeh Danes sing duwe kefasihan asli.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Denmark

Pantai - festival musik - taman hiburan - fishing - mburu - hiking ing Denmark

Money

Itungan nasional yaiku krone Denmark (DKK, jamak "kroner"). Ing toko "wisata" liyane ing Copenhagen, lan ing resor pantai tradisional ing pinggir Pantai Jutland West lan Pulau Bornholm, asring bisa mbayar ing Euro.

Saklawasé kabeh mesin tanpa preduli operator bakal nampa Dankort Denmark, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, American Express, JCB lan China UnionPay (CUP). Nalika mayoritas pengecer nampa kredit internasional- lan kartu debit, isih akeh sing nampa Dankort lokal. Ing endi wae, sampeyan kudu nggunakake kode PIN nganggo kertu, dadi yen iki ora umum ing negara sampeyan, elinga yen njaluk menyang bank sadurunge mulih. Uga priksa manawa umume pengecer bakal nambah biaya transaksi 3% -4% (asring tanpa menehi peringatan) yen sampeyan mbayar nganggo kertu kredit manca.

Elinga yen sawetara mesin ora bakal nampa kode PIN-kode luwih dawa tinimbang karakter 4, sing bisa nimbulake masalah kanggo pangguna lor-american utawa Eropa liyane. Takon menyang juru tulis operasi mesin kasebut yen nampa kode PIN-angka 5 sadurunge nyoba ngoperasikake mesin kasebut. Kertu bisa ditolak sanajan ora ngetik PIN yen ora cocog.

prices

Sampeyan kudu nyathet yen meh kabeh ing Denmark larang. Kabeh dodolan konsumen kalebu pajak penjualan 25% (Ibu) nanging rega sing ditampilake sah sah kanggo kalebu iki, saengga mesthi pas. Yen sampeyan saka njaba Uni Eropa / Skandinavia, sampeyan bisa entuk sawetara dodolan sales sing dibalekake nalika ninggalake negara kasebut.

Apa sing kudu dituku

Alami, apa sing kudu tuku tetep subyektif, lan ing negara sing larang regane kaya Denmark, uga gumantung saka ukuran kanthong, nanging ana sawetara saran:

  • Eyewear desainer dening Lindberg
  • Watche desainer skagen
  • Keramik Royal Copenhagen
  • Elektronika Bang & Olufsen
  • Perak lan perhiasan Georg Jensen
  • Perak perak Kay Bojesen
  • Dolanan bata bata LEGO
  • Sepatu ECCO
  • Roh Aalborg Akvavit
  • Fesyen Denmark
  • Desain Denmark
  • Keju Denmark

Apa sing arep dipangan

Pilihan populer lan tradisional yaiku:

  • Angkat herring, polos, kari, utawa nganggo rempah-rempah abang.
  • Sandwich Liver Paté, bisa uga paling populer.
  • Stjerneskud, salad, siji goreng lan siji nggodhok plak, udang lan mayon.
  • Nelusuri kanthi iring-iring, belut, banjur endhog garang
  • Pariserbøf, daging sapi pati masak jarang nganggo capers, horseradish, bawang mentah, lan kuning endhog.
  • Dyrlægens natmad, pate ati, irisan-irisan daging sapi jagung, cincin bawang lan aspic (langit).
  • Tartar daging sapi, daging sapi lemah mentahan disuguhake karo kuning endhog, bawang, horseradish lan capers.
  • Flæskesteg, Irisan daging babi panggang nganggo kubis abang abang.
  • Roastbeef, kanthi remoulade, bawang goreng, horseradish.
  • Kartoffel, irisan kentang, tomat, bawang goreng garing, lan mayon.
  • Hakkebøf, panci daging sapi goreng sing digoreng nganggo bawang goreng sing alus, endhog goreng lan pickle.
  • Udang, sampeyan entuk bagean loman mung udang kanthi mayonis sithik.
  • Ost, Keju Coba keju banget lawas sing disaji karo bawang mentah, kuning endhog lan rum.

Saliyane saka toko kebab sing gedhe lan pizza, panganan ing Denmark bisa uga larang, nanging regane sing larang regane. Biaya Danish tradisional kalebu barang-barang kayata herring pickled, plaice goreng, lan barang-barang panganan laut liyane. Piring daging sing enak uga lazim, kaya sing katon ing barang-barang kayata frikadeller (daging babi mung utawa daging babi lan bal daging veal sing paling ndhuwur karo saus coklat) lan "stegt flæsk og persillesovs" (irisan daging babi sing tebal nglukis ndhuwur sos krim krim). Akeh jajanan uga diiringi bir, lan nembak aquavit utawa schnapp, sanajan iki luwih disenengi nalika tamu rampung. Ngombe bebarengan karo jajanan disaranake nalika panganan ditambahake karo omben-omben, lan kosok balene. Yen nggoleki jajanan cepet kanggo nyekel, coba asu panas Denmark tradisional, diladeni nganggo roti kanthi macem-macem perbaikan, kalebu pickles, bawang goreng utawa mentahan uga ketchup, mustar lan remoulade (penemuan Denmark ing babagan saka jeneng Prancis, ngemot mayonis kanthi tambahan kubis sing disigar lan kunir kanggo warna). Kanggo panganan cuci mulut, coba salah siji "ris à l'amande" (puding beras karo almond lan ceri, maneh jeneng Prancis sing ora ana hubungane karo masakan Prancis) utawa æbleskiver (kue berbentuk bal sing padha karo tekstur kanggo pancake Amerika, disuguhake jem lan Stroberi gula bubuk), biasane mung kasedhiya ing November lan Desember. Kanggo permen coba tas "Superpiratos" (permen lisor panas karo salmiakki).

Aja nganti papan wisata sing ora ditemokake Danes, popularitas ing antarane warga masyarakat meh mesthi minangka indikasi kualitas.

Restoran sing nawakake conto masakan internasional umume, umume ing kutha-kutha utama, utamane restoran ing Italia, Turki lan Cina, sanajan ana restoran Jepang, India lan India. Kualitas umume dhuwur, amarga kompetisi saya cetha banget kanggo bisnis bermutu rendah bisa terus urip.

Nedha awan tradisional Denmark yaiku smørrebrød, roti lapis sing mbukak biasane roti roti - iwak kajaba herring, plaice lan mackerel disuguhake roti putih, lan akeh restoran sing menehi roti pilihan. Smørrebrød dadi ing acara khusus, ing restoran nedha awan, utawa tuku ing toko takeaway awan, ditumpuk luwih dhuwur tinimbang beya saben dinane. Rye Rye Denmark (rugbrød) peteng, rada subur lan wholegrain. Sing kudu ditrapake kanggo kabeh pengunjung.

Apa sing kudu diombe

Kaya wong-wong manca sing wis ngenteni wong-wong Danes bakal menehi pitutur marang kowe, alkohol minangka kain sing nyawiji karo masyarakat Denmark. Lan nalika ora mati ing wayah wengi, dheweke langsung njaga, njaga, lan nalika rada apes, dheweke bisa ngetrapake morph dadi salah sawijining wong sing paling disenengi ing Bumi. Saka kekerasan sing gegayutan karo ngombe binge ing papan liya, amarga misale jek kanggo tujuan sosial sing penting banget, para pribumi dadi gedhe banget, grapyak lan tresna. Sampeyan butuh sawetara wektu, nanging yen sampeyan pengin mbentuk ikatan karo Danes, iki cara sampeyan nindakake - Gusti Allah nulungi yen sampeyan ora kepenak. Iki uga ateges Danes duwe toleransi banget kanggo tumindak mabuk, yen kasedhiya ing akhir minggu. Ngombe segelas gelas utawa anggur kanggo nedha bengi sajrone minggu iku normal, uga pinunjul 20 ing wengi Setu, lan pupu ing saindenging papan.

Ora ana umur ngombe legal ing Denmark, sanajan umur tuku 16 sah ing toko lan pasar, lan 18 ing bar, diskon lan restoran. Pelaksanaan watesan iki kaya-kaya ana ing toko lan supermarket, nanging cukup ketat ing bar lan disk, amarga dendo lan annulment lisensi sing dhuwur bisa ditindakake dening vendor. Para panuku ora diukum, sanajan sawetara diskon ngetrapake kabijakan toleransi nul kanthi sukarela kanggo ngombe umur, yen sampeyan bisa ditendhang yen ora nganggo ID lan minuman beralkohol ing tangan sampeyan. Sawetara bisa ngarani yen toleransi Denmark sing misuwur kanggo ngombe umur kurang, amarga kampanye kesehatan anyar target panggunaan omben-omben ing Danes. Minangka wong diwasa Danes ora nyetujoni pamrentahan sing ngombe karo kabiasaan ngombe dhewe, penyalahgunaan kasebut ditrapake kanggo para remaja, lan usulan nambah umur tuku sah menyang 18 umume direncanakake, nanging durung ngliwati Parlemen, ora ana kemungkinan ing mangsa ngarep.

Ngombe omben-omben ing masarakat dianggep bisa ditampa sacara sosial ing Denmark, lan duwe bir ing alun-alun umum minangka kegiatan cuaca anget sing umum ing kana, sanajan undang-undang cilik lokal saya mundhak kebebasan iki, amarga alkohol mabur dianggep minangka ala kanggo bisnis. Larangan ngombe umume ditandatangani, nanging ora manut lan ditrapake sacara universal. Ing kasus apa wae, mesthekake yen sampeyan kudu ngombe umum, utamane ing wayah awan. Swara ekstrem bisa uga ing kasus paling ala, sampeyan sawetara jam ing kunjara kanggo rowdiness umum (ora ana cathetan sing bakal disimpen). Umume para pejabat polisi, njaluk supaya sampeyan lunga lan mulih.

Bir Denmark minangka nambani para penggemar bir. Kerajinan paling gedhe, Carlsberg (sing uga duwe merek Tuborg), menehi sawetara pilihan, uga "Natal Natal" sing enak ing minggu 6 nganti preinan. Minuman sedap liyane yaiku Aquavit (Snaps) lan Gløgg - minuman anggur panas sing populer ing Desember. Bir Denmark biasane diwatesi bir lager (pilsner), sing apik, nanging ora ana maneka warna. Nanging ing sawetara taun kepungkur, Danes wis dadi kepengin banget karo macem-macem bir, lan produk mikrobreweries Denmark saya tambah akeh. Enthusi ing Bir Denmark njaga dhaptar bar lan restoran kanthi pilihan bir lan uga dhaptar toko sing apik.

Tetep sehat

Tunyuk banyu bisa digunakake kajaba sing dituduhake. Peraturan kanggo banyu paip ing Denmark malah ngluwihi banyu sing umume, supaya aja gela yen sampeyan weruh pelayan ngisi banyu ing sink. Restoran lan papan liya sing adol panganan dikunjungi kanthi rutin dening inspektur kesehatan lan diwenehi nilai ing 1-4 "skala eseman". Rating kasebut kudu ditampilake kanthi jelas, saengga katon seneng nalika pas ragu. Nalika polusi ing kutha-kutha utama bisa ngganggu nanging ora nyebabake risiko kanggo non-warga. Saklawasé kabeh pesisir apik kanggo adus - malah bagean pelabuhan Copenhagen bubar dibukak kanggo adus.

smoking

Nalika 15 Agustus 2007, ilegal ngrokok ing papan umum ing jero ruangan ing Denmark. Iki kalebu: bangunan pemerintah kanthi akses publik (rumah sakit, universitas, lsp), kabeh restoran lan bar sing luwih gedhe tinimbang 40m2 lan kabeh transportasi umum. Sampeyan kudu paling ora umur wolulas taun kanggo tuku rokok ing Denmark. 1 Juli 2014, udud dilarang sacara teknis ing kabeh platform sepur ing Denmark; Nanging, ukum kasebut durung ditindakake, lan loro wong sing lelungan lan staf sepur bisa uga katon ngrokok ing platform kasebut. Nanging, kudu eling yen isih ilegal - buwang rokok yen dijaluk personel; kajaba sampeyan pengin ditendhang ing platform.

Internet

Nalika kafe Internet wis ana ing kutha-kutha sing luwih gedhe, biasane ora ana gandhengane para turis lan mula bisa uga angel ditemokake. Hotel biasane nyedhiyakake internet nirkabel lan komputer kanthi akses internet, nanging apa layanan iki diwenehake kanthi gratis, beda-beda banget - akeh kafe lan bar uga nyedhiyakake internet nirkabel gratis kanggo mbayar pelanggan, sanajan ora ditandatangani, mula mesthi apik. idea kanggo takon. Cara paling gampang kanggo njaluk online asring perpustakaan umum, amarga ana ing meh kabeh kutha, biasane dumunung ing tengah-tengah, uga ditandatangani kanthi tliti (goleki Bibliotek) lan mesthi gratis - bisa uga ana sawetara wektu tunggu njaluk gratis komputer, nanging biasane uga bakal ana sawetara sistem leladen ing papan, saengga bisa luwih becik.

Njaluk metu

Kanggo alasan sejarah, Denmark minangka pusat pusat kanggo akses menyang wilayah Atlantik Lor sing apik banget, kanthi penerbangan langsung menyang lan saka sawetara kutha ing Islandia, Kepulauan Faroe lan Greenland. Hirtshals ing Northwestern Jutland duwe layanan feri mingguan menyang Torshavn ing Pulo Faroe lan Seyðisfjörður ing Islandia. Longyearbyen ing Svalbard bisa digayuh saka pirang-pirang kutha, sepisan utawa kaping pindho saben minggu kanthi persinggahan siji ing Oslo. Yen sampeyan penggemar cuaca sing adhem lan sepedha, mula bebas njelajah ing Denmark.

Situs web pariwisata resmi Denmark

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Denmark

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]